Menu

Futbal

Anglická Premier League

Brighton & Hove Albion – Southampton FC

1:2

koniec (1:1)

07.12.2020, 21:00 • Amex Stadium, Falmer • 11. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.53 3.3 2.72

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:52:15)
Striedajúci Danny Ings sa po diskutabilne odpískanej penalte stal hrdinom stretnutia, ktoré rozhodol deväť minút pred koncom riadneho hracieho času. Southampton sa tak posunul už na piate miesto, predskočil oba manchesterské kluby. Trápenie Brightonu doma pokračuje, v boji o záchranu si nepomohol.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Pascal Groß prišiel o loptu. Danny Ings potiahol protiútok a aj keď bol v strede ihriska zastavený, získal aut a to mu stačí.

90+2

90+2. Alex McCarthy (SOT)

90+2

Solly March poslal zľava presný center na hranicu päťky. Leandro Trossard dokázal hlavičkoval, no iba do miest, kde sa nachádzal Alex McCarthy.

90+1

Stuart Armstrong dostal pas na odkrytú časť šestnástky súpera, avšak Mathew Ryan mu padol pod nohy a aj keď loptu nezískal, vytlačil Škóta von.

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

89

Žltú kartu dostáva Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion FC).

88

Ďalší ofenzívny faul domácich znamená stratu lopty. Southampton zvláda minúty po druhom strelenom góle výborne.

87

Žltú kartu dostáva Alex McCarthy (Southampton FC).

86

Alex McCarthy si našiel center z rohového kopu. Zakrátko Brighton loptu vybojoval späť, avšak ofenzívnym faulom si pomohol obranca Jöel Veltman.

85

Strely: 11 – 10
Strely na bránku: 3 – 3

84

Neal Maupay si odskočil od stopérov. Vo vápne dostal presnú prihrávku, otočil sa a zakončením tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky McCarthyho.

83

Leandro Trossard si potiahol loptu na ľavom krídle, centrom ju do pokutového územia nedostal. Brighton okamžite prechádza do tlaku.

82

Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Ben White, prichádza Alírezá Džahánbachš.
Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Leandro Trossard.

81

81. Danny Ings (SOT) - 1:2

81

Southampton dal gól!
DANNY INGS môže pri návrate po zranení rozhodnúť, pretože s penaltou si poradil strelou po svojej ľavej ruke a hostia idú do vedenia.

80

Žltú kartu dostáva Pascal Groß (Brighton & Hove Albion FC).

80

Brighton okamžite spustil protesty. Hlavný rozhodca si to nešiel pozrieť sám, ale dal na radu kolegov od VAR. Situácia ešte bola aj na obrazovke na Amex Stadium, kde domáci videli kontakt mimo vápna. Penalta ale ostáva.

79

Kontakt bol na čiare šestnástky, takže Kyle Walker-Peters po faule od Sollyho Marcha získal pre Southampton pokutový kop!

78

78.

78

Systém VAR ešte rieši, či to už nebolo v šestnástke, rozhodujú milimetre. Doslova. Kyle Walker-Peters totiž následne spadol cez čiaru dnu. Tak uvidíme.

77

Kyle Walker-Peters si prebral loptu tesne pred šestnástkou a na jej hranici ho fauloval Solly March. Hostia získali priamy kop pri rohu vápna.

76

Neal Maupay sa nedostal k nákopu na hrot ofenzívy, nakoľko pred ním zasiahol James Ward-Prowse. Brighton loptu získal rýchlo naspäť.

75

Southampton je naďalej usadený na útočnej polovici. Momentálne si hráči prihrávajú celom ďaleko od bránky Ryana.

74

Lewis Dunk odvrátil ďalší center pred bránku Ryana. V posledných minútach sú hostia veľmi aktívni.

73

73. Nathan Redmond (SOT)

73

Danny Ings obdržal prihrávku na biely bod. Chcel si loptu hodiť cez Dunka a natlačil sa k strele, našiel spoluhráča. Nathan Redmond bol úplne sám na päťke, v obrovskej šanci mieril z voleja nepresne.

72

Stuart Armstrong bol pokrytý v šestnástke, k centru zľava sa preto nedostal. Následne po odraze lopty neuspel ani Danny Ings.

71

Southampton sa drží na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať. Brighton je ale zodpovedne sformovaný vzadu.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže jeden alebo druhý tím strhnúť vedenie na svoju stranu?

69

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Nathan Redmond.

67

Neal Maupay potiahol loptu k šestnástke, prihral ju na jej hranicu. Solly March strieľal ľavačkou nepresne.

