Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Barcelona – Athletic Club Bilbao

1:0

koniec (0:0)

23.06.2020, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • 31. kolo • Michal Sadlek

: 1.65 6.8 17.25

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:05:10)
Držanie lopty: 72 % : 28 %.
Strely na bránu: 3:0.
Strely mimo: 7:3.
Rohy: 6:2.
Ofsajdy: 2:0.
Fauly: 8:15.
Barcelona predviedla v druhom polčase, ako vypadá drvivý tlak na súpera, a nakoniec dokázala obranný val Bilbaa prekonať. Jediným strelcom dnešného zápasu sa stal Ivan Rakitić, ktorý tak rozhodol o cenných troch bodoch pre Kataláncov. Tí mali v niektorých pasážach druhého polčasu loptu na kopačkách celé minúty, napriek tomu však hostia dokázali držať domácich až na niekoľko výnimiek v bezpečnej vzdialenosti od svojej brány. Sami však ter Stegena v bráne Barcelony neohrozili a za celý zápas nevystrelili na barcelonskú svätyňu ani raz. Domáci sa tak vďaka vydretej, ale súčasne i zaslúženej výhre dostávajú do čela LaLigy, ktorú vedú o tri body pred Realom Madrid. Madridčania však budú hrať svoj zápas v tomto kole proti Mallorce až zajtra. Bilbao prehralo prvýkrát po reštarte sezóny a je na desiatej priečke ligovej tabuľky.

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Messi znovu trafil z priameho kopu len múr z hráčov hostí.

90+5

Dani García fauloval pred šestnástkou Bilbaa Messiho, priamym kopom Barcelony sa tak dnešný zápas zrejme skončí.

90+4

Alba centrom takmer z bránkovej čiary z ľavej strany našiel Vidala, ktorého strelu z voleja vyrazil brankár Simón. Fati potom dorážkou z bránkoviska trafil ľavú tyč Simónovej brány, od ktorej sa lopta odrazila mimo pokutového územia hostí.

90+3

Braithwaite podržal loptu na polovici Bilbaa a posunul ju dozadu na Messiho. Tomu však loptu odkopol Yeray a Piqué sa po ňu musel vrátiť až pred vlastné pokutové územie.

90+2

Muniainov center z ľavej strany doletel do stredu pokutového územia domácich na Villalibreho, ktorý však hlavou nasmeroval loptu výrazne nad ter Stegenovu bránu.

90+1

Žltú kartu za podrazenie Vesgu sklzom zboku dostáva Ivan Rakitić (FC Barcelona).

90

Nadstavený čas je päť minút.

90

Center Puiga z rohového kopu doletel na hlavu Piquého, ktorý loptu nasmeroval mimo Simónovej brány. Domáci obranca potom bežal dozadu ako srnka a jeho zranenie je tak zrejme už minulosťou...

89

Fati zaviezol loptu z ľavej strany k šestnástke a prihrávkou na os ihriska pripravil pozíciu na strelu Messsimu. Jeho pokus zrazil Yeray na rohový kop.

88

Piqué po odkope do autu spadol na trávnik a drží sa zozadu za pravé stehno. Zdá sa, že stopér Barcelony sa pri tomto odkope zranil...

87

Messi trafil z priameho kopu múr z hráčov Bilbaa. Odrazenú loptu potom získali domáci, ktorí ju radšej posunuli na obrancov na vlastnú polovicu.

86

Puig našiel pred šestnástkou voľného Messiho, ktorého podkopol Dani García. Priamy kop pre Barcelonu zo zhruba 30 metrov od Simónovej brány.

85

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Martin Braithwaite.

84

Na center Balenziagu z ľavej strany vybehol z brány brankár ter Stegen, loptu však netrafil a domáci mali veľké šťastie, že voľný Raúl García loptu nedokázal poriadne zasiahnuť.

83

Muniainov center na prednú tyč hostia odhlavičkovali zo svojej šestnástky, i tentokrát ale hráči Bilbaa získali odrazenú loptu. Vôbec prvýkrát v druhom dejstve tak majú Baskovia sústavný tlak na útočnej polovici.

FC Barcelona – Athletic Club Bilbao

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 71. Rakitić

Karty:   32. Busquets (BAR), 90+1. Rakitić (BAR) – 62. Núñez (ATB)

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:15.

FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (56. Puig), Busquets (64. Rakitić), Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez (85. Braithwaite), Griezmann (65. Fati).
Náhradníci: Neto, Peña – Collado, R. Araújo, Monchu, Puig, Fati, Braithwaite, Firpo, Rakitić, Umtiti, Cuenca.

Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos (C), Yeray, Núñez, Balenziaga – Unai López (57. Dani García), Vesga – Lekue (69. Capa), Sancet (78. Raúl García), I. Córdoba (58. Muniain) – I. Williams (69. Villalibre).
Náhradníci: Herrerín – I. Martínez, Raúl García, Villalibre, Muniain, Larrazabal, Kodro, Capa, Dani García, San José, Vencedor, Vivian.

Rozhodca: Manzano – Vega, Parfenof