Menu

Futbal

Talianska Seria A

Sampdoria Janov – Benevento Calcio

2:3

koniec (2:1)

26.09.2020, 18:00 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • 2. kolo • Vít Muzikář cz

Tipsport: 1.75 3.9 5.05

Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (20:08:56)
Benevento čeká ve středu dohrávka prvního kola doma s Interem, Sampdoria má po dvou zápasech skóre 2:6, dvakrát padla a je bez bodu na poslední pozici. Za týden hraje na hřišti Fiorentiny.
Překvapení na světě! Po návratu do Serie A poráží Benevento ve svém prvním zápase Sampdorii Janov poměrem 3:2. Přitom za osmnáct minut prohrávalo 0:2 a nevypadalo to s ním vůbec dobře. Nutno podotknout, že první gól padl jednak po chybě rozehrávajícího brankáře Montipa, ale hlavně z ofsajdu, ve kterém se nacházel zakončující Quagliarella. Hosté ještě do poločasu při nejmenším vyrovnali hru. Chytili se zaslouženou trefou Caldiroliho a nebyli bez šance na body.

Po velice dobrém nástupu Beneventa do druhého poločasu působila Sampdoria lepším dojmem. Postupem času začali hosté čím dál víc riskovat. Sampdoria se často vztekala na hlavního rozhodčího.


Domácí ještě přežili první loženku ve vápně z otočky přes Colleyho do boční sítě, ale v 72. minutě přišlo vyrovnání, když si na roh Caprariho naskočil Caldirola a svým druhým zásahem večera dokonale využil zaváhání dvou bránících fotbalistů. Sampdoria se poté hnala dopředu a věděla, že bod bude prostě málo. V 84. minutě trefila tyč hlavou Gabbidaniho. Hned vzápětí už překonala Montipa, jenže gól Jakuba Jankta do prázdné branky nebyl uznaný pro ofsajd, ve kterém se nacházel Janktův spoluhráč na pravé straně.

Dvě minuty před koncem normální hrací doby přišel šok pro Sampdorii. Při centru zleva si střídající Sau pokryl míč a připravil míč pod sebe pro ránu z jedničky a kopačky Gaetana Letizii, jenž prostřelil Audera po zemi k bližší tyči mezi dvěma obránci. Sudí Dionisi ještě nastavil pět minut, ale domácí už nesrovnali.
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 0:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:12.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Omar Colley (Sampdoria) zakončuje hlavou po centru zleva vedle pravé tyče a hosté vyhrají!

90+4

Hosté se ubránili na přední tyči.

90+4

Jeden ze dvou hráčů ve zdi poslal míč na roh. Letizia se ještě svíjel na trávníku, ale zvedl se.

90+3

Za ruku nařizuje sudí standardní situaci zleva z velice dobré pozice pro domácí celek.

90+2

Lorenzo Montipò (Benevento) tak skutečně učinil a rodinní příslušníci domácích fotbalistů pískali. Morten Thorsby vyhrál hlavu, ale míč se od něj odrazil do autu.

90+2

Morten Thorsby (Sampdoria) si navedl míč na levačku na pravé straně, ale jeho centr na zadní tyč skončil za brankou. Hosté budou zřejmě tahat čas.

90+1

Domácí drží míč na své útočné polovině.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Gastón Ramírez (Sampdoria) hodil míčem o zem poté, co mu byl písknutý faul na pravé straně a dostává kartu.

88

88. Gaetano LETIZIA - 2:3

88

Benevento právě vstřelilo branku!
Lorenzo Montipò založil útok rozehrávkou na levou stranu. Při centru do pravé poloviny vápna nabíhal Sau, ale dostal míč za sebe. Nicméně otočil se a sklepl pod sebe pro GAETANA LETIZIU a ten ranou bez přípravy po mezi mezi dvěma domácími obránci zakončil k přední tyči. Neskutečná radost a obrat Beneventa!

87

Centr zprava odkopává Sampdoria u bližší tyče.

