Menu

Hádzaná

Majstrovstvá sveta mužov

Brazília – Uruguaj

37:17

koniec (18:7)

25.01.2021, 15:30 • New Capital Sports Hall (Káhira) • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.0 35.0 45.0

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:02:27)
Brazílie si na závěr svého účinkování na šampionátu připsala své první vítězství. Proti Uruguayi potvrdila roli velkého favorita a zvítězila vysokým dvacetigólovým rozdílem 37:17. O vítězi bylo jasno od prvních minut. Kvalita byla jednoznačně na straně Oliveirových svěřenců, kteří pravidelně skórovali, zatímco soupeř vymýšlel složité kombinace a často ztrátoval. Brazílie si vítězstvím pojistila ve skupině 1 konečné páté místo, pod sebou nechala právě Uruguay. Ta může být s historicky prvním účinkováním na světovém šampionátu spokojena, ačkoli z předkola postoupila jen díky kontumačního vítězství nad Kapverdami.
Brazílie – Uruguay 37:17 (18:7)
Nejvíce branek: Luciano Costa 7, Hackbarth 5/1, Moraes Ferreira 5 – Goyoaga 3, Chaparro 3, Vecino 3. Rozhodčí: Krichen, Makhlouf (oba Tunisko). Sedmimetrové hody: 1/1 – 3/2. Vyloučení: 2:2.

Konec zápasu. (37:17)

60

Střelecký účet střetnutí uzavřel Listón. Ten ještě dokázal vystřelit před zazněním závěrečné sirény, dos Santose překvapil střelou o zem. (37:17)

60

Chiuffa zachytil rozehrávku Méndeze a sám se vydal na zteč. Samostatný únik vyřešil tvrdou střelou nad hlavu brankáře. (37:16)

59

Odpověď přišla bleskově za deset vteřin. Postaral se o něj Goyoaga, jenž opět skóroval z pravého křídla, tentokráte hodem pravou rukou na bližší, pravou tyč. (36:16)

59

Předposlední minutu zahájil gólově Patrianova. Na levé spojce dostal moře volného prostoru, jehož využil k dělovce na protější tyčku. (36:15)

58

Luciano Silva je při chuti. Klamavým pohybem vyřadil ze hry Botejaru, načež podstřelem nachytal brankáře Navarreteho v nedbalkách. (35:15)

58

Uruguay ještě snižuje debakl. Goyoaga se propletl mezi dvěma protihráče a v pádu zamířil na zadní tyč, která ještě pomohla balónu v cestě do sítě. (34:15)

57

Technických chyb jsme na straně Brazilců příliš mnoho neviděli, nyní však přeci jen jedna přišla. Provinil se přešlapem Teixeira. (34:14)

56

Torriani si připravil prostor pro zakončení, které si ve finále rozmyslel, protože mu cestu dobře zkřížil Méndez. Volil nahrávku dozadu na Silvu. (34:14)

55

Tak nakonec šel na penaltu Morandeira. Spanenberg si nejspíše znovu nevěřil a tak dal šanci spoluhráči, který se nemýlil. (34:14)

55

Spangenberg bude zahrávat sedmimetrový hod. Sám si jej vybojoval, když ho při zakončení stáhl na palubovku Patrianova. (34:13)

54

A byl to skutečně Luciano Costa, jenž stál na na konci další kombinační akce Brazílie. Z devíti metrů napálil balón do levého víka. (34:13)

54

Patrianova nedokázal prostřelit početný blok soupeřů před sebou. Bude mít ovšem druhou příležitost, u odraženého míče byl jako první. (33:13)

53

Goyoaga měl střílet, místo toho ještě volil zbytečnou nahrávku do přehuštěného středu. Zde kraloval Brazilec Moraes. (33:13)

52

Rostgano si dobře naskočil na levém křídle pro přihrávku od Fabry, ale první gól v utkání nedal, dos Santos si skvěle počíhal na jeho střelu k levé tyčce. (33:13)

