Menu

Futbal

Bieloruská Vysšaja Liga

FC Gorodeya – BATE Borisov

0:2

koniec (0:0)

25.04.2020, 16:00 • Stadion Sacharnik, Gorodeja • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 5.5 3.39 1.61

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:02:46)
Je dobojováno! Borisov šel do zápasu jako tabulkově horší tým. Na hřišti Gorodeji přesto podal takřka dominantní výkon a odváží si domů zasloužené tři body za výsledek 2:0. BATE se přesto pořádně nadřelo, prvního gólu se dočkalo až dvacet minut před koncem, kdy se prosadil čerstvý náhradník Dragun. Domácí se v závěru ještě zmohli na menší tlak, jenomže pár vteřin před koncem místo vyrovnání ještě jednou inkasovali od svého bývalého hráče Antona Saroky.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Anton SAROKA - 0:2

90+3

BATE Borisov právě vstřelil branku!
Hosté v samotném závěru podtrhují své vítězství! Willum Thór Willumsson po centru Bajduka odkopl míč směrem na ANTONA SAROKU, jenž si všiml vyběhnutého Dovgyalla a z velké dálky jej učebnicově přeloboval.

90+2

Ve druhé ze tří nastavených minut přistál sražený míč na střeše domácí branky. BATE bude před nařízeným rohem šetřit čas.

90+1

Poměrně velké z matky v hostujícím vápně ve finále přinesly jen sraženou ránu z ostrého úhlu. Borisov dělí od vítězství jen pár desítek vteřin.

90

Po odvráceném centru Pušnijakova následovala ztečovaná střela zpoza šestnáctky. Na konci devadesáté minuty se bude kopat roh.

89

Denis Jaskovič si vyměnil přihrávky s Joksimovićem. Centrem z levého kraje rovněž dostal míč do vápna, ale tam si stopeři BATE s jistotou poradili.

88

Znovu letí míč co nejdál od gólmana Ščerbického. Po nepochopené přihrávce se o to postaral nově příchozí Skavyš.

87

Dmitrij Baga vsadil na vysvobozující odkop, kterým poslal míč z hranice vlastní šestnáctky až k nohám Igora Dovgyalla.

86

Gorodeja nevyužila výhodu rohového kopu a bezprostředně po odvráceném centru se vrátila s míčem až na vlastní polovinu.

85

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Igor Stasevič, přichází Maksim Skavyš.

83

Ščerbickij prodloužil centr z levého křídla k Sajčićovi. Nikdo z domácích však balón nedostal pod kontrolu a gólman Borisova si napodruhé poradil.

81

Zachar Volkov se nenechal rozhodit aktivně napadajícím Šavelem a s ledovým klidem předal míč na vlastního brankáře. BATE si svůj náskok zatím v klidu hlídá.

80

Dmitrij Bajduk byl zvednutým praporkem donucen vzdát své útočné snažení. Po ofsajdu bude vykopávat Denis Ščerbickij.

79

Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Semjon Šestilovskij, přichází Sergej Pušnijakov.

78

Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Stanislav Sazonovič, přichází Rostislav Šavel.

76

Bajduk se po volné levé straně posunul až do vápna, kde celou situaci zabrzdil přihrávkou na Jaskoviče. Ten sice odcentroval, ale Sajčićova těžká hlavička Ščerbického příliš neotestovala.

75

Gorodeja se rázem ocitá v nezáviděníhodné situaci. Proti silnému BATE jako první inkasovala a na odpověď má jen něco okolo patnácti minut.

73

73. Stanislav DRAGUN - 0:1

73

BATE Borisov právě vstřelil branku!
Tak tohle střídání se hostům skutečně vyplatilo! Nastić v krkolomné pozici zkrotil pas od Bagy a zleva předal míč na STANISLAVA DRAGUNA, jenž se přesným volejem prosadil jen pár vteřin po příchodu na hřiště.

73

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Jevgenij Jablonskij, přichází Stanislav Dragun.

