Menu

Futbal

Bieloruská Vysšaja Liga

FC Minsk – BATE Borisov

0:3

koniec (0:2)

12.04.2020, 14:00 • Stadion FK Minsk, Minsk • 4. kolo • Tomáš Reiner cz

Tipsport: 3.57 3.21 1.95

Fotbalisté BATE Borisova dali zapomenout na vyřazení z ligového poháru, když ve čtvrtém kole domácí soutěže suverénně porazili FC Minsk. Na výhře hostů se podíleli gólově Stanislaw Drahun, Anton Saroka a Pavel Nechajčik, který překvapivě skóroval přímo z rohového kopu. Konečný výsledek. FC Minsk 0 BATE Borisov 3. (15:55:40)

90+2

Konec zápasu.

90

Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 2 minuty.

89

Minsk se pokusil vstřelit alespoň čestný gól, jenže přízemní střela zpoza šestnáctky zamířila přesně do míst, kde byl připravený brankář Denis Sčerbickij.

88

Fotbalisté Minsku před dnešním zápasem dvakrát vyhráli a jednou prohráli, zatímco Borisov měl naprosto opačnou bilanci, nyní na tom ale budou oba týmy stejně.

86

Borisov je na pravém křídle velice nebezpečný a nyní do šestnáctky poslal nebezpečný přízemní centr. Obrana Minsku ovšem byla připravena a na přední tyči míč odvrátila.

84

Anton Saroka měl na kopačce další obrovskou šanci, když si na pravé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a přízemní střelou chtěl zamířit ke vzdálenější levé tyči, vybíhající brankář Arťom Leonov ho ovšem fantasticky vychytal!

83

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Stanislaw Drahun, přichází Jevgenij Berezkin.

82

Borisov je neskutečně silný na míči a Minsk po celý zápas trápí dlouhé kolmé přihrávky za obranu soupeře.

81

Utkání v Minsku už se pouze dohrává a domácí fotbalisté nemají síly na to, aby se pokusili o nějaký zázrak.

79

Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Jaroslav Jarockij, přichází Gleb Gurban.

77

Minsk mohl rychle trestat, jenže Denis Sčerbickij si s prudkou střelou zpoza šestnáctky nadvakrát poradil.

76

76. Anton Saroka nyní odmítl vstřelit svůj druhý gól v zápase!

76

Borisov předvedl nádhernou kombinační akci a chtěl dovést míč až do kuchyně, jenže následná přízemní střela hostí byla na čáře zablokována!

73

Hostující brankář Denis Sčerbickij rozehrál hodně rychle, jenže míč se musel vrátit zpět, protože nebyl v klidu.

72

Minsk jako by nevěděl, co má hrát. Centr z levé strany hřiště byl hodně nepovedený a kopalo se od brány.

71

BATE Borisov začíná mít opět obrovskou územní převahu a málem z ní nyní pramenil po nádherné kombinační akci na pravé straně hřiště vlastní gól, Minsk ale nakonec situaci vyřešil a uhasil.

68

Dmitrij Zinovič převedl ve středovém kruhu ostrý skluz, kterým sestřelil jednoho z protihráčů. Žlutá karta.

66

66. Fotbalisté Borisova podruhé v střetnutí orazítkovali tyč!

66

Střídající Boris Kopitović se nádherně položil do zpětného centru z pravé strany hřiště a vpádu hlavou orazítkoval pravou tyč, od které se míč odrazil zpět do hry! Druhá tyč hostí v zápase!

65

Minsk nehraje vyloženě špatně, ačkoliv skóre mluví o něčem jiném, a nyní se dostal na levém křídle k prudkému centru, který lapil připravený Denis Sčerbickij.

62

62. Pavel NECHAJČIK - 0:3

62

BATE Borisov právě vstřelil branku!
PAVEL NECHAJČIK na levé straně hřiště rozehrál rohový kop a zaskočil úplně všechny přítomné, protože jeho centr teď přelétl hlavu domácího brankáře a zaplul senzačně do sítě! Je to 0:3.

