Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg

3:0

koniec (2:0)

16.06.2020, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • 32. kolo • Miroslav Revaj

Tipsport: 2.37 3.59 3.08

Druhé dejstvo v Borussia-Parku ponúklo ešte jeden presný zásah. V 65. minúte stanovil konečný výsledok 3:0 svojim gólom kapitán domácich Stindl. Je to teda zaslúžené víťazstvo Mönchengladbachu nad Wolfsburgom, hostia v útoku dnes prakticky nič neukázali.

Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok večera! (20:22:25)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

V druhom polčase sa nadstavujú 2 minúty!

90

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Keanan Bennetts.
Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza Mamadou Doucouré.

89

Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca Schroder bude nadstavovať.

88

Zrejme už v samotnom závere zápasu domáci poľavili a nechajú hrať súpera. Hrá sa už len o konečnú podobu výsledku tohto stretnutia.

87

Wolfsburg ešte získal výhodu priameho kopu, ale center do pokutového územia domácich priniesol len nepresné zakončenie.

86

Aj v závere zápasu držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti. Už sa ta toto stretnutie len dohráva, zrejme ani nebude nutné zbytočne veľa minút nadstavovať.

85

Žltú kartu dostáva Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg).

84

Záver tohto stretnutia sa tak už blíži. Môžme v podstate už teraz konštatovať, že to najdlôležitejšie sa odohralo v prvom polčase, v ktorom domáci dali dva góly.

83

Po nedovolenom zákroku získali domáci loptu na svoje kopačky, pochopiteľne sa nikam neponáhľajú. Brankár Sommer by si dnes rád určite udržal čisté konto.

82

Žltú kartu dostáva Kevin Mbabu (VfL Wolfsburg).

82

Tak predsa len sa dnes do hry dostáva aj slovenský reprezentant Bénes. Dnes už si svoje odslúžil Embolo, ktorý bol veľmi aktívny, ale gól sa mu napokon streliť nepodarilo.

81

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza László Bénes.

80

Necelých 10 minút ostáva do konca tohto stretnutia v Borussia-Parku. Domáci celok už dlhšou dobu vyhráva 3:0 a mal by tak na svojom ihrisku získať všetky tri body.

79

Po veľmi dlhej dobe tu je zakončenie z hosťujúcej strany, Weghorstov strelecký pokus bol však nepresný a žiadnym výrazným spôsobom bránu Sommera neohrozil.

78

Mönchengladbach sa teraz pokúša čakať na chybu súpera a potom vyraziť do rýchleho brejku. Uvidíme, či to ešte prinesie niečo zaujímavé alebo nie.

77

Aj keď je teraz častejšie lopta na kopačkách Wolfsburgu, pre hostí to nič významného neznamená. Domáci sú dnes úspešný ako v defenzíve tak aj v ofenzíve.

76

Centrovanú loptu pred bránu domácich pohodlne vyboxoval jednou rukou do bezpečia brankár Sommer. Wolfsburg sa eše snaží pokračovať vo svojom útočnom ťažení.

75

Stále zo strany hosťujúceho celku neprichádza ten správny impulz, ktorý by im priniesol zaujímavú šancu. Mönchengladbach to má dnes počas celého zápasu plne pod kontrolou.

74

Žltú kartu dostáva Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach).

73

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Marin Pongračić, prichádza Robin Knoche.

72

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Ibrahima Traoré, prichádza Patrick Herrmann.

72

Až trojnásobné striedanie si napokon pripravil tréner hostí. Uvidíme, či to jeho mužstvu prinesie potrebné oživenie.

71

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Joao Victor, prichádza Daniel Ginczek.
Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Felix Klaus, prichádza Omar Marmoush.
Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Yannick Gerhardt, prichádza Josuha Guilavogui.

70

Na hosťujúcim celku ešte vidno snahu, že nechcú toto stretnutie len tak zabaliť, ale pri ich útočnej neefektivite už zrejme dnes nedokážu nič zaujímavého vymyslieť.

69

Ako už bolo spomenuté, dnes sa hrá o dôležité body pre oba celky. Borussia Mönchengladbach bojuje o účasť v Lige majstrov, Wolfsburg by zas rád prenikol do Európskej ligy.