71

Domácí se zničehonic dostali k přečíslení tři na dva, ale kvůli nepřesnému pasu z levého okraje velkého vápna se do šance přesto nedostali.

70

Nechajčik ve snaze zpracovat dlouhý nákop kolidoval s Joksimovićem. Souboj neustál a skončil na zemi, nicméně sudí ani teď penaltu nenařídili.

69

Milan Joksimović zleva čepoval míč do přehuštěného pokutového území. Obrana ve žlutém jeho kolegy dobře pokryla a Ščerbického branka v ohrožení nebyla.

68

Zachar Volkov se jako stoper ocitl u postranní čáry, kde jednoznačně držel čerstvého Bajduka a nemůže se vůbec divit, že je dalším hráčem potrestaným žlutou kartou.

67

Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Sergej Archipov, přichází Dmitrij Bajduk.

67

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Nemanja Milić, přichází Pavel Nechajčik.

66

Bojan Nastić se na levé straně vyhnul Sazonovičovi. Pak se ale srazil s Usenjou a ke své nelibosti za to dostal žlutou kartu.

65

Během krátké chvíle by se mělo poprvé střídat. Do hry půjde hostující Pavel Nechajčik, jenž v minulém roce pomohl mistrovskému Brestu dvanácti góly.

64

Vedoucího gólu jsme se ani teď dočkat nemohli. Po prodlouženém centru totiž byl odpískán útočný faul jednoho z hráčů Borisova.

63

Tempo hry šlo v posledních minutách strmě nahoru. Nastić se pokusil o centr z levého kraje a BATE díky tomu bude popáté kopat roh.

62

Stasevič si přehodil míč na levačku a poslal ho do volného prostoru v pokutovém území. Tam jeden z hostů skončil na zemi, ale podle rozhodčích to nebylo v rozporu s pravidly.

61

Jenom to zahučelo! Sergej Usenja nevymýšlel nic složitého a z nějakých pětadvaceti metrů jen o chloupek minul ze svého pohledu levou tyč.

60

Žlutou kartu dostává Sergej Archipov (FK Gorodeja).

59

Gorodeja znovu vsadila na rychlý protiútok, kterému v tomto případě chyběla přesnější předfinální přihrávka. Pro balón si došel Denis Ščerbickij.

57

Willumsson zády brance posunul míč do strany na Jablonského. Ten se v poměrně dobré pozici ale unáhlil a z nepřipravené situace vystřelil hodně vedle.

56

Také Gorodeja se chtěla trošku osmělit. Akci okořeněnou centrem z levého křídla však zastavila odpískaná hra rukou.

55

Jablonskij převzal míč před vápnem a ihned se pokusil o střelu. Ta mu však příliš nesedla a Dovgyallo neměl s velmi pomalým pokusem sebemenší problémy.

54

Bessmerného u lajny rovněž zradil první dotek. Vhazovat tentokrát může domácí Milan Joksimović.

53

Po centru z pravého křídla zaplul míč do rukavic Dovgyalla. Tomu se poté nevydařil odkop a Sajčić už nezabránil dalšímu autu pro BATE.

52

Willumsson na pravém křídle nezpracoval přihrávku od Staseviče. BATE musí vzít zavděk alespoň vhazováním v podání Bessmerného.

51

Hostující obrana nenechala Ščerbického ve štychu a za malou chvíli se přesunula s balónem před brankáře Igora Dovgyalla.

50

Joksimović se vydal na útočný výlet po levé straně. Odcentrovat přitom nedokázal, ale získal aspoň roh pro Gorodeju.

49

Jedna z mála přímočařejších akcí BATE nabídla zablokovanou střelu Saroky a vzápětí také roh Staseviče, z něhož na zadní tyči resultovala nepřesná hlavička Volkova.

48

Milić se poslušně vrátil do obrany, u praporku překřížil cestu Joksimovićovi a navrch si vynutil nedovolený zákrok.

