Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Eintracht Frankfurt – FC Augsburg

2:0

koniec (1:0)

20.04.2021, 20:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • 30. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.32 5.82 9.97

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:31:54)
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 60 % : 40 %.
Strely na bránu: 4:4.
Strely mimo: 8:10.
Rohy: 7:5.
Ofsajdy: 4:3.
Fauly: 18:8.
Domáci pokračovali v hre zo záveru prvého polčasu a dianie v druhom polčase mali viac-menej pod kontrolou. Do dvojgólového náskoku ich dostal presnou hlavičkou po výborne zahranom rýchlom protiútoku André Silva a až po tomto presnom zásahu sa hostia prebrali. Svoje šance však nevyužili, keď Finnbogason prestrelil z penalty bránu Frankfurtu a Vargas trafil tvrdou strelou tyč domácej svätyne. Z dôležitého víťazstva sa tak radujú domáci futbalisti, ktorí sa vďaka nemu priebežne posunuli na tretie miesto. Pred piatym Dortmundom, ktorý bude hrať zajtra s Unionom Berlín, majú sedembodový náskok. Augsburg je na 11. mieste bundesligovej tabuľky.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Pedersenov prízemný center do bránkoviska domáci obrancovia odkopli do stredu poľa a napriek všetkej možnej snahe sa Younes už k hraciemu predmetu nedostal.

90+2

Hostia dostali predsa len ešte šancu na útok. Center Strobla z pravého krídla odhlavičkoval Hasebe do autu a hostia môžu nacentrovať do šestnástky z opačnej strany.

90+1

Domáci sa dokonca postupne dostali až k šestnástke Augsburgu. Sow si nabehol na kolmicu na pravú stranu šestnástky, s loptou sa ale sám vytlačil k rohovej zástavke.

90

Domáci vytlačili hostí na ich polovicu ihriska a navyše sa im podarilo hrací predmet získať. Svojou kombináciou v strede poľa naťahujú čas.

89

Center z rohu Augsburgu zasiahol v skrumáži na prednej tyči hlavou Vargas, loptu ale len predĺžil pri jej lete mimo domácej svätyne.

88

Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Timothy Chandler, prichádza Erik Durm.

87

Hosťom sa nedarí dostať sa do trvalejšieho tlaku. Domáci ich bez väčších problémov vytláčajú do stredu poľa.

85

Štandardka hostí nebezpečenstvo pre domácu bránu nepriniesla, lopta sa ale odrazila na hranicu šestnástky k Vargasovi, ktorý tvrdou strelou z prvej trafil ľavú tyč Trappovej brány.

84

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Vargasa dostáva Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt). Ďalší priamy kop pre Augsburg.

83

Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Dajči Kamada, prichádza Aymen Barkok.

83

Vargas vypálil z priameho kopu veľmi nebezpečne a pravú tyč Trappovej brány minul len veľmi tesne.

82

Striedajúci Ilsanker podrazil pred vlastnou šestnástkou pri spracovávaní prihrávky Finnbogasona. Priamy kop pre Augsburg z dobrej streleckej pozície.

80

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza László Bénes, prichádza Ruben Vargas.

80

Kamada si nabiehal za nákopom na pravé krídlo, prehral však šprintérsky súboj s Uduokhaiom, ktorý mu loptu odkopol do autu.

79

Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Djibril Sow, prichádza Stefan Ilsanker.

79

Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Amin Younes.

78

Finnbogason si naviedol loptu z pravého krídla pred šestnástku Frankfurtu, jeho strelu ale zablokoval jeden z domácich obrancov.

77

Svoj útok zakončili centrom Kostića z ľavej strany, ktorý chytil brankár Gikiewicz. Hostia potom pokazili rozohrávku a loptu vrátili domácim.

76

Hostia hneď po odkope svojho brankára o loptu prišli a opäť sa musia brániť. Domáci pokračujú vo svojom tlaku.

75

Center domácich z rohového kopu letel do stredu šestnástky Augsburgu, kde sa k hlavičke pretlačil Jović. Jeho pokus minul bránu hostí.