66

Domáci sa rýchlou kontrou dostali sprava do pokutového územia. Tariq Lamptey prihral na hranicu vápna, Pascal Groß mieril nad brvno.

65

Adam Webster sa zbytočne zamotal v strede poľa, prišiel o loptu. Oriol Romeu ju poslal na krídlo, kde sa nerozbehol Stuart Armstrong.

64

Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Aaron Connolly, prichádza Neal Maupay.

63

James Ward-Prowse centroval z rohového kopu do päťky, kde sa Mathew Ryan nedohodol so spoluhráčmi, ale loptu dostal aj tak preč. Následný pas naspäť zakončil Danny Ings do stredu bránky.

62

Rohy: 3 – 3

61

Hodina zápasu je za nami. Stále ostáva skóre remízové. Rozhodnúť môže teoreticky prípadný jediný ďalší gól.

60

Theo Walcott dostal prihrávku pred šestnástku, vystrelil z jej hranice cez Veltmana a len o necelý meter minul bránku Mathewa Ryana.

59

Danny Welbeck si zbehol k ľavej postrannej čiare, Yves Bissouma mu poslal dobrú prihrávku, ale Angličan ju nespracoval. Jeho čas v zápase sa evidentne kráti.

58

Domáci predviedli dobrý pressing na rozohrávku súpera, no Alex McCarthy dokázal loptu včas odkopnúť na útočnú polovicu. Tam sa nepresadil Che Adams.

57

Southampton rozohráva na vlastnej polovici ihriska. Po zmene strán sa hostia ešte pred bránku Ryana veľmi nedokázali dostať.

56

56. Danny Welbeck (BRN)

56

Žltú kartu dostáva Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion FC).

53

Center zľava defenzíva hostí dostala preč, avšak Yves Bissouma vystrelil z diaľky a Aaron Connolly si našiel loptu na päťke. Vo veľkej šanci trafil McCarthyho.

52

Dokonca sa pískal útočný faul anglického futbalistu. Každopádne, Danny Welbeck je v poriadku a môže pokračovať v hre.

51

Danny Welbeck ostáva po jednom zo súbojov ležať na hracej ploche, drží si rameno a nevyzerá to s ním ideálne. Zrazil sa s Bednarekom. Poľský obranca je na tom o niečo lepšie.

50

Pascal Groß predĺžil loptu k malému vápnu, kde smerovala dvojica jeho spoluhráčov. Welbeck a Lamptey si skôr zavadzali a nezakončili.

49

Mathew Ryan si bez problémov našiel centrovanú loptu pred jeho bránku, avšak po výkope ju získal obranca Jan Bednarek.

48

Pascal Groß centroval z priameho kopu. Výborne si pred bránku zbiehal Adam Webster, skvele ho bránil Danny Ings a nakoniec fauloval obranca domáceho celku.

47

Žltú kartu dostáva Oriol Romeu (Southampton FC).

46

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Moussa Djenepo, prichádza Danny Ings.

46

Začal sa druhý polčas.
Na Amex Stadium sa hrá dobrý futbal. Oba tímy mali kvalitný vstup do stretnutia. Skóre otvoril domáci Pascal Groß z penalty, ale Jannik Vestergaard v závere vyrovnal na 1:1, takže pred druhým dejstvom je všetko otvorené.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavujú sa 1 minúta.

45

45. Jannik Vestergaard (SOT) - 1:1

45

Southampton dal gól!
James Ward-Prowse kopol center z rohového kopu pred malé vápno. Vysoký obranca JANNIK VESTERGAARD vyskočil vysoko cez Dunka a prudkou hlavičkou k žrdi rozvlnil sieť za Ryanom, ktorý na loptu nedočiahol.

43

Rýchly prechod domácich nepriniesol zakončenie. Danny Welbeck si nenašiel prihrávku do šestnástky, skôr proti lopte vyštartoval Jannik Vestergaard.

42

Moussa Djenepo sa síce cez Veltmana dostal k centru, na zadnej žrdi nebol nikto a lopta preskákala až za postrannú čiaru.

41

Aaron Connolly sa znova s loptou dlho neohrial, zobral mu ju Jan Bednarek. Southampton sa pokúsi upokojiť hru a potom prejsť dopredu.

40

Stuart Armstrong si stiahol loptu na ľavé krídlo vedľa vápna Brightonu, čistým sklzom mu ju zobral Yves Bissouma, ktorý hrá znova veľmi dobre.