47

Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první půle, ve které měl Borisov mnohem více ze hry. Po trochu nervóznějším úvodu si hosté vytvořili i několik šancí a v jednom případě dokonce dostali míč do sítě. Gólová dorážka Miliće změnu skóre ale neznamenala, neboť čárový rozhodčí viděl ofsajd. Gorodeja prakticky celý čas jen bránila a s trvajícím bezbrankovým stavem tak musí být spokojenější.

45

První poločas skončil.

45

Jevgenij Jablonskij rozdal míč doleva na Staseviče, z jehož centru rovněž vznikl rohový kop. Ani Borisov si sebemenší šanci ale nevytvořil a v končící první půli už to jistojistě nestihne.

44

Gorodeja vytěžila z pokračující akce rohový kop, jenž za silného většu rozehrál Joksimović. Ščerbickij každopádně odmítl jakékoliv vzrušení a letící centr zastavil ve svých dlaních.

43

Dosud prakticky neviditelný Usenja neměl klid na odcentrování. Do balónu se v nouzi opřel z koncové čáry a nenašel žádného z kolegů ve vápně.

42

Stasevič předvedl na kraji šestnáctky krásnou kličku. Míč mu ale utekl daleko od nohy a toho čtveřice přítomných obránců bez zaváhání využila.

41

Domácí si neporadili s nepříjemným napadáním. Míč ztratili na vlastní půlce a v závěru první půle tak zůstávají pod tlakem.

40

Jablonskij zkazil přihrávku bez přípravy. Jeho spoluhráči se však rychle vrátili a nenechali pořádně rozjet hrozící brejk.

39

Na rychlý centr u hostující branky žádný z hráčů nedosáhl, a tak míč doplachtil až mimo hrací plochu. BATE zkouší kombinační rozehrávku od Ščerbického.

38

Po rozehrávce uteklo jen pár vteřin, než došlo k dalšímu faulu Miliće. Domácí budou moci poslat dlouhý balón před Ščerbického.

37

Série soubojů ve středovém kruhu vyvrcholila nedovoleným zákrokem na Sazonoviče. Milić za své provinění dokonce vyfasoval žlutou kartu.

36

Prakticky celý zápas se hraje na útočné polovině BATE. Domácí fotbalisté musí být rádi, že nadále drží alespoň remízu.

35

Místo přímé střely se nakonec konal krátký nákop do pokutového území. Ideální varianta to asi nebyla, Gorodeja nastalou situaci v obraně zvládla.

34

Znovu je pískáno proti domácím, což trochu namíchlo přítomné fanoušky. Ti budou svědky přímého kopu z nějakých třiceti metrů.

32

Milan Joksimović si neodpustil faul u postranní čáry, nicméně hostům se následná standardka vůbec nepovedla. Míč se ani nepodíval do ohně.

31

Dovgyallo vybíhal proti centru, který trochu nešikovně srazil před sebe. Proti němu běžel Saroka, který byl před vzájemným kontaktem nachytán v ofsajdu.

30

30. Nemanja Milić (BAT)

30

Gorodeja se ubránila dvěma centrům. Po tom třetím Willumson sklepl míč na Miliće, jenž zkusil štěstí z voleje a nasměroval balón přímo na stojícího Dovgyalla.

29

Bojan Nastić měl trochu více prostoru na levém kraji a prudkým přízemním centrem získal pro BATE výhodu rohového kopu.

28

Hosté mají na začátku svých akcí hodně času na kombinaci. Před vápnem už platí přesný opak, muži v zeleném tam odebírají jeden balón za druhým.

27

Postupný útok Borisova skončil nepřesnou přihrávkou, která vzápětí zastavila i domácí brejk podél pravé postranní čáry.

25

Domácí se pokusili zahrozit z dlouhého autu. BATE menší závar ve vápně ale přežilo a prostřednictvím Staseviče přešlo do rychlého brejku, jenž se rovněž obešel bez zakončení.

