Menu

Futbal

Anglická Premier League

Everton FC – Southampton FC

1:0

koniec (1:0)

01.03.2021, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • 26. kolo • Igor Tabiš

Tipsport: 2.19 3.51 3.54

Domáci futbalisti nakoniec zvládli súboj 26. kola proti Southamptonu, o najtesnejšie víťazstvo sa postaral presným zásahom Richarlison. Hostia mohli vyrovnať v samom závere zápasu z jedinej strely na bránu, brankár Pickford ale svoje mužstvo pri šanci Vestergaarda podržal. Everton si do tabuľky pripisujeme dôležité tri body. Odo mňa to je na dnes všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (23:02:13)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 1:1.
Střely mimo: 2:4.
Rohy: 4:10.
Ofsajdy: 4:0.
Fauly: 13:9.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Po zblokovanej strele Dannyho Ingsa bude nasledovať rohový kop – posledná šanca v zápase pre hostí.

90+4

Po dlhšom prerušení hry sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú v strede ihriska. Zápas sa už len viac-menej dohráva.

90+2

Hra je prerušená, vyzerá to na vážnejšie zranenie kolena hosťujúceho Djenepa.

90+1

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Joshua King.

90+1

Martin Atkinson pridáva nad rámec hracieho času ešte tri minúty.

90

V obrovskej šanci sa ocitol po rohovom kope a zblokovanej strele Djenepa stopér Vestergaard, Pickford jeho pokus v stopercentnej príležitosti vyrazil na ďalší rohový kop.

89

Hostia dostanú výhodu rohového kopu. Jedna z posledných šancí na vyrovnanie v zápase.

88

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Nathan Redmond, prichádza Callum Watts.

87

Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Alex Iwobi.

87

87.

87

Richarlison našiel v šestnástke hostí dobre postaveného Doucourého, pokus domáceho futbalistu zblokovali hostia v poslednej chvíli.

84

Obrovská šanca hostí, Armstrong parádne naviedol loptu cez stred ihriska a dobrou prihrávkou do šestnástky našiel voľného Djenepa – ten však v dobrej príležitosti netrafil bránu Evertonu.

83

Ani z ďalšieho rohového kopu sa hostia nedokázali presadiť.

82

O center z pravej strany sa pokúšal Djenepo, Digne odvrátil dobrým zákrokom na rohový kop.

81

Útočnú snahu domácich zastavil nedovolený zákrok Calwerta-Lewina.

80

Žltú kartu dostáva Nathan Tella (Southampton FC).

79

Stopér hostí Jan Bednarek dôležitým zákrokom prečítal dobrú prihrávku Richarlisona smerujúcu na rozbehnutého Calwerta-Lewina. Dôležitý zákrok stopéra Southamptonu.

77

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Che Adams, prichádza Daniel N'Lundulu.

77

Žltú kartu dostáva Stuart Armstrong (Southampton FC).

76

Ward-Prowse poslal z rohového kopu do šestnástky ďalší nebezpečný center, Pickford tentokrát vyboxoval loptu do bezpečia.

75

Center z ľavej strany v podaní Redmonda zblokoval na rohový kop domáci futbalista Keane.

73

Hostia sa snažili o rýchly protiútok, loptu ale neudržal pri postrannej čiare na vlastnej polovici v hre útočník Adams.

72

Kapitán hostí Ward-Prowse zatočil loptu z rohového kopu vysoko, tá nakoniec prepadla až k Redmondovi, ktorého technická strela pravačkou letela vysoko nad bránu Pickforda.

71

Richarlison dostal od Gomesa dobrú prihrávku do behu po ľavom krídle, jeho následný center futbalisti Southamptonu odkopli do bezpečia.

69

Po priamom voľnom kope sa s prispením šťastia dostal k odrazenej lopte vo vnútri šestnástky Danny Ings, v poslednej chvíli ale stratil rovnováhu a nedokázal zakončiť.

