Menu

Futbal

Liga majstrov

FK Krasnodar – Chelsea FC

0:4

koniec (0:1)

28.10.2020, 18:55 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Skupina E • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 8.62 5.05 1.4

Chelsea v druhom polčase zobrala všetko do vlastných rúk a rozhodla o troch bodoch jasnou výhrou 4:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:57:16)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Krasnodar mohol znížiť z priameho kopu. Magomed Sulejmanov poslal priamu strelu, tesne minul bránku Mendyho.

90+2

Kai Havertz takmer pridal piaty gól. Obdržal prihrávku do voľného priestoru pred päťkou, v poslednej chvíli odkopával Kaio a ďalší pas pre Wernera k bránke odvrátil Igor Smolnikov.

90+1

Nadstavujú sa zbytočné štyri minúty.

90

90. Christian Pulisic (CHE) - 0:4

90

Chelsea dala gól!
Tammy Abraham zapracoval na pravom krídle, kde loptu udržal, Aljaxandr Martynovič ho neodzbrojil. Angličan prihral k malému vápnu, tam sa pre zmenu uvoľnil CHRISTIAN PULISIC a prestrelil Safonova. Nakoniec je z toho debakel.

89

Magomed Sulejmanov sa veľmi hnevá, že nedostal loptu do šestnástky. Cristian Ramírez sa totiž sám zamotal a namiesto prihrávky o guľatý nezmysel prišiel.

88

Jevgenij Černov síce centroval zľava pred malé vápno, no vo vzduchu si všetko ošéfoval Edouard Mendy a loptu stiahol do svojich rukavíc.

87

Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Marcus Berg, prichádza Leon Sabua.

86

Krasnodar nechce záver len dohrať, určite pomýšľa minimálne na jeden gól. Chelsea preto tiež nemôže nič vypustiť.

85

Cristian Ramírez si hodil loptu cez Azpilicuetu do šestnástky a vystrelil k bližšej žrdi. Edouard Mendy dokázal zareagovať.

84

Hostia predviedli ďalšiu rýchlu kontru, tú sa nepodarilo zakončiť na bránku a ani mimo nej. Strela proste neprišla.

82

Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Kristoffer Olsson, prichádza Eduard Spertsjan.

81

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ben Chilwell, prichádza Emerson.
Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Tammy Abraham.

80

80. Hakím Zijach (CHE) - 0:3

80

Chelsea dala gól!
Rozhodnuté je definitívne, nakoľko Krasnodar sa motal v zadných radoch. Christian Pulisic loptu získal, Timo Werner ju prestrčil pred päťku, kde si HAKIM ZIYECH ešte vychutnal defenzívu a prestrelil Safonova.

79

Christian Pulisic bol na malom vápne sám, prepadla k nemu lopta. Pokúsil sa o nožničky, netrafil ale loptu. Následne Matvej Safonov rozohral na krátko a po prihrávke od Kaia naspäť zase predviedol riskantnú kľučku na Wernera.

78

Matvej Safonov si vo svojej šestnástke dovolil veľmi veľa, parádna kľučka na Ziyecha mu však vyšla bravúrne a nebola z toho šanca Chelsea.

77

Kai Havertz sa síce na krídle cez Kaia prešmykol a chcel pokračovať do šestnástky, s loptou už bol mimo hracej plochy.

76

76. Timo Werner (CHE) - 0:2

76

Chelsea dala gól!
Matvej Safonov síce vystihol stranu, avšak TIMO WERNER poslal z penalty prudkú strelu k žrdi a lopta skončila v sieti.

75

75. Aljaxandr Martynovič (KRS)

75

Druhá penalta pre Chelsea. Christian Pulisic sa v šestnástke dostal k strele, tú kapitán domácich Aljaxandr Martynovič zastavil rukou.

75

Žltú kartu dostáva Aljaxandr Martynovič (FK Krasnodar).

74

Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Daniil Utkin, prichádza Magomed Sulejmanov.

72

Držanie lopty: 32% – 68%

71

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza N'Golo Kanté.
Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Mason Mount.
Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Callum Hudson-Odoi, prichádza Christian Pulisic.

69

César Azpilicueta chcel prekvapiť gólmana Safonova, pretože z pozície na center to napálil na bránku. Rus si na to dal veľký pozor.

68

Igor Smolnikov získal rohový kop zrazeným centrom. Štandardka nebola úspešná, rovnako ani kontra hostí, tú preťal Tonny Vilhena.

67

Dobrá pozícia aj na druhej strane. Cristian Ramírez si zbehol na kolmicu do šestnástky, z mierneho uhlu to napálil na bránku, avšak Edouard Mendy vyrazil pred seba a Kurt Zouma odkopol.

67

Chelsea prešla do rýchleho protiútoku, na ktorého konci bol Hakím Zijach, avšak technicky našiel iba Safonova.

