Menu

Florbal

Livesport Superliga (CZ)

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hummel Hattrick Brno

5:7

koniec (2:3, 3:2, 0:2)

26.09.2020, 20:00 • TJ Sokol Vinohrady, Praha 2 • 4. kolo • Patrik Czepiec cz

Tipsport: 2.15 4.9 2.26

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (21:53:35)
Brno v dnešním utkání dovolilo Královským Vinohradům hned čtyřikrát srovat, na šestou branku už ale Pražané reagovat nedokázali. Po vítězné trefě Fuchse se Hattrick stáhl do kompaktní defenzivní ulity a trpělivě bránilo. Když pak minutu a dvě vteřiny před koncem Ondráček dopravil míček do prázdné klece, bylo zjevné, že SKV si doma nenechá ani bod. Hvězdami zápasu se stali Petr Hartman a Ondřej Kolajta. Duel skončil výsledkem 5:7.

Konec zápasu.

59:27

Hosté se nikam neženou, za brankou si s míčkem pohrává David Coufal, ale vrací pas zpátky na Slezáka.

59:07

Luděk Ondráček šetřil čas v rohu hrací plochy, když v tom Ondřeji Stuchlíkovi došly nervy a přehodil jej přes mantinel. Jasný faul.

58:58

58:58 Luděk ONDRÁČEK - 5:7

58:58

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
Další ztrátu už Brno Pražanům neodpouští. LUDĚK ONDRÁČEK si pohlídal bránícího hráče a míček poslal do nechráněné klece Královských Vinohrad. Moravané mají vítězství na dosah. Asistence: Tomáš Brom.

58:25

Na Zbyňka Stuchlíka zívala prázdná branka, ale prudkou přihrávku míjí.

58:09

Strachota opět přispěchal s včasným zásahem, ale SKV potřebuje trávit čas na opačné polovině hřiště.

57:25

Koná se vinohradská powerplay, Michal Strachota musel zachraňovat před prázdnou bránou obětavým zákrokem v pokleku. Skvělá defenzivní záležitost.

57:19

Oddechový čas pro domácí.

57:07

Mazák až zázračně likviduje střelu Jakuba Procházky II. Vždyť už jen bezmocně ležel na hrací ploše.

56:32

Brno teď dobrou minutu udrželo míček na své polovině, staral se o to zejména Dominik Dvořák.

55:50

Míček sbírá Mazák. Domácí se chystají na závěrečnou powerplay, zatím k ní je ještě brzy.

55:19

Hraje se ve strhujícím tempu. Bohužel pro domácí ani Petr Hartman neprostřelil obranný val před Kolajtou.

54:34

Před brankovištěm sice hlídkoval Michal Strachota, ovšem k teči ani případné dorážce se vůbec nedostal. Hostům se povedlo vyvést míček do bezpečí.

54:20

Domácí dostávají možnost z útočného rohu.

53:26

Martin Nagy se snažil vyslat dopředu Vlacha, ale pas mu sjel z hole a na druhé straně zkoušel zakončit Gregor. Utkání bude do poslední chvíle otevřené.

52:12

Obrovské příležitosti SKV v brance neskončily. Nejprve Kolajta zastavil Lukáše Gregora, chvíli po něm zkoušel štěstí z větší vzdálenosti i Radovan Vnuk, ale brankář Brna zůstal nepřekonán.

52:00

Dnešní utkání sleduje 85 diváků.

51:10

Jiří Juhaňák s Reném Slezákem zatápěli obraně pražského celku. Vzájemnou narážečku zastavil Radovan Vnuk.

50:27

Z nadějné kombinace nezaprší. Vinohrady se samy připravují o míček po nepřesném pasu z obranné poloviny.

50:07

Výhodu po svém výjezdu z rohu dostal Lukáš Gregor, k vyloučení nicméně nedojde.