68

Obranca domácich Digne zastavil nedovolene Djenepa, výhoda voľného priameho kopu tentokrát pre hostí.

67

Futbalisti Southamptonu sa snažia smerom dopredu niečo vymyslieť, zatiaľ si však nedokážu poradiť s dobre organizovanou obranou Evertonu.

66

K realizácii priameho voľného kopu sa postavil opäť Sigurdsson, pred nabiehajúcim Richarlisonom vo vzduchu odvrátili hostia na rohový kop.

63

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Mohammed Salisu, prichádza Nathan Tella.

62

Ward-Prowse zahral nebezpečný rohový kop, po ktorom hlavičkoval nepresne Salisu.

61

Z následnej centrovanej lopty sa dostal k hlavičke Keane – jeho pokus preletel tesne vedľa ľavej žrde brány Forstera.

60

Ostrý šľapák predviedol na Richarlisona stopér Bednarek, hlavný rozhodca Atkinson píska nedovolený zákrok.

58

Veľká šanca domácich po priamom voľnom kope, k centrovanej lopte sa dostal Godfrey, jeho pokus smerujúci na bránu zblokovala obrana hostí na rohový kop v poslednej chvíli.

56

Situáciu po rohovom kope domácich najlepšie vyriešil vo vzduchu Bednarek, následne odkopával loptu do bezpečia Redmond.

55

Záložník domácich Doucouré rozbehol ďalšiu dobrú akciu, loptu prihral na ľavé krídlo Richarlisonovi, ktorého center do šestnástky odvrátil Vestergaard iba na rohový kop.

53

Snahu domáceho Sigurdssona o kombináciu pred šestnástkou hostí končí nepresná prihrávka.

52

Po hlavičkovom súboji s Calwertom-Lewinom zostáva na zemi ležať hosťujúci Salisu, domáci útočník ho vo vzduchu zasiahol do tváre svojou rukou.

51

Domáci futbalisti získali loptu na vlastnej polovici ihriska a snažia sa rozbehnúť ďalšiu akciu.

49

Útočnú snahu domácich po rohovom kope zastavil hvizd hlavného rozhodcu po faule na brankára Southamptonu Forstera.

48

K realizácii priameho voľného kopu sa postavil Sigurdsson, pokus domáceho kapitána tečoval na rohový kop dobre postavený múr hostí.

47

Kapitán hostí Ward-Prowse nešťastne vysunul Calwerta-Lewina, prienik domáceho útočníka zastavil nedovolene faulom Vestergaard. Priamy voľný kop pre domácich z nebezpečnej pozície.

46

Aj druhý polčas nám začal vo vysokom tempe.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme videli zaujímavý futbal v dobrom tempe, hostia si napriek dobrej kombinačnej hre nevypracovali žiadnu väčšiu príležitosť. Za Everton sa presadil v 9.minúte Richarlison, druhý gól pridal po štandardke Keane – ten však hlavný rozhodca aj vďaka systému VAR neuznal pre postavenie mimo hry. Domáci tak vedú po prvom polčase najtesnejším rozdielom 1:0. Zhruba o 15 minút pokračujeme druhým polčasom.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Che Adams (Southampton) hľadal v nábehu Dannyho Ingsa, útočník hostí ale nezvládol spracovanie a o loptu sa postaral odkopom brankár Pickford.

45

K prvému polčasu pridáva hlavný rozhodca Atkinson dve nadstavené minúty.

44

Útočník hostí Danny Ings našiel prihrávkou za obranou Adamsa, ktorý po súboji s domácim obrancom padol vo vnútri šestnástky na zem, hlavný rozhodca Atkinson ale nechal v hre pokračovať ďalej

43

Po ľavom krídle si Digne narazil loptu s Richarlisonom, jeho snahu o center prekazil Djenepo výborným defenzívnym zákrokom.

41

Domáci stredopoliar Allan sa snažil dlhou prihrávkou za obranou nájsť Calwerta-Lewina, domáci útočník ale v hlavičkovom súboji o loptu neuspel.