73

Alfred Finnbogason (FC Augsburg) chcel penaltu kopnúť „panenkovským“ štýlom. Brankára Trappa síce poslal do ľavej strany, loptu ale podkopol až príliš silno a jeho oblúčik preletel ponad bránu domácich.

72

Podľa názoru rozhodcov zasiahol Tuta loptu rukou. Penalta pre Ausgburg!

71

Lopta po Bénesovom rohovom kope spadla ešte pred Rodem niekde na rameno Tutu. Situáciu posudzuje videoasistent.

70

Bénesov center na zadnú tyč odhlavičkoval Rode a Frankfurt hneď vyrazil do rýchleho protiútoku. Kamadovi však už v strede poľa odkopol loptu do autu Pedersen.

69

Gumny je v dnešnom zápase zrejme najlepším hráčom Augsburgu a i teraz sa opäť tlačil z pravého krídla do domácej šestnástky. Jeho center zrazil na roh Hasebe.

68

Po jednej z nich strieľal spoza šestnástky Jović, tvrdou strelou ale namieril vysoko nad Gikiewiczovu bránu.

67

Domáci majú dianie na trávniku v druhom polčase jasne pod kontrolou. Hostí nepustili prakticky k ničomu, naopak stále im hrozia rýchlymi akciami.

66

Po takmer dvojminútovej kombinácii Eintrachtu sa Gumny dostal do úniku na pravom krídle. Jeho center však bol veľmi slabý a loptu chytil brankár Trapp.

65

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Alfred Finnbogason.

65

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Marco Richter, prichádza Fredrik Jensen.

64

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Jan Morávek, prichádza Tobias Strobl.

63

Center od rohovej zástavky obrana Augsburgu odvrátila do bezpečia a lopta sa prihrávkami dozadu dostala až k domácemu brankárovi Trappovi.

62

Frankfurt rýchlo otočil hru na opačnú stranu a pokračuje v obliehaní obrany Augsburgu. K tomu mu pomôže rohový kop získaný zablokovaným centrom Chandlera z ľavého krídla.

61

Hostia po zisku lopty v strede poľa vyrazili do otvorenej domácej obrany, zo svojho rýchleho protiútoku ale vyťažili len jednu strelu zo strednej vzdialenosti do stredu brány.

60

Priamočiaro dopredu sa však už Eintracht nemusí za každú cenu hnať. Domáci si hrací predmet prihrávajú v strede poľa a snažia sa roztiahnuť obranu Augsburgu.

59

Hostia sa hneď po výkope po inkasovanom góle dostali pod tlak vysokonapádajúcich domácich hráčov, ktorí ich pripravili o loptu.

58

Frankfurt dal gól!
Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Rode potiahol loptu k šestnástke Augsburgu, kde ju posunul na ľavú stranu šestnástky ku Kostićovi a ten ju oblúčikom na zadnú tyč nacentroval na ANDRÉHO SILVU. Portugalčan loptu zblízka hlavou nasmeroval do siete a strelil už svoj 24. gól v tomto ročníku nemeckej Bundesligy.

56

Kostić rozohral štandardku po zemi na krídlo na Kamadu, ktorého center zablokoval Pedersen. Nákop Eintrachu na Jovića potom chytil brankár hostí Gikiewicz.

55

Domáci zvyšujú svoj tlak na obranu hostí. Gruezo nedokázal loptu odkopnúť aspoň do stredu poľa a v súboji o ňu pred šestnástkou fauloval Bénes Sowa.

53

Domáci sa následne opäť prekombinovali k šestnástke Augsburgu, ktorý sa napriek dobrému pohybu proti kombinujúcim hráčom Frankfurtu musí brániť.

52

Gumny získal prienikom po pravej strane rohový kop. Bénesov center z neho však odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Frankfurtu na prednej tyči.

51

Žltú kartu za držanie Oxforda v strede poľa dostáva Luka Jović (Eintracht Frankfurt).

50

Na Kostićov center z ľavej strany si nabehol Chandler, hlavou ale z ťažkej pozície nasmeroval loptu nad Gikiewiczovu bránu.