85

Sampdoria buší do soupeře! Domácí nezachytili rozběh na pravé straně a následovala přihrávka při přečíslení na zadní tyč před pro prázdnou branku pro Jakuba Jankta! Nicméně sudí hned gól odvolal pro ofsajd v pravé části hrací plochy (nikoliv Janktův).

84

Manolo Gabbiadini (Sampdoria) si naběhl za dva obránce při centru z levé strany a pokus hlavou se zastavil na pravé tyči brankáře. Ten jenom zůstal stát!

83

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Manolo Gabbiadini.

83

Vypadalo to na brejk, ale Bartosz Bereszyński stihl přihrát křížem na levou stranu, při následném centru nepokryla obrana Ramíreze, ale ten umístil zakončení hlavou pouze doprostřed branky.

82

Jakub Jankto (Sampdoria) se na levé straně zbavil dvou hráčů, ten třetí jej zablokoval, uvidíme ještě roh.

81

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Roberto Insigne, přichází Përparim Hetemaj.
Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Daam Foulon, přichází Alessandro Tuia.

80

Fabio Quagliarella (Sampdoria) zůstal na levé straně schovaný za obranou, snažil se obstřelit brankáře na vzdálenější tyč. Montipo jej vychytal. I tak byl domácí kapitán v ofsajdu.

79

Hosté kombinovali na polovině hřiště, pak krátce zaútočili po pravé straně.

78

Bartosz Bereszyński (Sampdoria) se zlobí na hlavního rozhodčího a ten mu domluvil, že tohle by si dovolovat neměl.... Žlutou kartu neudělí.

77

Lorenzo Montipò (Benevento) si dává načas s výkopem a je vidět, že hosté by brali bod z Janova.

76

Albin Ekdal (Sampdoria) přerušil útok hostů po levé straně stažením Saua.

75

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Moncini, přichází Gianluca Lapadula.
Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Marco Sau.

72

72. Luca CALDIROLA - 2:2

72

Benevento právě vstřelilo branku!
Benevento slaví jako kdyby vyhrálo celou Serii A! Při rohu Caprariho zleva neubránili Ekdal a Tonelli vyskakujícího LUCU CALDIROLU a ten prodloužil míč hlavou křížem k zadní tyči.

71

Gabriele Moncini (Benevento) měl tutovku! Po centru zleva do vápna se mu míč odrazil do levé poloviny šestnáctky a přes Colleye spálil šanci o fous vedle přední tyče!

70

Sampdoria je celkem podrážděná skoro po každém výroku hlavního rozhodčího.

69

Opět rozehrávka nakrátko. Gaetano Letizia (Benevento) posílal míč do pravé části šestnáctky, ale domácí fotbalisté pouštěli míč za svou branku.

68

Pasquale Schiattarella (Benevento) se nedostal přes obránce na levé straně, vzápětí ale přišlo postrčení Bereszynskiho na Foulona.

67

Sampdoria je v posledních deset minutách lepším mužstvem, kontroluje hru. Na druhou stranu – pořád vede pouze o gól.

67

Jakub Jankto (Sampdoria) si řekl o křižnou nahrávku Tonelliho do levé poloviny vápna, ale křížem překopl bránu. I tak se nacházel se v ofsajdu.

66

Luca Caldirola (Benevento) faulován na polovině hřiště. U míče Pasquale Schiattarella.

65

Gianluca Caprari (Benevento) si na levé straně hodil míč na pravačku a jeho pokus vedle protější šibenice nebyl vůbec špatný.

64

Jakub Jankto (Sampdoria) se snažil odcentrovat z levé strany z těžké pozice na přední tyč, ale podle mínění hlavního rozhodčího byl s balónem již v autu. Domácí s tím nesouhlasí.

63

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Gastón Ramírez.

62

Bartosz Bereszyński (Sampdoria) se vzteká po odpískání svého faulu na levé straně na Monciniho a může být rád, že nedostane žlutou kartu za nesportovní chování.