24

Další centr po rozehrávce na krátko už tak nebezpečný nebyl. Míč proletěl do zámezí a nyní bude opětovně rozehrán Dovgyallem.

23

Stasejević zprava centroval na kraj malého vápna, kde se nacházel Volkov, ovšem jeden z obránců odhlavičkoval balón na roh.

22

Stanislav Sazonovič zastavoval další hostující útok faulem na rozběhnutého Bessmerného, za který byl odměněn první žlutou kartou.

21

21. Gólová dorážka Miliće vznikla z ofsajdu

21

Aktivně hrající Stasević si navedl míč na pravou nohu a zpoza vápna solidně vypálil. Dovgyallo tento projektil vyrazil jen před sebe a už neměl nárok na dorážku Miliće. Gorodeja každopádně měla štěstí, že gól nemůže platit pro ofsajd.

20

Dovgyallo dobře přečetl let dalekonosného centru a lapil míč do svých rukavic před dobýhajícími útočníky ve žlutém.

19

Většinu času se zatím hraje nějakých pětačtyřicet metrů od domácí branky. BATE se nyní při komplikované rozehrávce dokonce vrátilo až k Ščerbickému.

18

Ke koncové čáře zahnaný Saroka vrátil míč doleva na Staseviče, jenž se odhodlal k těžké střele z úhlu a jen o kousek přestřelil horní tyč Dovgyallovy brány.

17

Po dalším tečovaném centru proletěl balón napříč domácí šestnáctkou. Nikdo ve žlutém na něj ale nedosáhl a je z toho jenom aut.

16

Aspoň částečně se to změnilo zkraje šestnácté minuty, kdy Bessmernij po zemi centroval z pravého křídla. Další z hostů při střele z první však hodně minul.

15

Domácí se snaží hrát mnohem přímočařeji. Borisov je naopak nucen dobývat zformovanou obranu a zatím marně čeká na první šanci.

13

Archipov nahrával v rychlém brejku tří hráčů na hrot, nicméně Sajčić si balón kloudně nezpracoval a Ščerbickij zůstal bez práce.

12

Stasejević si ukrojil až příliš velké sousto. Nejprve dobře potáhl míč po levé straně, ovšem individuální přesun na střed už pro BATE znamenal konečnou.

11

Filipenko nahrával po ose hřiště, jenže stopeři Gorodeji jeho spoluhráče rychle odzbrojili. Hra se vrátila o několik desítek metrů zpět.

10

Bezprostředně po nákopu Dovgyalla šli domácí fotbalisté v pěti lidech do neúplně zformované obrany. Hned z toho byla i první práce pro Ščerbického, jenž si pohlídal zakončení z levého kraje velkého vápna.

9

Baga přetáhl vysoký pas do pokutového území a znegoval tím slibně vypadající brejkovou situaci. Míč poté vyletěl do autu a hrát bude Gorodeja.

8

První návštěvu pokutového území vyřešila domácí defenziva na poslední chvíli. Odražený míč doputoval do náruče Igora Dovgyalla.

7

Jenže i v tomto případě z toho byla jen nevynucená ztráta balónu v oblasti pravého křídla. Na programu bude odkop od branky domácího mužstva.

6

Anton Saroka si šel pro míč hodně do hloubky, přičemž byl faulován skluzujícím Sazonovičem. Borisov pokračuje v pozvolné akci.

5

Stasejević přenesl hru přes celou šířku hřiště na pravou stranu, jenomže pak se BATE opět vrátilo do míst, odkud brankáři Dovgyallovi nic nehrozí.

4

Opět jsou u balónu hosté, kteří se pohybují poblíž půlící čáry a jen velmi pomalu postupují vstříc zatažené obraně Gorodeji.

3

Borisov se okamžitě snažil získat územní převahu. Kvůli několika nepřesnostem a útočnému faulu se však k ničemu pořádnému nepropracoval.

