Menu

Ďalšie

UFC

Ketlen Vieiraová - Sijara Eubanksová

Vítěz: Vieiraová

koniec udalosti

27.09.2020, 04:55 • Fight Island, Abú Zabí • Patrik Czepiec cz

On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. Sledujte i další utkání z dnešního galavečera. (05:19:31)

Ani druhé utkání na hlavní kartě nepřineslo světobornou podívanou. Brazilská zápasnice využívala své výškové výhody, nejatraktivnější bylo úvodní kolo, kde se obě bojovnice několikrát ponořily do nekontrolovaných kombinací. Vieiraová s blížícím se koncem utkání začala bránit vedení, vybojované v prvních dvou kolech. Na počátku třetí části ale měla na mále, když Eubanksová trefila parádní hák a málem svou soupeřku dokázala ukončit. Vierová ovšem klíčový moment utkání zvládla a odnáší si zaslouženou výhru.

Vítězka: Ketlen Vieiraová (na body – jednomyslné rozhodnutí)

05:00

Konec zápasu

05:00

Obě zápasnice zvedají ruce, jenže si musí počkat na rozhodnutí bodových.

04:33

Eubanksová spatřila svou naději v takedownu, který nakonec dotáhla, na finiš to nevypadá.

04:10

Vieiraová konečně začíná se svým účinným boxem. Ze solidní vzdálenosti kontroluje soupeřku.

03:18

Eubanksová tentokrát netrefila a po svém potopení byla ráda, že ji Vieiraová neztrestala přesnějším úderem. Toto kolo jednoznačně patří hůře postavené bojovnici, na výhru 10:8 to ale nebude.

02:31

Vieiraová jakoby chtěla vydržet do konce zápasu bez úderu a pouze v obranné ulitě. To by se jí nemuselo vyplatit, Eubanksová sází vše na jednu kartu.

01:42

Eubanksová v sobě probudila zvíře a předním hákem šokovala soupeřku. Ta zavrávorala, zatím se ale drží na nohou a vypadá to, že krizový moment zvládne.

01:12

Eubanksová vidí, že Ketlen si dává ruce hodně nahoru. Zkouší tak alespoň značkovat tělo soupeřky.

00:40

Vieiraová mohla před svým pokusem o takedown naznačit úder, takhle neměla moc šancí na úspěch a podle toho také dopadla.

00:05

Zápasnice si projevují velký respekt na středu oktagonu. Sijara dostala informaci, že zřejmě prohrává 2:0 na kola, a tak se snaží o ukončení.

00:01

Začátek 3. kola

05:00

Konec 2. kola

04:29

Brazilka zapomněla na kombinace, které předváděla v úvodní rundě. Vieiraová se omezila na jednotlivé údery, které může Eubanksová dobře číst.

03:48

Druhé kolo je nadmíru vzdálené tomu prvnímu, ovšem Vieiraová rozdává alespoň dlouhé zadní údery. Výšková převaha ji v tuto chvíli velmi pomáhá.

02:52

Eubanksová pochopitelně musí zkracovat vzdálenost, třebaže dle oficiálních údajů mají obě zápasnice totožný dosah. Naskočený úder nedolétl až na hlavu Brazilky, ta se vrátila s včasným kontrem.

02:24

Rozhodčí Herzog už nedokázal tuhle tahanici sledovat a zápas vrací do postoje.

01:55

Eubanksová se snaží vytočit na bok, zároveň však nenabídnout soupeřce záda. Pokud by zůstávala na zemi, nemůže druhé kolo vyhrát.

01:18

Vieiraová by měla zablokovat ruce soupeřky, protože se nedostává k žádným signifikantním úderům, přestože disponuje dominantní pozicí v guardu.

00:33

A Eubanksová podruhé v utkání leží na zádech. Kvalitní práce Vieiraové, která si tentokrát s takedownem poradila jako nic.

00:22

Obě ženy teď vyčkávaly s první přestřelkou relativně dlouho. Eubanksová se trefila se svým roundkickem.

00:01

Začátek 2. kola

05:00

Konec 1. kola

04:50

Do třetice všeho dobrého už to klaplo. Vieiraová dotáhla takedown a zřejmě toto kolo přisoudí na svou stranu.

04:22

Eubanksová opět brání náznak pokusu o takedown, takže Brazilka se rychle vrátila do postoje.

03:39

Velmi solidní zadní direkt patřil Brazilce. Ta s blížícím se koncem kola zvyšuje obrátky.

03:24

Tentokrát s útokem začala Eubanksová, Vieiraová ovšem odkontrolovala vzdálenost a trefila dobrý kontr.

02:45

Teď Vieiraová poprvé v zápase přidala dva tvrdé čapáky, z jedné i druhé strany. Eubanksová se snaží úderům vyhýbat výklony do stran.

02:14

Brazilka se neprotlačila k takedownu, zatím tento zápas rozhodně není tak jednoznačný, jak by se dle žebříčkového postavení mohlo zdát.

01:55

Zápas se opět vrací do klinče, kde Eubanksová rozdává kolena.

01:12

Poněkud zběsile vzduchem promáchla Vieiraová, Eubansková je ale hodně aktivní, její tvrdé kopy dělají problémy. Pak se dokázala sehnout a zadní rukou pozdravit nos Vieiraové.

00:35

Poněkud snadno a hlavně překvapivě Eubanksová otočila dominantní pozici na pletivu a pak přenáší zápas zpět do přestřelky v postoji.

00:10

Vieiraová se po deseti vteřinách uchýlila ke klinči, kde bude chtít využít svou výškovou převahu.

00:01

Začátek 1. kola
Jediný ženský zápas na této kartě UFC klepe na dveře. Už za malou chvíli změří Vieiraová s Eubanksovou své síly.
SIJARA EUBANKSOVÁ
Přezdívka: Sarj
Skóre: 6-4-0


Američanka vysoká 162 centimetrů možná trochu překvapivě dostává příležitost proniknout do elitní desítky ženského bantamu. V 35 letech nepatří k perspektivním zápasnicím, ani její skóre není zrovna ohromující. Do oktagonu se navíc vrací velmi záhy, není to ani měsíc, co v tříkolovém mači porazila Julii Avilaovou, patnáctou ženu v pořadí. Nejtěžší zápas Eubanksová absolvovala proti současné trojce váhy Aspen Laddové, která vloni získala výhru prostřednictvím jednomyslného rozhodnutí bodových.
KETLEN VIEIRAOVÁ
Přezdívka: Fenomeno
Skóre: 10-1-0


Veteránka UFC na svém posledním turnaji přišla o desetizápasovou neporazitelnost, když ji devět vteřin před koncem úvodního kola knockoutovala Irene Aldanaová. Dnes se bude chtít sedmá žena bantamové váhy vrátit na vítěznou vlnu. Před třemi lety utáhla na arm-triangle choke Saru McMannovou, které v současném žebříčku patří devátá pozice. Je to její nejcennější výhra v kariéře.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:55.

Ketlen Vieiraová - Sijara Eubanksová

Vítěz: Vieiraová

koniec udalosti


Rozhodca: Jason Herzog