38

Hostia dobre kombinujú na polovici Evertonu, zatiaľ však bez väčšieho efektu.

37

Holgate sa snažil dlhou prihrávkou hľadať v šestnástke hostí Richarlisona, zámer domáceho obrancu výborne prečítal Bednarek a celú akciu prerušil prihrávkou hlavou do rúk brankára Forstera.

36

Priamy voľný kop tentokrát rozohral Sigurdsson, na jeho nebezpečný center z dobrej pozície nedočiahol Richarlison.

35

Futbalisti Evertonu sa snažia postupným útokom dostať na polovicu Southamptonu, Sigurdssona zastavil nedovolene stopér Southamptonu Vestergaard.

33

Po dobrej prihrávke od Redmonda sa snažil v šestnástke Evertonu dostať k strele Ings, domáca obrana nakoniec odkopla loptu do bezpečia.

32

Hostia sa snažia o vyrovnanie, nebezpečný center sa snažil poslať do šestnástky Adams, domáca obrana jeho pokus zblokovala.

30

Snahu domácich futbalistov pridať druhý gól zastavil na polovici súpera faul útočníka Calwerta-Lewina.

28

Hráči domáceho celku sa usadili v strede ihriska, kde trpezlivo vyčkávajú na správny moment prekvapenia.

26

26. Michael Keane (EVE)

26

K realizácii priamého voľného kopu sa postavil Digne, ľavačkou zakrútil loptu na vzdialenejšiu tyč, kde ju Holgate hlavou vrátil pred bránu pre nabiehajúceho Keane, ktorý prekonal Forstera. Po zhliadnutí VAR-u však hlavný rozhodca Atkinson gól neuznal pre postavenie mimo hry.

24

Domáci obranca Holgate padá po súboji s Redmondom na zem, rozhodca nariaďuje priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.

22

Domáci brankár Jordan Pickford musel riešiť situáciu pred nabiehajúcim Ingsom rýchlym vybehnutím z brány, na svojom mieste bol nakoniec včas a loptu odkopol pred útočníkom hostí do bezpečia.

21

Po prihrávke od Andrého Gomesa sa dostal k centru z ľavej strany Digne, jeho prudký center odvrátil stopér hostí Vestergaard do bezpečia.

20

Futbalista Evertonu André Gomes hľadal prihrávkou za obranou spoluhráča Calwerta-Lewina, brankár hostí Forster opäť celý zámer dobre prečítal.

18

Ward-Prowse poslal do šestnástky center z rohového kopu, ten domáca obrana odvrátila, následný pokus v podaní Redmonda po odrazenej lopte bol veľmi nepresný.

17

Hosťujúci Ings sa snaží niečo vymyslieť na polovici súpera, jeho prudký center odvrátil Keane na rohový kop.

15

Výborne zahraný priamy voľný kop v podaní Sigurdssona, dobrá hlavička Richarlisona a následný zákrok Forstera ale prerušil signalizovaný ofsajd.

14

Pravý obranca Evertonu Holgate našiel dlhou prihrávkou Sigurdssona, domáci kapitán ihneď hľadal Calwerta-Lewina, ktorý bol však nedovolene zastavený, hlavný rozhodca nariadil priamy voľný kop.

13

Hostia sa snažia o odpoveď, Redmonda v snahe odcentrovať zastavil na pravom krídle Allan.

11

Mali sme možnosť sledovať nepresnú rozohrávku domáceho celku, po ktorom lopta opúšťa hraciu plochu. Southampton bude zahrávať outové vhadzovanie.

9

Everton FC dal gól!
Domáci futbalisti rozbehli zaujímavú akciu, Dominic Calwert-Lewin vyhral nadvakrát hlavičkový súboj, lopty sa zmocnil domáci kapitán Gylfi Sigurdsson, ktorý našiel výbornou prihrávkou za obranou RICHARLISONA, Brazílčan obišiel Frasera Forstera a loptu poslal do opustenej brány – 1:0! Asistencia: Gylfi Sigurdsson.