68

Tréner hostí chystá striedanie a zrejem to bude hneď viacnásobné. Wolfsburg dnes toho veľa v útoku nepredviedol, v podstate nemal ani žiadnu gólovú príležitosť.

67

Mönchengladbach zachrával rohový kop, ale hostia situáciu zvládli a dostávajú loptu do bezpečia. Aj naďalej sa však Wolfsburg bude musieť brániť.

66

Dá sa tak už zrejme povedať, že o osude tohto stretnutie je s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté. Domáci však ešte ostávajú pri chuti a tak uvidíme, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.

65

Mönchengladbach dal gól!
Toto však už končí gólom domáceho celku! Hostia veľmi zle rozohrali loptu v zadných radoch, po zbytočnej strate lopty nasledovala presná kombinácich domácich, na konci ktorej bol LARS STINDL a presnou strelou nedal Casteelsovi žiadnu šancu – 3:0!

65

Embolo mohol navýšiť vedenie domácich! Práve na neho smerovala výborne centrovaná lopta, ale domáci útočník z dobrej pozície zakončil hlavou vedľa súperovej brány!

64

Žltú kartu dostáva Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

63

A už sa lopta presúva na kopačky domáceho celku, ktorý sa nikam neponáhľa a skúša si loptu čo najdlhšie udržať. Wolfsburgu nepomáha ani vysoké napádanie.

62

Postupne sa Wolfsburgu darí zakladať rýchle útočné výpady, ale defenzíva domácich je stále odolná a drží si svoje dvojgólové vedenie.

61

Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Josip Brekalo.

60

Hodina zo stretnutia v Borussia-Parku je už minulosťou. Domáci celok aj naďalej vyhráva 2:0 a je tak na najlepšej ceste získať tri body do tabuľky.

59

Aj po rozohratom rohovom kope ostávajú ešte domáci usadení na polovici súpera. Wolfsburg sa tak musí aj naďalej brániť, vysoko dostupuje rozohrávku súpera.

58

Následne sa v tomt istom priestore snažil presadiť aj jeho spoluhráč Embolo, ale ten bol od lopty odstavený. Borussia Mönchengladbach však ešte získava rohový kop.

57

Hofmannovi zatiaľ hattrick nie je súdený! Domáci futbalista sa dostal do zakončenia v pokutovom území súpera, ale jeho strela na bližšiu tyč smeruje tesne vedľa!

56

Ale už defenzíva Mönchengladbachu vytlačila súpera preč zo svojej polovice a snaží sa napádať súperovu rozohrávku aj naďalej.

55

Hra sa však už presúva na polovicu domácich, Wolfsburg sa snaží vymyslieť zaujímavú akciu, po ktorej by sa mohol dostať až ku kontaktnému gólu.

54

Mönchengladbach zahrával priamy kop, po ktorom ostáva usadený na úočnej polovici. Hostia sa tak pod tlakom musia brániť, čo im vzhľadom na predbežný stav vôbec nevyhovuje.

53

Zrazený center od hosťujúceho celku putoval len do rukavíc brankára Sommera. Ten už rozohráva loptu na svojich spoluhráčov, ktorí sa snažia o prechod na polovicu súpera.

52

Dianie v Borussia-Parku pokračuje ďalej, pri lopte je hosťujúci celok, ktorý sa snaží prekonať pozorné obrané múry súpera. Mönchengladbach sa bráni veľmi úspešne a stále drží vedenie o dva góly.

51

Hra sa teraz musela prerušiť, brankár domácich Sommer ostal ležať na trávniku po nepríjemnej zrážke s Weghorst. Už sa však stavia na nohy a v tomto zápase bude pokračovať.

50

Hosťujúci Weghorst centroval na hranicu pokutového územia domácich, ale tam defenzíva Mönchengladbachu zapracovala úspešne a tak sa žiadna šanca pre Wolfsburg nezrodila.

49

Center od rohovej zástavy už niť zaujímavého neponúkol, smerom dopredu sa tak pokúšajú preniknúť hostia, ktorí majú pred sebou veľmi náročnú úlohu.

48

Hofmann si dnes robí zálusk na hattrick! V pokutovom území súpera sa dostal k lopte, zakončoval k bližšej tyčke, jeho zblokovaný pokus smeruje na rohový kop!

