Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Athletic Club Bilbao – Villarreal CF

1:1

koniec (1:1)

21.02.2021, 21:00 • Estadio San Mamés, Bilbao • 24. kolo • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:06:34)
Ďalší program:

Athletic Club Bilbao

LaLiga (25. kolo) – 26. 2. 2021, 21:00: Levante – Athletic Bilbao

Villarreal CF

Európska liga (1/16-finále) – 25. 2. 2021, 18:55: Villarreal – Salzburg

LaLiga (25. kolo) – 28. 2. 2021, 21:00: Villarreal – Atlético Madrid
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 48 % : 52 %.
Strely na bránu: 8:2.
Strely mimo: 3:1.
Rohy: 6:1.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 12:12.
V druhom polčase pokračoval obraz hry z prvého dejstva. Aktívnejším tímom bolo domáce Bilbao, ktoré síce výrazne prestrieľalo hostí, do vyložených gólových príležitostí sa však prakticky nedostávalo. Keď už sa to domácim výnimočne podarilo, tak ich buď zradila koncovka alebo ich vychytal gólman Villarrealu Asenjo. Hostia nepredviedli v druhom polčase smerom dopredu skoro nič, vďaka dobrej hre v obrane si však z Baskicka odvezú bod.

Táto remíza je pre Villarreal už piatou z posledných šiestich zápasov a vďaka nej sa „Žltá ponorka“ posunula na priebežné šieste miesto o bod pred Betis. Bilbao je na priebežnom 10. mieste tabuľky.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Chukwueze dostal prihrávku pomedzi obrancov do šestnástky a z pravej strany strieľal, svojou strelou však trafil blokujúceho Martíneza do hrude.

90+2

Williams sa snažil prejsť do pokutového územia Villarrealu individuálne, nedostal sa však cez Albiola. Ten loptu po jej zisku hneď nakopol na opačnú stranu.

90+1

Oba tímy akoby boli spokojné s nerozhodným výsledkom. Hostia sa tlačia dopredu, sformovaná obrana Bilbaa však nedovoľuje žltým prekombinovať sa do streleckej pozície.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

89

Niño nedobehol odkop z vlastnej polovice, nákop domácich však skončil u brankára Villarrealu Asenja, ktorý sa snaží rozohrať spolu so svojimi obrancami.

88

Chukwueze technickou strelou z hranice šestnástky Bilbaa minul Parejovu strelu. Dobiehajúci Moreno už loptu na hracej ploche zastaviť nedokázal.

87

Práve faulovaný Parejo nakopol hrací predmet na pravú stranu šestnástky, jeho spoluhráči sa ale k zakončeniu nedostali. Villarreal však v závere zápasu prebral iniciatívu a kombinuje na útočnej polovici.

86

Žltú kartu za šliapnutie na nohu Pareja v strede poľa dostáva Unai López (Athletic Club Bilbao).

85

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Samuel Chukwueze.

85

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Étienne Capoue, prichádza Jaume Costa.

85

Na De Marcosov center z pravej strany, takmer z bránkovej čiary, si na zadnej tyči nabiehal Muniain, ktorý však loptu v páde len tečoval pri jej lete za bránkovú čiaru.

84

Moreno našiel na pravom krídle voľného Pina, ktorý sa však namiesto centru chcel prekľučkovať do šestnástky domácich sám. To sa mu nepodarilo, domáci ale loptu odkopli len k obrancom Villarrealu.

83

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Asier Villalibre.

82

Hostia sa však znovu zbrzdili sami nevydareným prechodom cez stred poľa. Tentoraz sa im ale podarilo prejsť na polovicu Bilbaa a brániť sa teraz musia domáci.

81

Raúl García sa individuálne prekľučkoval z ľavého krídla do šestnástky, posledný obranca Villarrealu mu ale dokázal loptu odkopnúť. Hostia majú konečne možnosť prejsť do útoku.

80

Berchicheho center zľava odhlavičkoval Albiol do autu. Po autovom vhadzovaní pokračuje obliehanie pokutového územia Villarrealu.

79

Bilbao naďalej stupňuje svoj tlak a center z krídla musel teraz odkopnúť z vlastného pokutového územia Parejo. Hostia majú obrovský problém sa vôbec dostať k hraciemu predmetu.

78

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Álex Berenguer, prichádza Ander Capa.

76

Hostia získali loptu a vyrazili do otvorenej obrany Bilbaa. Sami sa ale nepresnými prihrávkami zbrzdili a nakoniec ich útok skončil zablokovaným centrom Estupiñána z ľavej strany.

