Menu

Ďalšie

Florbal

Florbalista Sezóny 2019/2020

koniec udalosti

02.06.2020, 20:25 • Aleš Pur (@PurAles) cz

To je z tohoto přenosu vše, já Vám přeji hezký zbytek večera a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (21:44:21)
Je za námi poněkud zvláštní akce vyhlášení Florbalisty sezóny, které letos probíhalo ve studiu České televize. Pojďme si ještě jednou shrnout jednotlivé vítěze.

FANOUŠKOVSKÁ ANKETA HVĚZDA SEZONY 2019/2020 – Martina Řepková (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

FANOUŠKOVSKÁ ANKETY HVĚZDA SEZONY 2019/2020 – Filip Langer (Tatran Teka Střešovice)

KATEGORIE ROZHODČÍ SEZÓNY 2019/2020 – Kamil Sojka – Tomáš Sojka

KATEGORIE TRENÉR/KA ŽEN SEZONY 2019/2020 – Tomáš Martiník (1. SC TEMPISH Vítkovice)

KATEGORIE BRANKÁŘKA SEZONY 2019/2020 – Jana Christianová (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

KATEGORIE JUNIORKA SEZONY 2019/2020 – Michaela Kubečková (1. SC TEMPISH Vítkovice)

KATEGORIE TRENÉR MUŽŮ SEZONY 2019/2020 – Pavel Brus (1. SC TEMPISH Vítkovice)

KATEGORIE BRANKÁŘ SEZONY 2019/2020 – Lukáš Bauer (Technology Florbal MB)

KATEGORIE JUNIOR SEZONY 2019/2020 – Filip Forman (FbŠ Bohemians)

KATEGORIE NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČKA EXTRALIGY ŽEN SEZONY 2019/2020 – Gabriela Žůrková (Florbal Chodov)

KATEGORIE NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ SUPERLIGY FLORBALU 2019/2020 – Jiří Curney (Technology Florbal MB)

KATEGORIE FLORBALISTKA SEZONY 2019/2020 – Denisa Ratajová (Pixbo Wallenstam IBK)

KATEGORIE FLORBALISTA SEZONY 2019/2020 – Jiří Curney (Technology Florbal MB)