39

Moussa Djenepo si na útočnej polovici ihriska pomohol nedovoleným zákrokom, akciu môže zo zadných radov znova rozvinúť domáci futbalisti.

38

Kyle Walker-Peters si sprava zbehol k hranici šestnástky, kde dostal loptu a pokúsil sa o strelu. Tú zrazil okamžite do bezpečia Adam Webster.

36

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?

35

James Ward-Prowse to skúsil z rohu centrom na prvú tyč, Che Adams sa k hlavičke nedostal. Jöel Veltman loptu odkopol.

34

Ryan Bertrand sa dostal cez Lampteyho k centru, z päťky ho na roh odkopol Jöel Veltman.

33

Ďalší center pred bránkou hostí, tentoraz zakončený nebol. Dobre si defenzívne povinnosti splnil Stuart Armstrong.

32

Yves Bissouma centrom z krídla našiel vo vápne súpera Welbecka, ktorý loptu sklepol a Pascal Groß spred päťky z voleja mieril vysoko nad. Pozíciu mal skvelú.

31

Solly March poslal center z rohu priamo na bránku, Alex McCarthy loptu boxoval. Pascal Groß nakopol späť, pískal sa už ofsajd.

30

Southampton získal priamy kop aj na pravom krídle. James Ward-Prowse nenašiel spoluhráčov. Tariq Lamptey potiahol kontru, dobre sa s ním vrátil kapitán hostí a zrazil center na roh.

29

Ben White fauloval vedľa svojej šestnástky. Ryan Bertrand centroval na hranicu päťky, kde loptu zasiahol a odvrátil Adam Webster.

28

Strely: 3 – 1
Strely na bránku: 2 – 0

27

James Ward-Prowse ešte aj teraz ťažko nesie, že sa pískala penalta. Avšak, rukou zahral. Podobné zákroky sa v Premier League pískajú.

26

26. Pascal Groß (BRN) - 1:0

26

Tím Brighton práve strelil gól!
PASCAL GROSS vyhral súboj s brankárom. Poslal prudkú strelu po svojej pravej ruke, Alex McCarthy išiel na opačnú stranu.

25

25. James Ward-Prowse (SOT)

25

Aaron Connolly posunul loptu do šestnástky hostí, kde sa za ňou tlačili Danny Welbeck aj James Ward-Prowse. Kapitán hostí zahral rukou, bude to penalta pre Brighton!

23

Theo Walcott sa dnes zatiaľ do hry veľmi nedostal. Momentálne síce chcel niečo vymyslieť, no zastavil ho ofsajd.

22

Ben White získal loptu v strede ihriska, čím zastavil akciu hostí. Solly March išiel dopredu po ľavom krídle, vybojoval iba aut.

21

Jöel Veltman síce bol pod tlakom napádajúcich hráčov Southamptonu, loptu dal od nohy včas. Bude z toho ale iba aut pre hostí.

20

Solly March zahral roh na krátko. Vzápätí centroval Jöel Veltman, avšak veľmi nepodarenú loptu si našiel v rukaviciach Alex McCarthy.

19

Brighton sa peknou kombináciou dostal až do šestnástky. Začal ju prihrávkou dopredu Yves Bissouma, o ktorého vraj stoja Arsenal či Liverpool. Nakoniec je z toho roh po zrazenej prihrávke pred päťku.

18

Danny Welbeck sa nedostal k pasu na hrot ofenzívy. Zasiahol pred ním Jan Bednarek a anglický útočník bol navyše v ofsajde.

17

James Ward-Prowse trochu zavaril svojmu brankárovi horšou malou domov, avšak Alex McCarthy bol pri lopte ako prvý a dokázal odkopnúť.

16

Momentálne sa hra odvíja v strede ihriska. Nákop sprava na Adamsa a neujal, k lopte sa znova dostal iba brankár Mathew Ryan.

15

Solly March zľava poslal prudký center do pokutového územia súpera a mohla z toho byť šanca. Oriol Romeu loptu okamžite odkopol.

14

Center do domáceho pokutového územia si bez problémov našiel brankár Mathew Ryan a výkopom začína ďalšiu akciu.

13

Žltú kartu dostáva Moussa Djenepo (Southampton FC).

13

Držanie lopty: 48% – 52%

12

Kapitán Lewis Dunk sa po dobrom centri od Großa ocitol sám v pokutovom území. Hlavičkoval nad bránku McCarthyho.

11

Tariq Lamptey faulovaný v strede ihriska. Rýchlo rozohrať mu nebolo umožnené. Brighton to skúsi centrom z priameho kopu, o čo sa postará Pascal Groß.

