Menu

Futbal

Mistrovství světa 2010

Slovensko – Taliansko

3:2

koniec (1:0)

25.04.2020, 14:00 • Ellis Park Stadium, Johannesburg • Milan Huppert cz

Z historického přenosu z roku 2010 je to ode mě vše. Loučím se s vámi s přáním krásného zbytku dne a hlavně pevného zdraví. (15:54:00)
Máme za sebou nervy drásající střetnutí zápasu mezi Slovenskem a Itálií, po němž se radují z postupu do vyřazovací fáze naši východní sousedé, kteří porazili obhájce titulu 3:2 a díky bezbrankové remíze Paraguaye s Novým Zélandem obsadili za Jihoameričany druhou příčku ve skupině.

První poločas nabídl jedinou branku, o níž se postaral Róbert Vittek. Slovenský útočník využil zaváhání De Rossiho a výborné přihrávky Kucky, skóroval přízemní ránou k levé tyči.

Druhá polovina utkání byla o poznání gólovější. Hamšíkovi se v 73. minutě nadvakrát podařilo míč procpat opět k Róbertu Vittekovi, jenž se tentokráte prosadil pokusem na přední tyč. Avšak Italové se nevzdali a dokázali snížit zásluhou dorážky Antonia Di Nataleho do prázdné brány. V závěru zápasu ukázal kouč Weiss šťastnou ruku, když na hřiště poslal Kamila Kopúnka a ten po necelých dvou minutách na hřišti přesným lobem vrátil Slovensku dvoubrankové vedení. V nastavení ještě dostal mužstvo z Apeninského poloostrova fantastickým lobem na dostřel Fabio Quagliarella, avšak na víc se již Itálie nezmohla a jako obhájce končí po základní skupině, zatímco Slovensko se při své premiérové účasti na světovém šampionátu v historii samostatné země může radovat z postupu do osmifinále, v němž se utká s Nizozemskem.

90+6

Konec zápasu.

90+5

90+5. Pepe měl na kopačce postupovou trefu

90+5

Vše mohlo být jinak! Po centru z pravé strany se na zadní tyči zjevil osamocený Simone Pepe, jenže míč netrefil ideálně, poslal ho mimo bránu! Je to jasné, Slovensko postupuje, obhájci titulu končí!

90+4

V posledních okamžicích střetnutí ještě sahá Vladimír Weiss ke střídání, Erika Jendriška nahrazuje Martin Petráš.

90+4

Proti vysokému balónu Andrey Pirla vystartoval dopředu Ján Mucha a vedl si parádně. Před Di Natalem míč vyrazil do bezpečí, Itálie má čas na jeden poslední útok!

90+3

Faul na polovině hřiště, proti Zambrottovi se provinil Juraj Kucka. Kompletní jedenáctka v bílém spěchá bránit, snahu o útočení již vzdali.

90+2

90+2. Fabio QUAGLIARELLA - 3:2

90+2

Itálie právě vstřelila branku!
Tak ne, ještě není hotovo! Fantastický gól vyprodukoval FABIO QUAGLIARELLA. Střídající útočník z osmnácti metrů podkopl balón, Mucha se za lobem natahoval marně.

90+1

Slováci drží balón na kopačkách, jejich postup se zdá býti nevyhnutelným! Italové se snaží presovat, avšak jejich úsilí přichází po většinu času vniveč.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

89. Kamil KOPÚNEK - 3:1

89

Slovensko právě vstřelilo branku!
Šťastná ruka Vladimíra Weisse, KAMIL KOPÚNEK skóruje po necelých dvou minutách strávených na hřišti a s největší pravděpodobností pečetí postup Slovenska! Fotbalista Trnavy si skvěle naběhl na dlouhý aut do vápna, prvním dotekem poté dokázal přehodit vyběhnuvšího Marchettiho!

88

Velmi složitou situaci vyřešil Ján Mucha na jedničku s hvězdičkou. Centr Maggia z pravé strany úspěšně vyboxoval nad sebe, ačkoli na něj Quagliarella nepříjemně doléhal.

87

Vypadalo to, že Zdeno Štrba bude po nepříjemném střetu s Gattusem muset střídat ještě v první půli. Středopolař ovšem vydržel až téměř do konce utkání, až teď přenechává své místo Kamilu Kopúnkovi.

86

Pravý obránce Zambrotta po lajně předal míč Di Natalemu, proti němuž vystartoval Škrtel. V poslední chvíli uskočil, což útočníka zmátlo, výsledek je takový, že se bude odkopávat od branky.

85

85. Quagliarella skóroval z ofsajdu, gól neplatil

85

Svěřenci trenéra Lippiho se už radovali z vyrovnání, radost jim ale dlouho nevydržela! Po přihrávce z levé strany skóroval Quagliarella. Výborné oko předvedl pomezní rozhodčí, odhalil totiž velmi těsný ofsajd forwarda!

Slovensko – Taliansko

3:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 25. Vittek, 73. Vittek, 89. Kopúnek – 81. Di Natale, 90+2. Quagliarella

Karty:   16. Štrba (SVK), 40. Vittek (SVK), 50. Pekarík (SVK), 82. Mucha (SVK) – 31. Cannavaro (ITA), 67. Chiellini (ITA), 76. Pepe (ITA), 83. Quagliarella (ITA)

Slovensko: Mucha – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník – Hamšík (C), Štrba (87. Kopúnek), Vittek (90+2. Šesták), Kucka, Stoch – Jendrišek (90+4. Petráš)
Náhradníci: Perniš, Kuciak – Čech, Saláta, Petráš, Weiss ml., Kozák, Sapara, Kopúnek, Šesták, Hološko, Jakubko

Taliansko: Marchetti – Zambrotta, Cannavaro (C), Chiellini, Criscito (46. Maggio) – Pepe, Gattuso (46. Quagliarella), De Rossi, Montolivo (56. Pirlo), Di Natale – Iaquinta
Náhradníci: Buffon, De Sanctis – Maggio, Bocchetti, Bonucci, Marchisio, Camoranesi, Palombo, Pirlo, Gilardino, Quagliarella, Pazzini

Rozhodca: Webb – Cann, Mullarkey (všichni Anglie)

Diváci: 61 000