Menu

Futbal

Bieloruská Vysšaja Liga

FC Rukh Brest – FC Minsk

1:0

koniec (0:0)

18.04.2020, 15:00 • GOSK Brestskiy, Brest • Milan Huppert cz

Tipsport: 2.56 2.91 2.66

Máme za sebou utkání 5. kola běloruské Vysšaja Ligy, v němž Ruch Brest porazil na domácím hřišti FC Minsk nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Zápas mnoho fotbalové krásy nepobral. Po celý zápas se hrálo převážně ve středu hřiště, oba týmy kupily jednu nepřesnost za druhou. O výsledku celého střetnutí nakonec rozhodla chvilková nepozornost hostující defenzivy v úvodu druhé půle, když se za její záda dostal po nákopu Andronice záložník Pavel Sedko, jenž se opřel do skákajícího balónu umístil ho z osmnácti metrů nechytatelně k pravé tyči. Hosté se na vyrovnání nezmohli, gólman Nečajev nemusel po celých devadesát minut řešit žádnou složitější situaci.

Ruch Brest se díky druhému vítězství v sezóně posunul v tabulce na sedmou pozici. Přeskočil také svého dnešního soupeře, FC Minsk klesl na jedenáctou příčku.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:00:44)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:13.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Je to jasné, tři body zůstanou v Brestu! Na světelné tabuli odbíhají poslední vteřinky utkání, přičemž Ruch v poklidu kombinuje kolem středového kruhu.

90+2

Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Pavel Sedko, přichází Vladislav Morozov.

90+1

Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Jaroslav Jarockij, přichází Dmitrij Zinovič.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Arťjom Leonov neotálel a ihned hodil balón k pravé lajně osamocenému Rolovićvi. K němu se velmi rychle stáhl William, forward se přes brazilského beka neprobojoval.

88

Jenže šance Brestu pokračovala. K odraženému balónu se těsně za hranicí šestnáctky dostal Arťjom Rachmanov, jenž se z halfvoleje pokusil definitivně rozhodnout, míč však poslal přímo do rukavic Leonova.

87

Rohový kop neznamenal pojistku na domácí vítězství. Sedko poslal balón na penaltu, kde se nejvýše vyšplhal do vzduchu obránce Zaleskij.

86

Gheorghe Andronic přihrál Koncevojovi a okamžitě pokračoval v pohybu po lajně, kam mu také Bělorus balón ihned vrátil. Ve finále akce přišel centr z lajny, který do zámezí srazil skluzující Ryžuk.

85

Domácí rozehráli na krátko, z pravé strany následně odcentroval do šestnáctky Migunov. Ke smůle domácích Vasiljev tečoval míč špičkou kopačky, proto za ním stojící Andronic nemohl zakončovat.

84

Fantastickou práci odvedl u lajny Vladislav Vasiljev. Kazašský fotbalista si skvěle pokryl u lajny balón, načež se nechal faulovat frustrovaným Chvaščinským, i když věděl, že to bude bolestivé.

83

Domácí hrají přesně to, co potřebují. Přihrávají si na útočné polovině, soupeř se marně snaží jejich sérii přesných nahrávek nějakým způsobem zastavit.

82

Dmitrij Priščepa neunesl tíhu okamžiku. Poté, co mu hlavní rozhodčí odpískal faul, si neodpustil pár ostřejších slov, za které vzápětí obdržel žlutou kartu.

81

Až na kraj šestnáctky musel vyběhnout brankář Nečajev, jenž schoval balón do rukavic před nabíhajícím Rolovićem. Myšlenka Šramčenka nebyla špatná, pasu však dal velkou razanci.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Ruch Brest stále drží jednobrankové vedení, je velmi blízko druhému vítězství v sezóně.

79

Jaroslav Jarockij vyřešil složitou situaci na výbornou. Nehrál balón z první, naopak se ho vůbec nedotkl, přenechal jej gólmanovi Leonovi. Ruský gólman okamžitě rozehrál na volného Čagovece.