52

Měli jsme možnost sledovat hodně gólů v krátkém časovém sledu, to se ovšem nyní změnilo a na úspěšný zásah čekáme již dvě minuty. (33:13)

50

Vecina nyní v zakončení nahradil Botejara. I on ukázal, že když chce, tak umí vystřelit. parádní rána do levé šibenice. (33:13)

50

Sledujeme přestřelku mezi Lucianem Costou a Vecinem. První jmenovaný se nenechal zahanbit a z pravé spojky střílel doleva dolů nechytatelně. (33:12)

49

Vecino dal druhý gól v rozmezí dvou minut. Opět si výborně udělal prostor ve středu palubovky, aby dos Santose propálil k pravé tyči. (32:12)

49

Góly teď začaly padat na obou stranách. Po vyloučení se prosadil Luciano Silva, jenž prostřelil brankáře mezi nohama. (32:11)

48

Výborná odpověď v podání Uruguaye. Vecino dostal nahrávku mezi obrany a balón poslal do levého dolního růžku. (31:11)

48

Cesar Rodrigues si dokázal pohrát s Chaparrem a následně i s brankářem. Balón poslal neomylně do pravého horního rohu. (31:10)

47

Brazilci v oslabení znovu riskovali a odvolali gólmana. Málem na to doplatili, protože Cancio zachytil rozehrávku, jenže pak trestuhodně prázdnou bránu minul. (30:10)

46

Vyloučení i na druhé straně. Luciano Costa si byl vědom svého přestupku proti Méndesovi, s výrokem rozhodčích se okamžitě smířil. (30:10)

46

Brazílie už vede o dvacet gólů! Patrianova vypálil dělovku o rychlosti 98 km/h, Navarrete se ani nepokoušel o zákrok. (30:10)

45

Goyoagův zákrok nenechali tuniští rozhodčí bez povšimnutí. Po vstřeleném gólu uruguayského házenkáře vyloučili na dvě minuty. (29:10)

45

Torrianiho nezastavil ani faul Goyoaga, v pádu ještě dokázal z hodně krkolomné situaci propasírovat balón mezi nohama gólmana do sítě. (29:10)

44

Do této doby spíše góly připravoval, nyní se sám poprvé v utkání trefil. Teixeira hrál na sebe, neboť měl dostatek prostoru, mířil chytře na bližší tyč. (28:10)

43

Dominance Oliveirovy družina pokračuje. Luciano si sběhl na pozici pivota, odkud pravačkou natáhl k technické střele, skončila v pravém dolním rohu. (27:10)

41

Brazilci ovšem velmi dobře na inkasované branky reagují. Torriani opět ukázal sílu na levém křídle, s Navarretem si poradil i navzdory nepříliš dobrému střeleckému úhlu. (26:10)

41

Hráči v bílém se konečně začali trefovat pravidelněji. Chaparro dává druhý gól v krátkém časovém sledu, do pravého horního rohu se trefil z levé spojky. (25:10)

41

Brazilci zariskovali a protože hrají v oslabení, tak odvolali brankáře. Vyplatilo se, další dělovka Silvy málem protrhla síť. (25:9)

40

A další gól! Rubbo si pěkně sběhl na střed a parádně provedeným obloučkem dostal i s pomocí tyče míč za záda brankáře. (24:9)

39

První gól outsidera ve druhé půli vstřelil až v deváté minutě Chaparro. Na střelu z levého křídla na zadní tyč dos Santos nedosáhl. (24:8)

39

Uruguayci mají možnost přerušit své střelecké trápení v přesilové hře. Za faul bude dvě minuty pykat Patrianova. (24:7)

39

Luciano Costa se jako nůž máslem probil mezi dvojicí protihráčů. Z pivota následně vypálil do pravé šibenice. (24:7)