Akce skončila.
Vítěz úspěchu nemůže uvěřit, vůbec by ho nenapadlo, že by mohl v konkurenci takových hráčů vyhrát, ale o to více jej to těší. Podle svého názoru nikdo neměl výrazněji úspěšnou sezónu, možná Jendrišákovi nepomohla situace okolo reprezentace.
Jdeme do finále, je tu poslední vyhlášení a to KATEGORIE FLORBALISTA SEZONY 2019/2020. Tu ovládl Jiří Curney (Technology Florbal MB) před kapitánem Linköpingu i české reprezentace a dlouhodobým hegemonem Matějem Jendrišákem a Markem Benešem (Pixbo Wallenstam IBK). Pro Curneyho je to tak vůbec první výhra v této anketě.
Vítězka si svého úspěchu velmi váží a už se těší, jak jej společně s rodinou oslaví. Co se týká její budoucnosti, minimálně příští sezónu bude pokračovat ve Švédsku, v jakém klubu, to zatím ale není jisté.
Nejprve je tu ženská část, tedy KATEGORIE FLORBALISTKA SEZONY 2019/2020. Vítězkou se stala Denisa Ratajová (Pixbo Wallenstam IBK) před svou spoluhráčkou Eliškou Krupnovou a Martinou Řepkovou (FAT PIPE FLORBAL CHODOV). Denisa Ratajová si tak po třech druhých místech připisuje i úspěch nejvyšší. Eliška Krupnová naopak po čtyřech prvních místech padá na druhé.
No a máme tu dvě poslední kategorie, během kterých se dozvíme jméno nejlepší hráčky a hráče sezony 2019/2020.
V mužské části KATEGORIE NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ SUPERLIGY FLORBALU 2019/2020 se vítězem stává Jiří Curney (Technology Florbal MB) před Filipem Formanem (FbŠ Bohemians) a Jakubem Bočkem (Black Angels). Ve finálové trojici se objevili dva nováčci, vítězem je ale ten nejzkušenější, Curney si připsal už páté vítězství z posledních šesti ročníků.
Ve videorozhovoru vítězka přiznala, že tento úspěch nečekala, podle ní je v lize mnoho dalších adeptek na výhru, samozřejmě je ale za umístění ráda.
Pojďme dál, je tu KATEGORIE NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČKA EXTRALIGY ŽEN SEZONY 2019/2020. Zde se vítězkou stala Gabriela Žůrková (Florbal Chodov), na druhém místě se umístila Martina Řepková a třetí skončila Nela Jiráková. I tyto hráčky nastupovaly v této sezóně za Chodov. Vítězka se tak po loňské sezóně posunula z druhé příčky na tu nejvyšší.
Před dalšími kategoriemi je tu upoutávka na juniorské mistrovství světa, které se bude v roce 2021 hrát v České republice, a to v Brně.
A je tu další část dnešního večera, KATEGORIE JUNIOR SEZONY 2019/2020. V té se raduje Filip Forman (FbŠ Bohemians) před Filipem Langerem (Tatran Střešovice) a svým týmovým kolegou, Jakubem Buršíkem. Vítěz ve svých sedmnácti letech převzal důležitou roli ve svém klubu a v základní části nasbíral hned 51 bodů.
Jako osmou kategorií je vyhlášení KATEGORIE BRANKÁŘ SEZONY 2019/2020. Tu ovládl Lukáš Bauer (Technology Florbal MB) před Martinem Benešem (ACEMA Sparta Praha) a Lukášem Součkem (1. SC TEMPISH Vítkovice). Pro vítěze je to po sezónách 2016 a 2017 třetí úspěch v anketě.
Jdeme na mužské kategorie, je tu KATEGORIE TRENÉR MUŽŮ SEZONY 2019/2020. Vítězem se stal Pavel Brus (1. SC TEMPISH Vítkovice), druhý skončil Petr Novotný (Technology Florbal MB) a třetí místo patří Michalu Jedličkovi (Fb(S Bohemians). Pavel Brus je tak nejlepším trenérem Česka potřetí v řadě.
Další ženskou kategorií je KATEGORIE JUNIORKA SEZONY 2019/2020. Tu v hlasování ovládla Michaela Kubečková (1. SC TEMPISH Vítkovice) před duem z Tigers, Eliškou Chudou a Eliškou Trojánkovou. Vítězkou je tak juniorka, která se nakonec probila i do dospělé reprezentace a zahrála si i na mistrovství světa.
Večer pádí dál a je tu KATEGORIE BRANKÁŘKA SEZONY 2019/2020. Tu ovládla Jana Christianová (FAT PIPE FLORBAL CHODOV) před Nikolou Příleskou (1. SC TEMPISH Vítkovice) a svou kolegyní z klubu, Hanou Ranochovou (FAT PIPE FLORBAL CHODOV). Jana Christianová zaznamenává již sedmou výhru v každoroční anketě.
Je tu další kategorie a to KATEGORIE TRENÉR/KA ŽEN SEZONY 2019/2020. Vítězem se stal Tomáš Martiník (1. SC TEMPISH Vítkovice) před Lukášem Procházkou (Florbal Chodov) a Jakubem Robenkem (FBC Ostrava). Tomáš Martiník tak obhájil loňské prvenství v anketě.
Ve studiu se po této kategorii vzpomíná na rozhodcovské duo Černý – Janoušek, které tuto anketu opanovalo hned šestnáctkrát! Již však florbal na nejvyšší úrovni nepískají, tudíž dostali prostor jiní.
Třetí vyhlašovanou kategorií je KATEGORIE ROZHODČÍ SEZÓNY 2019/2020
Vítězem se stalo duo Kamil Sojka – Tomáš Sojka, před Liborem Gavlasem a Lukášem Mikulou, třetí skončilo duo Tomáš Kostínek, Martin Reichelt. Pro duo bratranců je to tak první vítězství v této anketě.
Mužskou část FANOUŠKOVSKÉ ANKETY HVĚZDA SEZONY 2019/2020 vyhrál Filip Langer (Tatran Teka Střešovice), na druhém místě byl fanoušky vyhodnocen Filip Forman (FbŠ Bohemians) a třetí místo patří
Jiří Curneymu (Technology Florbal MB).
Je tu první kategorie a to FANOUŠKOVSKÁ ANKETY HVĚZDA SEZONY 2019/2020 Vítězkou je Martina Řepková (FAT PIPE FLORBAL CHODOV), na druhém místě skončila Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam IBK) a třetí místo patří Kateřině Seemannové (Tatran Teka Střešovice).
Dalším hostem je Martin Richter, expert Českého florbalu. Toho v koronavirové pauze mrzelo, že se soutěže přerušily a zůstaly nedohrány.
Prezident Českého florbalu se také vyjádřil k poslednímu mistrovství žen, kde české reprezentantky ztratily výborně rozehraný semifinálový zápas proti Švýcarsku. Doufá, že ohlas, který tato porážka přinesla, přinese i dobré věci pro český florbal.
Ještě před samotným vyhlašováním probíhá rozhovor s Filipem Šumanem, prezidentem Českého florbalu. Ten se vyjádřil o situaci, která postihla nejen florbal, kdy den ze dne se zastavilo veškeré florbalové dění na palubovkách. Ne tak na sociálních sítích, nebo při vzniku nových florbalových projektů.