47

Mönchengladbach to skúsil cez postupný prechod na útočnú polovicu, kde sa už aj stihol usadiť. Wolfsburg sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

46

Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nespravil žiadnu zmenu v zostave.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
Úvodné dejstvo v Borussia-Parku je už minulosťou, napokon sme boli svedkami dvoch presných zásahov. O oba sa postaral domáci celok, do streleckej listiny sa v oboch prípadoch zapísal Hofmann a to v 11. a 31. minúte. Wolfsburg toho veľa v útoku nepredviedol, domáci svoje veľké šance na gól premenili a tak sú pred druhým polčasom v lepšej pozícii.

Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:31.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte bude hlavný rozhodca Schroder nadstavovať.

43

Ťažko sa však hostia počas celého prvého polčasu presadzujú cez obranu súpera. Momentálne Wolfsburg kombinuje s loptou na kopačkách len po stred ihriska.

42

Naopak Wolfsburg by sa ešte po zisku lopty mal pokúsiť zaútočiť a streliť prípadný kontatný gól, aby mal do druhého polčasu o niečo ľahšiu pozíciu.

41

Borussia Mönchengladbach sa už ani nesnaží moc útočiť v závere prvého polčasu. Zrejme tak už len chcú v pokoji dohrať úvodné dejstvo a ísť na prestávku s pohodlným náskokom.

40

Necelých 5 minút ostáva do konca prvého polčasu. Domáci momentálne držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľajú, Mönchengladbach aj naďalej vyhráva 2:0!

39

Po rohovom kope domácich nasledovalo len nepresné zakončenie hlavou. Casteels bude teda rozohrávať loptu od svojej brány.

38

Na druhej strane sme potom sledovali útok domáceho celku a Mönchengladbach ešte získava rohový kop. Hostia sa tak musia aj naďalej brániť.

37

Brankár domácich Sommer teraz výborne čítal hru a išiel včas vyštartoval zo svojej brány, takže bol pri lopte skorej ako Weghorst.

36

Mönchengladbach sa počas prvého polčasu zatiaľ neocitol vo výraznejšom nebezpečenstve. Domácim tak úvodné dejstvo vychádza podľa plánov, treba však ešte zvládnuť jeho záverečnú časť.

35

Wolfsburg zastavil taktickým faulom rýchly útočný výpad domácich v strede ihriska. Domáci tak zostávajú pri lopte a môžu bez problémov a s pokojom rozohrávať.

34

Hostia sa s loptou presunuli pred pokutové územie domácich, ale nepodarilo sa im nič nebezpečného vymyslieť. Mönchengladbach sa teda pohodlne ubránil.

33

Pred nami je však ešte zvyšok prvého polčasu a potom aj celé druhé dejstvo. Wolfsburg však musí výrazne zabrať v útoku, ak chce s týmto výsledkom ešte niečo spraviť.

32

Polhodina zo stretnutia v Borussia-Parku je už minulosťou, domáci sú určite veľmi spokojní, po dvoch góloch Hofmanna vyhrávajú 2:0 a sú na najlepšej ceste získať tri body.

31

Mönchengladbach dal gól!
Domáci sa dostávajú do vedenia o dva góly! Tlak Mönchengladbachu ešte pokračoval ďalej, hostia nedokázai bezpečne odvrátiť center smerujúci do pokutového územia, po skrumáži sa k lopte dostal JONAS HOFMANN a dnes po druhýkrát presnou strelou prekonáva Casteelsa – 2:0!

30

Po nedovolenom zákroku zahrával domáci celok priamy kop, ale hostia naročnú situáciu zvládli a dostávajú loptu ďaleko od svojej brány.

29

Žltú kartu dostáva Marin Pongračić (VfL Wolfsburg).

29

Ani útok hostí však žiadny úspech nepriniesol a znova tak sledujeme kombináciu domáceho celku, do ktorej sa zapája aj brankár Sommer.

28

Domáci Embolo sa teraz pekne prekľučkoval do pokutového územia súpera, ale k zakončeniu sa už nedostal a loptu len odovzdal na kopačky súpera.

27

Toto však bola ďalšia chyba v rozohrávke domácich, ale Weghorst je nedokázal potrestať. Jeho slabé zakončenie z dobrej pozície brankár Sommer pohodlne kryje.