38

Gólman dos Santos dalekonosným pasem našel za defenzivou zapomenutého Chiuffu, který klamavým pohybem rameny zmátl gólmana, míč posléze umístil do volné poloviny brány. (23:7)

37

Cancio se dnes trápí. Nejprve střílel vysoko nad. o pár vteřin později dostal ještě druhou příležitost, kdy sice skóroval, ale rozhodčí mu odpískali kroky. (22:7)

36

Teixeira zadovkou předal Rodriguesovi, jenž si našel prostor ke střele, podstřelem umístil balón nechytatelně do levého dolního rohu. (22:7)

35

Navarrete si připsal dobrý zákrok levou rukou proti střele Torrianiho. Uruguay podnikla rychlý brejk, jenže finální nahrávka byla špatná a tak mají balón opět Brazilci. (21:7)

34

Luciano mířil do úniku, jenže dlouhou nahrávku Moraese si nedokázal zpracovat. Nakoenc alespoň vybojoval proti přesile nedovolený zákrok na svou osobu. (21:7)

33

Rozdíl ve skór činí čtrnáct gólů. Silva natáhl k dělovce z devíti metrů, Navarrete spatřil balón až v síti. (21:7)

33

Hráči v bílém dohráli akci nahrávkou na pravé křídlo, kde byl Goyoaga. Technický hod namířil těsně vedle levé tyčky. (20:7)

32

Svěřenci kouče Oliveiry pokračují v navyšování náskoku. Na hřiště se dostal Luciano Costa, který skóroval hned ze své první střelv utkání. (20:7)

32

A další chyba outsidera. Cancio se za každou cenu chtěl dostat blíže bráně, rozhodčí mu nakonec odpískali prorážení. (19:7)

31

To útok Brazilců neměl chybu. Po Rodriguesově nahrávce napříč palubovkou se do střely z levého křídla opřel Ciuffa, Navarrete se natahoval marně. (19:7)

31

Hodně naivní střelu vypálil v úvodu druhého poločasu Spengenberg. Moraes ztlumil střelu, dos Santos si připsal snadný zákrok. (18:7)

31

Začal druhý poločas. (18:7)
Druhý poločas začne přibližně v 16:21.
Brazílie si s velkým přehledem kráčí za prvním vítězstvím a zároveň posledním vítězstvím a šampionátu. S týmem ze stejného kontinentu nemá slitování, nad Uruguayí vede po první půli dvouciferným rozdílem 18:7. od prvních vteřin bylo jasné, kdo bude v utkání lepším týmem. Uruguay dělá množství chyb, zatímco Brazilci mají dobře propracované akce a solidní úspěšnost v zakončení. Druhý poločas se bude hrát už jen z povinnosti, o vítězi je rozhodnuto.

30

První poločas skončil. (18:7)

30

Uruguayci udělali další chybu a soupeř ještě dokázal založit rychlý brejk s gólovou tečkou! Hackbarth ukázal, že umí skórovat i z hry, z pravého křídla pověsil balón pod břevno. (18:7)

30

Ještě ke všemu následoval sedmimetrový hod, který Hackbart proměnil nekompromisní střelou k pravé tyči. Hráči v zeleném vedou již dvouciferným rozdílem. (17:7)

30

V poslední minutě prvního poločasu přichází první dvouminutové vyloučení. Na dvě minuty si jde odpočinout Rubbo. (16:7)

29

Favorit potvrzuje papírové předpoklady, jednoznačně dominuje. Hackbart také utekl pravou stranou a i on uspěl hodem na přední tyč. (16:7)

28

Brazilci zaváhání okamžitě trestají. Prostor dostal na pravém křídle Torriani, střelou k bližší tyčce překvapil gólmana. (15:7)

28

Komu se zatím vůbec nedaří, to je Velazco. V utkání již nedokázal proměnit tři střely, nyní navíc nepřesně nahrával Méndezovi. (14:7)