61

Zase chyba hostů na půli. Depaoli se chopil míče a táhne akci po pravé straně, zatímco se na plac chystá Ramírez.

60

Domácí vybojovali míč na polovině hřiště. Federico Bonazzoli (Sampdoria) se rozeběhl na pravé straně, ale levačkou trefil před sebou postaveného obránce při snaze o obstřel na zadní tyč.

59

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Fabio Depaoli.

59

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Bryan Dabo, přichází Riccardo Improta.

59

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Valerio Verre, přichází Morten Thorsby.

58

Omar Colley (Sampdoria) uklidil centr z levé strany hlavou pryč z vápna.

57

Antonio Candreva (Sampdoria) centroval na zadní tyč, tam schoval balón do koše Montipo.

56

Antonio Candreva (Sampdoria) prchl po pravé straně jej Bryan Dabo (Benevento) podrazil a prohlédl si žlutou kartu.

55

Těžiště hry je ve druhém poločase spíše před domácí brankou.

54

Omar Colley (Sampdoria) zablokoval křižný pokus z pravé strany, ale domácí jsou ještě pod tlakem.

53

Bryan Dabo (Benevento) si hezky narazil, ale následně umístil centr pouze do bránícího Tonelliho a ten odrazem o Daba získal ze složité situace dokonce rozehrávku Audera.

52

Antonio Candreva (Sampdoria) pokazil nahrávku z pravé strany na Berezszynskiho a vykopávat bude Lorenzo Montipò.

51

Bartosz Bereszyński (Sampdoria) pronikl kolem tří hráčů na pravé straně a přihrál Quagliarellovi, ten nohou srazil centr na roh.

50

Gaetano Letizia (Benevento) posunul míč k Janktovi k lajně, při centru na přední tyč byl pokrytý Fabio Quagliarella.

49

Centr byl krátký a navíc následně odpískal hlavní rozhodčí faul na Bonazzoliho na pravé straně.

48

Lorenzo Tonelli (Sampdoria) poslal z výskoku na zem na ose hřiště hostujícího Monciniho, ten se drží za obličej.

47

Roberto Insigne (Benevento) vystihl krátkou nahrávku pod sebe Colleyho a běžel po levé straně, křížem minul zadní tyč jen o centimetry!

47

Bartosz Bereszyński (Sampdoria) se natahoval po míči, ale dotkl jej nohou na pravé straně již v zámezí.

46

Začal druhý poločas.
Každopádně první poločas byl naprosto vyrovnaný a Benevento rozhodně není bez šance na alespoň bod při svém návratu do Serie A.
Zajímavý první poločas. Domácí jsou v zakončení hodně efektivní. Prakticky měli dvě vyložené šance a obě proměnili. Nejprve otevřel skóre Quagliarella, když Montipo vyrobil obrovskou hrubku v rozehře a domácí kapitán následně využil centru před prázdnou branku. Nutno podotknout, že po asi sedmi minutách nabídla italská televizní režie záznam, podle kterého stál Quagliarella v ofsajdu. Nicméně to už bylo zkrátka pozdě. Takže první gól Sampdorie hodně diskutabilní. Domácí se touto trefou docela uklidnili a zvýšili na 2:0, když na centr Candrevy, posily z Interu Milán, naskočil Colley a hlavou překonal hostujícího brankáře.

Hostující výkon a předvedená hra byl ale čím dál lepší. První dvě loženky ještě vytáhl Audero rukama na roh, ale napotřetí už se dočkal Dabo přesného zásahu, když z jedničky napálil odražený míč ve vápně k bližší tyči.
Statistiky prvního poločasu
Držení míče v procentech – 41:59
Střely na branku – 2:3
Střely mimo branku – 0:2
Fauly – 6:6
Rohy – 3:3
Ofsajdy – 0:1

45+2

První poločas skončil.

45+1

Valerio Verre (Sampdoria) hrál rukou na půli.

45+1

Bryan Dabo (Benevento) pádil středem, sklepl si míč hrudí na kopačku a narval balón přes Tonelliho vedle pravé tyče.

