Menu

Futbal

Európska liga

Wolverhampton Wanderers – FC Sevilla

0:1

koniec (0:0)

11.08.2020, 21:00 • MSV Arena (Duisburg) • Štvrťfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:55:11)
Sevilla postupuje do semifinále, kde ju čaká zápas proti Manchesteru United. Druhú dvojicu tvoria Inter Miláno a Šachtar Donetsk.
Wolverhampton Wanderers sa dnes spoliehal na brejky, ale dostal sa len k jednému, po ktorom Raúl Jiménez zahodil penaltu. Sevilla celý čas búšila do pevnej defenzívy anglického tímu, nakoniec sa ujala v závere hlavička Lucasa Ocamposa.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Lucas Ocampos si to sprava nasmeroval do pokutového územia, zastavil ho Conor Coady. Avšak, Sevilla loptu získala naspäť a Éver Banega mieril za pomoci teču nad brvno.

90+2

Sevilla drží loptu aj naďalej na útočnej polovici ihriska a zbiera čas. Naďalej platí, že Wolves sa v druhom dejstve v podstate ani nedostali do pokutového územia.

90+1

Žltú kartu dostáva Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers).

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

89

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Suso, prichádza Munir.

88

88. Lucas Ocampos (SEV) - 0:1

88

Sevilla dala gól!
Veľmi neskorý gól môže rozhodnúť. Sevilla už musela tú aktivitu pretaviť do tohto vyústenia. Éver Banega centroval na hranicu päťky, kde sa najlepšie zorientoval LUCAS OCAMPOS a hlavičkou k žrdi nedal Ruiovi Patríciovi žiadnu šancu.

87

Conor Coady nakopol loptu do šestnástky, kde ju získali hráči Sevilly. Suso potiahol kontru a teraz si to hráči vymenili, keďže jeho fauloval Ruben Vinagre.

86

Ruben Vinagre chcel potiahnuť loptu po ľavom krídle, čo mu nedovolil za cenu faulu Suso. Wolves sa určite nebudú ponáhľať dopredu.

85

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joan Jordán, prichádza Franco Vázquez.
Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Júsuf Nasjrí, prichádza Luuk de Jong.

84

Ešte jeden roh, no ten sa takisto nepodaril. Jules Koundé sa do zakončenia nepresadil.

83

Willy Boly odvrátil center na rohový kop. Spred päťky hlavičkoval Júsuf Nasjrí, za pomoci teču mieril v dobrej šanci tesne nad brvno.

82

Seville to po pravom krídle nevyšlo. Leander Dendoncker loptu zrazil na aut a španielsky tím teda pokračuje v aktivite.

81

Raúl Jiménez sa ocitol na ľavom krídle, odkiaľ centroval pred bránku súpera. Loptu si našiel iba gólman Jasín Bunú.

80

Diogo Jota si dal pozor vo vlastnej šestnástke, odkopával center z ďalšieho rohu Sevilly. Wolves prešli do protiútoku, Netovi center nevyšiel.

79

Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Adama Traoré, prichádza Diogo Jota.

78

Sevilla ešte získala rohový kop, znova sa po ňom nedokázala dostať do zakončenia. Wolves opäť potvrdzujú svoju veľmi dobrú defenzívu.

77

77. Rui Patrício (WOS)

77

K rozohrávke priameho kopu sa postavil práve faulovaný Éver Banega a loptu nasmeroval nádherne pod brvno. Rui Patrício predviedol skvelý zákrok.

75

Éver Banega vystrelil tesne spred pokutového územia a dosť minul, lenže zároveň ho fauloval Conor Coady, čiže Sevilla získala priamy kop z ideálnej pozície na strelu.

74

Hlavný rozhodca upozornil trénera Wolves – Nuna Espirita Santa. Po krátkej pauze je pri lopte znova Sevilla a kombinuje na útočnej polovici.

73

Raúl Jiménez netrafil center z krídla, ktorý vypadol zo šestnástky. O loptu ešte zabojoval, no vhadzovať bude Jesús Navas.

71

Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Pedro Neto.