49:33

David Sládeček chtěl znovu překvapit brankáře soupeře, proti jeho střele ale zůstal našponovaný Michal Strachota.

48:57

Matyáš Kůra uklidňuje hru, Brno už totiž nikam nespěchá. Nicméně bránit hubené vedení deset minut před koncem by se nemuselo vyplatit.

47:50

Zpoza brány vytancoval Michal Strachota, své tělo ale rozložil na hrací ploše, aniž by před brankáře Kolajtu přivedl i balonek.

47:09

Na stejném místě se tentokrát zjevil René Slezák, ale na otevírací gól dnešního duelu nenavázal.

46:08

Zbytečně teď z levého křídla přihrával Tomáš Brom. Zhruba dva metry od brány měl rozhodně zvolit ráznou střelu.

44:55

Mazák vykouzlil parádní zákrok. Proti najíždějícímu Hemerkovi vytáhl rozklek alá Hašek a střelu z bezprostřední blízkosti zachytil jednou rukou.

44:06

44:06 Marek FUCHS - 5:6

44:06

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
Tak tohle už opravdu lépe trefit nešlo. Pas Davida Sládečka putoval k MARKU FUCHSOVI několik vteřin, jenže hostující útočník vypálil tak přesně, že ani svižný přesun Rastislava Mazáka mu ve skórování nezabránil. Krásná trefa do horních pater klece. Asistence: David Sládeček.

43:52

Radovan Vnuk alespoň na nějakou dobu odvrací brněnský tlak.

42:59

Bína pelášil za volným míčkem, jenže přihrávka na něj byla příliš dlouhá, a tak ji ukořistil Kolajta.

42:16

Lukáš Gregor vodil míček jako cvičeného tygra. Svou jedovatou dělovku ale neustrážil a přestřelil i zadní mantinel.

40:58

Další rána končí na brance, a možná dokonce v ní. Míček se odrážel vskutku netradičně, ovšem hosté nevznášejí protesty. O střelu se znovu postaral Horák.

40:39

Filip Horák se vydal na útočný výlet, ani nadvakrát ale nedokázal vystřelit přesně.

40:01

Začala třetí třetina.
Atraktivní duel rovněž ve své prostřední fázi nabídl pět branek a skóre je díky závěrečné trefě Petra Hartmana srovnané. Přestože SKV v dosavadním průběhu utkání nevedlo ani vteřinu, svého soupeře nenechává výrazněji odskočit a drží si šanci na tříbodový zisk. Velmi k této naději pomáhá již zmíněný Hartman, který už Hattricku nasázel hattrick. Hosty by mohlo pořádně mrzet, pokud by několikanásobné vedení prošustrovali. Stav je 5:5.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

39:30 Petr HARTMAN - 5:5

39:30

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Sázka na rychlé řešení se vyplácí. PETR HARTMAN v poslední minutě druhé periody plácl do míčku bekhendem a Ondřej Kolajta si nepohlídal místo na přední tyčce. Svou roli mohlo hrát i to, že před Kolajtou postával osamocený Bína, a tak se brankář Brna plně nesoustředil na blížící se nebezpečí. Bez asistence.

38:09

38:09 Martin NAGY - 4:5

38:09

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
Domácí jsou zkrátka nepoučitelní. Ani potřetí v utkání se z vyrovnávací branky neradovali dlouho. David Sládeček a MARTIN NAGY v podstatě vystřihli stejnou kombinaci jako před malým okamžikem, jenže tentokrát už střelec brněnského Hattricku nezaváhal. Jeho střela zapadla pod horní tyč. Asistence: David Sládeček.

37:29

Krosová přihrávka se skutečně povedla, jenže Martin Nagy neseřídil mířidla a i vinou parádního přesunu Rastislava Mazáka pohořel.

36:58

Vinohradům se skvěle podařilo našetřit čas, Ondřej Stuchlík navíc neúmyslně povalil Filipa Horáka a ten má zdravotní problémy. Rozhodčí pozastavuje hru.