45+1

Nastavuje se minuta!

45

Gianluca Caprari (Benevento) si pomohl faulem zprava na Ekdala, ten chvíli ležel na trávníku, ale nic mu nebrání, aby pokračoval v zápase.

44

Gaetano Letizia (Benevento) byl z pravé strany u míče dříve než Jankto a odehrál jej hlavou mimo hřiště, Augello s autem nikam nepospíchá.

43

Fabio Quagliarella (Sampdoria) nedostal míč zpět z pravé strany na nabíhajícího spoluhráče a sám domácí kapitán následně fauloval ve velkém vápně Schiattarellu, kterému se jeho zákrok vůbec nelíbil.

42

Hosté zachytili rozehrávku Audera, ale hned chybovali na pravé straně a Augello tak celkem snadno získal míč zpět.

41

Jakub Jankto (Sampdoria) si nenarazil přesně na levé straně se svým spoluhráčem.

40

Emil Audero (Sampdoria) nerozehrál ideálně na levou stranu, ale pod tlak už jej dostal Colley svou nahrávkou.

39

Gabriele Moncini (Benevento) kroutí hlavou, ale Colley si na pravé straně vynutil jeho faul zezadu před zraky pomezního rozhodčího.

38

Domácí dobře presovali zleva, jenže po nákopu hostů se dopustili Bartosz Bereszyński faulu z výskoku na polovině hřiště na Daba.

37

Daam Foulon (Benevento) zaváhal na levém obránci a následoval prodloužený centr zprava do levé části vápna, Jankto sklepával pod sebe před prázdnou branku a Bonazzoli těsně na balón nedosáhl.

36

Emil Audero (Sampdoria) si dobře postavil zeď a napodruhé Caprari vysoko překopl branku.

35

Bryan Dabo (Benevento) faulován při kličce a je z toho zajímavá pozice pro hostující celek z levé strany.

33

33. Bryan DABO - 2:1

33

Benevento právě vstřelilo branku!
Domácí si v posledních minutách koledovali! Jako už poněkolikáté přišla při standardní situaci rozehrávka hostů nakrátko. Tentokráte při rohu z levé strany, po přehození míče na pravou nohu putoval míč do ohně a balón se odrazil od Tonelliho přímo do levé poloviny vápna, kde LUCA CALDIROLA na nic nečekal a napálil balón k přední tyči. Pro Audera nechytatelná záležitost!

33

Hosté sáhli k rozehrávce nakrátko zleva na střed, první pokus Daba zablokovala domácí obrana, ale hostující fotbalista dostal ještě jednu šanci a trefil se k levé tyči, kde byl Audero!

32

Tommaso Augello (Sampdoria) je prvním karetním hříšníkem večera po skluzu z pravé strany na Schiattarellu.

31

Sledujeme vyrovnaný zápas....

30

Lorenzo Tonelli (Sampdoria) je na nohou a již za svou brankou, domácí fotbalisté jsou tak na hrací ploše v deseti.

29

Lorenzo Tonelli (Sampdoria) se svíjí ve svém vápně po souboji s útočícím Glikem! Ten si seběhl do pravé části vápna na přihrávku podél beka a Tonelli jej na poslední chvíli překřížil, jinak by Glik byl sám před Auderem.

29

Omar Colley (Sampdoria) se otočil na levé straně na hranici vápna, ale k jeho překvapení mu okamžitě vypíchl míč obránce.

28

Sampdoria rozehrála nakrátko, centr do pravé poloviny vápna měl k ideálu hodně daleko.

27

Roberto Insigne (Benevento) protestuje, ale při souboji s Verrem se dotkl míče rukou, standardní situace z levé strany proti hostující brance.

26

Domácí donutili soupeře až k nahrávce na Montipa.

24

Hosté to měli těžké proti domácí pohyblivé obraně, ale nakonec centr z pravé strany směřoval na zadní tyč a po pokusu vyskakujícího Daba ke své pravé tyči vyrazil Audero prsty balón do bezpečí. Největší šance Beneventa za čtyřiadvacet minut.

