Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

RB Lipsko – Borussia Dortmund

0:2

koniec (0:1)

20.06.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • 33. kolo • Daniela Mesíková

Tipsport: 2.22 3.78 3.23

Dortmund víťazí v Lipsku 2:0. O oba presné zásahy sa postaral Haaland. (17:29:17)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Dortmund dal gól!
Do otvorenej obrany Lipska sa po Sanchovej prihrávke vydal Brandt, po ktorého prihrávke z pravej strany dotlačil loptu za bránkovú čiaru dostatočne dôrazný ERLING HAALAND.

90+1

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Raphaël Guerreiro, prichádza Dan-Axel Zagadou.

90+1

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Nico Schulz.

90

Nápor domáceho tímu graduje. Aktívny je najmä Angelino, ktorý vybojoval rohový kop.

88

Na ľavej strane sa otvoril voľný priestor pred Angelinom. Rozhodol sa akciu spomaliť a počkať na spoluhráčov.

87

Do otvorenej obrany Lipska vletel Guerreiro. Pred bránu sinabiehal Sancho, avšak k lopte sa nedostal. Tá skončila u Gulácsiho.

85

Olmov pas si na ľavom kraji pokutového územia našiel Angelino. Bürki včas vybehol, zmenšil strelecký uhol a pripísal si dôležitý zákrok.

84

Lipsko sa pomaly nadychuje k záverečnému tlaku.

82

Schick trafil Witsela vo vzdušnom súboji lakťom do tváre. Jednalo sa ale o nezavinenú zrážku, český útočník o hráči súpera vôbec nevedel. Zaobíde sa to teda bez karty.

81

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Giovanni Reyna, prichádza Leonardo Balerdi.

81

Nkunku zakončil priamy kop zo zaujímavej pozície vysoko nad bránu.

80

Žltú kartu dostáva Axel Witsel (Borussia Dortmund).

78

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mateu Morey, prichádza Jadon Sancho.

77

Podarená kombinácia Lipska viedla od Haidaru k Olmovi, jeho finálnu prihrávku na dobre postaveného Nkunkuho v sklze vystihol Witsel.

76

Po centri z pravej strany sa k hlavičke prepracoval Schick, zo záklonu poslal loptu vysoko nad bránu.

75

Brandt vyhral hlavičkový súboj s Mukielem a potom sa vydal naháňať loptu, avšak v šprintérskom súboji s Upamecanom bol pomalší.

74

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Ibrahima Konaté.

74

Žltú kartu dostáva Emre Can (Borussia Dortmund).

73

Hostia sa s vidinou bránenia tesného náskoku hodne zatiahli a v posledných minútach boli na útočnej polovici k videniu len sporadicky.

71

Závar pred Bürkim. Olmo sklepol hlavou pre lepšie postaveného Forsberga, ktorého prudká rana z otočky sa obtrela o Piszczeka a nasledovať bude roh.

70

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Amadou Haidara.

70

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Christopher Nkunku.

69

Brandt preniesol hru napravo, kde čakal úplne osamotený Morey. Jeho strela pravačkou Gulácsiho nezaskočila.

68

Werner iba o kúsok nedosiahol na ďalšiu Angelinovu kolmicu, tesne pred Schickom musel loptu do bezpečia odkopnúť Hummels.

67

Upamecanova prieniková prihrávka si síce našla cestu ku Kamplovi, tam sa však okamžite zjavil Witsel a čistým spôsobom získal loptu pre svoj tím.

65

Brandtova prihrávka vyradila z hry hneď dvoch protihráčov. Centrujúci Hazard chcel dopraviť loptu k Haalandovi, našiel však iba Upamecana.

62

Lipsko má v posledných minútach územnú prevahu. Zatiaľ mu ale chýba viac kreativity vo finálnej fáze, Bürki ešte nebol poriadne preverený.

61

Potom čo Hummels vystihol Angelinov center, zahrávali domáci rohový kop. K hlavičke sa dostal Olmo, Bürki si pripísal ďalší ľahký zákrok.

60

Olmo nasadil jasličky Guerreirovi a dopravil tak loptu až k Wernerovi, ale jeho center sa stal ďalšou ľahkou korisťou pre nachystaného Bürkiho.

59

Lipsko sa síce na chvíľu usadilo na útočnej polovici, avšak Halstenberg nemal komu prihrať a tak otočil hru nazad až ku Gulácsimu.