71

Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme v ňom gól, alebo budeme svedkami predĺženia.

69

Wolverhampton Wanderers je veľmi dobre sformovaný aj naďalej, Sevilla hľadá cestičky k bránke od stredovej čiary.

68

Sevilla drží loptu v strede ihriska, momentálne sa ale na ihrisku nedeje vôbec nič zaujímavé.

66

Sergio Reguilón zrazeným centrom získal rohový kop. Éver Banega skvele hľadal Diega Carlosa, včas pred ním odvrátil loptu Willy Boly. Následný pas naspäť zasiahol Jules Koundé a zblízka mieril iba tesne nad brvno Patrícia.

65

Sevilla rozohrala priamy kop signálom. Suso posunul loptu cez šírku ihriska a Éver Banega centroval z prvej. Nanešťastie trafil zblízka rozhodcu do hlavy. Ten je mierne otrasený, ale v poriadku.

64

Júsuf Nasjrí končí na trávniku, tvrdo ho zasiahol Romain Saïss a ten už jednu žltú má, čiže môže byť rád, že teraz nedostal druhú.

63

Júsuf Nasjrí si z hranice pokutového územia krásne potiahol loptu okolo troch súperov do päťky, kde to mal nakoniec na dlhú nohu a vo veľkej príležitosti nezakončil dostatočne razantne. Aj preto si Rui Patrício pripísal úspešný zákrok.

62

Suso poslal loptu do pokutového územia, na miesto dorazil ako prvý Leander Dendoncker a jednoducho ju odkopol preč.

61

Sevila ešte získala rohový kop, ale ten nedopadol ideálne, keďže defenzíva Wolves loptu dostala preč a následná strela bola veľmi nepresná.

60

Asi prvýkrát defenzíva Wolves mierne prepadla. Lucas Ocampos si zbehol za obranu, dostal výbornú kolmicu od Navas. Argentínčan prihrával do druhej vlny, kde Joan Jordán netrafil loptu ideálne, pretože ho skvele dostúpil Leander Dendoncker.

59

Júsuf Nasjrí sa ocitol na ľavom krídle, kde nevymyslel nič, iba prihrávku dozadu. Sevilla je znova s loptou na útočnej polovici.

58

Matt Doherty dostal pas na pravé krídlo, no veľmi ťažký a nepresný. Päťku môže rozohrávať Jasín Bunú.

57

Práve João Moutinho to skúsil z diaľky. Lopta mu vôbec nesadla, a tak trafil iba prvého beka pred sebou.

56

João Moutinho faulovaný v snahe rozvinúť akciu. Anglický celok bude smerom dopredu prechádzať postupne.

55

Joan Jordán sa na pravej strane šestnástky dostal po dvoch kľučkách k centru, ten neprešiel cez Saissa, ktorý loptu dostal preč.

54

Raúl Jiménez sa síce natlačil do zakončenia po centri z pravého krídla, mieril nepresne a navyše si pomohol proti obrancovi rukami.

53

Fernando si pomohol faulom v stredovom kruhu, na zem sa porúčal João Moutinho a Conor Coady môže rozohrávať.

52

Wolverhampton to skúsil dlhým nákopom na hrot ofenzívy, tam sa k lopte dostali hráči Sevilly a zakladajú ďalšiu akciu.

51

Éver Banega centroval z priameho kopu pred päťku. Lucas Ocampos síce loptu hlavou zasiahol, tá neprešla až na Patrícia. Wolves ju dostali preč.

50

Žltú kartu dostáva Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers).

49

Sevilla získala v krátkom slede druhý roh. Suso centroval na prednú žrď, veľmi zlý pas poslal okamžite do bezpečia Raúl Jiménez.

48

Matt Doherty odvrátil center do vápna Wolves na rohový kop. Následný pas nezakončil Diego Carlos a všetko ukončil zakončením do Saissa Suso.

47

Cez prestávku nestriedal ani jeden tréner, takže oba celky začínajú druhé dejstvo tak ako odštartovali úvodný polčas.