26

Až teraz sa to hosťujúcemu celku podarilo, celé sa to však končí nepresným centrom od Mbabua. K lopte sa ta dostáva Mönchengladbach, ktorý to ihneď skúša smerom dopredu.

25

Wolfsburg už dlhšiu dobu drží loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa mi v prechode na polovicu súpera. Pre domácich je teraz podstatné, že sa hrá čo najďalej od ich brány.

24

Zakrátko sa hostia opäť dostávajú k lopte, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Mönchengladbach sa naopak ihneď snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

23

Zlú rozohrávku domácich teraz hostia dokazali zachytiť a sledovali sme útočný výpad od Klausa. Ten z hranice pokutového územia napokon aj vystrelil, ale veľmi nepresne.

22

Wolfsburg aj teraz ubral zo snahy o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, dlhšiu dobu sme teda nič zaujímavého nevideli. Dostávame sa zároveň za polovicu úvodného dejstva.

21

Útočná snaha hostí je teraz prerušená nedovoleným zákrokom. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý sa v tejto chvíli nikam neponáhľa.

20

Postupune sa už na útočnú polovicu prepracovali hostia, veľmi ťažko sa však presadzujú cez pozornú defenzívu domáceho celku.

19

Momentálne sledujeme boj o loptu v okolí stredového kruhu. Takýto obraz hry určite viacej vyhovuje domácemu celku, ktorý si aj naďalej drží svoje tesné vedenie.

18

Dlhá centrovaná lopta pred bránu domácich končí len u brankára Sommera. Ten ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov, ktorí sa snažia o útočník prienik.

17

Čoraz aktívnejšie sa snažia hrať domáci futbalisti, ale nedarí sa im vo finálnej fáze, teraz sú to zo strany Mönchengladbachu časté a zbytočné straty lôpt.

16

Na center od rohovej zástavky sa snažil reagovať Weghorst, ale jeho hlavička smerovala len vedľa domácej brány. Od nej bude loptu rozohrávať brankár Sommer.

15

To na druhej strane bol o niečo úspešnejší Mbabu, ktorý svojou aktivitou získava pre svoj celok aspoň rohový kop.

14

Embolo sa snažil potiahnúť tento útok domácich, ale v tomto prípade už nedokázal vyprodukovať presnú prihrávku. Smerom dopredu sa snažia preniknúť aj hostia.

13

Wolfsburg získal po faule priamy kop, ale zahral ho veľmi zle a pri lopte sú tak opäť domáci futbalisti. Mönchengladbach je pri chuti a už sa pokúša preniknúť na polovicu súpera.

12

Takže, prakticky z prvej veľkej šance padol gól a domáci sa dostávajú do výhody. Na rade sú teda hostia, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera.

11

Mönchengladbach dal gól!
Je tu úvodný gól tohto stretnutia a napokon sme naň ani nemuseli dlho čakať! Domácim perfektne vyšiel tento rýchly útočný výpad, Embolo vyslal presnú prihrávku do pokutového územia, tej sa ujal JONAS HOFMANN a bez problémov prekonáva Casteelsa – 1:0!

10

Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia v Mönchengladbachu je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu či už na jednej alebo druhej strane. Oba celky sa však snažia hrať aktívne.

9

Kramer sa snažil o center pred pokutové územie, ale táto lopta našla len futbalistov súpera a tak sme nič zaujímavého nevideli. Mönchengladbach sa sťahuje späť na svoju polovicu ihriska.

8

Momentálne sledujeme kombináciu domáceho celku, ktorý sa snaží vytvoriť tlak na súpera a dlhšie sa tak aj usadiť na útočnej polovici. Wolfsburg na nič nečaká a okamžite napáda súperovu rozohrávku.

7

Hosťujúci Victor sa snažil presadiť individuálne, ale bol pri tom faulovaný. Wolfsburg tak mal výhodu priameho kopu, ale nenaložil s ním najlepšie a je to len odkop od Sommerovej brány.

6

Oba celky sa po zisku lopty snažia zakladať rýchle útočný výpady. V pohotovosti teda musia byť defenzívy aktérov tohto stretnutia. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu šancu.

5

Dlhý pas za obranu hostí smeroval na hranicu poutového územia, k lopte sa snažil dostať Neuhaus, ale napokon včas zasiahla defenzíva Wolfsburgu.