58

Burki musel po dlhej dobe zasahovať, ale nijako zvlášť sa nezapotil. Hlavičke Schicka chýbala razancia aj presnosť.

57

Žltú kartu dostáva Angeliño (RB Leipzig).

56

Domáci zatiaľ nevedia v dnešnom stretnutí nájsť rytmus. Neustále ťahajú za kratší koniec povrazu a môžu byť radi, že prehrávajú iba o jeden gól.

55

Haaland prenechal loptu Brandtovi, za ktorého nahrávkou sa v pokutovom úemí naťahoval úplne osamotený Reyna, predsa len mu jeden krok ešte chýbal.

54

Hummels potom vyviezol loptu na útočnú polovicu, kde prihral Haalandovi. Rozbehnutý Nór síce prepálil Gulácsiho,vďaka jeho teču ale domáci tím zachránilo brvno.

53

Žltú kartu dostáva Kevin Kampl (RB Leipzig).

52

Chvíľu nato sa situácia opakovala. Olmo sa znovu odhodlal k strele po Wernerovom sklepnutí, ale zamieril len do pred sebou blokujúceho Piszczeka.

51

Werner sa vymotal zo zovretia protihráča a posunul loptu Olmovi, jeho pokus z približne 30 metrov si cestu za chrbát brankára Bürkiho nenašiel.

50

Žltú kartu dostáva Giovanni Reyna (Borussia Dortmund).

49

Chyba v rozohrávke Borussie ponúkla priestor Wernerovi, ten bol ale na všetko sám a o loptu prišiel.

48

Sériu neprehľadných súbojov v strede poľa ukončil Kampl. Slovinec roztiahol hru na Mukieleho, ten si ale vôbec neporozumel s Forsbergom.

47

Hostia mohli v úvode druhého polčasu gólovo udrieť! Po Haalandovom pase takmer skóroval Morey, ale ľavačkou usmernil loptu mimo troch žrdí.

46

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Lukas Klostermann, prichádza Tyler Adams.

46

Začal sa druhý polčas.
Dortmund po prvom polčase vyhráva nad Lipskom 1:0. O zatiaľ jediný presný zásah sa v 30. minúte postaral Haaland.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45

Po Angelinovej ruke kopali hostia štandardnú situáciu z nádejnej pozície. Zodpovednosť zobral na seba Guerreiro, jeho rana ale Gulácsiho neohrozila.

44

Upamecanov nákop si vo vápne Borussie našiel Mukiele. Francúzsky bek chcel hlavou sklepnúť Kamplovi, ale plány mu prekazil pripravený Can.

43

Morey si neporozumel s Haalandom, nórsky útočník ale vďaka aktívnemu napádaniu nakoiec donútil Halstenberga k prihrávke na Gulácsiho.

41

Do zaujímavej streleckej pozície sa dostal Werner, jeho ranu ľavačkou k vzdialenejšej žrdi vystihol pohotový Bürki.

40

Guácsi musel vybehnúť až na kraj pokutového územia, aby vyboxoval loptu pred dotierajúcim Reynom. Podarilo sa, hráči Lipska prestáli ďalší ťažký okamžik.

39

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Marcel Sabitzer, prichádza Dani Olmo.

38

Sabitzer musí v dôsledku zranenia odstúpiť zo stretnutia.

36

Kamplova nie obzvlásť nebezpečná strela bola nakoniec tečovaná na roh, domáci z neho ale nič nevyťažili.

34

Witsel na polovici ihriska pribrzdil rodiacu sa akciu súpera. Môže byť rád,že neinkasoval žltú kartu.

30

Dortmund dal gól!
Vzhľadom k priebehu posledných minút sa gól Dortmundu zdal byť otázkou času, v 30. minúte mu to vyšlo. Po pravej strane prešiel Brandt, jeho prihrávku tečoval Reyna k ERLINGOVI HAALANDOVI ten prekonal doposiaľ výborného Gulácsiho!

29

Ďalší pretiahnutý center z ľavej strany doletel až do miest, kde sa pohyboval Mukiele, jeho hlavičke však chýbala razancia i presnosť a Bürkiho nepreverila.

26

Domácim sa nedarí udržať sa na útočnej polovici, tentokrát o loptu prišiel Angelino. Kamplovi potom neostalo nič iné, než prerušiť brejk Dortmundu faulom na Witsela.

24

Ďalšia zaujímavá možnosť Dortmundu! Canov pas si v pokutovom území našiel Hazard, jeho prudkú strelu vyrazil Gulácsi na roh.

