Menu

Futbal

Niké liga

FC Nitra – ŠKF Sereď

3:0

koniec (2:0)

26.09.2020, 19:00 • 8. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Tipsport: 2.3 3.47 2.94

Sereď ešte do 52. minúty, keď skóroval z penalty Faško, ešte akú-takú chuť do hry mala. Od tretieho inkasovaného gólu však hostia rezignovali a Nitra pohodlne dokráčala za jednoznačným víťazstvom 3:0 a pripísala si do tabuľky tri body. (20:50:51)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Timotej Záhumenský, prichádza Lukáš Fabiš.

90+1

Za svoj nekompromisný nedovolený zákrok dostáva žltú kartu domáci Alen Mustafič.

90+1

Rozhodcovia pridávajú dve minúty.

90

Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Nikola Gatarić, prichádza Samuel Šefčík.

89

Center z ľavej strany z kopačky Šumského nenašiel spoluhráčov. Sereď ešte pokračovala na útočnej polovici. Pálil spoza vápna Šumský, strela bola zrazená mimo brány.

88

Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Matej Franko, prichádza Ondrej Vrábel.

86

Spoza pokutového územia sa k strele dostal Filip Duranski. Jeho strelecké zakončenie brankár Šípoš dokázal vyraziť.

85

Po získanej lopte zo strany hráčov Nitry domáci futbalisti zo stredu poľa iba odkopávali k brankárovi Yakubovi.

83

Hra sa presunula na opačnú stranu a zľava sa chcel presadiť Alex Iván. Dlho váhal, napokon po nastrelenej lopte získal aspoň roh.

82

Z hlavičky sa snažil profitovať znovu aktívny Mustafič, ktorý si počkal na letiaci center z rohovej zástavky. Namieril to však ponad bránku.

81

Príležitosť na strelu si pred šestnástkou vytvoril aj Alen Mustafič. Dlhšie však váhal a napokon to nastrelil iba na protihráča. Získal však rohový kop.

80

Sereď následne rozohrávala štandardku. Iván nasmeroval loptu na hlavičku Jasmina Čelikoviča, ktorý zakončil, triafal však ponad bránku.

79

K odrazenej lopte pred šestnástku pribiehal Alex Iván. Aj sa mu podarilo vypáliť, no nastrelil to len do protihráča.

78

Žltú kartu dostáva Senad Jarovič (ŠKF Sereď).

77

Do dobrej pozície sa dostal Nikola Gatarič, ktorý si spracoval prihrávku tesne pred šestnástkou. Napriahol a ľavačkou vypálil len tesne vedľa brány.

76

Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Denis Bušnja, prichádza Senad Jarovič.
Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Denis Potoma, prichádza Nicolas Šumský.

75

Po ľavej strane ihriska sa tlačil Denis Potoma, ktoré nedovoleným sklzom odstavil od lopty Alen Mustafič. Bude to rozohrávka pre Sereď.

73

Nitra už viac-menej len kontroluje tento zápas, udržiava vedenie. Po treťom inkasovanom góle už sú Seredčania oveľa viac pasívni a nemajú takú chuť do hry ako predtým.

72

Po ľavej strane sa dopredu tlačil Záhumenský, dopustil sa však útočného faulu a rozohrávať z okolia šestnástky bude brankár Yakubu.

70

Seredčania boli trochu pomalí a neistí v rozohrávke. Nitrania napádali s dvojicou hráčov, loptu však nedokázali získať.

69

Nitra po predchádzajúcej situácii zahrávala rohový kop. Domáci to rozohrali nakrátko, lopta sa dostala na kopačku Michala Faška, ktorý pálil z diaľky, ale veľmi nepresne.

68

Zaujímavú príležitosť mal Timotej Záhumenský, ktorý bol ideálne nakráto vysunutý Adamcom. Z ľavej strany pálil, Yakubu však dokázal aj so šťastím vyraziť.

67

Rozohrávka štandardky z kopačky Faška nebola veľmi najlepšie, lopta síce letela k šestnástke, tam ju však nemal veľmi kto odohrať, keďže nik nebol voľný.

65

Nitra rozohrala štandardku nakrátko, následne Adamec posielal mäkký center pred šestnástku, kde dobehol Podhorin, jeho hlavičku Yakubu dokázal vytesniť na ďalší roh.

64

Alex Iván bežal po pravom krídle za loptou, no bežecký súboj s protihráčom prehral a Nitra sa znovu dostala k lopte.

63

Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Filip Pankarićan, prichádza Jasmin Čelikovič.

63

Po rohovom kope sa k strele dostal Matej Franko, ktorý to pálil z otočky prízemne, trafil však iba bočnú sieť a rozohrávať môže Yakubu.

62

Kuník sa pretlačil po pravom krídle, smeroval pred bránku, potom chcel prihrávať, no Seredčania loptu zblokovali na rohový kop.