66

K rozohrávke priameho kopu sa postavil faulovaný Daniil Utkin. Zakončenie nasmeroval do múru a aj keď sa k nemu lopta vrátila, poslal ju asi tri metre a 74 centimetrov od bránky Mendyho.

65

Daniil Utkin si teraz dobre práve cez Kovačiča vypýtal faul tesne pred veľkým vápnom Chelsea, je z toho výborná pozícia na strelecké zakončenie z priameho kopu.

64

Mateo Kovačić spadol na trávnik, strčil ho tam Jurij Gazinskij. Úprimne netuším, prečo sa on aj tréner domácich, keďže sa to stalo pri striedačke, čudovali, keď sa pískal faul.

63

Timo Werner sa k pasu za obranu nedostal, Kaio loptu hlavou prudko posunul na Safonova a tým celú situáciu vyriešil k spokojnosti domácich.

61

Uplynula hodina riadneho hracieho času. Krasnodar sa snaží hrať po zmene strán aktívne, trafil už brvno, no Mendyho neprekonal.

60

Krajný ruský obranca je poriadne otrasený, nakoľko v tom súboji narazil sánkou na rameno Wernera. O faul nešlo, čo si aj sám uvedomuje.

59

Igor Smolnikov skončil po súboji s Wernerom na trávniku, hrá sa ďalej. Následne centroval Ben Chilwell, spoluhráčov nedokázal nájsť.

58

Nakoniec bude v poriadku aj Kurt Zouma, takže Fikayo Tomori sa rozcvičoval "zbytočne". Nehrali sme asi tri minúty.

57

Francúzsky stopér Zouma je na tom evidentne dosť zle, pretože na ihrisko prišli už aj nosidlá. Ostatní traja budú v poriadku.

56

Po následnom pase do päťky sa zrazili štyria hráči, problémy zdravotného charakteru deklarujú Aljaxandr Martynovič, Edouard Mendy a hlavne Kurt Zouma.

55

55. Jurij Gazinskij (KRS)

55

Centrovaná lopta z rohového kopu spadla v šestnástke. Hostia na ňu nezareagovali, zatiaľ čo Jurij Gazinskij áno a trafil brvno!

55

Marcus Berg bol na konci zaujímavého protiútoku Krasnodaru, lenže jeho pokus spred päťky zrazil na rohový kop Kurt Zouma.

54

Hakím Zijach poslal dobrý pas na zadnú stranu šestnástky. Pri spracovaní si prekážali Callum Hudson-Odoi a Ben Chilwell, lopta ušla mimo ihriska.

53

Rozohrávka rohu na krátko nevyšla, nakoľko Igor Smolnikov prihral naspäť na Olssona tak, že z toho bol ofsajd.

52

Timo Werner si nedokázal prebrať loptu v strede ihriska, okamžite bol pri ňom razantný Aljaxandr Martynovič. Po následnej aktivite získali domáci roh.

51

Callum Hudson-Odoi sa síce zľava dostal do pokutového územia, tam mu loptu zobral Igor Smolnikov, ktorého anglický futbalista fauloval.

50

Mateo Kovačić sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou domáceho celku. Z prvej zakončil tesne vedľa bránky Safonova.

49

Domáci rozohrali roh na krátko, po následnom centri hlavičkoval Daniil Utkin. Mieril nad bránku Mendyho.

48

Kristoffer Olsson centroval do šestnástky, kde bol iba César Azpilicueta, avšak ten dosť zbytočne loptu odhlavičkoval na roh pre Krasnodar.

47

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali v prvej sekunde.

46

Začal sa druhý polčas.
Krasnodar začal aktívnejšie, potom prebrala iniciatívu Chelsea. Najskôr ešte penaltu nepremenil Jorginho, lenže aj so šťastím sa presadil Callum Hudson-Odoi, a tak je londýnsky favorit vo vedení.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Ben Chilwell centroval zľava a získal roh. Následnú loptu odkopol Tonny Vilhena. Krasnodar prešiel do protiútoku, pas pred bránku Chelsea chytil Edouard Mendy.

44

Callum Hudson-Odoi potiahol akciu po ľavom krídle, prízemný center odkopol zo šestnástky obranca Jevgenij Černov.

43

César Azpilicueta poslal sprava výborný center. Na hranici päťky loptu minul Matvej Safonov a Kai Havertz hlavičkoval vo veľkej šanci nad bránku.

42

Jorginho neposlal ideálny pas na ľavé krídlo, kde mal dvojicu spoluhráčov. Zo vzduchu poslal loptu do bezpečia obranca Igor Smolnikov.

41

Igor Smolnikov si z pozície pravého obrancu nabehol na hrot, prihrávku prepúšťal za seba, kde už nebol nikto, aj keď Rus čakal niečo iné.