46

Začal sa druhý polčas.
Sevilla bola v prvom polčase lepším a aktívnejším tímom. Drvivú väčšinu času mala loptu vo svojej moci, šance ale neprichádzali. Naopak, Wolves mohli z jedinej možnosti otvoril skóre, no Raúl Jiménez penaltu nepremenil.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

44

Sevilla získala rohový kop. Do zakončenia sa tlačil Diego Carlos, vo vzduchu si pomohol faulom proti Rubénovi Nevesovi.

43

Lucas Ocampos bol znova zastavený na hranici faulu, nepískalo sa. Wolves pri lopte v strede poľa, po dlhom čase sa pokúsi založiť akciu.

42

Joan Jordán vyskúšal pokus spred pokutového územia. Nebol dostatočne dobre umiestnený, Rui Patrício si poradil.

40

Po dlhšom čase sa Wolves dostali k lopte na úrovni šestnástky súpera, lenže Raúl Jiménez nevymyslel nič, keďže mu ju odkopol Jules Koundé.

39

Suso to vyskúšal z diaľky, obetavo sa mu do zakončenia postavil Romain Saïss a dokázal loptu zraziť.

38

Sergio Reguilón centroval iba do miest, kde sa nachádzal Romain Saïss. Odrazenú loptu si ešte našiel Éver Banega, zrazený pokus zachytil bez problémov Rui Patrício.

37

37. Lucas Ocampos (SEV)

37

Lucas Ocampos ostal na chvíľu úplne voľný na hranici pokutového územia. Obdržal prihrávku, rýchlo sa otočil, Willy Boly ho nestihol dostúpiť a strieľal technicky. Tesne minul vzdialenejšiu žrď.

36

Ruben Vinagre sa zľava dostal k centru cez Jesúsa Navasa, jeho loptu si našiel v malom vápne brankára Jasín Bunú.

35

Sevilla poslala v krátkom slede asi štyri centre do šestnástky Wolves, všetky defenzíva zvládla odvrátiť. Anglický tím pracuje v zadných radoch fantasticky.

34

Éver Banega poslal pridlhý center. Suso loptu vrátil späť, no ani na dvakrát to nedopadlo podľa plánov Sevilly.

33

Jesús Navas sa cez dvojicu súperov dostal na pravom krídle k centru do päťky, obranca Willy Boly loptu poslal hlavou na rohový kop pre Sevillu.

32

Lucas Ocampos si neprehodil dvojicu obrancov, čisto ho zastavil Ruben Vinagre. Neujal sa ani následný pas pred bránku Ruia Patrícia.

31

Ruben Vinagre síce dobehol loptu na krídle, v súboji s Jesúsom Navasom o ňu prišiel. Vhadzovať aut bude práve kapitán Sevilly.

30

Matt Doherty si na krídle v snahe založiť akciu počínal nedovolene, Sergio Reguilón o loptu prišiel iba na chvíľu, keďže zakrátko už rozohrával.

29

Sevilla naďalej pri lopte. Od začiatku zápasu je to o tom, že španielsky klub kombinuje a Wolves vyčkáva na možné kontry.

28

Sergio Reguilón sa na krídle pretlačil k lopte cez Dohertyho a dokonca centroval do päťky. Tam už bol iba Rui Patrício.

27

Júsuf Nasjrí si našiel kolmicu do pokutového územia. Zakončil z mierneho uhlu, krížny pokus mu nesadol a išiel vedľa troch žrdí.

26

26. Júsuf Nasjrí (SEV)

26

Adama Traoré sa rozbehol po pravom krídle a znova mu defenzíva Sevilly rýchlostne nestačila. Ofenzívy hráč Wolves si nakoniec loptu odkopol za čiaru.

25

Sergio Reguilón poslal nepríjemný prízemný center pred malé vápno, v sklze loptu odkopával obranca Leander Dendoncker, ale z tejto akcie mohlo byť nebezpečné zakončenie.

24

Suso dostal loptu do otvoreného priestoru na pravom krídle a poslal ju na zadnú žrď. Veľkú šancu mohol mať Lucas Ocampos, v poslednej chvíli odkopol Matt Doherty. Navyše, hráč Sevilly fauloval.