75

Strely na bránu: 8:2

74

Po faule na Berenguera získalo Bilbao „skrátený“ rohový kop. Na center z tejto štandardky si najlepšie vyskočil Raúl García, hlavou ale nasmeroval loptu len do stredu Asenjovej brány.

73

Berenguer našiel presným centrom z pravej strany medzi obrancami Villarrealu úplne voľného Williamsa, ktorého prudkú hlavičku výborným reflexívnym zákrokom vyrazil brankár Asenjo.

71

Martínez fauloval pri nábehu na Muniainov center z rohu striedajúceho Estupiñána. Hostia tak získavajú hrací predmet a majú dostatok času a priestoru na založenie svojho útoku.

71

Držanie lopty: 50 % : 50 %
Rohy: 6:0

70

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Pervis Estupiñán.

70

Muniain si pri rozohrávke rohu narazil loptu s Berchichem a nabehol si na prihrávku svojho spoluhráča do šestnástky Villarrealu. Jeho center na prednú tyč zrazil na ďalší roh domácich Moreno.

69

Muniain vysunul na ľavom krídle do nábehu Berchicheho, jeho center však zrazil v sklze na roh striedajúci Niño.

68

Berenguer si spracoval prihrávku pred pokutovým územím Villarrealu a z pravej strany tvrdo vystrelil, jeho pokus letiaci k pravej tyči ale dokázal brankár Asenjo vyraziť.

67

De Marcos opäť dostal dobrú prienikovú prihrávku na pravú stranu šestnástky, jeho prihrávku do stredu pokutového územia ale odkopol do autu Capoue.

66

Foyth pri napádaní fauloval Berchicheho. Hostia potom okamžite zacúvali dozadu a nechávajú domácim obrancom priestor na založenie ich postupného útoku.

65

Striedajúci Niño sa hneď po zisku lopty rozbehol do otvorenej obrany Bilbaa, jeho prienik ale neuspel. Hostia každopádne majú po dlhšej dobe možnosť postupného útoku.

64

Bilbao je i v druhom polčase aktívnejším tímom a posledné minúty sa odohrávajú takmer výhradne na polovici Villarrealu. Hostia ale naďalej držia domácich na dištanc od svojej brány.

62

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Yeremi Pino.

62

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Fernando Niño.

61

Williams sa na opačnej strane rozbehol z ľavého krídla do pokutového územia, Albiol mu ale loptu vypichol a ešte ju aj odkopol do autu.

60

Moisés Gómez viedol rýchly protiútok Villarrealu. Prihrávkou na ľavé krídlo pripravil pozíciu na center Pedrazovi, ktorého nákop však domáca obrana vyriešila.

59

K exekúcii tejto štandardnej situácie sa postavil Unai López, veľmi nepresnou strelou ale vypálil vysoko nad Asenjovu bránu.

58

Trigueros podrazil pred vlastnou šestnástkou Berchicheho. Priamy kop pre Bilbao zo zaujímavej pozície.

57

Williams dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky, Torres ho ale vytlačil do krídla a donútil ho k prihrávke do druhej vlny. Obliehanie šestnástky hostí pokračuje.

56

Hra sa v posledných minútach trochu pritvrdila a v krátkom časovom slede sme videli ďalšie dva fauly v strede poľa. Loptu majú po nich na kopačkách hráči Villarrealu.

55

Žltú kartu za šliapnutie na nohu Muniaina v súboji o loptu dostáva Juan Foyth (Villarreal CF).

53

Žltú kartu za podrazenie Triguerosa v strede poľa dostáva Dani García (Athletic Club Bilbao).

52

Rýchly protiútok Villarrealu zakončil strelou z prvej z ľavej strany pokutového územia Moreno. Jeho tvrdá strela skončila vysoko nad Simónovou bránou.

51

Capoue zasiahol rukou do tváre Berenguera. Domáci sa dožadujú druhej žltej karty pre záložníka Villarrealu, hlavný rozhodca sa ju ale rozhodol neudeliť.

50

Hosťom sa podarilo dostať sa do stredu poľa, napádajúci domáci ich však na dlhšiu dobu nepúšťajú na svoju polovicu ihriska.

49

Hostia sa snažia založiť svoj postupný útok, presing domácich im však túto snahu výraznú komplikuje. Obrancovia Villarrealu si tak musia prihrávať loptu tesne pred vlastným pokutovým územím.