60

Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Jurij Astravuch, přichází Dmitrij Prisčepa.

60

Ze zápasu uplynula necelá hodina a Borisov kontroluje své dvoubrankové vedení z prvního poločasu.

59

Fotbalisté Minsku počkali na pokyn rozhodčího a z volného přímého kopu napřáhli k hodně prudké střele. Měla ovšem zásadní problém, skončila pouze na zdi.

57

Minsk otočil hru z pravého křídla doleva a po rychlé přímočaré akci bude zahrát volný přímý kop. Faulovaným hráčem nedaleko šestnáctky byl Roman Gribovskij.

55

Stanislaw Drahun se na levém křídle nádherně uvolnil a do šestnáctky poslal prudký přízemní centr, který domácí fotbalisté Minsku dokázali na přední tyči odvrátit.

54

Zápas je po přestávce mnohem vyrovnanější a domácí se snažili prosadit na levé straně šestnáctky, míč už ale opustil hrací plochu, a tak byl následný centr zbytečný.

52

Fotbalisté Borisova obléhali pokutové území Minsku a na pravé straně hřiště se dostali k prudkému centru, který byl domácí obrannou řadou zablokován a odvrácen.

50

Denis Sčerbickij udělal obrovskou chybu při rozehrávce a měl štěstí, že Roman Griboskij minul přízemní střelou zpoza šestnáctky levou tyč prázdné brány! Chyba nebyla potrestána.

49

Minsk přešel do rychlého protiútoku a do šestnáctky přilétl z levé strany hřiště nebezpečný centr, hostující fotbalisté Borisova ho ovšem odvrátili a stále vedou 2:0.

46

Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Ognjen Rolović, přichází Roman Gribovskij.

46

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Zachar Volkov, přichází Boris Kopitović.

46

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Aleksandar Filipović, přichází Dmitrij Bessmertny.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
Borisov byl od úvodních minut zápasu lepším týmem a zaslouženě vede, když se v rozmezí necelých deseti minut prosadili Stanislaw Drahun a Anton Saroka. Na obou dvou gólech hostů se podílel asistencí Bojan Nastić. Skóre po poločase. FC Minsk 0 BATE Borisov 2.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Anton Šramčenko hraje výborný zápas a nyní do dokonale ukázal, když na hranici šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která byla tečována a minula vzdálenější pravou tyč. Následný rohový kop nebezpečí nepřinesl.

44

Závěr prvního poločasu se nese ve znamení obrovského tlaku domácích fotbalistů, gól ovšem stále nikde.

43

Fotbalisté Minsku tentokrát rozehráli rohový kop nakrátko a po nádherné kombinační akci málem skórovali, jenže Jevžen Čagovec pálil na vzdálenější pravé tyči z ostrého úhlu nepřesně!

41

Dmitrij Zinovič pomohl vrátit Minsk krátce před koncem prvního poločasu zpět do zápasu, když si na vzdálenější pravé tyči naběhl na centr z rohového kopu, hlavičkoval ale vysoko nad.

39

39. Pavel Nechajčik nyní nedokázal propálit Arťoma Leonova!

39

Pavel Nechajčik si nyní naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a ocitl se v obrovské šanci, jeho následná střela ovšem trefila vybíhajícího brankáře Arťoma Leonova!

38

Fotbalisté Minsku se snaží se zápasem něco udělat, jenže Borisov velice dobře brání a nepouští domácí k šanci.

34

34. Anton SAROKA - 0:2

34

BATE Borisov právě vstřelil branku!
Bojan Nastić opět využil kolmé přihrávky a z levé strany hřiště poslal na vzdálenější pravou tyč brány nádherný přízemní centr, který ve skluzu usměrnil do sítě ANTON SAROKA! Jeho druhá přihrávka na gól – 0:2. Asistence: Bojan Nastić.

33

Minsk mohl odpovědět na obrovskou šanci hostů po centru ze standardní situace, jenže Anton Šramčenko našel pouze jednoho z fotbalistů Borisova, který míč odvrátil.