78

Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Arťjom Petrenko, přichází Arťjom Koncevoj.

77

Pěknou narážečku mohli diváci sledovat na středu hřišti mezi Chvaščinským a Čagovcem. Druhý jmenovaný posléze hledal Nasibulina, jehož si pokryl Petrenko.

76

Hlavní rozhodčí vytahuje další žlutou kartu. Hříšníkem se stal domácí gólman Alexandr Nečajev, který podle arbitra zdržoval s výkopem až příliš dlouho.

75

Hráči v zeleném vzdali snahy o navýšení vedení, jejich hlavním cílem bude ubránit jednobrankové vítězství. Stoper Gajdučik se po získání balónu dlouho nerozmýšlel, okamžitě jej odkopl do bezpečí.

74

Minsku po celý zápas nevychází finální fáze. Hráči ji nedokáží ideálně vyřešit. Zaleskij mohl ještě nahrávat do lajny úplně volnému spoluhráči, raději ale z těžké pozice vypálil velmi nepřesně.

73

U lajny si hodně věřil Arťjom Rachmanov. Domácí kapitán si dovolil několik odvážných kliček, kterých ale nemusel litovat, po nastřelení Šramčenka vytěžil pro Brest aut.

72

Mužstvo z hlavního města se osměluje, postupně se dostává blíže a blíže soupeřově svatyni. Z dobrých dvaceti metrů vypálil Dmitrij Priščepa těsně nad.

71

Také na druhé straně jsme měli možnost vidět slibně vypadající šanci! Za obranu si naběhl střídající Rolović. Útočník z Černé Hory vystřelil příliš slabě, navíc nepřesně.

70

V krátkém časovém sledu přichází karta i na druhé straně. A ještě zbytečnější. To když Pavel Sedko po odpískání faulu schválně přišlápl kotník ležícímu soupeři.

69

Sergej Tichonovskij v hlavičkovém souboji proti Andronicovi použil loket, což pozornosti hlavního rozhodčího neuniklo, tento přečin trestá žlutým kartónkem.

68

68. Sedko z úhlu napálil boční síť

68

Sobecky se zachoval Pavel Sedko, jenž chtěl za každou cenu vstřelit druhý gól. Sám se dokázal probojovat do šestnáctky a z velkého úhlu mohl přihrávat, raději však vystřelil pouze do boční sítě.

67

Obrovskou hrubku vyrobil na polovině hřiště Arťjom Petrenko. Ve snaze nahrát dozadu stoperovi poslal míč přímo na kopačky Zaleského, který ale chyby nevyužil, technickou střelu poslal Nečajevovi přímo do rukavic.

66

Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Roman Gribovskij, přichází Ognjen Rolović.

65

Vzduchem to hostům nepůjde, v tomto ohledu jsou hráči Brestu velmi jistí. To potvrdil i Vitalij Gajdučik, obránce nedal v osobním souboji Šramčenkovi žádnou šanci.

64

Dmytro Ryžuk měl dostatek času i prostoru na rozehrávku minského útoku, ovšem nepopasoval se s tím vůbec dobře. Jarockému adresoval příliš dlouhý pas, u kterého byl první Migunov.

63

Dlouhý aut Grečicha nepřinesl kýžené ovoce. Stoper Gajdučik, jenž se dopředu vytáhl z pozice stopera, nedokázal přeskočit Priščepu.

62

Fotbalisté v zeleném trpělivě kombinují na polovině soupeře. Po sérii přihrávek odcentroval z pravé strany Andronic, jenže trefil prvního stojícího hráče, od nějž se míč odrazil do autu.

61

Samostatnou, zhruba padesátimetrovou akcí se prezentoval nově příchozí hráč Tichonovskij. Od fanoušků se dočkal uznalého potlesku, o balón jej obral až za cenu faulu Nasibulin.

60

Hodina zápasu je pryč, stále však půl hodiny zbývá odehrát. Ruch Brest se dostal do vedení, které si pečlivě stráží, dopředu se již tolik nežene. Minsk se po inkasovaném gólu marně snaží najít ideální herní tempo.