48

De Marcos si nabehol na pravú stranu šestnástky na pas Unaia Lópeza za obranu Villarrealu, loptu ale slabou strelou len posunul do rúk pripraveného brankára Asenja.

47

Domáci získali hneď na úvod druhého dejstva rohový kop. Center Muniaina z neho odkopol Alcácer až na polovicu Bilbaa, kam sa museli vrátiť obrancovia domáceho tímu.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
Prvý polčas nepriniesol veľa vyložených gólových príležitostí, paradoxne sme však videli po góle na oboch stranách. Skóre z jedinej väčšej gólovej možnosti Villarrealu otvoril Gerard Moreno, Bilbao však následne úplne prebralo iniciatívu a dokázalo dostať hostí v niektorých pasážach pod veľký tlak. Cez dobre organizovanú obranu Villarrealu sa však nedostalo v útoku takmer k ničomu a až v závere prvého polčasu dokázalo svoju aktivitu korunovať vyrovnávajúcim gólom Berenguera. Pred druhým polčasom sú tak šance oboch tímov na úspech v dnešnom zápase vyrovnané.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 43 % : 57 %
Strely na bránu: 4:2
Strely mimo: 1:0
Rohy: 2:0
Ofsajdy: 1:1
Fauly: 6:4

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Domáci sa i v nadstavenom čase tlačia dopredu, hostia sa ich však snažia vytlačiť do krídel a nechcú ich pustiť už k žiadnej strele.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Bilbao dalo gól!
Je vyrovnané! Muniain na ľavom krídle posunul loptu pätičkou na Berchicheho, ktorý ju prízemným centrom poslal na prednú tyč. Williams ju tečoval, predĺžil ju však len na zadnú tyč, kde sa k nej ako prvý dostal ÁLEX BERENGUER, ktorý ju z prvej dorazil do odkrytej brány Villarrealu.

43

Moreno posunul pred šestnástkou Bilbaa loptu z pravej strany na Pareja, ktorý si chcel obhodiť protihráča. Loptu si však predkopol príliš ďaleko a tá tak skončila za bránkovou čiarou.

42

Muniainov center z rohu chytil bez väčších problémov gólman Asenjo. Parejo potom nepochopiteľnou krížnou prihrávkou daroval loptu domácim, tí ale sami svoj útok pokazili a o loptu prišli.

41

Unai López nakopol loptu na zadnú tyč, kde sa dostala k Danimu Garcíovi. Jeho oblúčik pod brvno chytil gólman Villarrealu Asenjo.

40

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Raúla Garcíu ostrým sklzom Étienne Capoue (Villarreal CF). Priamy kop pre domácich z pravej strany útočnej polovice.

38

Domáci vysokým presingom donútili hostí k nepresnej rozohrávke. Hostia obrancov Bilbaa nenapádajú, tí si tak prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.

37

Hra akoby sa zasekla v strede poľa. Oba celky si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad loptou, až sa hrací predmet vrátil naspäť k hosťom.

35

Po dlhšej dobe majú loptu na svojich kopačkách hostia, ktorí sa postupne prekombinovali na polovicu domáceho celku. Zatiaľ však kombinujú len v úctivej vzdialenosti od Simónovej brány.

34

Muniainov center zrazili hostia k brankárovi Asenjovi, ktorý loptu pohotovo odkopol pred dobiehajúcim Williamsom. Opäť sa však hrací predmet vrátil na kopačky domácich hráčov.

33

Ďalší Berchicheho center sklepol Torres hruďou k vlastnému brankárovi Asenjovi. Ten loptu vykopol do stredu poľa, tam však guľatý nezmysel znova získali domáci.

32

Bilbao už má pomerne solídny tlak a hostia majú obrovský problém podržať loptu na svojich kopačkách. I teraz prebieha postupný útok domáceho tímu.

31

Sám faulovaný Muniain nacentroval zo štandardky do pokutového územia Villarrealu, brankár Asenjo ale tento center vyboxoval do bezpečia. V súboji o loptu na krídle potom Foyth pripravil o hrací predmet Williamsa.

30

Trigueros v súboji o loptu nechtiac šliapol na nohu Muniainovi. Bilbao získava priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.

29

Aktívne hrajúci Berchiche prenikol po ľavej strane až k šestnástke Villarrealu, jeho prihrávku na nabiehajúceho Williamsa však odkopol v sklze do autu Torres.

28

Rozohrávka sa však domácemu tímu vôbec nevydarila a hostia bez väčších problémov vytlačili Bilbao na jeho polovicu ihriska. Domáci postupne získavajú územnú prevahu.