32

Ihar Stasevič poslal do šestnáctky z pravé strany hřiště nádherný centr a jeden z jeho spoluhráčů v náběhu hlavičkoval do břevna, od kterého se míč odrazil zpět do hry! Borisov je nyní na koni.

30

Na chvíli jsme se odmlčeli, protože po rohovém kopu Minsku z pravé strany byl jednomu z domácích odpískán faul na brankáře Denise Sčerbického a hra byla přerušena.

27

Anton Šramčenko poté mohl bleskově vyrovnat, když na ose hřiště napřáhl k nádherné technické střele a míč mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči, Denis Sčerbickij ale vytáhl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop! Senzační zákrok.

26

26. Stanislaw DRAHUN - 0:1

26

BATE Borisov právě vstřelil branku!
STANISLAW DRAHUN si nyní naběhl uprostřed šestnáctky Minsku na fantastický zpětný centr Bojana Nastiće z levé strany pokutového území a pohotovým volejem poté poslal míč k pravé tyči! Borisov je od úvodních minut lepším týmem a zaslouženě nyní vede. Asistence: Bojan Nastić.

23

Denis Sčerbickij byl nepříjemně atakován a hra byla na chvíli přerušena, aby mohl být hostující brankář ošetřen.

22

Dmitrij Zinovič si na přední tyči naskočil na rohový kop z pravé strany, míč mu ale spadl na levé rameno a od země se odrazil do náruče brankáře, který byl dohrán.

21

Rohový kop Minsku už žádné nebezpečí nepřinesl, stejně jako následná standardní situace Borisova.

20

Anton Šramčenko se ocitl v pokutovém území ve slibné šanci, jenže při pokusu o střelu pravačkou podklouzl a následná střela Vladislava Nasibulina byla sražena na rohový kop! Fantastický blok.

19

Uladzimir Chvaščinskij spěchal za dlouhou kolmou přihrávkou, v pokutovém území byl ale dobře pokryt a jeden z hostujících obránců míč raději odkopl za postranní čáru.

18

Následovala přímočará akce domácího týmu tažená podél pravé postranní čáry, Minsku ovšem opět nevyšla dlouhá kolmá přihrávka a kopalo se od brány.

17

Stanislav Drahun měl v pokutovém území k vysokému nákopu dále, než by potřeboval, a připravený brankář Arťom Leonov míč bez problému stáhl do náručí.

16

Minsk vyrazil do rychlého protiútoku a na pravé straně šestnáctky napřáhl k prudké přízemní střele, kterou dokázal zablokovat jeden z dobře postavených obránců Borisova.

15

Borisov má obrovskou územní převahu a tentokrát dobře vypálil zpoza šestnáctky, pokus z levé strany hřiště ale našel pouze náruč připraveného Arťoma Leonova.

14

Už to vypadalo, že se hosté dostanou na levé straně šestnáctky k prudké střele na bránu, jenže Minsk dokázal nebezpečí uhasit a míč odkopl do středu hrací plochy.

13

Minsk vyrazil do rychlého protiútoku a Uladzimir Chvaščinskij málem běžel sám na bránu, jenže hosté ho dokázali ztrojit a následná klička v šestnáctce mu nevyšla.

12

Fotbalisté Borisova rozehráli volný přímý kop dobře a míč se stáčel k přední levé tyči, jenže střela byla příliš slabá na to, aby brankáře Arťoma Leonova rozhodila.

11

BATE Borisov může otevřít skóre dnešního zápasu poté, co na ose hřiště došlo k faulu a následovat bude volný přímý kop.

10

Ze zápasu uběhlo necelých deset minut a Borisov pokračuje v dobývání domácí brány Minsku. Pavel Nechajčik na levé straně nedostihl kolmou přihrávku.

9

Jeden ze dvojice hostujících stoperů si pohlídal vysoký míč a hlavou ho sklepl do náruče Denise Sčerbického.

8

Antor Saroka operoval s míčem na pravé straně hřiště a dostal se k centru, který na vzdálenější levé tyči brány zamířil do území nikoho a následoval odkop od brány.