10

Alex McCarthy poslal dlhú loptu za obranu súpera, avšak Jöel Veltman ju odvrátil a Che Adams išiel navyše do súboja s ním z ofsajdu.

9

Tariq Lamptey chcel ísť dopredu po pravom krídle, kde bol priestor prehustený. Loptu prihral dozadu, Brighton začína od stopérov.

8

Yves Bissouma dostal prihrávku pred vlastné vápno, okamžite bol pri ňom Oriol Romeu a za pomoci Adamsa loptu získal. Moussa Djenepo sa následne dostal cez Veltmana do šestnástky, následne sa pošmykol a prišiel o loptu.

7

Theo Walcott ostal na chvíľu osamotený pred šestnástkou domáceho celku. Dostal prihrávku a zakončil z prvej, mieril nad bránku Ryana.

6

Pascal Groß sa sprava dostal do pokutového územia, prešiel až k päťke, kde ešte prihrával na voľného spoluhráča pred prázdnou bránkou. Fantastický blok predviedol Jan Bednarek.

5

Úvod stretnutie je zatiaľ veľmi dobrý z oboch strán. Hrá sa pri parádnej atmosfére, oba celky chcú útočiť.

4

Solly March potiahol loptu po ľavom krídle až k šestnástke súpera, poslal ju na biely bod, kde bol voľný Danny Welbeck, lenže zakončil spod tela a Alex McCarthy nemusel čeliť lepšie umiestnenej strele, preto zasiahol.

3

Moussa Djenepo si potiahol loptu pred šestnástku Brightonu. Strela mu absolútne nevyšla, no mohla z toho byť prihrávka. Ak by Adams zareagoval skôr, mal by obrovskú šancu na päťke.

2

Kyle Walker-Peters poslal sprava loptu do pokutového územia súpera, kde si zbiehal Che Adams, ale všetko vyriešil Mathew Ryan.

1

Domáci Brighton nastupuje v modrých dresoch, hostia majú bielo-červené prevedenie. Hrá sa aj pred, na súčasný stav sveta, obrovskú návštevou až 4 tisíc fanúšikov.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Veltman, Dunk (C), Webster – Lamptey, White, Bissouma, March – Groß – Connolly, Welbeck.
Náhradníci: Steele – Bernardo, Burn, Alzate, Maupay, Trossard, Džahánbachš.

Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Djenepo – Walcott, Adams.
Náhradníci: Forster – J. Stephens, Salisu, Redmond, Diallo, S. Long, Ings..
Brighton & Hove Albion FC

Brighton sa nachádza na šestnástom mieste Premier League, kde má desať bodov a náskok na zónu zostupu štyri body. Neprehral posledné tri stretnutia, remizoval s Burnley a naposledy Liverpoolom, medzitým porazil aj Aston Villu. Z posledných šiestich duelov prehral iba raz, avšak štyrikrát z toho sa body delili. Najlepší ligový strelec Neal Maupay sa presadil štyrikrát.

Southampton FC

"Svätci" po prehre v prvých dvoch kolách novej sezóny neprehrali až sedemkrát po sebe, pričom v piatich prípadoch vyhrali, keď porazili aj Everton či Aston Villu a bod uchmatli Chelsea i Wolves. Výborne to za stavu 2:0 vyzeralo aj proti Manchestru United, "Red Devils" však otočili a zvíťazili 3:2. Každopádne, Southampton sa nachádza na slušnom šiestom mieste so 17 bodmi. Danny Ings strelil päť gólov a po zranení sa už vrátil do tréningu. Kapitán James Ward-Prowse sa presadil 4-krát.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Brighton & Hove Albion – Southampton FC

1:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 26. Groß (pen.) – 45. Vestergaard, 81. Ings (pen.)

Karty:   56. Dunk (BRN), 80. Groß (BRN), 89. Bissouma (BRN) – 13. Djenepo (SOT), 47. Romeu (SOT), 87. A. McCarthy (SOT)

Brighton & Hove Albion: Ryan – Veltman, Dunk (C), Webster – Lamptey, White (82. Džahánbachš), Bissouma, March – Groß – Connolly (64. Maupay), Welbeck (82. Trossard).
Náhradníci: Steele – Bernardo, Burn, Alzate, Maupay, Trossard, Džahánbachš.

Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Djenepo (46. Ings) – Walcott (69. Redmond), Adams.
Náhradníci: Forster – J. Stephens, Salisu, Redmond, Diallo, S. Long, Ings.