Menu

Ďalšie

Vuelta a Espaňa

10. etapa: Castro Urdiales - Suances

Vítěz: P. Roglič (JUV)

koniec udalosti

30.10.2020, 12:45 • Milan Huppert cz

Dochází ke změně držitele červeného trikotu! První osmička v cíli dojela ve stejném čase, zbytek, včetně Richarda Carapaze, zaostal o tři vteřiny. V celkovém pořadí mají oba na vteřinu přesný čas. V takovém případě rozhodují lepší výsledky v jednotlivých etapách, a ty má výrazně lepší Slovinec.

Nakonec jsme skutečně měli možnost sledovat souboj závodníků jedoucích na celkové pořadí, sprinteři úplně propadli! V kopci parádně nastoupil Primož Roglič, který kromě prvenství získává i 10 vteřin na červeného Carapaze!

1 km

Cyklisté najeli do posledního kilometru. Vepředu překvapivě jezdci na celkové pořadí Roglič a Carapaz, kteří by teoreticky mohli zkusit zabojovat o bonifikační vteřiny.

3,5km

Snaha Cavagny je u konce, peloton jej pohltil zpátky do svých řad.

5 km

Rémi Cavagna v mírném stoupání utrhl Oliveiru a pokračuje v cestě vstříc vítězství! Peloton bude mít velké problémy s dostižením tohoto pětadvacetiletého závodníka.

14 km

Čtyčlenný denní únik byl dostižen. Každou chvíli lze v pelotonu očekávat poziční bitvu týmů o vytváření co nejlepší možné pozice pro své sprintery.

26 km

Cíl Mitchelton-Scottu byl úspěšný, největší favorit na vítězství Sam Bennett odpadl! Třicetiletý Ir dnes má špatný den, již na stoupání měl velké problémy s udržením se v hlavním poli.

46 km

Sprinterská prémie – Cabezón de la Sal:

1. B. van Moer (LOT) 4 body
2. P. Ligthart (DIR) 2
3. J. Lastra (CAJ) 1

56 km

Vrchařská prémie – Alto de San Cipriano:

1. B. van Moer (LOT) 3 body
2. A. Molenaar (BUR) 2
3. P. Ligthart (DIR) 1

58 km

Problémy má Sam Bennett. V průběhu stoupání propadl až na konec pelotonu a má obrovské potíže udržet se v hlavním poli!

10. etapa: Castro Urdiales - Suances

Vítěz: P. Roglič (JUV)

koniec udalosti

Späť na online