27

Parádní dělovku vypálil z levé spojky Silva. González bez pohybu sledoval, jak balón konči v levém rohu jeho svatyně. (14:7)

27

Brankář González parádním pasem našel za obranou Féderica Rubba. Akci z levého křídla zakončil chytrou střelou nad levou ruku da Rosy. (13:7)

26

Oddechový čas pro Uruguay. (13:6)

26

Langaro vystihl čitelnou nahrávku Méndeze a opět vyslal do protiútoku Moraese. Brazilský pivot ani v tomto případě nezaváhal. (13:6)

25

Hackbarth se zbavil osobního strážce a sám před Gonzálezem zachoval chladnou hlavu, míč poslal za jeho zády pěkně provedeným obstřelem kolem pravé ruky. (12:6)

25

Konečně hráči v bílém předvedli pěknou kombinaci s gólovou tečkou. Vecino si naběl mezi dva protivníky a o zem poslal balón ad nohu da Rosy. (11:6)

24

Nepřipravená střela Velazca trefila bránícího hráče. Volného míče se chopil Rodrigues, který našel Moraese. Ten potvrdil dobrou efektivitu v zakončení, zapisuje čtvrtý gól z pěti střel. (11:5)

23

Jeden z Uruguayců nedokázal zachytit vysokou přihrávku Méndeze a Brazílie utekla do přečíslení čtyř na jednoho. Rychlý kontr zakončil Hackbarth střelou nad hlavu brankáře. (10:5)

22

Rodrigues střílel z devítky, avšak nenavýšil vedení Brazílie na rozdíl pěti gólů. Prostor u levé tyčky minul o pár centimetrů. (9:5)

22

Fabra udělal technickou chybu, dopustil se přešlapu. Balón tak putuje zpátky do rukou favorita, jenž hraje v zelených dresech. (9:5)

21

Méndeze tentokráte brankář vychytal a vyslal do rychlého protiútoku Moraese. Ten vyřešil únik hodem do levého dolního rohu, González bez šance. (9:5)

20

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Langaro si s balónem nedělal těžkou hlavu, prostě ho umístil do levého horního rohu. (8:5)

20

Outsider konečně snižuje! Méndez naznačil střelu na vzdálenější tyč, aby nakonec vypálil na přední. Da Rosa střelci sedl na lep. (7:5)

19

Fantastický zákrok předvedl González. Moraesovi skvěle zmenšil střelecký úhel a pravou horní končetinou zakročil. (7:4)

19

Dobře si na spojce odskočil Morandeira, ale ani on nedokázal protrhnout střeleckou smůlu týmu. Pokus se otřel o tyč a odrazil e mimo palubovku. (7:4)

18

Oddechový čas pro Uruguay. (7:4)

18

Selhání ovšem i na druhé straně. Hackbarth pálil ze spojky, ale svůj první gól v utkání nezaznamenal, jelikož trefil pravou tyčku. (7:4)

17

Outsider se v zakončení hodně trápí. Sám před gólmanem s zjevil Chaparro, avšak v postoji da Rosy nedokázal najít mezeru. (7:4)

17

Morandeira se pěkně prokličkoval kolem Ponciana, avšak ke střele se již nedostal, protože rozhodčí zapískal brazilskému hráči faul. (7:4)

16

Krásná rychlá kombinace, navíc s gólovou tečkou. Rodrigues si vyměnil balón s Patrianovou, čímž vyřadil ze hry posledního obránce, následně střílel p levici gólmana. (7:4)

16

Langaro si naskočil a natáhl ke střele, jenže nakonec se rozmyslel a ještě zbytečně nahrál Moraesovi. Přihrávky vystihl Cancio. (6:4)

15

Žlutá karta pro tým Brazílie (Arthur Patrianova). (6:4)

14

Uruguay dlouho váhala se zakončením. Při signalizované pasivitě střílel Méndez, da Rosa balón pravačkou vykopl do autu. (6:4)