23

Jakub Jankto (Sampdoria) posílal míč z voleje a levé strany do vápna, tam jej ale obrana nepustila.

23

Hosté jsou trpěliví při rozehrávce.

22

Albin Ekdal (Sampdoria) zasáhl loktem do obličeje z otočky na pravé straně Foulona, rozhodčí nechal hru plynout....

21

Jakub Jankto (Sampdoria) vystřelil v ponechané výhodě z levé strany, jeho zakončení mu moc nesedlo a balón skončil vedle vzdálenější tyče.

21

Vzápětí byl ale odmávaný hostující ofsajd na levé straně.

20

Lorenzo Tonelli (Sampdoria) odvrátil hlavou centru z levé strany na bližší tyči, následovat bude první hostující roh v tomto zápase.

18

18. Omar COLLEY - 2:0

18

Sampdoria právě vstřelila branku!
Po křižném přenesení hry na pravou stranu umotal Candreva bránícího Caldirolu a přes dalšího obránce poslal centr na přední tyč, kde při vítězném hlavičkovém souboji vyskočil OMAR COLLEY a zakončil ze svého pohledu k pravé brankové konstrukci.

17

Federico Bonazzoli (Sampdoria) nechal míč skočit o zem na pravé straně a práskl do něj levačkou, trefil otáčejícího se Caldirolu. Roh.

17

Valerio Verre (Sampdoria) byl obětí druhého útočného faulu hostujícího mužstva v tomto střetnutí, nováček italské Serie A se verdiktu hlavního arbitra diví.

16

Zajímavé! Italská televizní režie zkoumala první branku zápasu a zdálo se, že Fabio Quagliarella byl v těsném ofsajdu a gól neměl platit. Nicméně teď už uplynulo sedm minut a skóre se nemůže změnit.

15

Daam Foulon (Benevento) vyskočil z levé strany do souboje s Bereszynskim a schytal to o jeho hlavu. Naštěstí je v pořádku.

14

Emil Audero (Sampdoria) si zakřičel s centrem z pravé strany neměl sebemenší potíže.

13

Emil Audero (Sampdoria) se opět zapojil nohama do rozehrávky a vybral si levou stranu. Jakub Jankto následně přihrával Quagliarellovi, ale balón si stáhl do rukavic Lorenzo Montipò.

12

Gabriele Moncini (Benevento) postrčil na pravé straně Tonelliho a hostům byl odmávaný faul z kategorie útočných.

11

Federico Bonazzoli (Sampdoria) si stahoval nahrávku na pravou stranu, ale balón mu odskočil od kopačky do autu, míč si tak bere Daam Foulon.

10

Gaetano Letizia (Benevento) zasažen nohou střelce prvního gólu zápasu a hosté kombinují na polovině hrací plochy.

8

8. Fabio QUAGLIARELLA - 1:0

8

Sampdoria právě vstřelila branku!
Brankář Montipo vyrobil obrovskou chybu, zpracoval přihrávku pod sebe, ale nepřesnou rozehrávkou na pravou stranu na Glika namazal Bonazzolimu. Ten centroval právě mezi nohama Glika a FABIO QUAGLIARELLA před prázdnou bránou nezaváhal.

8

Federico Bonazzoli (Sampdoria) byl neobsazený při centru Augella z levé strany, ale míč proskákal křížem do malého vápna a rukavic brankáře.

7

Roberto Insigne (Benevento) byl na konci rychlého kontru na levé straně a přes Bereszynyského pálil do boční sítě.

6

Domácí se ubránili a získal svůj druhý roh, ten si naskočil u zadní tyče Tonelli, ale nedostal se k míči.

5

Domácí mužstvo přerušilo první fázi hostujícího útoku, Benevento ale zůstává na balonu.

4

Rozběhnutý Jankto zpracoval pas Bonazzoliho na levé straně již v autu.