39

Hostia sú pri lopte na svojej polovici, smerom dopredu sa nejako neponáhľajú, zahrá si aj gólman Edouard Mendy.

38

Každopádne, Chelsea si tento zásah za svoju aktivitu zaslúžila. Teraz bude na ťahu Krasnodar, ktorý musí zvýšiť obrátky.

37

37. Callum Hudson-Odoi (CHE) - 0:1

37

Chelsea dala gól!
Hostia zakombinovali pred šestnástkou, prišla prihrávku do nej. CALLUM HUDSON-ODOI dostal len o trochu viac priestoru ako mal, no vystrelil. Síce presne do Safonova, lenže ten nezvládol jednoduchý zákrok a lopta mu prešla do siete. Pre mladého Angličana to je prvý gól v Lige majstrov.

36

Chelsea ostáva pri lopte. Musí ju dostať dopredu z vlastnej polovice, to by však nemal byť nejaký vážny problém.

35

Callum Hudson-Odoi posunul zľava loptu do šestnástky, kde si zbehol Mateo Kovačić a prihrával pod seba. Na osi vápna nemal nikoho.

34

Kurt Zouma fauloval na vlastnej polovici ihriska. Nebolo to tvrdé, ale píska sa, a tak Krasnodar vybojoval priamy kop vhodný na center.

33

Jevgenij Černov sa síce ocitol až v šestnástke Chelsea, lenže po centri sprava nehlavičkoval dobre, Edouard Mendy nemal problém.

31

Hakím Zijach terčom tvrdšieho zákroku, veľmi nepríjemne mu stúpil na nohu obranca domácich Cristian Ramírez.

30

Ubehla nám polhodinka. Krasnodar začal aktívnejšie, potom prebrala taktovku Chelsea. Zatiaľ majú viac z hry hostia, Jorginho však zahodil penaltu.

28

César Azpilicueta vhadzoval na pravom krídle. Chelsea sa síce nedostala do šestnástky, ale pokračuje v aktivite.

27

Daniil Utkin končí na trávniku v šestnástke Chelsea, kde ho po jasnom zásahu rukou do tváre nasmeroval Kai Havertz. Nepískalo sa a situáciu neriešil prekvapivo ani VAR. Teraz mala Chelsea šťastie.

26

Výborný brejk Chelsea. Kai Havertz centroval v otvorenej defenzíve do miest pred bránkou domácich, kde bol voľný Hakím Zijach. Nebyť Kaia, tak je to stopercentná šanca.

25

Marcus Berg posielal prudký center pred bránku Mendyho, loptu za seba nepustil César Azpilicueta, ktorý ju odpratal do bezpečia.

24

Tonny Vilhena si pomohol faulom v strede ihriska, na trávniku po súboji s týmto Holanďanom skončil Mateo Kovačić.

23

Daniil Utkin sa už hotoval vo vápne Chelsea na zakončenie, pretože bol s loptou úplne sám, lenže Jevgenij Černov mu ju prihral po tom ako zahral rukou.

22

Žltú kartu dostáva Kristoffer Olsson (FK Krasnodar).

21

V Rusku sa hrá aj s divákmi, čo je priam fantázia a určite aj oni dávajú tomuto stretnutiu náboj, nakoľko zatiaľ sledujeme výborný zápas.

20

Center defenzíva hostí odvrátila, následne z diaľky zakončil Cristian Ramírez. Mieril do stredu, kde sa nachádzal Edouard Mendy.

19

19. Tonny Vilhena (KRS)

19

Práve Tonny Vilhena si spravil priestor v šestnástkovom poloblúku a zakončoval k žrdi. Edouard Mendy by bol bez šance, keby mu nepomohol teč jedného z obrancov. Uvidíme roh.

18

Tonny Vilhena získal loptu a potiahol ju na útočnú polovicu hracej plochy, Krasnodar sa teda aspoň na chvíľu môže upokojiť.

17

Chelsea nasťahovaná na útočnej polovici ihriska. Už je z toho dosť dobrý tlak, defenzíva Krasnodaru odoláva.

15

Úvodná štvrťhodina je už za nami a rozhodne sa nemôžeme nudiť. Domáci začali aktívne, potom iniciatívu prebrala Chelsea.

14

14. Jorginho (CHE)

14

Jorginho si tradične povyskočil a poslal Safonova na opačnú stranu, no trafil žrď. Od nej sa lopta odrazila do ruského brankára a späť do hry, dorážka Wernera bola zablokovaná.

13

13. Timo Werner (CHE)

13

César Azpilicueta centroval sprava, v šestnástke si prebral loptu Timo Werner, okamžite ho fauloval Kaio. Penalta pre Chelsea!