13

Poprvé o sobě dal vědět Rodrigues, který patří k výborným střelcům. Což ostatně potvrdil, zprava vystřelil nechytatelně k protější tyči. (6:4)

12

Hráči v bílém teď měli obrovské štěstí. Chaparro vystřelil do levého kolena brankáře, od nějž se balón odrazil od břevna zpátky do hry. Dezorientovaný da Rosa si však následně balón sám kopl do brány. (5:4)

11

Torriani si krásně udělal prostor, jenže zakončení hodně odflákl. Mohl si vybrat, kam míč brankáři pošle, načež ho trefil do hrudi. (5:3)

10

Spandenberg se nenechal rozhodit jedním neúspěchem, troufl si i podruhé. Vedl si o poznání lépe, brankáře prostřelil mezi nohama. (5:3)

10

Botejara dnes vybojoval pro Uruguay druhou sedmičku. Tentokráte se nedovoleného zákroku proti jeho osobě dopustil Patrianova. (5:2)

9

Z levé spojky vypálil štiplavou ránu Langaro. González balón dokázal ztlumit, nikoli vyrazit. Je to gól. (5:2)

8

Velazco poprvé přestřelil, podruhé byl vychytán, potřetí již byl úspěšný! Na přesně mířený hod do pravé šibenice neměl Luan šanci. (4:2)

8

Střelecký účet v utkání si otevírá Patrianova. Ten se dostal za záda Cancia a tváří v tvář Gonzálezovi nezaváhal. (4:1)

7

Tentokráte měli Uruguayici i notnou dávku smůly. Cancio vypálil tvrdou dělovku, která div nerozlomila břevno. Hrají Brazilci. (3:1)

6

Házenkáři v bílých dresech se v koncovce trápí. Botejara střílel z nouze a velkého úhlu, mířil mimo bránu. (3:1)

5

Moraes teď dokonale využil svých centimetrů. Zvedl ruku mimo dosah Chaparra a tvrdou střelou zamířil k pravé tyči. (3:1)

4

Spandenberg odmítl vyrovnání! Z penalty střílel do levého horního rohu, ale Luan vystihl směr střely a skvěle vykopl pravou nohu. (2:1)

4

Torriani si počínal nedovoleně proti Botejarovi. Tuniští rozhodčí neváhali a nařídili sedmičku ve prospěch outsidera. (2:1)

3

Svou druhou střelu již Torriani dokázal přetavit v gól. Z pravého křídla si naskočil na střed a v letové fázi poslal balón pod nohou gólmana. (2:1)

3

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Velazco nejprve neprostřelil brankáře, ale Uruguay zůstala u balón a Goyoaga dokázal vyrovnat. (1:1)

2

Premiérový zásah zapisuje brazilský pivot Moraes. Krásně si naskočil mezi dvěma soupeři a střelou o zem poslal míč do sítě. (1:0)

2

Uruguayi ale odmítla jít do vedení. Ze spojky střílel svižnou střelu Velazco, avšak Luan jen v poklidu sledoval, jak míč letí vysoko nad bránou. (0:0)

1

První útok patřil favorizovaným Brazilcům. Pěknou kombinaci vyšperkoval Moraes zadovkou na Torrianiho, který si vylámal zuby na Gonzálezovi. (0:0)

1

Utkání právě začalo. (0:0)
Úvodní sestavy:

Brazílie: C. Almeida, M. F. dos Santos, Luan da Rosa – C. Andrade, Dutra, Hackbarth, Chiuffa, Inoue Langaro, Luciano Costa, Patrianova, R. Moraes Ferreira, Alves Ponciano, Cesar Rodrigues, J. P. Silva, V. Teixeira, Torriani.

Uruguay: F. González, Navarrete – Botejara, Cancio, De Agrela, Fabra, Goyoaga, Chaparro, Listón, Méndez, Morandeira, Rostagno, Rubbo, Spangenberg, Vecino, Velazco.