4

Antonio Candreva (Sampdoria) zvolil rozehrávku nakrátko, narazil si se spoluhráčem, nacentroval, ale hosté se ubránili na hraně šestnáctky.

3

Gaetano Letizia (Benevento) nepustil k centru zprava Jankta u zadní tyče, domácí ještě budou zahrávat rohový kop.

2

Celkem dlouho běhají domácí fotbalisté bez balónu.

1

Omar Colley (Sampdoria) překazil ve skluzu nákop hostů po pravé straně, ti ještě vhazují na své útočné polovině.

1

Sampdoria rozehrála.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello – Candreva, Ekdal, Verre, Jankto – Bonazzoli, Quagliarella (C).
Náhradníci: Ravaglia – Damsgaard, Askildsen, Vieira, Thorsby, Jošida, Depaoli, A. Ferrari, Gabbiadini, Léris, G. Ramírez, Regini.

Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Caldirola (C), Glik, Schiattarella – Foulon, Bryan Dabo, Ionita – R. Insigne, Moncini, Caprari.
Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Vokić, Ch. Maggio, Sau, Del Pinto, Lapadula, Tuia, Improta, P. Hetemaj, Di Serio, Pastina.

Rozhodčí: Dionisi – Ranghetti, Berti.
Benevento Calcio

Na opačné straně stojí nováček Serie A, kterým je Benevento. Tento celek v minulém ročníku naprosto dominoval své lize, přičemž měl na druhé Crotone hned osmnáctibodový náskok. Benevento během celé sezony přišlo o body pouze ve dvanácti případech, navíc se jednalo o pouhé čtyři porážky, přičemž dvě z nich přišly až v závěru soutěže. Benevento si tak s dostatečným předstihem zajistilo postup zpět do Serie A, kde se pokusí o záchranu. Pro Benevento se bude jednat o první soutěžní duel, předtím sehrálo přátelské zápasy, a sice proti Reggině (2:1) a Laziu (0:0).
UC Sampdoria

Fotbalisté Sampdorie neprožili zrovna povedenou loňské sezonu, během které se nakonec umístili až na patnáctém místě tabulky. Domácí celek tohoto zápasu nakonec získal dvaačtyřicet bodů, přičemž ho od sestupového pásma dělilo sedm bodů. Sampdoria dokonce prohrála hned ve dvaceti případech, doslova šílená forma přišla ke konci soutěže, kdy celek z Janova z posledních čtyř zápasů vybojoval pouze jeden jediný bod. Co se týče letošního ročníku, tak Sampdoria má za sebou úvodní duel. Souboj proti Juventusu nakonec lépe vyšel soupeři, který vyhrál výsledkem 3:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Italská Serie A má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi UC Sampdoria a Benevento Calcio.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Sampdoria Janov – Benevento Calcio

2:3

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 8. Quagliarella (Bonazzoli), 18. Colley (Candreva) – 33. Caldirola, 72. Caldirola (Caprari), 88. Letizia (Sau)

Karty:   32. Audero (SMD), 48. Tonelli (SMD), 90. G. Ramírez (SMD) – 56. Bryan Dabo (BNT)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 0:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:12.

Sampdoria Janov: Audero – Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello – Candreva (59. Depaoli), Ekdal, Verre (59. Thorsby), Jankto – Bonazzoli (63. G. Ramírez), Quagliarella (C) (83. Gabbiadini).
Náhradníci: Ravaglia – Damsgaard, Askildsen, Vieira, Thorsby, Jošida, Depaoli, A. Ferrari, Gabbiadini, Léris, G. Ramírez, Regini.

Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Caldirola (C), Glik, Schiattarella – Foulon (81. Tuia), Bryan Dabo (59. Improta), Ionita – R. Insigne (81. P. Hetemaj), Moncini (75. Lapadula), Caprari (75. Sau).
Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Vokić, Ch. Maggio, Sau, Del Pinto, Lapadula, Tuia, Improta, P. Hetemaj, Di Serio, Pastina.

Rozhodca: Dionisi – Ranghetti, Berti