4

K lopte sa znova dostal hosťujúci celok, ale veľmi aktívny Embolo zvolil rovnako vysoké napádanie súperovej rozohrávky a vybojoval loptu pre domácich späť.

3

Domáci futbalisti sa snažia o prechod na útočnú polovicu, ale ďalej ako po stred poľa sa nedostávajú. Hostia sa snažia o vysoké napádanie rozohrávky svojho dnešného súpera.

2

Wolfsburg sa okamžite presnul na útočnú polovicu, ale cez pozornú defenzívu domácich sa nepresadil. Momentálne je už pri lopte Mönchengladbach.

1

Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý odohrá toto stretnutie v zelených dresoch. Domáci nastupujú v bielej farbe.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
Prajem príjemný futbalový podvečer! Aj dnes pokračuje po vynútenej prestávke nemecká Bundesliga a Borussia-Park v Mönchengladbachu bude hostiť stretnutie domáceho celku s Wolfsburgom, bude to súboj tabuľkových susedov. Domáci momentálne bojujú o Ligu majstrov, hostia zas o Európsku ligu. Verme, že teda uvidíme zaujímavé stretnutie. Slovenský reprezentant László Bénes začína toto stretnutie na lavičke náhradníkov, uvidíme, či napokon zasiahne do hry.

Zatiaľ si teda prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
Úvodné zostavy:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Neuhaus – Traoré, Stindl, J. Hofmann – Embolo

Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Doucouré, Herrmann, Jantschke, Kurt, Müsel, Quizera

VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Pongračić, Brooks, Gerhardt – Arnold, X. Schlager – Steffen, Klaus, Joao Victor – Weghorst

Náhradníci: Pervan – Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Justvan, Knoche, Marmoush, Roussillon, Tisserand

Rozhodca: Schroder – Neitzel, Gorniak
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 32. kola nemeckej Bundesligy. V ňom sa proti sebe postavia mužstvá Borussia Mönchengladbach a VfL Wolfsburg. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30.

Už len tri kolá sa odohrajú v tomto ročníku nemeckej Bundesligy! Tento ročník bol veľmi vyrovnaný a prakticky ešte nie je o ničom rozhodnuté. Borussia-Park v Mönchengladbachu bude hostiť stretnutie celkov, ktoré bojujú o pohárovú Európu a pôjde aj o súboj tabuľkových susedov.

Borussia Mönchengladbach:
Domáci celok, ktorého farby háji aj slovenský reprezentant László Bénes je momentálne na 5. miesto a na svojom konte má 56 bodov. Na štvrtý Leverkusen stráca Mönchengladbach len jeden bod, práve štvrté miesto zaručuje účasť v skupinovej fázy Ligy majstrov. Po vynútenej prestávke sa však Mönchengladbach na trávniky nevrátil v ideálnej forme, posledné dve kolá dokonca domáci celok prehral.

VfL Wolfsburg:
Hosťujúci celok má momentálne na svojom konte 46 bodov a to je teda o desať menej, ako má ich dnešný súper. Wolfsburg je tak na 6. mieste, čo znamená postup do predkola Európskej ligy. Hosťom dýcha na chrbát siedmy Hoffenheim (43 bodov) a tak Wolfsburg ešte potrebuje zbierať body.

Oba tímy teda stále majú o čo hrať a tak verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, pri ktorého sledovaní sa nudiť nebudeme. Sledujte náš online prenos!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 11. J. Hofmann, 31. J. Hofmann, 65. Stindl

Karty:   74. Elvedi (MNC) – 29. Pongračić (WOF), 64. Weghorst (WOF), 82. Mbabu (WOF), 85. Guilavogui (WOF)

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Neuhaus (90. Doucouré) – Traoré (72. Herrmann), Stindl (C) (90. Bennetts), J. Hofmann – Embolo (81. Bénes).
Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Doucouré, Herrmann, Jantschke, Kurt, Müsel, Quizera.

VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Pongračić (73. Knoche), Brooks, Gerhardt (71. Guilavogui) – Arnold (61. Brekalo), X. Schlager – Steffen, Klaus (71. Marmoush), Joao Victor (71. Ginczek) – Weghorst.
Náhradníci: Pervan – Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Justvan, Knoche, Marmoush, Roussillon, Tisserand.

Rozhodca: Schroder – Neitzel, Gorniak