59

Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Jegor Bogomolskij, přichází Sergej Tichonovskij.

58

Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Gleb Gurban, přichází Arťjom Vasiljev.

57

Situace se opakuje. Nečajev nezvolil dlouhý odkop, místo toho vrátil kulatý nesmysl Gajdučikovi. Ten si ještě vyměnil balón s Petrenkem, než znovu putoval k Nečajevovi.

56

Sednevova družina pochopitelně nebude nikam spěchat. Stoper Vitalij Gajdučik odmítl hrát dopředu. Naopak počkal, až do jeho těsné blízkosti doběhne Gribovskij a pak přihrál brankáři.

55

K exekuci se postavil muž, který dnes skóroval jako jediný. Pavel Sedko se snažil poslat míč přes zeď, což se mu podařilo, avšak balón proletěl vysoko nad břevnem.

54

Velkou rychlost nabral středem hřiště kapitán Arťjom Rachmanov. Dostal se až k blízkosti šestnáctky, kde ho zatáhl za dres Chvaščinskij. Domácí budou rozehrávat standardku z nebezpečné vzdálenosti od branky.

53

A také se stalo. Ukrajinský fotbalista dlouhým nákopem vyslal po levé straně nikým nehlídaného Gribovského. Útočník ale dlouho váhal se zakončením, nakonec jeho ránu zblokoval do zámezí Grečicho.

52

Až příliš pasivně čekal na přihrávku Williama záložník Petrenko. Mezitím ho výborně přeskočil Ryžuk, jenž může rychle podniknout výpad na druhou stranu.

51

Sedko odcentroval na přední tyč, kde se k hlavičce dostal Jegor Bogomolskij. Zakončoval na zadní tyč, balón proletěl kousek vedle.

50

Svěřenci kouče Razina jsou psychicky viditelně dole. Gurbanovi při snaze o odkop balón přeskočil přes nohu, domácí se zadarmo dostali k rohovému kopu.

49

Ruch Brest je pochopitelně na koni. Nechybělo moc, aby se radovali podruhé v krátkém časovém sledu, s projektilem Migunova si Leonov tentokráte poradil.

48

Po rozehrávce Minsku se vydal presovat Roman Gribovskij. Svou snahu ale pořádně přehnal, když skluzem zbytečně zajel do Čagovece. Sevostjanik tasí žlutou kartu.

47

47. Pavel SEDKO - 1:0

48

Rukh Brest právě vstřelil branku!
Úvod druhého poločasu pro domácí nemohl být lepší, hned z první akce se totiž ujímají vedení! Andronicův dlouhý nákop si našel PAVEL SEDKO, jenž udržel na zádech protihráče, dlouho se nerozmýšlel a skákající balón nekompromisně uklidil k pravé tyči, Leonov byl bez šance.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
Skončil první poločas utkání 5. kola běloruské ligy mezi Ruchem Brest a FC Minsk. Na gól zatím čekáme marně, i šancí je pomálu. Hraje se převážně ve středu hřiště, častěji měli balón na kopačkách domácí. Žádná gólovka k vidění nebyla, v největší šanci mířil Vasiljev hlavou přímo do Leonova. Nezbývá než doufat, že druhý poločas bude na příležitosti a hlavně na góly podstatně bohatší.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Poslední standardka první půle nepřinesla žádné nebezpečí pro Leonovu bránu. Denis Grečichov vyslal až moc vysoký centr, žádný z hráčů neměl šanci na něj doskočit.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

U pravé lajny, v blízkosti šestnáctky, vybojoval faul na svoji osobu Vladislav Vasiljev. Chytře si hodil dal tělo před balón, Šramčenko kazachstánského hráče při snaze o čisté odebrání podrazil.

43

Po ztrátě Petrenka ve středu hřiště spěchal Jaroslav Jarockij do souboje tři na tři. Akci nevyřešil vůbec dobře, pas na Nasibulina totiž vystihl William.