36:19

Za bránění ve hře si půjde odpočinout Jan Fiala, Brno má šanci dostat se zpět do vedení.

35:42

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Od pravého mantinelu jsou hráči Sokolu extrémně nebezpeční. Jakmile PETR HARTMAN zpracoval balonek, věděl brankář Ondřej Kolajta, že je něco špatně. Střelci se sice snažil znepříjemnit život včasným vyjetím, ale Hartman měl na svou ránu dostatek času a bez potíží vymetl pavouky v horním rohu. Je znovu srovnáno. Asistence: Ondřej Stuchlík.

35:42

35:42 Petr HARTMAN - 4:4

34:47

Lukáš Gregor tentokrát místo střely volil přihrávku, Michal Strachota ovšem nedokázal svou čepel nasměřovat tak, aby balonek tečoval za Kolajtu.

34:02

34:02 Lukáš GREGOR - 3:4

34:02

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Domácím se daří přiblížit se na dostřel. Nechávat LUKÁŠE GREGORA volného na pravé straně hrací plochy se nevyplácí. Po přihrávce Jana Fialy se vší silou opřel do parádní rány, která zapadla za záda Kolajty. Velkou zásluhu na této trefě nese i Michal Strachota, který míček zavezl na útočnou polovinu a uhájil ho proti dvojici hladových beků. Asistence: Jan Fiala.

32:55

Až teď se k pořádnému zakončení propracoval Petr Hartman, jenže Ondřej Kolajta se osvědčil také jako skvělý hlavičkář. Svou helmu nastavil přímo proti střele.

32:01

Domácí se vůbec nedokáží dostat skrze obranný blok soupeře. Štěpán Čuda s míčkem dlouho operoval sám, narážečka s Hájkem mu nevyšla a Vinohrady se utápí v rohu.

31:14

Další útočný faul a Brno musí vyklidit pozice. SKV lehce za polovinou utkání ztrácí dvě branky.

30:23

Zbyněk Stuchlík ztratil plnou kontrolu nad míčkem a uchýlil se k netradičnímu zakončení z bekhendu. Nečekané řešení by možná překvapilo i Kolajtu, jenže Stuchlík minul plánovaný cíl.

29:03

Mazák čapnul střelu od mantinelu, jakoby se nechumelilo. Jeho pozornost vyzkoušel zadák Hrazdira.

27:47

Dlouho trvající zámek v podání Vinohrad postrádal zakončení. Domácí mohli být posléze rádi, že David Coufal z protiútoku nezahrozil jinak než útočným faulem.

26:02

Milan Bína parkoval na hraně malého brankoviště, zpětnou přihrávkou na Linharta chtěl akci ještě vyšperkovat, jenže jeho kolega na míček nedosáhl.

25:35

25:35 Tomáš BROM - 2:4

25:35

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
TOMÁŠ BROM si spravil chuť jen o několik vteřin později. Hosté rozehráli standardní situaci z rohu hřiště, Brom si skvěle sběhl na přihrávku a obránci Sokolu zůstali stát jako opaření. Po přiťuknutí Ondráčka tak mohl Brom využít dostatek prostoru ke gólovému zakončení. Asistence: Luděk Ondráček.

25:31

Brno by si rádo zajistilo vyšší náskok, po střele Tomáše Broma tomu tak ale nebude.

24:21

Marek Fuchs si to s míčkem namířil do nejnebezpečnějšího místa pro střelu, avšak Hattrick podobné šance zatím v této třetině zahazuje.

23:46

Kvalitní postavení Štěpána Čudy už poněkolikáté v utkání ochránilo Sokol od inkasované branky. Tentokrát se na jeho těle zastavila rána Hrazdiry.

23:16

Domácí v plném počtu.

23:13

Domácí ještě v závěru přesilové hry darovali šanci Fuchsovi, který ale ze středu minul prostor u břevna.