7

BATE má otěže zápasu pevně ve svých rukou, zatím se ovšem do žádné brankové příležitosti nedostalo.

6

Borisov předvedl nádhernou kombinační akci a před bránu mířila z pravé strany šestnáctky nebezpečná zpětná přihrávka, domácí ji ale vystihli a nebezpečí uhasili.

5

BATE Borisov se málem dostal ke střele v blízkosti šestnáctky, jenže se tak nakonec nestalo a následný odkop domácích fotbalistů skončil ve středovém kruhu na ruce hráče Minsku.

4

V médiích bylo mnohokrát zmiňováno, že hrát fotbal bez fanoušků nemá smysl, a dnes se to dokonale potvrzuje. Trošku to připomíná němý film, pokud pomineme komunikaci hráčů.

3

A další dlouhá kolmá přihrávka fotbalistů Minsku, která našla pouze brankáře Denise Sčerbického. Hostující brankář kolem sebe neměl nikoho a v klidu rozehrál.

2

Fotbalisté domácího celku se dostali na chvíli k míči, jenže akce tažená podél levé postranní čáry přinesla kolmou přihrávku, která byla příliš prudká a nepřesná.

1

Anton Saroka obstaral úvodní výkop zápasu a střetnutí mezi Minskem a Borisovem bylo právě zahájeno. Věřme, že budeme svědky atraktivní podívané a většího počtu gólů.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Minsk: Leonov – Rolovic, Sazončik, Chvaščinskij, Zaleskij, D. Zinovič, Šramčenko, Čagovec, Jarockij, Astravuch, Nasibulin (C).
Náhradníci: Veremko, Prišivalko – Gurban, K. Zinovič, Vasiljev, Malaševič, Prisčepa, Gribovskij.

BATE Borisov: Sčerbickij – Nechajčik, Nastić, Saroka, Baga, Stasevič (C), Drahun, Volkov, Filipenko, Filipović.
Náhradníci: Kudravec – Čičkan, Bessmertny, Berezkin, Skaviš, Milić, Willumsson, Kapitović.

Rozhodčí: Amin Kurgheli. Asistenti: Victor Getikov, Andrej Getikov. Čtvrtý rozhodčí: Alexej Obelevskij.
V době koronaviru jsou fotbalové zápasy utopií a drtivá většina soutěží na světě byla přerušena, fanoušci si ovšem přijdou na své alespoň v Bělorusku, kde začala tamní nejvyšší soutěž. BATE Borisov prožívá špatný vstup do sezóny, když prohrál dvakrát v řadě a po následné úvodní letošní výhře vypadl z běloruského poháru. Dvojnásobné účastníky základní skupiny UEFA Champions League čeká další těžký zápas, když se v neděli odpoledne představí na hřišti Minsku, který se nachází v úplně opačné formě. Jak střetnutí dopadne?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

FC Minsk – BATE Borisov

0:3

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 26. Drahun (Nastić), 34. Saroka (Nastić), 62. Nechajčik

Karty:   68. Zinovič (FMN)

FC Minsk: Leonov – Rolović (46. Gribovskij), Sazončik, Chvaščinskij, Zaleskij, D. Zinovič, Šramčenko, Čagovec, Jarockij (79. Gurban), Astravuch (60. Prisčepa), Nasibulin (C).
Náhradníci: Veremko, Prišivalko – Gurban, K. Zinovič, Vasiljev, Malaševič, Prisčepa, Gribovskij.

BATE Borisov: Sčerbickij – Nechajčik, Nastić, Saroka, Baga, Stasevič (C), Drahun (83. Berezkin), Volkov (46. Kopitović), Filipenko, Filipović (46. Bessmertny).
Náhradníci: Kudravec – Čičkan, Bessmertny, Berezkin, Skaviš, Milić, Willumsson, Kapitović.

Rozhodca: Amin Kurgheli. Asistenti: Victor Getikov, Andrej Getikov. Čtvrtý rozhodčí: Alexej Obelevskij