Akce právě začala.
Celá akce začne ve 20:25, takže si na tento čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
Kategorie a nominace v jednotlivých kategoriích

Finalisté KATEGORIE FLORBALISTA SEZONY 2019/2020
Marek Beneš (Pixbo Wallenstam IBK/)
Jiří Curney (Technology Florbal MB)
Matěj Jendrišák (Linköping IBK)

Finalistky KATEGORIE FLORBALISTKA SEZONY 2019/2020
Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam IBK)
Denisa Ratajová (Pixbo Wallenstam IBK)
Martina Řepková (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

Finalisté KATEGORIE NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ SUPERLIGY FLORBALU 2019/2020
Jakub Boček (Black Angels)
Jiří Curney (Technology Florbal MB)
Filip Forman (FbŠ Bohemians)

Finalistky KATEGORIE NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČKA EXTRALIGY ŽEN SEZONY 2019/2020
Nela Jiráková (Florbal Chodov)
Martina Řepková (Florbal Chodov)
Gabriela Žůrková (Florbal Chodov)

Finalisté KATEGORIE BRANKÁŘ SEZONY 2019/2020
Lukáš Bauer (Technology Florbal MB)
Martin Beneš (ACEMA Sparta Praha)
Lukáš Souček (1. SC TEMPISH Vítkovice)

Finalistky KATEGORIE BRANKÁŘKA SEZONY 2019/2020
Jana Christianová (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
Nikola Příleská (1. SC TEMPISH Vítkovice)
Hana Ranochová (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

Finalisté KATEGORIE JUNIOR SEZONY 2019/2020
Jakub Buršík (FbŠ Bohemians)
Filip Forman (FbŠ Bohemians)
Filip Langer (Tatran Střešovice)

Finalistky KATEGORIE JUNIORKA SEZONY 2019/2020
Eliška Chudá (Tigers Jižní Město)
Michaela Kubečková (1. SC TEMPISH Vítkovice)
Eliška Trojánková (Tigers Jižní Město)

Finalisté KATEGORIE TRENÉR MUŽŮ SEZONY 2019/2020
Pavel Brus (1. SC TEMPISH Vítkovice)
Michal Jedlička (FbŠ Bohemians)
Petr Novotný (Technology Florbal MB)

Finalisté KATEGORIE TRENÉR/KA ŽEN SEZONY 2019/2020
Tomáš Martiník (1. SC TEMPISH Vítkovice)
Lukáš Procházka (Florbal Chodov)
Jakub Robenek (FBC Ostrava)

Finalisté KATEGORIE ROZHODČÍ SEZÓNY 2019/2020
Libor Gavlas – Lukáš Mikula
Tomáš Kostinek – Martin Reichelt
Kamil Sojka – Tomáš Sojka

Finalisté FANOUŠKOVSKÉ ANKETY HVĚZDA SEZONY 2019/2020
Jiří Curney (Technology Florbal MB)
Filip Forman (FbŠ Bohemians)
Filip Langer (Tatran Teka Střešovice)

Finalistky FANOUŠKOVSKÉ ANKETY HVĚZDA SEZONY 2019/2020
Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam IBK)
Martina Řepková (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
Kateřina Seemannová (Tatran Teka Střešovice)
Anketa Florbalista sezony hodnotí nejlepší hráče, hráčky, ale také trenéry a rozhodčí. Celé hlasování je rozděleno na dvě části, každá z nich zohledňuje jednu polovinu sezóny. Hlasuje se v celkem třinácti kategoriích. V devíti hlasují kapitáni elitních celků, trenéři reprezentace, elitních i některých mládežnických soutěží, významné florbalové osobnosti, florbaloví odborníci a sportovní novináři. Hráči Superligy florbalu a Extraligy žen vybírají Nejužitečnějšího hráče a hráčku, no a florbalová veřejnost rozhodne o Hvězdách sezony.
Dobrý večer u vyhlášení Florbalisty sezóny 2019/2020. Jeden z nejpopulárnějších sportů současnosti čeká poněkud netradiční večer. Vzhledem k protipandemickým opatřením se letos nekoná tradiční gala, jak bylo zvykem v předcházejících sezónách, ale celá akce proběhne jako studiové vysílání.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:25.

Florbalista Sezóny 2019/2020

koniec udalosti

Späť na online