42

Po centru Zaleského od rohového praporku se do vzduchu nejvýše zavěsil útočící Čagovec. Přes těsně bránícího Sedka ovšem nedokázal přesně zamířit.

41

Po delší době zahrozili fotbalisté Minsku. Středem hřiště si Gribovskij narazil s Ryžukem, načež prví jmenovaný vypálil. Grečicho obětavým blokem srazil míč na roh.

40

Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě gólu nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?

39

Olexandr Migunov běžel s míčem tak rychle, že zapomněl odcentrovat. Vzpomněl si příliš pozdě, až za postranní čárou. Následuje odkop od brány.

38

V blízkosti hostující šestnáctky došlo ke kontaktu mezi Vasiljevem a Zaleským. Hlavní rozhodčí nechal hru správně pokračovat, šlo o souboj tělo na tělo. Oba hráči skončili na zemi.

37

V posledních minutách se hraje pouze na obranné polovině celku z hlavního města. Obrannou práci si na jedničku splnil Chvaščinskij, když na středu čistým způsobem odstavil Petrenka.

36

Velmi kuriózní situace se udála při odkopu domácích. Nečajev rozehrál na krátko, s čímž Gajdučik vůbec nepočítal. Pod tlakem trefil Gribovského do nohy a míč posléze prošel těsně vedle pravé tyčky.

35

Ruch Brest cítí, že by to dnes mohlo jít ze vzduchu. Další centr od pravé lajny vyslal pro změnu Rachmanov. Vasiljev mířil přesně, na svém místě ale stál brankář Leonov.

34

První žlutou kartu už evidujeme i v domácím výběru. Gheorge Andronic zatažením za dres zastavil unikajícího Ryžuka. Žluté kartě se Moldávec ani nediví.

33

Více volného prostoru dostal na pravé straně Arťjom Petrenko. Do vápna vyslal nadýchaný pas, na nějž si naskočil Bogomolskij, hlavičku poslal jen těsně nad.

32

Jegor Bogomoslkij se se po kontaktu s Gurbanem dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. To se nestalo, naopak rozhodčí odpískal domácímu útočníkovi simulování.

31

Na druhou stranu podnikl rychlý brejk Roman Gribovskij, který dostal skvělý pas do nohy od Priščepy. Po lajně utekl osobnímu strážci, pasem pod sebe ale nenašel Nasibulina.

30

Půl hodina utkání je minulostí. Bezbrankové skóre mluví za vše. Změnit se ho pokusil rychlík Andronic, z velkého úhlu nezamířil mezi tři tyče.

29

Když to nedokázali hráči v zeleném, tak se o první gól málem postaral Gleb Gurban! Po standardce Ruchu smolně tečoval centr, k jeho velkému štěstí Leonov včas zareagoval a balón vyrazil.

28

Přeci jen ale mají ze hry v posledních minutách poněkud více domácí. Sráží je ale nepřesná koncovka, další takovou se prezentoval Arťjom Petrenko.

27

Zatím marně čekáme na nějakou velkou šanci. Oba týmy hrají ze zabezpečených obran, což se projevuje i na kvalitě utkání. Ta rozhodně není na nejvyšší úrovni.

26

S přehledem si počínal stoper Vladimir Gajdučik. Ze vzduchu zpracoval vysoký nákop Gurbana a před dotírajícím Gribovským se otočil a poslal nahrávku Nečajevovi.

25

A další úsměvná situace na domácí straně. Přetažený centr ještě stihl na hrací ploše Petrenko. Následoval tedy centr i zleva, zakončující Sedko ovšem trefil pouze spoluhráče Andonice.

24

Nešikovně vyřešil Olexandr Migunov slibně se rozvíjející akci Brestu. Dobře si naběhl na přenesená hry k levé lajně, jenže při centru si trefil svoji druhou nohu, od ní se pak míč odrazil do zámezí.

23

Zřejmě ne. Bogomolskij se nakonec sám postavil na nohy a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře bez jakýchkoliv následků.