9

9. Richarlison (EVE) - 1:0

7

Rohový kop Southmaptonu rozohráva kapitán Ward-Prowse, jeho center odvrátil hlavou do bezpečia Calwert-Lewin.

6

Záložník Evetonu Doucouré hľadal dobrou prihrávkou za obranou Calwerta-Lewina, celú akciu prerušil včasným vybehnutím brankár Forster.

5

Domáci útočník Calwert-Lewin posielal do šestnástky hostí nebezpečný center, ktorý odvrátil hlavou Vestergaard. Celú akciu nakoniec prerušil hvizd hlavného rozhodcu, ktorý avizoval ofsajd.

4

Úvodné minúty patria aktívnym hosťom, hra sa ale odohráva najmä v stredovej časti ihriska.

2

Loptu majú pevne pod kontrolou futbalisti hosťujúceho celku, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Everton FC: Pickford – Godfrey, Keane, Holgate, Digne – Doucouré, Allan, André Gomes – Sigurdsson (C) – Calwert-Lewin, Richarlison
Náhradníci: Virgínia – Astley, Nkounkou, Iwobi, John, Onyango, Bernard, Broadhead, King

Southampton FC: Forster – Salisu, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Djenepo, Armstrong, Ward-Prowse (C), Redmond – Adams, Ings
Náhradníci: McCarthy – Stephens, Ramsay, Ferry, Watts, Jankewitz, Chauke, N'Lundulu, Tella

Rozhodca: Atkinson – Betts, Smart.
Vážení čitatelia! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 26. kolo Premier League, kde domáci Everton bude hostiť na svojom trávniku Southampton. Poďme si v krátkosti predstaviť oba kluby.

EVERTON FC:

Futbalisti Evertonu v aktuálnom ročníku Premier League odohrali dvadsaťštyri zápasov so ziskom štyridsať bodov s bilanciou dvanásť výhier, štyri remízy a osem prehier. Po troch zápasov bez víťazstva vycestovali na trávnik trápiaceho sa Liverpoolu, odkiaľ si odniesli plný bodový zisk po víťazstve 2:0. Najprv v 3. minúte poslal Everton do vedenia Richarlison a neskôr v 83. minúte využil nariadený pokutový kop Sigurdsson.

SOUTHAMPTON FC:

Hráči tohto klubu po 25. kole figurujú na 14. mieste so ziskom tridsať bodov, Na svojom konte majú osem výhier, šesť remíz a jedenásť prehier. Svojím súperom dovedna nastrieľali tridsaťjeden bodov, ale až štyridsaťtri inkasovali. Z posledných sedem zápasov dokázali vyťažiť len jeden bod po prekvapivej remíze s Chelsea 1:1. Z víťazstva sa tešili naposledy ešte v januári, keď na svojom trávniku zdolali Arsenal 2:0. Naposledy sa predstavili na ihrisku Leedsu, odkiaľ si odniesli porážku 0:3.

Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Everton FC – Southampton FC

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 9. Richarlison

Karty:   77. Armstrong (SOT), 80. Tella (SOT)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:9.

Everton FC: Pickford – Godfrey, M. Keane, Holgate, Digne – A. Doucouré, Allan, A. Gomes (87. Iwobi) – G. Sigurdsson (C) – Calvert-Lewin, Richarlison (90+1. J. King).
Náhradníci: Virginia – John, Astley, Broadhead, Onyango, J. King, Iwobi, Bernard, Nkounkou.

Southampton FC: Forster – Salisu (63. Tella), Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Djenepo, Armstrong, Ward-Prowse (C), Redmond (88. Watts) – Adams (77. N'Lundulu), Ings.
Náhradníci: A. McCarthy – Tella, Watts, J. Stephens, Ramsay, N'Lundulu, Chauke, Jankewitz, Ferry.

Rozhodca: Atkinson – Betts, Smart