23

Jesús Navas centroval sprava do skrumáže tiel pred malým vápnom. Najvyššie vyskočil Júsuf Nasjrí a hlavičkoval nad brvno Ruia Patrícia.

22

Držanie lopty: 28% – 72%

21

Lucas Ocampos zľava neodcentroval, dobre postavený Matt Doherty jeho loptu zrazil na aut. Sevilla bude pokračovať v aktivite.

20

Sergio Reguilón síce prihral na hrot útoku, avšak Júsuf Nasjrí mu loptu vrátil. Sevilla kombinuje len v okolí poliacej čiary.

19

Raúl Jiménez nespracoval dlhý pas do náročnej pozície, loptu iba posunul mimo ihriska a vhadzovať mohol Jesús Navas. Aj tak učinil.

18

Adama Traoré prenikal dopredu po pravom krídle, bol faulovaný. Wolves tak zvolili postupný útok.

17

Júsuf Nasjrí bol dosť tvrdo zasiahnutý a končí na trávniku, Willy Boly zatiaľ kartu nedostane. Sevilla získala priamy kop vhodný na center.

16

Wolverhampton Wanderers výborne prehusťuje s takmer všetkými hráčmi priestory na svojej polovici ihriska, čo Seville bráni v kombinácii.

15

Sevilla sa bude snažiť byť na lopte čo najčastejšie. Vpred prešla po pravom krídle, kde sa pošmykol Suso a loptu mu hneď zobral João Moutinho.

14

Suso si vytvoril krátkou kľučkou streleckú pozíciu a z nejakých 25 metrov napriahol veľmi prudko. Jeho lopta sa odrazila od trávniku a išla k žrdi, kde skvele zasiahol Rui Patrício.

13

13. Raúl Jiménez (WOS)

13

Raúl Jiménez si s penaltou neporadil. Kopol ju ideálne pre brankára a keďže gólman Jasín Bunú trafil stranu, tak loptu vyrazil. Dorážka z ťažkej pozície išla vysoko nad. Sevilla ustála obrovskú šancu Wolves.

12

Penaltu odsúhlasil aj systém VAR.

11

Žltú kartu dostáva Diego Carlos (FC Sevilla).

11

Éver Banega veľmi jednoducho prišiel o loptu, zobral mu ju Leander Dendoncker. Razom prišiel pas za obranu Sevilly a rýchly Adama Traoré unikol všetkým, až ho v pokutovom území sklzom trafil Diego Carlos. Wolves budú zahrávať penaltu.

10

Conor Coady odvrátil center do jeho šestnástky. Wolves síce neprešli do rýchlej kontry, ale usadili sa s loptou v strede ihriska.

9

Sergio Reguilón poslal zľava prudkú loptu, jeho pas nemal šancu udržať na hracej ploche Júsuf Nasjrí. Päťku rozohrá Rui Patrício.

8

Po ošetrení odchádza Willy Boly za postrannú čiaru, kde nejaké úkony ešte prebiehajú. Uvidíme, či bude môcť pokračovať.

7

Willy Boly ostáva na ihrisku, potrebuje ošetrenie. Toto nie je pre Wolves ideálne, nakoľko obranca hlási problémy sám od seba, bez nejakého súboja.

6

Lucas Ocampos dnes prvýkrát pri lopte. Na ľavom krídle obohral dvojicu protihráčov a vošiel do šestnástky, kde všetko odkopom rieši Willy Boly.

5

Sevilla sa usadila v strede ihriska, pokúša sa postupne rozohrať loptu pred bránku Ruia Patrícia. Wolves však dobre napádajú.

4

Wolverhampton získal priamy kop. Centroval tradične João Moutinho a Leander Dendoncker si našiel loptu nestrážený pred malým vápnom. Vo výskoku zakončoval nohou tesne nad brvno, netrafil guľatý nezmysel ideálne.