22

Mladý útočník zůstal ležet na trávníku, a proto hlavní rozhodčí po chvíli přerušil hru. Na hřiště jsou dokonce přivoláváni zdravotníci, snad to nebude nic vážného.

21

Tvrdě, ale v duchu pravidel se Eugene Čagovec dostal k balónu. Ve skluzu sice trefil i Bogomolského nohy, jako první ovšem zasáhl míč.

20

Rohový kop nepřinesl žádné nebezpečí pro domácí svatyni. Celou situaci s přehledem zvládl Vitalij Gajdučik, zkušený třicátník se nenechal nikým přeskočit.

19

Po levé straně pronikl až do šestnáctky Ruchu Brest Vladimir Chvaščisnkij. Křižnou ránou vyzkoušel pozornost Nečajeva, ten míč vyrazil do zámezí. Bude se kopat roh.

18

Do velké šanci si naběhl Roman Gribovskij, situaci ovšem vůbec nezvládl. Do šestnáctky dostal milimetrově přesný pas od Nasibulina, běloruského útočníka zradil první dotek.

17

Marně se Gheoghe Andronic ještě pokusil doběhnout míč. Nejspíš by se mu to i podařilo, jenže tělo před něj dal Aleej Zaleskij, který situaci pohlídal s velkým přehledem.

16

Držitelem první žluté karty se stává Anton Šramčenko. Sedmadvacetiletý hráč na polovině hřiště skluzem přejel obě lýtka nic netušícího protihráče. Nebylo co řešit.

15

Faulu se na polovině hřiště dopustil Vladislav Nasibulin. Ruský fotbalista nestihl zastavit svůj pohyb, zabrzdil se až po nárazu do Grečicha.

14

Skvělou práci odvedl forward Bogomolskij. Stál přesně tam, kam orbánce Gajdučik nakopl balón. Následně v hlavičkovém souboji přetlačil Gurbana a ještě nahrál Rachmanovi.

13

Pavel Sedko pořádně přecenil rychlostní síly Williama. Po lajně mu poslal nedostižitelný balón. Brazilec za ním běžel marně, dostihl ho až za čárou.

12

Po pravé lajně se snažil procpat do blízkosti pokutového území Arťjom Petrenko. To se mu úplně nepovedlo, vybojoval alespoň autové vhazování.

11

Myšlenka dobrá, realizace nic moc. Vladimir Chvaščinskij viděl na levé straně osamoceně nabíhajícího Gribovského, jenže balónu dal příliš malou výšku, pro sebe jej zpracoval Gajdučik.

10

Vysoký presink Brestu se téměř vyplatil. Už to vypadalo, že Denis Grečicho sebere kulatý nesmysl dlouho rozmýšlejícímu Priščepovi. Ten na poslední chvíli dokázal předat míč Ryžukovi.

9

FC Minsk se snaží zklidnit hru. Gleb Gurban mohl přihrát na střed volnému středopolaři, místo toho se raději otočil a nahrál malou domů gólmanovi.

8

Hodně dlouhý odkop předvedl brankář Arťjom Leonov. Do hlavičkového souboje se opřeli Petrenko a Priščepa, úspěšnější byl domácí hráč.

7

Na konci rychlého brejku stál Vladislav Vasiljev, jehož centr nebyl vůbec povedený. Migunov neměl žádnou na balón dosáhnout.

6

Jegor Bogomolskij ukázal býborné čtení hry, když vystihl rozehrávku Šramčenka. Vzápětí se zachoval příliš zbrkle, odkopl balón přímo k Leonovi.

5

První náznak měl i Ruch Brest. Byl to stoper Vitalij Gajdučik, jenž dlouhým nákopem hledal rozběhnutého Grečicha, záložníka si ale výborně pokryl Gurban.

4

Svěřenci kouče Sedneva se zatím jen brání. Tentokráte se pokusil něco zajímavého vymyslet, Zaleskij, v klíčovou chvíli si ale rozmyslel střelu, místo toho nepřesně nahrál.