60

Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Ľubomír Michalík, prichádza Roko Jureškin.

59

Zákrok z dielne Tidianeho Djiby Bu na Mateja Franka bol z kategórie nedovolených a je potrestaný aj žltou kartou.

57

Hostia zrealizovali rohový kop. Lopta bola presunutá cez šestnástku na opačnú stranu, kde si po ňu prišiel Morong. Jeho spätný center do vápna už zakončoval Bušnja iba mimo brány.

56

Tomáš Hučko rozohrával štandardku Serede. Oprel sa poriadne do lopty, napálil to však len priamo do múru.

56

Za nedovolený zákrok pri rohovej zástavke dostáva žltú kartu Daniel Magda.

55

Videli sme sľubnú šancu aj na opačnej strane. Delovka Denisa Bunšju však smerovala priamo len do postavenia brankára Šípoša.

52

Nitra dala gól!
MICHAL FAŠKO z nechytateľného pokutového kopu do ľavého vinkla zvyšuje na 3:0 a pre Sereď to už môže byť aj likvidačné.

51

Faško zaujímavo vysunul pred bránku Nikolu Gatariča, ktorý už smeroval sám na bránku, no brankár Mathew Yakubu ho fauloval, dostáva žltú kartu a zároveň je tu pokutový kop.

51

Adamec po pravej strane presunul Frankovi, ktorý dával center do vnútra vápna, kde však neboli pripravení jeho spoluhráči.

50

Gatarič bol pri lopte pred pokutovým územím. Snažil sa to pripraviť zrejme pre Mustafiča, to mu však vôbec nevyšlo. Seredčania sa ihneď zmocnili stratenej lopty.

49

Nitrania sa dostali k zaujímavej strele. Martin Adamec si prebral loptu za šestnástkou, presunul sa bližšie o dva-tri metre a pálil. Yakubu musel vyrážať rukami.

48

Morong faulom zasiahol domáceho Záhumenského. Hra je prerušená a loptu získavajú Nitrania.

47

Po ľavom krídle Bušnja prenechával loptu Potomovi, ktorý sa však v osobnom súboji proti Kuníkovi nepresadil.

46

Do druhého polčasu vstupujú hostia s jednou zmenou. Martina Slaninku strieda Ľubomír Michalík a to je počas polčasovej prestávky jediná zmena.

46

Začal sa druhý polčas.
Síce prevahu na trávniku mali viac-menej hostia, stopercentne využité šance domáci dokázali ideálne premeniť. Najprv už skoro v 2. minúte poslal Nitru do vedenia Adamec a prvý polčas uzavrel gólom na 2:0 Faško.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nitra dala gól!
Tak ako domáci začali prvý polčas, tak ho aj končia – gólom. Dieru v obrane domáci využili dokonale. V dobrej pozícii vo vápne už bol Adamec, no neulakomil sa a posunul pred päťku MICHALOVI FAŠKOVI, ktorého strela letela do brvna a do brány.

45+1

Nadstavuje sa jedna minúta.

45

Faškova prihrávka šla Gataričovi síce na päty, Gatarič to ešte stihol zachrániť a posielal center pred bránku. K hlavičkovému zakončeniu sa dostal Magda, mieril to nad.

43

Po štandardke Nitry na útočnej polovici sa k strele spoza vápna dostal Nikola Gatarič. Jeho zakončenie letelo priamo do stredu brány a Yakubu teraz nemal problém.

42

Za šestnástkou prebiehal s loptou Alen Mustafič a napokon posielal strelu na bránu. Yakubu predviedol trochu neistý zákrok, čo chcel využiť Franko zblízka, ale odzbrojil ho v poslednej chvíli Djiby Ba.

41

Ďalšia žltá karta. Alex Iván si výrazne pomáhal rukami v súboji s Nikolom Gataričom a potrestaný bol oprávnene.

40

Hostia rozohrali štandardku, mäkký center z kopačky Ivána letel na nitrianske hlavičky.

39

Bušnja vysunul po krídle Pankaričana. Jeho následná prihrávka pred bránku bola zblokovaná, preč ju posielal Podhorin.

38

Nitrania mali opäť sľubnú pozíciu pred pokutovým územím. Záhumenský strieľal presne z hranice vápna, jeho nedôrazná prízemná strela letela vedľa.

37

Nitrania zahrali štandardku signálom. Faško priťukol Adamcovi, ktorý pálil spoza šestnástky. Jeho delovka smerovala ponad bránku.

36

Centrovaná lopta z kopačky Slaninku z ľavej strany skončila priamo v rukách brankára Šípoša.

34

Denis Potoma dostal dobrý pas na pravé krídlo. Prebehol pred šestnástku, bežali mu pred bránku traja spoluhráči. Nevýraznú prihrávku Nitrania zachytili prví a odkopli preč.