27

Berchicheho center zľava odhlavičkoval za šestnástku Torres a následnú prihrávku Raúla Garcíu do pokutového územia hostí zrazil Parejo na rohový kop.

26

Ich útok sa ale opäť rozbil o zoradené obranné línie Villarrealu a Bilbao tak muselo prejsť k ďalšiemu postupnému útoku.

25

Brankár Villarrealu Asenjo dlho váhal s rozohrávkou a nakoniec musel loptu odkopnúť až tesne pred napádajúcim Williamsom. V strede poľa získali hrací predmet domáci.

24

Domáci okamžite prešli do rýchleho protiútoku. De Marcos nacentroval sprava na prednú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Williams, ktorý nasmeroval loptu výrazne mimo Asenjovej brány.

23

Pedraza si naviedol na ľavej strane loptu na center, loptu však na zadnej tyči na poslednú chvíľu odhlavičkoval pred Morenom Martínez.

22

Tempo hry zatiaľ nie je príliš vysoké. Ani jeden z tímov nechce otvoriť hru a riskovať okná v obrane, sledujeme tak len pomalé postupné útočné kombinácie.

20

Hostia sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú a keďže ich domáci hráči nijak výrazne nenapádajú, tak si loptu prihrávajú pred vlastným pokutovým územím.

19

Odrazenú loptu však získali domáci, ktorí pokračovali vo svojom útoku. Muniain si narazil loptu na ľavom krídle s Berchichem, pri tom si ju ale nechtiac posunul za bránkovú čiaru.

18

Domáci sa hneď po výkope po inkasovanom góle posunuli na útočnú polovicu. Center Muniaina zľava odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Torres.

16

Villarreal dal gól!
Hostia svojou prvou strelou na bránu otvárajú skóre! Pedraza sa rozbehol zo stredu poľa cez niekoľko protihráčov až do šestnástky Bilbaa, kde mu loptu vypichol Martínez. Domáci obranca však loptu nechtiac posunul tak, že sa dostala priamo pred dobiehajúceho GERARDA MORENA, ktorý ju z prvej poslal prízemnou strelou k pravej tyči Simónovej brány.

15

Strely: 3:0
Strely na bránu: 1:0

14

Domáci zatlačili hostí k ich šestnástke a kombináciu Bilbaa zakončil strelou zo zhruba 30 metrov Unai López. S jeho pokusom do stredu brány nemal gólman hostí Asenjo žiadny problém.

13

Ani útok Bilbaa ale k ničomu neviedol. Postupné útočné kombinácie oboch tímov sa v posledných minútach pomerne pravidelne striedajú.

12

Rozohrávka žltých ale k ničomu neviedla, a tak sa hra otáča na opačnú stranu. Hostia sú zoradení v obrane.

11

Hostia opäť navzdory vysokému presingu hráčov domáceho celku kombinujú na vlastnej polovici ihriska a loptu si prihráva hlavne obranná štvorica Villarrealu.

9

Villarreal odpovedá svojím postupným útokom, ktorým sa nasťahoval na polovicu Bilbaa. Domáci sú zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.

8

Albiol stratil pred vlastným pokutovým územím loptu a tá sa odrazila k Raúlovi Garcíovi, ktorý tvrdou strelou z prvej tesne minul pravú spojnicu Asenjovej brány.

7

Úvod zápasu sa zatiaľ odohráva v strede poľa a v hustom daždi sa ešte ani jeden z tímov nedostal na dlhšiu dobu k pokutovému územiu súpera.

6

Foyth zastavil nákop na Raúla Garcíu a posunul loptu na svojho brankára Asenja. Ten loptu odkopol na útočnú polovicu, kde sa jej zmocnili jeho spoluhráči.

5

A práve Pedraza ukončil nepresnou prihrávkou kombináciu Villarrealu. Lopta skončila v aute.

4

Pedraza zastavil pokus Muniaina o individuálny prienik po ľavej strane a potiahol loptu na útočnú polovicu. Keďže však bol v tej chvíli jediným hráčom Villarrealu na útočnej polovici, tak musel počkať na spoluhráčov.

3

Bilbao sa následne zatiahlo dozadu a teraz sú to domáci, kto sa snaží založiť svoj postupný útok od vlastných obrancov.

2

Hostia napokon o loptu prišli a museli sa zatiahnuť do obranného postavenia proti postupnému útoku Bilbaa. Ten zakončil zrazenou strelou spoza šestnástky Berenguer.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu posunuli na obrancov. Tí sa pod tlakom napádajúcich domácich hráčov snažia rozohrať svoj útok, zatiaľ sa im to ale príliš nedarí.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Bilbao bude hrať v červenobielych dresoch, Villarreal v žltých.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Berenguer, Dani García, Unai López, Muniain (C) – Raúl García, I. Williams.

Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Capa, I. Gómez, Lekue, Morcillo, Nolaskoain, Sancet, Vencedor, Vicente, Villalibre, Zarraga.

Villarreal CF: Asenjo – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Trigueros, Capoue, Parejo – G. Moreno, Alcácer, Moisés Gómez.

Náhradníci: Rulli – Bacca, Baena, J. Costa, Estupiñán, Chukwueze, Ra. Funes Mori, Niño, Pino, Ratiu, Harper.

Rozhodca: del Cerro Grande – Vázquez, Moreno.

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

V poslednom období bola najčastejším výsledkom súbojov týchto dvoch tímov remíza. Nerozhodným výsledkom sa skončili tri z posledných štyroch zápasov, pričom v žiadnom z týchto zápasov nepadli viac ako dva góly. Villarreal vyhral nad Bilbaom naposledy ešte v septemberi 2018. Prvý vzájomný súboj v tomto ročníku sa na ihrisku Villarrealu skončil remízou 1:1.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
26. 9. 2018: Athletic Bilbao – Villarreal 0:3
20. 1. 2019: Villarreal – Athletic Bilbao 1:1
3. 11. 2019: Villarreal – Athletic Bilbao 0:0
1. 3. 2020: Athletic Bilbao – Villarreal 1:0
22. 12. 2020: Villarreal – Athletic Bilbao 1:1


Villarreal CF

Villarreal je remízovým kráľom španielskej LaLigy, keď remizoval až 12 z 23 odohraných zápasov, súčasne však akoby zabudoval vyhrávať. Po štyroch remízach za sebou totiž v minulom kole prehral doma s Betisom 1:2, čo znamenalo, že ho tento klub v tabuľke preskočil. „Žltá ponorka“ bola pred dneškom na siedmom mieste a za 6. Betisom zaostávala len o skóre, pričom má tento zápas k dobru. Vonku sa však Villarrealu v tomto ročníku príliš nedarí, keď z 11 súbojov na cudzích ihriskách vyhral len tri.

Posledných 5 ligových zápasov:
Villarreal – Granada 2:2
Huesca – Villarreal 0:0
Villarreal – Real Sociedad 1:1
Elche – Villarreal 2:2
Villarreal – Betis 1:2


Athletic Club Bilbao

Baskovia striedajú lepšie výsledky s horšími, výsledkom čoho je ich priebežné umiestnenie až na 11. mieste tabuľky. Na 6. Betis strácajú osem bodov a majú o dva odohrané zápasy menej, takže európske poháre nie sú nereálne, na to však potrebuje Bilbao začať vyhrávať. Z posledných piatich ligových zápasov pritom vyhralo len dva, medzitým však postúpilo do semifinále domáceho pohára. Doma sú jeho výkony podobné a v tabuľke zápasov na vlastnom trávniku je na ôsmom mieste.

Posledných 5 ligových zápasov:
Athletic Bilbao – Barcelona 2:3
Athletic Bilbao – Getafe 5:1
Barcelona – Athletic Bilbao 2:1
Athletic Bilbao – Valencia 1:1
Cádiz – Athletic Bilbao 0:4
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Athletic Club Bilbao – Villarreal CF. Stretnutie 24. kola španielskej LaLigy sa začne o 21:00.

Athletic Club Bilbao – Villarreal CF

1:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 44. Berenguer – 16. G. Moreno

Karty:   53. Dani García (ATB), 86. Unai López (ATB) – 40. Capoue (VLR), 55. Foyth (VLR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.

Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Berenguer (78. Capa), Dani García, Unai López, Muniain (C) – Raúl García (83. Villalibre), I. Williams.
Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Capa, I. Gómez, Lekue, Morcillo, Nolaskoain, Sancet, Vencedor, Vicente, Villalibre, Zarraga.

Villarreal CF: Asenjo – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza (85. Chukwueze) – Trigueros (62. Niño), Capoue (85. J. Costa), Parejo – G. Moreno, Alcácer (62. Pino), Moisés Gómez (70. Estupiñán).
Náhradníci: Rulli – Bacca, Baena, J. Costa, Estupiñán, Chukwueze, Ra. Funes Mori, Niño, Pino, Ratiu, Harper.

Rozhodca: del Cerro Grande – Vázquez, Moreno