Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Chelsea FC

0:1

koniec (0:1)

04.03.2021, 21:15 • Anfield Road, Liverpool • 29. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.17 3.58 3.51

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:21:50)
Ďalší program:

Liverpool FC
27. kolo – 7. 3. 2021, 15:00: Liverpool – Fulham

Chelsea FC
27. kolo – 8. 3. 2021, 19:00: Chelsea – Everton
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 54 % : 46 %.
Strely na bránu: 1:5.
Strely mimo: 4:5.
Rohy: 5:2.
Ofsajdy: 1:4.
Fauly: 9:8.
Liverpool vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne, jeho tlak ale nič nepriniesol a postupom času sa jeho hra prepadla do úplného zúfalstva. Chelsea s prehľadom kontrolovala hru, domácich nepustila napriek ich miernej územnej prevahe prakticky k ničomu a keďže Liverpoolu chýbala smerom dopredu akákoľvek myšlienka, tak bránu Chelsea „The Reds“ za celý zápas poriadne ani neohrozili. O výsledku tak rozhodol presný zásah Masona Mounta zo záveru prvého polčasu, vďaka ktorému si Chelsea odvezie z Liverpoolu všetky tri body.

Liverpool tak prehral prvýkrát v histórii päťkrát za sebou na vlastnom trávniku a potvrdil, že je v ťažkej kríze. Po piatej prehre z posledných šiestich zápasov sa prepadol už na siedme miesto. Chelsea sa posunula na štvrté miesto o bod pred piaty Everton a o dva pred šiesty West Ham, obaja prenasledovatelia Chelsea ale majú zápas k dobru.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Záver nadstaveného času sa odohráva na polovici Liverpoolu, kde držia domácich obrancov napádajúci hráči Chelsea. Domáci už akoby sa zmierili s prehrou...

90+2

Roh domácich nepriniesol nič a hostia vytlačili hráčov Liverpoolu do stredu poľa. Tam ich podržal napádajúci Havertz, ktorý donútil domácich obrancov k nákopu na Maného na ľavé krídlo.

90+1

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Kai Havertz.

90+1

Firmino si nabiehal za Maného prihrávkou do šestnástky, loptu ale zrazil na roh Christensen.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

89

Kovačićov odkop na Wernera zastavil v strede poľa Fabinho. Takmer všetci hráči Liverpoolu sú už pri šestnástke Chelsea a vzadu je s veľkým odstupom len dvojica Kabak – Fabinho.

88

Mané potiahol loptu na útočnú polovicu, útok Liverpoolu ale znovu narazil na sformovanú obranu Chelsea. Útoky domácich sú bez nápadu, bez momentu prekvapenia a bez rýchlosti.

87

A keď už sa na ňu domáci dostali, tak Milner prišiel o loptu a musel taktickým faulom zastaviť Kovačića, ktorý sa už hnal do otvorenej obrany Liverpoolu.

86

Liverpoolu sa rýchlo kráti čas na vyrovnanie, hostia však domácich držia v strede poľa a nedovoľujú im v tejto chvíli ani len prejsť na útočnú polovicu.

85

85. Ozan Kabak (LIV)

85

Robertsonov nákop z rohu odhlavičkoval mimo vlastnej šestnástky práve Azpilicueta. Firmino potom poslal z ľavého krídla veľmi nebezpečný center do bránkoviska, ktorý Chilwell zrazil spred vlastnej brány len so šťastím. Následnú hlavičku Kabaka do stredu brány potom chytil brankár Mendy.

84

Chelsea vytlačila dobrým napádaním domácich do stredu poľa. Kabak preto musel nakopnúť loptu na ľavé krídlo na Dioga Jotu, ktorému ale odkopol hrací predmet na roh kapitán Chelsea Azpilicueta.

83

Alexander-Arnold nakopol loptu sprava na zadnú tyč, znovu ju však odhlavičkoval Christensen. Wijnaldum potom vracal loptu do šestnástky, kde ju ale znovu chytil brankár Mendy.

81

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mason Mount, prichádza Mateo Kovačić.

Liverpool FC – Chelsea FC

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 42. Mount

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:8.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson – Th. Alcântara (80. Milner), Wijnaldum (C), Jones (62. Diogo Jota) – M. Salah (62. Oxlade-Chamberlain), Firmino, Mané.
Náhradníci: Adrián – Diogo Jota, Origi, Oxlade-Chamberlain, Milner, Keïta, Shaqiri, N. Williams, R. Williams.

Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – R. James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Zijach (66. Pulisic), Mount (81. Kovačić) – Werner (90+1. Havertz).
Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Hudson-Odoi, Giroud, Havertz, Kovačić, Pulisic, Emerson, K. Zouma.

Rozhodca: Atkinson – Burt, Bennett