Rozhodčí: Krichen, Makhlouf (oba Tunisko).
Uruguay

Uruguay si na palubovce nedokázali ani v jednom utkání dojít pro vítězství, přesto postoupila z předkola. Důvodem je skutečnost, že Kapverdy, s kterými byla Uruguay ve skupině, odstoupily kvůli nákaze koronavirem v týmu, a proto ostatní soupeři dostali body a kontumační vítězství 10:0 k tomu. Ve hře se Uruguay svým protivníkům nemůže rovnat ani zdaleka. Proti Německu, Maďarsku, Polsku, i Španělsku prohrála vždy více jak desetigólovým rozdílem.
Brazílie

Národní mužstvo Brazílie již nemá šanci na postup. Jihoameričané ale musí být spokojeni s postupem z předkola, neboť měli hodně na mále. Sice uhráli fantastickou remízu se Španělskem, ale klíčový byl druhý zápas s Tuniskem. Svěřenci kouče Oliveiry ještě minutu před koncem prohrávali o dvě branky, ale skóre vyrovnali a při posledním útoku soupeře měli potřebnou porci štěstí, střela Tunisana skončila na břevně. Následovala porážka o deset gólů s Polskem a po postupu do skupiny 1 Brazilci nestačili ani na Maďary a Němce.
Všem fanynkám a fanouškům házené přeju krásné pondělní odpoledne! Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu mezi Brazílií a Uruguayí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Brazília – Uruguaj

37:17

koniec (18:7)

Späť na online

Brazília: C. Almeida, M. F. dos Santos, Luan da Rosa – C. Andrade, Dutra, Hackbarth, Chiuffa, Inoue Langaro, Luciano Costa, Patrianova, R. Moraes Ferreira, Alves Ponciano, Cesar Rodrigues, J. P. Silva, V. Teixeira, Torriani.

Uruguaj: F. González, Navarrete – Botejara, Cancio, De Agrela, Fabra, Goyoaga, Chaparro, Listón, Méndez, Morandeira, Rostagno, Rubbo, Spangenberg, Vecino, Velazco.

Rozhodca: Krichen, Makhlouf (oba Tunisko)

Štatistiky:
Brazília
# P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
89 B C. Almeida 0/0 0 0
16 B R. da Rosa 0/0 0 0
1 B M. dos Santos 0/0 0 0
4 SS J. da Silva 3/0 0 0
11 LK C. De Andrade 0/0 0 0
33 SS L. Dutra 0/0 0 0
77 PK R. Hackbarth 5/1 0 0
19 PK F. Chiuffa 3/0 0 0
37 LS H. Langaro 2/0 0 0
34 LS J. Luciano Costa 7/0 0 1
13 P R. Moraes Ferreira 5/0 0 0
30 LS A. Patrianova 3/0 0   1
35 LS T. Ponciano 0/0 0 0
95 PS G. Rodrigues 4/0 0 0
25 P V. Teixeira 1/0 0 0
5 LK G. Torriani 4/0 0 0
Celkom 37/1 0 1 2 0
Uruguaj
# P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
16 B F. González 0/0 0 0
1 B F. Navarrete 0/0 0 0
19 SS R. Botejara 1/0 0 0
13 PS M. Cancio 0/0 0 0
40 PS M. De Agrela 0/0 0 0
9 SS N. Fabra 0/0 0 0
34 PK G. Goyoaga 3/0 0 1
2 P G. Chaparro 3/0 0 0
4 P F. Listón 1/0 0 0
15 P B. Méndez 1/0 0 0
17 PS D. Morandeira 1/1 0 0
36 LK C. Rostagno 0/0 0 0
20 LK F. Rubbo 2/0 0 1
10 PS G. Spangenberg 1/1 1 0
22 LS S. Vecino 3/0 0 0
24 LS A. Velazco 1/0 0 0
Celkom 17/2 1 0 2 0