12

Aljaxandr Martynovič vyriešil rybičkou pas za obranu, Chelsea bude vhadzovať a jej hráči sa pokúsia rozvinúť ďalšiu aktivitu.

11

Cristian Ramírez odkopom vyriešil ďalší pas do vápna Krasnodaru. Navyše, napádajúci Hakím Zijach bol v ofsajde.

10

Chelsea ešte získala rohový kop. Lopta nebezpečne padala pred bránku, zakončenie z toho nebolo.

9

Hosťom to vyšlo po pravom krídle. Na konci akcie bol Hakím Zijach. Prudko zakončil k žrdi, kde bol pripravený Matvej Safonov.

8

Chelsea pri lopte, jej hráči sa snažia vymyslieť niečo v ofenzíve, čo sa im zatiaľ nepodarilo. V tomto smere sú určite menej aktívnym celkom ako Krasnodar.

6

Igor Smolnikov potiahol loptu dopredu po krídle, potom sa otočil iba smerom dozadu. Krasnodar ale v úvode pôsobí proti favoritovi veľmi dobre.

5

Kristoffer Olsson si pomohol v strede ihriska nedovoleným zákrokom, Chelsea bude rozohrávať svoju akciu.

4

4. Daniil Utkin (KRS)

4

Ešte lepšie to skúsil z hranice pokutového územia Daniil Utkin. Technický pokus smeroval k žrdi, výborný zákrok predviedol Edouard Mendy.

3

Spred šestnástky zakončil Marcus Berg, jeho pokus smeroval nad bránku Edourarda Mendyho.

2

Callum Hudson-Odoi dostal z krídla loptu do pokutového územia, kde si hostia nerozumeli a od svojej bránky bude rozohrávať Matvej Safonov.

1

Domáci Krasnodar nastupuje v čierno-žltých dresoch, hostia majú netradičné ružové prevedenie. Favorit je jasný.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FK Krasnodar: Safonov – Smolnikov, Kaio, Martynovič (C), J. Černov – Utkin, Vilhena – K. Olsson, Gazinskij, Ramírez – M. Berg.
Náhradníci: Gorodov, Sinicyn – Kutovoj, Spertsjan, Sulejmanov, Litvinov, Sabua.

Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Rüdiger, K. Zouma, Chilwell – Jorginho, Kovačić – Zijach, Hudson-Odoi, Havertz – Werner.
Náhradníci: Caballero, Žiger – Christensen, Kanté, T. Abraham, Pulisic, Tomori, Giroud, Mount, R. James, Emerson..
FK Krasnodar

Ruský klub postúpil do skupinovej fázy zo 4. predkola, keď dvakrát zdolal grécky PAOK Solún (2:1, 2:1). V prvom stretnutí na pôde francúzskeho Stade Rennes remizoval 1:1, keď sa presadil za Krasnodar presadil Cristian Ramírez. V domácej súťaži je tento klub po dvanástich kolách až na desiatom mieste, získal iba 15 bodov. Najlepší strelec Rémy Cabella sa presadil šesťkrát, útočník Marcus Berg má o jeden presný zásah menej.

Chelsea FC

Londýnsky veľkoklub taktiež na úvod skupinovej fázy Ligy majstrov nevyhral, proti Seville remizoval bez gólov 0:0. Podľa predstáv to zatiaľ nejde ani v Premier League, nakoľko Chelsea zo šiestich stretnutí vyhrala iba dva (Brighton, Crystal Palace), remizovala trikrát a nestačila na Liverpool. Zverenci trénera Franka Lamparda sú na desiatej priečke, majú deväť bodov. Najlepší strelec Kai Havertz sa trafil štyrikrát, Timo Werner a Jorginho majú po troch presných zásahoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

FK Krasnodar – Chelsea FC

0:4

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 37. Hudson-Odoi, 76. Werner (pen.), 80. Zijach, 90. Pulisic

Karty:   22. K. Olsson (KRS), 75. Martynovič (KRS)

Nepremenená penalta: 14. Jorginho (CHE), mimo

FK Krasnodar: Safonov – Smolnikov, Kaio, Martynovič (C), J. Černov – Utkin (74. Sulejmanov), Vilhena – K. Olsson (82. Spertsjan), Gazinskij, Ramírez – M. Berg (87. Sabua).
Náhradníci: Gorodov, Sinicyn – Kutovoj, Spertsjan, Sulejmanov, Litvinov, Sabua.

Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Rüdiger, K. Zouma, Chilwell (81. Emerson) – Jorginho (71. Kanté), Kovačić (71. Mount) – Zijach (81. T. Abraham), Hudson-Odoi (71. Pulisic), Havertz – Werner.
Náhradníci: Caballero, Žiger – Christensen, Kanté, T. Abraham, Pulisic, Tomori, Giroud, Mount, R. James, Emerson.