33

Na útočnej polovici Faško odkopával iba za postrannú čiaru a prakticky daroval hosťom autové vhadzovanie.

32

Seredčania rozohrali rýchlo štandardku z ľavej strany. Prepracovali sa pred pokutové územie, prihrávka na Ivána pred bránku však už bola zblokovaná.

30

Ďalší hraničný zákrok bol už kartovo potrestaný. Žltú kartu dostáva domáci Matej Franko.

30

Zaujímavú streleckú pozíciu mal pred šestnástkou Denis Bušnja. Jeho tvrdú delovku Šípoš dokázal výborne vyraziť.

29

Iván ostal ležať v pokutovom území, následne v strede poľa bol zasiahnutý aj Gatarič. Hneď sa klbko hráčov ocitlo pri hlavnom rozhodcovi. Ani jeden zo súbojov sa netrestá kartou.

28

Sereď sa poľahky dostala na útočnú polovicu. Z pravej strany posielal center Iván, Nitrania dokázali odkopnúť preč.

27

Gatariča brankár Yakubu v predchádzajúcej situácii rozhodne nešetril a Gatarič s ošetrovateľmi odišiel za bránkovú čiaru.

26

Zaujímavo sa do prienikovej pozície vysunul domáci Nikola Gatarič, ktorý využil medzeru medzi dvomi súpermi. V šestnástke proti nemu vybehol brankár Yakubu a zmaril mu sľubne vyzerajúcu pozíciu na zakončenie.

25

Morong posielal aut priamo do vápna, kde mal dvoch či troch spoluhráčov. Pískal sa však ofenzívny faul na Mustafiča od Špehara a rozohrávať bude Šípoš.

24

Špehar na pravej strane dlhšie čakal na podporu od svojich spoluhráčov až sa sám nechal obrať o loptu. Sereď však získala autové vhadzovanie.

23

Napriek tomu, že Nitra vyhráva, Seredčania sú rozhodne v zápase aktívnejší a snažia sa vytvárať si viac zaujímavých pozícií. Nitra zatiaľ odoláva.

22

Nitrania rozohrávali spoza šestnástky. Center došiel na hlavičku Kolčáka, ktorý posúval pred bránku Záhumenskému, ktorý síce dopravil loptu do siete, ale už Kolčákova hlavička bola z ofsajdu.

21

V situácii jeden proti jednému sa dokázal presadiť Alex Iván, strieľal z uhla iba do Šípoša. Následne Seredčania poslali center, hlavičkou sa chcel presadiť Dino Špehar, zakončoval však ponad bránku.

20

Timotej Záhumenský zrazil k zemi Adama Moronga. Hostia zahrávali štandardku, z ktorej profitoval Djiby Ba. Vyhral hlavičkový súboj, zakončoval, ale len priamo do Šípoša.

19

Vo vzdušnom súboji fauloval Djiby Ba a rozohrávať môžu v pokoji domáci hráči.

18

Nitra získala štandardku niekoľko metrov spoza vápna. Zahrával u Faško, ktorý posielal nepresnú strelu mimo bránky a rozohrávať môže Yakubu.

17

Potoma zachytil loptu v strede poľa a posielal ju do pokutového územia. Šípoš však vybehol ako prvý a Seredčanov nepustil k lopte.

16

Zaujímavú loptu dostal na ľavom krídle Potoma, ktorý to chcel presúvať blízko pred bránku, domáci odkopli na rohový kop. Z nasledujúceho rohu hostia nevyťažili, Franko odhlavičkoval preč.

15

Ďalším hráčom, ktorý bol faulovaný v strede poľa bol Adam Morong. Rozohrávať budú hostia z vlastnej polovice.

14

Zo sľubnej situácie mohol ťažiť Faško, ktorý vybehol po ľavom krídle, dostal sa pred šestnástku. Nevýraznú prihrávku však bezpečne odkopol Hučko na rohový kop.

13

Sledovali sme súboj Olivera Podhorina s Dinom Špeharom. Úspešnejší bol nitriansky kapitán, vytlačil Špehara preč a rozohrávať môže Šípoš.

12

Nastal ďalší faul v strede poľa, tentokrát zo strany Nitry. Sereď získala loptu a snaží sa rozohrať smerom dopredu.

11

Ďalšiu strelu chcel posielať spoza pokutového územia Denis Bušnja. Jeho nepresný projektil letel iba ponad bránku a rozohrávať bude Šípoš.

10

Sledujeme prvú žltú kartu v stretnutí. Zákrok Tomáša Hučka bol veľmi za hranou a je potrestaný.

9

Dlhá nakopnutá lopta mala smerovať na Bušnju, ktorý sa ukazoval na pravom krídle. Center však skončil hneď na kopačke nitrianskeho hráča.