49

Ďaleko sa však s ňou nedostali ani oni a len ju odovzdali domácim. Tí poďakovali a znovu sa usadili pri pokutovom území Ausgburgu.

48

Domáci sa usadili pri pokutovom území, Chandler si ale navádzal loptu na center až príliš dlho a hostia mu ju tak zobrali.

47

Morávkov center z pravej strany nedokázal Niederlechner zasiahnuť a v následnom súboji o loptu šliapol na nohu N'Dickovi.

46

Hneď na úvod druhého polčasu dostáva za podrazenie prenikajúceho protihráča na vlastnej polovici ihriska žltú kartu Ohis Felix Uduokhai (FC Augsburg).

46

Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Makoto Hasebe.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:33.
Prvý polčas mal dlho ospalé tempo a napriek tomu, že domáci v ňom mali výraznú územnú prevahu, tak o niečo nebezpečnejší boli hostia. Gól však nestrelili a zhruba od 30. minúty domáci pridali natoľko, že hráči Augsburgu mali veľký problém sa dostať k lopte na dlhšiu dobu. Pri hlavičke Andrého Silvu ešte hostí zachránil brankár Gikiewicz, na hlavičku Hintereggera po následnom rohovom kope však už bol aj on krátky. Do šatní tak idú spokojnejší domáci hráči, ktorí sa touto výhrou môžu opäť o niečo priblížiť Lige majstrov.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 69 % : 31 %
Strely na bránu: 3:3
Strely mimo: 0:3
Rohy: 3:2
Ofsajdy: 2:3
Fauly: 9:4

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Domáci rozohrali roh nakrátko, s centrom na zadnú tyč si však obrana Augsburgu poradila. Domáci potom posunuli loptu dozadu a prvý polčas už zrejme dohrajú v strede poľa.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Práve Oxford bol tým hráčom hosťujúceho celku, ktorý schytal najtvrdšie ranu Kostića. Hneď sa však zapojil do hry, ktorá bude pokračovať rohovým kopom Eintrachtu.

43

Kostić trafil z priameho kopu hráčov Augsburgu stojacich v múre. Oxford ešte po tejto štandardke zostáva ležať na trávniku.

42

Hostia sa stále nedokážu dostať k lopte. Kostić sa uvoľnil na ľavom krídle a jeho center odhlavičkovali obrancovia Augsburgu pred šestnástku, kde v súboji o loptu fauloval Bénes zozadu Rodeho. Priamy kop pre Frankfurt.

41

V posledných minútach sú však hráči Eintrachtu výrazne aktívnejším celkom a i teraz pokračujú vo svojom tlaku. Hostia hneď po zisku lopty odkopávajú hrací predmet čo najďalej od svojej šestnástky.

40

Ausgburg však bleskurýchlo zacúval do obranného postavenia a zoradil sa pred vlastnou šestnástkou. Domáci musia útočiť „do plných“.

39

Hostia sa pokúsili o rýchlu odpoveď, kolmicu za domácu obranu na rozbehnutého Richtera ale zastavil Chandler. Ten hru hneď otočil na opačnú stranu.

37

Frankfurt dal gól!
Domáci otvárajú skóre! Po odvrátenom rohovom kope Frankfurtu lopta zostala na kopačkách domácich hráčov. Kamada ju z pravého krídla nacentroval na hranicu bránkoviska, kde sa dostal k hlavičke MARTIN HINTEREGGER a prudkou strelou namieril mimo dosahu brankára Gikiewicza.

36

Domáci vyriešili rohový kop hostí a vyrazili do rýchleho protiútoku. Na Kostićov center zľava si na zadnej tyči skvele vyskočil André Silva, jeho hlavičku pod brvno ale gólman Gikiewicz skvelým zákrokom vyrazil.

35

Gólman Frankfurtu však rozohral veľmi nepresne a Gumny sa hneď rozbehol po ľavej strane k šestnástke Eintrachtu. N'Dicka mu loptu odkopol na rohový kop.