22:59

Vinohrady nezůstaly daleko od trefy v oslabení. Martin Skřivánek a Milan Bína doráželi na brankoviště Kolajty, na poslední chvíli míček odpálil Zach.

22:22

Jiří Juhaňák uvolnil Tomáše Broma, jeho nenápadná střela se otřela o přední tyčku. Domácí měli tentokrát štěstí.

21:39

Povedenou kombinaci, do které se zapojila kompletní pětice hostujících střelců, přerušil až zákrok Mazáka. Ten si skvěle vyjel a zneškodnil pokus mířící do horní poloviny brány.

21:16

Pavel Hájek míří na trestnou lavici, dvě minuty za blokování hole.

20:49

Dominik Dvořák si křikl o přihrávku, avšak natrefil na dobře postavený blok. Sám pak na druhé straně zboural Kolajtu.

20:18

Defenzivní návrat vyšel Hartmanovi, který míček ukořistil ve prospěch Golda.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní třetina nabídla hned pět branek. Lépe začali hosté z Brna, kteří na počátku druhé minuty vstřelili z premiérové střely svůj první gól. Na Strachotovo vyrovnání rychle reagoval Coufal, který má v utkání už dva body, jenže Vinohrady nechtěly dát kůži lacino a zásluhou Hartmana podruhé srovnaly stav. O dílčím vítězství Brna rozhodl nekompromisní pumelicí v závěru Adam Hemerka. Týmy se na hrací plochu vrátí přibližně v 20:40 a za stavu 2:3.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Střela z produkce Gregora už k brance nedorazí.

18:39

18:39 Adam HEMERKA - 2:3

18:39

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
Utkání jak na houpačce, Brno opět vede. Petr Hartman se snažil nezištně přihrát před brankoviště volnému spoluhráči, jenže míček ukořistil Jiří Juhaňák a na kontr poslala ADAMA HEMERKU. Jeho rázná střela okamžitě vypadla z klece, už na první pohled bylo ale zjevné, že balonek překonal brankovou čáru. Asistence: Jiří Juhaňák.

18:07

Po dalším přerušení oba celky střídají. Blíží se konec úvodní periody.

17:05

Lukáš Gregor má v čepeli dynamit. Po výjezdu zpoza brány vypálil podél těla bránícího Kůry, obratu ve skóre zamezila tvrdost horní tyče.

16:12

16:12 Petr HARTMAN - 2:2

16:12

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Jiří Juhaňák si může začít sypat popel na hlavu. Po jeho nepovedené střele se do úniku dostal PETR HARTMAN a na rozdíl od Fialy nezaváhal. Kolajta se snažil zmenšit střelecký úhel, ale Hartman ho zvládl i ve velké rychlosti přelobovat a zaznamenává vyrovnávací gól. Bez asistence.

14:56

Mazák tentokrát hodně zaváhal, vypustil střelu Tomáše Broma přímo před sebe a měl co dělat, aby požár v brankovišti uhasil. O střelu se pak ještě pokoušel Marek Fuchs, šlo ale o velmi zběsilé zakončení.

14:12

Brňané si neporozuměli v kombinaci a balonek opouští hrací plochu. SKV rozehrává postupnou akci.

13:46

Střela z velké dálky v podání Zacha Mazáka nezaskočila, hosté proto odcházejí střídat.

12:45

Exkluzivní zásah Kolajty. Jan Fiala se zmocnil míčku na středu hrací plochy a nikým neatakován upaloval vstříc brankáři hostů. Kolajta roztáhl své tělo a reflexivním zákrokem rukou vytlačil míček do rohu.

12:03

Tomáš Brom se raději schovává na obrannou polovinu, Královské Vinohrady se totiž rozhodly pro vysoký presing.

11:30

Ondřej Kolajta zachytil balonek na hrací ploše, jenže této situaci předcházel faul. SKV rozehrálo standardní situaci nakrátko, střílející Petr Hartman nepřekonal tříčlennou zeď.