2

O úvodní výkop se na prořídlém stadionku postarali hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí v zelených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Gorodeja: Dovgyallo – Šestilovskij, Pavljuček (C), Poznjak, Joksimović – Usenja, Sazonovič, Sorokin, Jaskovič – Sajčić, Archipov.
Náhradníci: Makarov – Baglaj, Bajduk, Šavel, Pušnijakov, Ignatěnko, Šibun.

BATE Borisov: Ščerbickij – Bessmernij, Volkov, Filipenko, Nastić – Willumsson, Jablonskij, Baga – Milić, Saroka, Stasevič (C).
Náhradníci: Čičkan – A. Filipovič, Dragun, Mukam, SKavyš, Nechajčik, J. Filipović.

Rozhodčí: Dolja – Chomčenko, Pakulyn.
Vzájemné zápasy

14.09.2019 BATE – Gorodeja 2:1
06.05.2019 Gorodeja – BATE 1:0
17.11.2018 BATE – Gorodeja 1:0 pen.
20.10.2018 BATE – Gorodeja 3:2
02.06.2018 Gorodeja – BATE 2:1.
FK Gorodeja

Domácí se trochu překvapivě ocitají v pozici tabulkového favorita. Nic na tom nezměnily ani dvě prohry z prvních dvou kol, v nichž Gorodeja proti Vitebsku a Soligorsku ani jednou neskórovala. V dalších třech duelech nasázela dohromady jen tři góly, ale i to ji paradoxně stačilo k devíti bodům. Tři výhry v poměru 1:0 nad Belšinou, Dinamem Minsk a FK FC Energetik-BGU zapříčinily vzestup svěřenců Olega Raduška na čtvrté místo s mankem jednoho bodu na první příčku. Mezi střelce se v minulých týdnech zapsali Rusové Sorokin s Archipovem a rovněž srbský legionář Lazar Sajčić, jenž v minulosti krátce působil v Českých Budějovicích.
BATE Borisov

Hosté v minulé sezóně přišli o takřka nevídanou sérii o třinácti mistrovských titulů za sebou, neboť o pět bodů nestačil na nového šampiona z Brestu. Vůbec dobře Borisov nevstoupil ani do aktuálního ročníku. V něm zatím odehrál pět zápasů a zaznamenal jen sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Právě tou minulý týden skončil duel proti Torpedu Žodino. Bezbrankový výsledek zapříčinil to, že se BATE nachází až na desátém místě tabulky, přestože na vedoucí Sluck ztrácí pouze tři body. Jediným hráčem, který v dresu Borisova zaznamenal alespoň dva góly, je jednatřicetiletý záložník Stanislav Dragun.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu šestého kola nejvyšší běloruské soutěže. Od šestnácti hodin se proti sobě postaví týmy FK Gorodeja a BATE Borisov!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

FC Gorodeya – BATE Borisov

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 73. Dragun (Nastić), 90+3. Saroka (Willumsson)

Karty:   22. Sazonovič (GRD), 60. Archipov (GRD) – 37. Milić (BAT), 66. Nastić (BAT), 68. Volkov (BAT)

FC Gorodeya: Dovgyallo – Šestilovskij (79. Pušnijakov), Pavljuček (C), Poznjak, Joksimović – Usenja, Sazonovič (78. Šavel), Sorokin, Jaskovič – Sajčić, Archipov (67. Bajduk).
Náhradníci: Makarov – Baglaj, Bajduk, Šavel, Pušnijakov, Ignatěnko, Šibun.

BATE Borisov: Ščerbickij – Bessmernij, Volkov, Filipenko, Nastić – Willumsson, Jablonskij (73. Dragun), Baga – Milić (67. Nechajčik), Saroka, Stasevič (C) (85. Skavyš).
Náhradníci: Čičkan – A. Filipovič, Dragun, Mukam, SKavyš, Nechajčik, J. Filipović.

Rozhodca: Dolja – Chomčenko, Pakulyn