8

Záhumenský šikovne v strede poľa obral o loptu Bušnju a chcel sa ho rýchlym pohybom zbaviť. Nitrania podržali loptu, dostali sa k šestnástke, no potom boli odtiaľ vytlačení.

7

Faško potiahol za dres v strede poľa protihráča a hlavný rozhodca ihneď pískal tento faul. Loptu majú k dispozícii teda hostia.

6

Sereď sa dostala k zahrávaniu prvého rohového kopu. Center zo zastávky letel blízko k bližšej žrdi, odtiaľ ho však jeden z domácich hráčov odhlavičkoval preč.

5

Na pravom krídle Morong šikovne obohral Magdu a posúval po pravej strane na Bušnju. Táto prihrávka však už bola zblokovaná a Sereď má ďalší aut.

4

Hostia boli pred šestnástkou, center z kopačky Moronga však našiel iba hráčov Nitry, ktorí odkopli ďalej od brány.

3

Rozohrávkou v zápase pokračujú hráči Serede. Po ľavej strane ihriska nastreľoval loptu Iván, Nitrania zblokovali na autové vhadzovanie.

2

Nitra dala gól!
Nitra sa ihneď v úvode stretnutia dostáva do vedenia! Odrazenú loptu za šestnástkou zachytil MARTIN ADAMEC a presnou prízemnou strelou ju poslal k žrdi.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Kolčák – Mustafič, Gatarić, Magda, Faško, Záhumenský – Franko, Adamec.
Náhradníci: Trnovský – Hovhannisyan, Vrábel, Šefčík, Fabiš, Danek, Olivero

ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Ba, Hučko (C), Slaninka – Potoma, Duranski – Iván, Pankarićan, Bušnja – Špehar.
Náhradníci: Kanurić – Šumský, Jarovič, Jureškin, Čelikovič, Michalík, Beom-geun.

Rozhodca: Somoláni – Poláček, Halíček.
Prajem vám príjemný sobotňajší večer a vítam vás pri sledovaní zápasu 8. kola Fortuna ligy, kde uvidíme aj súboj celkov z hornej časti tabuľky. FC Nitra privíta na svojom štadióne ŠKF Sereď. Stretnutie sa začína o 19:00.

Nitrania v tejto fortunaligovej sezóne zaknihovali zatiaľ iba dve víťazstvá, a to na trávniku Žiliny 1:2 a doma nad Pohroním 3:1. Na konto si pripísali dve remízy. S Ružomberkom 1:1 a na ihrisku Senice 0:0. Ostatné tri duely Nitra prehrala. V úvode sezóne so Slovanom 0:5, v Dunajskej Strede 6:0 a v poslednom fortunaligovom kole Nitra nestačila na Trenčín a prehrala 3:2. S ôsmimi bodmi zatiaľ patrí futbalistom spod Zobora 6. miesto so ziskom 8 bodov a skóre 8:17.

Trochu lepšie je na tom Sereď, ktorá má na konte 12 bodov a skóre 12:11 a stačí jej to zatiaľ na tretie miesto. Sereď zatiaľ v novej ligovej sezóne prehrala iba raz, a to v Dunajskej Strede vysoko 6:0. Následne si pripísala víťazstvá nad Senicou 4:0, nad Trnavou 0:2, nad Žilinou 3:2 a tri remízy. V druhom kole to bol bezgólový výsledok na trávniku Ružomberka a v posledných dvoch fortunaligových kolách Sereď remízovala s Pohroním 2:2 a s Trenčínom 1:1.

Posledný vzájomný zápas medzi Nitrou a Sereďou sa odohral ešte 27. júna 2020, kedy Sereď doma zvíťazila 1:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

FC Nitra – ŠKF Sereď

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 2. Adamec, 45+1. Faško, 52. Faško (pen.)

Karty:   30. Franko (NIT), 56. Magda (NIT), 90+1. Mustafič (NIT) – 10. Hučko (SER), 41. Iván (SER), 51. Yakubu (SER), 59. Ba (SER), 78. Jarovič (SER)

FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Kolčák – Mustafič, Gatarić (90. Šefčík), Magda, Faško, Záhumenský (90+2. Fabiš) – Franko (88. Vrábel), Adamec.
Náhradníci: Trnovský – Hovhannisyan, Vrábel, Šefčík, Fabiš, Danek, Olivero

ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Ba, Hučko (C), Slaninka (46. Michalík, 60. Jureškin) – Potoma (76. Šumský), Duranski – Iván, Pankarićan (63. Čelikovič), Bušnja (76. Jarovič) – Špehar.
Náhradníci: Kanurić – Šumský, Jarovič, Jureškin, Čelikovič, Michalík, Beom-geun.

Rozhodca: Somoláni – Poláček, Halíček