10:01

10:01 David COUFAL - 1:2

10:01

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
A jsme zpátky tam, kde před chvíli. DAVID COUFAL využil kvalitní práce Dominika Dvořáka, který podél levého mantinelu navezl míček do nebezpečného prostoru a dokázal ho procpat až před brankáře Mazáka. Pozorný Coufal už jen doklepával do odkryté klece. Asistence: Dominik Dvořák.

09:49

09:49 Michal STRACHOTA - 1:1

09:49

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
SKV stačilo k vyrovnání pouhých 23 vteřin v přesilové hře. Lukáš Gregor uvolnil na levé straně MICHALA STRACHOTU, který zakvedlal s míčkem a nekompromisní střelu tahem proměnil v gól na přední tyč. Asistence: Lukáš Gregor.

09:26

Adam Hemerka spěchal na vlastní obrannou polovinu, jenže při svém zákroku upadl a pak hrál na kolenou, což pravidla pochopitelně neumožňují.

08:39

Svou technickou vybavenost prokázal Filip Horák. Od mantinelu se vydal na střed hřiště a během své cesty povodil hned dva bránící hráče. Scházela mu přesnější střela.

07:32

Před Davidem Sládečkem se otevřela hotová dálnice, svůj několikametrový výlet ovšem potřeboval lépe zakončit. Projektil z jeho hole mířil rovnou do hrudě brankáře Mazáka.

07:25

Napoprvé bránil Dominik Záň v rohu hrací plochy čistě, o chvíli později už si ale neodpouští prohřešek.

06:26

René Slezák potřeboval přihrávku na forhend a mohl zakončovat rovnou na bránu. Bohužel dostal pas na druhou stranu hole a raději míček vrací obráncům.

05:43

Mazák poprvé předvedl vážnější zásah. Za ránou z dálky se ještě natahoval Martin Nagy, k dorážce se ale přes vytrčené končetiny brankáře domácího mužstva nedostal.

05:02

Tomáš Brom se poněkud naivně pokoušel obhodit soupeře a na druhé straně okamžitě hrozil Martin Skřivánek. Jeho střela skončila opět jen v bloku.

04:19

Jiří Juhaňák pořádně zavařil hostující obraně. Jeho zbytečná ztráta vedla k rychlému protiútoku Královských Vinohrad, jenže hlavně kvůli faulu Gregora se ho nepovedlo zakončit.

03:47

O zajímavý střelecký pokus se snažil také Dominik Dvořák, po svém výjezdu ze středu ale napálil bránícího Čudu.

02:48

Střela nevyšla Oliveru Goldovi, SKV se přesto nadále drží na útočné polovině a tlačí svého soupeře ke zdi.

01:54

Parádní návrat do obrany po ztrátě Zbyňka Stuchlíka předvedl Radovan Vnuk. Lukáš Vlach už se chystal přidat druhý gól.

01:11

01:11 René SLEZÁK - 0:1

01:11

Hattrick Brno právě vstřelil branku!
Hosté hned z první akce slaví branku. K RENÉMU SLEZÁKOVI se odrazil balonek na středu hřiště, útočník Brna zvládl technicky náročný kousek a ze vzduchu zamířil rovnou za zadní tyč Mazákovy branky. Akci rozjel David Coufal, který si také připíše bod. Asistence: David Coufal.

00:28

Oliver Gold přenesl hru na útočnou polovinu a Martin Skřivánek si došel pro faul v rohu. S Petrem Hartmanem pak vymysleli zajímavou souhru, kterou se nepovedlo zakončit úspěšně.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

TJ Sokol Královské Vinohrady: Mazák (Šantora) – Gold, Lanc, Čuda, O. Stuchlík, Vnuk, Fiala, D. Záň – Linhart, Bína, Hartman – Gregor, Skřivánek, Hájek – Z. Stuchlík, Strachota.

FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kolajta (Létal) – Zach, Kostka, Hrazdira, Sládeček, Horák, Kůra – Brom, Procházka II, Fuchs – Coufal, Juhaňák, Dvořák – Martin Nagy, Ondráček, Vlach – Máček, Hemerka, Slezák.

Rozhodčí: Dolanský, Sýkora.
FBŠ HUMMEL HATTRICK BRNO
10. místo, 3 zápasy, 1 bod, skóre: 7:15


Ani v případě Brna se nedá doposud hovořit o zářivé hitparádě. Moravané vlastní dokonce horší skóre než jejich nejbližší soupeř, v ligové tabulce se však pyšní lepším postavením zásluhou porážky po prodloužení na hřišti Ostravy. Ještě předtím se Hattrick dvakrát ukázal na domácí palubovce, jenže na Vítkovice (3:5) a Liberec (2:7) byl krátký. O bodovou produkci se zatím nejvíce starají Luděk Ondráček (2+1) a Adam Hemerka (1+2).
TJ SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY
14. místo, 2 zápasy, 0 bodů, skóre: 8:15


Královské Vinohrady odstartovaly sezonu nejhůře ze všech týmů Superligy. Přitom v úvodním kole se zdálo, že by mohly dosáhnout na svůj první bodový zisk, ale ani rychle vypracovaný náskok 3:0 jim k tomu nestačil. O necelý týden později se Sokol příliš nepředvedl ani před domácím publikem, tentokrát je zničil zejména pětibodový obránce Ostravy Lipový, který se značnou měrou podílel na výsledku 4:10. Pražané tak budou chtít proti Hattricku fanouškům zprostředkovat omluvu. Po čtyřech bodech mají zatím Milan Bína (4+0) a Jan Procházka (1+3).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hummel Hattrick Brno

5:7

koniec (2:3, 3:2, 0:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 10. Strachota (Gregor), 17. Hartman, 35. Gregor (Fiala), 36. Hartman (O. Stuchlík), 40. Hartman – 2. Slezák (Coufal), 11. Coufal (Dvořák), 19. Hemerka (Juhaňák), 26. Brom (Ondráček), 39. Martin Nagy (Sládeček), 45. Fuchs (Sládeček), 59. Ondráček (Brom)

TJ Sokol Královské Vinohrady: Mazák (Šantora) – Gold, Lanc, Čuda, O. Stuchlík, Vnuk, Fiala, D. Záň – Linhart, Bína, Hartman – Gregor, Skřivánek, Hájek – Z. Stuchlík, Strachota.

FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kolajta (Létal) – Zach, Kostka, Hrazdira, Sládeček, Horák, Kůra – Brom, Procházka II, Fuchs – Coufal, Juhaňák, Dvořák – Martin Nagy, Ondráček, Vlach – Máček, Hemerka, Slezák.

Rozhodca: Dolanský, Sýkora

Diváci: 85

Priebeh zápasu
1. tretina
01:11 HBN 0:1 Slezák (Coufal)
09:26 HBN 2 Hemerka
09:49 SKV 1:1 Strachota (Gregor)
10:01 HBN 1:2 Coufal (Dvořák)
16:12 SKV 2:2 Hartman
18:39 HBN 2:3 Hemerka (Juhaňák)
Po 1. tretine
2. tretina
21:16 SKV 2 Hájek
25:35 HBN 2:4 Brom (Ondráček)
34:02 SKV 3:4 Gregor (Fiala)
35:42 SKV 4:4 Hartman (O. Stuchlík)
36:19 SKV 2 Fiala
38:09 HBN 4:5 Martin Nagy (Sládeček)
39:30 SKV 5:5 Hartman
Po 2.tretine
3. tretina
44:06 HBN 5:6 Fuchs (Sládeček)
58:58 HBN 5:7 Ondráček (Brom)
59:07 SKV 2 O. Stuchlík
Koniec