3

Aktivněji začali střetnutí hosté. Jejich kombinace probíhala kolem středového kruhu, až Ryžuk se pokusil o delší nákop, avšak Gribovského nenašel.

2

Domácí vstoupili do utkání v zelených dresech. Hostující mužstvo, FC Minsk, pro dnešek obléklo dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Ruch Brest: Nečajev – Sedko, Migunov, William, Rachmanov (C), Bogomolskij, V. Vasiljev, Petrenko (78. Koncevoj), Gajdučik, Grečicho, Andronic
Náhradníci: Stepanov – Antilevskij, Čiž, Koncevoj, Morozov, Oreškevič, Sadovskij, Sibilev, Tichonovskij

FC Minsk: Leonov – Gurban, Čagovec, Chvaščinskij, Šramčenko, Zaleskij, Ryžuk, Gribovskij, Priščepa, Nasibulin (C), Jarockij
Náhradníci: Prišivalko, Veremko – Ksarab, Ostrouch, Rolović, Sazončik, A. Vasiljev, Vasyljev, D. Zinovič, K. Zinovič

Rozhodčí: Sevostjanik – Gidrevič, Firinovič.
FC Minsk

Mužstvo FC Minsk bude v sobotním střetnutí mírným favoritem. Celek z hlavního města aktuálně okupuje devátou příčku se ziskem šesti bodů. V prvních dvou kolech Razinova družina proti Belšině a městskému Dinamu nezaváhala, následně ale přišly dvě porážky s Energetik-BGU a minulý týden s BATE. O třetinu vstřelených gólů se postaral Vladimir Chvaščinskij, jenž se se dvěma zásahy dělí o druhé místo v tabulce střelců.
FC Ruch Brest

Fotbalisté Ruchu Brest jsou nováčkem soutěže, když na konci minulé sezóny zvládli nelehkou baráž proti Dnyapru, které porazili v celkovém součtu 4:3. Cíl mezi elitou je jasný, udržet se. A úvod ročníku ukazuje, že to svěřenci kouče Sedneva nebudou mít vůbec lehké. Po čtyřech kolech nasbíralo jeho mužsvo čtyři body, což momentálně stačí na 14., tedy poslední nesestupovou pozici. Jediná výhra přišla hned v prvním kole, kdy se Ruchu senzačně podařilo zvítězit na půdě Dinama Minsk, bod za remízu pak urval za bezgólové utkání v Mazyru.
Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční odpoledne! Běloruská liga i navzdory pandemii koronaviru pokračuje a já vás vítám při sledování pátého kola mezi FC Ruch Brest a FC Minsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

FC Rukh Brest – FC Minsk

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 48. Sedko (Andronic)

Karty:   34. Andronic (RBST), 48. Gribovskij (RBST), 70. Sedko (RBST), 76. Nečajev (RBST) – 16. Šramčenko (FMN), 69. Tichonovskij (FMN), 82. Priščepa (FMN)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:13.

FC Rukh Brest: Nečajev – V. Vasiljev, Gajdučik, Rachmanov (C), William, Migunov – Grečicho, Andronic – Petrenko (78. Koncevoj), Bogomolskij (59. Tichonovskij), Sedko (90+2. Morozov).
Náhradníci: Stepanov – Antilevskij, Čiž, Koncevoj, Morozov, Oreškevič, Sadovskij, Sibilev, Tichonovskij.

FC Minsk: Leonov – Ryžuk, Čagovec, Priščepa – Gurban (58. A. Vasiljev), Nasibulin (C), Zaleskij, Jarockij (90+1. D. Zinovič) – Chvaščinskij, Gribovskij (66. Rolović), Šramčenko.
Náhradníci: Prišivalko, Veremko – Ksarab, Ostrouch, Rolović, Sazončik, A. Vasiljev, Vasyljev, D. Zinovič, K. Zinovič.

Rozhodca: Sevostjanik – Gidrevič, Firinovič

Diváci: 311