23

Hostia rozohrali štandardnú situáciu nakrátko, ale boli vytlačení späť na svoju polovicu.

21

Žltú kartu dostáva Patrik Schick (RB Leipzig).

19

Haaland číhal na loptu za obranou Lipska. K lopte sa dostali tentokrát, ale zastavila ho zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu.

17

Guerreiro napádal rozohrávajúceho Mukieleho, až ho prinútil k chybe. Pomohol si však nedovoleným zákrokom.

15

Tutovka pre hostí! Hazard prenikol do šestnástky, nahral Haalandovi, ktorý z bezprostrednej blízkosti nedokázal prestreliť Gulácsiho! Skvelý zákrok maďarského brankára.

13

Hazard si z druhej vlny nabehol na Guerreirovu prihrávku, ale jeho prízemná rana sa do bránky nevošla.

11

Domáci mali teraz šťastie. K strele z otočky sa na hranici vápna dostal Haaland, jeho pokus zblokoval Hazard.

10

Dortmund stratil loptu. Kampl potom šikovným oblúčikom hľadal Wernera, tesne pred ním vo vzduchu na poslednú chvíľu zasiahol Can.

9

Hummels sa dostal pod tlak a odkopol loptu k Halstenbergovi. Cez neho a Wernera sa hra posunula až k Schickovi, ktorý ľavačkou zamieril nad bránu.

8

Haaland absolvoval ďalší šprintérsky súboj s Upamecanom a tentokrát udržal loptu pre svojich spoluhráčov. Títo dvaja hráči sa dnes zrejme budú stretávať často.

7

Werner nezvládol odcentrovať cez Cana. Lopty sa ujal Mukiele, ale podarilo sa mu získať len autové vhadzovanie.

5

Witsel chyboval a prenechal loptu Kamplovi. Po jeho prenesení hry sa lopta dostala k Hummelsovi, na neho ale zatlačil Werner a vybojoval pre Lipsko roh.

3

Pri lopte sa držia hostia. Žlto-čierni kombinujú na vlastnej polovici a hľadajú škulinku, ktorou by sa dalo preniknúť do obranného rozostavenia súpera.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer (C), Kampl, Forsberg, Angeliño – Schick, Werner.
Náhradníci: Mvogo, Tschauner – Orban, Konaté, Haidara, Adams, Nkunku, Olmo, Krauss.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C), Hummels, Can – Morey, Brandt, Witsel, Guerreiro – Reyna, T. Hazard – Häland.
Náhradníci: Unbehaun – Zagadou, Rente, N. Schulz, Balerdi, Sancho, Pherai, Führich, Raschl..
Zaujímavú konfrontáciu nám prináša 33. kolo Bundesligy. Čaká nás súboj tabuľkových susedov, druhá Borussia Dortmund privíta na svojom trávniku o 15:30 futbalistov RB Leipzig.

Dortmund je druhý, na konte má 66 bodov. Tretie Lipsko má o tri body menej, v prípade dnešnej výhry by na druhej priečke vymenilo svojho dnešného súpera.

Minulé kole nevyšlo ideálne ani jednému z dvojice tímov. Lipsko síce viedlo 2:0 nad Düsseldorfom, no vedenie neudržalo, v závere zápasu dvakrát inkasovalo a napokon remizovalo 2:2.

Dortmund prekvapujúco zaváhal, na svojom štadióne nestačil na Mainz a podľahol mu 0:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

RB Lipsko – Borussia Dortmund

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 30. Häland, 90+3. Häland

Karty:   21. Schick (RBL), 53. Kampl (RBL), 57. Angeliño (RBL) – 50. Reyna (DOR), 74. Can (DOR), 80. Witsel (DOR)

RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (46. Adams), Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer (C) (39. Olmo), Kampl (70. Haidara), Forsberg (74. Konaté), Angeliño – Schick, Werner (70. Nkunku).
Náhradníci: Mvogo, Tschauner – Orban, Konaté, Haidara, Adams, Nkunku, Olmo, Krauss.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C), Hummels, Can – Morey (78. Sancho), Brandt, Witsel, Guerreiro (90+1. Zagadou) – Reyna (81. Balerdi), T. Hazard (90+1. N. Schulz) – Häland.
Náhradníci: Unbehaun – Zagadou, Rente, N. Schulz, Balerdi, Sancho, Pherai, Führich, Raschl.