3

Prvá lopta do pokutového územia Wolves sa neujala, pretože nik z hráčov Sevilly ju nedokázal zakončiť. Na druhej strane si faulom pomohol Joan Jordán.

2

Rúben Neves si našiel center z pravého krídla a dokázal zakončiť. Mieril medzi tri žrde, avšak Jasín Bunú nemal výraznejšiu prácu.

1

Adama Traoré obstaral výkop tohto určite zaujímavého stretnutia. Wolves nastupujú v tradičných oranžových dresoch, Sevilla je tiež v tradičnom bielom prevedení.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Dendoncker, Moutinho, Vinagre – Neves – Traoré, Jiménez.
Náhradníci: Ruddy, Søndergaard – Buur, Kilman, Marques, L. Richards, Jordao, Gibbs-White, Neto, Diogo Jota, Campana.

FC Sevilla: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán – Suso, Nasjrí, Ocampos.
Náhradníci: Vaclík, Díaz – Sergi Gómez, Escudero, Genaro, Pérez, Ó. Torres, Mena, Lara, F. Vázquez, Munir, L. de Jong..
V Duisburgu nás určite čaká veľmi zaujímavé stretnutie dvoch silných tímov. Wolves sú húževnatí súper, favoritom ale bude Sevilla, ktorá reálne môže pomýšľať na výhru v súťaži.

Wolverhampton Wanderers

"Vlci" vo štvrtok porazili 1:0 Olympiakos a dostali sa medzi osem najlepších. Bola to odveta remízy 1:1, ktorá sa uskutočnila ešte pred koronavírusovou pauzou. Wolverhampton teraz bude mať oveľa silnejšieho súpera, no nie nezdolateľného. Do zápasu proti Seville ale nezasiahne Jonny, ktorý pre zranenie vypadol na pol roka. Najväčšie opory však nechýbajú. Portugalský ofenzívny hráč Diogo Jota je so šiestimi zásahmi na delenom prvom mieste medzi strelcami EL.

FC Sevilla

Španielsky tím je medzi osmičkou najlepších určite veľkým favoritom na finále. Anglický súper je ale silným súperom. Sevilla tak musí minimálne vyrovnať dobrý výkon proti AS Rímu, ktorý porazila 2:0 a v osemfinále. Hralo sa už na nemeckej pôde, kde sa Európska liga dohráva, keďže prvý duel sa nestihol pre koronavírusovou pauzou odohrať. Tréner Lopetegui aj naďalej počíta jednu stratu, je ňou Nemanja Gudelj, ktorý mal pozitívny test na COVID-19.
Vzájemné zápasy

Dnešní soupeři se spolu ještě neutkali. Který z týmů bude mít na konci duelu větší důvod k radosti?
Sevilla
Wolverhampton
Příjemný srpnový den přeji všem fotbalovým fanouškům a příznivcům. Play-off Evropské ligy může po koronavirové pauze pokračovat, ač ve značně okleštěných podmínkách. Dva zápasy se odehrály již včera, dnes jsou na programu další dva, uvidíme mj. i anglicko-španělský souboj mezi mužstvy Wolverhamptonu a Sevilly. Favoritem je druhý zmíněný tým.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Wolverhampton Wanderers – FC Sevilla

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 88. Ocampos

Karty:   50. Saïss (WOS), 90+1. Neves (WOS) – 11. Diego Carlos (SEV)

Nepremenená penalta: 13. Jiménez (WOS), brankár Bunú zneškodnil

Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Dendoncker, Moutinho (71. Neto), Vinagre – Neves – Traoré (79. Diogo Jota), Jiménez.
Náhradníci: Ruddy, Søndergaard – Buur, Kilman, Marques, L. Richards, Jordao, Gibbs-White, Neto, Diogo Jota, Campana.

FC Sevilla: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán (85. F. Vázquez) – Suso (89. Munir), Nasjrí (85. L. de Jong), Ocampos.
Náhradníci: Vaclík, Díaz – Sergi Gómez, Escudero, Genaro, Pérez, Ó. Torres, Mena, Lara, F. Vázquez, Munir, L. de Jong.