34

Ich krátku kombináciu pred šestnástkou hostí zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Niederlechner, s jeho slabou strelou do stredu brány si ale Trapp poradil.

33

Bénes potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke Frankfurtu, jeho center ale domáci obrancovia zastavili. Odrazenú loptu potom získali hostia.

32

Hneď po obnovení hry sa v strede poľa v súboji o loptu navzájom kopli do nohy Rode a Bénes. Obaja sú ale našťastie v poriadku a pokračujú v hre.

31

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Richtera ostrým sklzom pri autovej čiare Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt). Richter musí byť ošetrený.

29

Kostić sa snažil obísť na ľavom krídle Gumného, ten ho ale vytlačil až takmer k rohovej zástavke a tam ho o loptu pripravil.

28

Tí sa posunuli k šestnástke Augsburgu, hostia ich ale znovu vytlačili do stredu poľa.

27

Ospalé tempo zápasu sa ale príliš nemení. Hostia loptu získali, nepresnou rozohrávkou ju ale rýchlo vrátili domácim.

26

Domáci sa snažia podržať loptu pod svojou kontrolou a zatiaľ sa im to darí. Postupne sa už dostali na útočnú polovicu.

25

Držanie lopty: 66 % : 34 %
Strely: 2:5

24

Bénes sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a prenikol popri bránkovej čiare do šestnástky. Jeho prihrávku do bránkoviska brankár Trapp vyrazil a následnú strelu Morávka z hranice šestnástky zablokoval jeden z obrancov Frankfurtu.

22

Po zhruba minúte sa hostia pokúsili zaskočiť domácu obranu nákopom na rozbehnutého Niederlechnera, pri lopte bol ale opäť ako prvý brankár Trapp.

21

Obrancovia Augsburgu si prihrávajú guľatý nezmysel na svojej polovici ihriska spolu s brankárom Gikiewiczom. Domáci ich nijak aktívne nenapádajú.

20

Hra nemá vysoké tempo a odohráva sa výhradne medzi šestnástkami. Ani jeden z tímov akoby zatiaľ nemal snahu zrýchliť hru.

19

A nákop na ľavé krídlo na Kostića odkopol Gumny. V strede poľa následne hostia hrací predmet získali pod svoju kontrolu.

18

Hostia vyrovnali v posledných minútach hru a domáci majú veľký problém s rozohrávkou. Vysokonapádajúci hráči Augsburgu ich nepúšťajú na svoju polovicu.

16

Nákop do šestnástky však obrancovia Frankfurtu opäť vyriešili a pri snahe o individuálny prienik si na ľavej strane predkopol Niederlechner loptu za autovú čiaru.

15

Chandler fauloval na ľavej strane útočnej polovice Morávka. Priamy kop pre hostí.

14

Hostia sa však v strede poľa lopty zmocnili a dokázali zatlačiť domácich k ich šestnástke. Gumného center z pravého krídla domáci obrancovia odkopli do stredu poľa.

13

Po faule na útočnej polovice získali hostia štandardku. Center do šestnástky domáci bez problémov vyriešili a následne získali odrazenú loptu.

12

Niederlechner namieril z otočky peknou strelou pod brvno, domáci gólman Trapp ale zasiahol úspešne a jeho strelu vyrazil.

11

André Silva si potom nabehol na kolmicu na ľavú stranu šestnástky, v momente prihrávky sa ale nachádzal v ofsajde.

10

Prvýkrát v zápase sme videli v akcii domáceho brankára Trappa, ktorý vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol dlhý nákop hráčov Augsburgu na Niederlechnera.

8

Rode bol faulovaný na útočnej polovici, namiesto centru do šestnástky ale rýchlo rozohral po zemi na krídlo. Nepresný Chandlerov center preletel ponad celú šestnástku Augsburgu do autu na opačnej strane.

7

Domáci sa potom dostali k výkopu brankára hostí a opäť sa nasťahovali na polovicu Augsburgu. Domáci tím je zatiaľ výrazne aktívnejším celkom.

5

N'Dicka sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a presným centrom našiel zhruba na penaltovom bode Andrého Silvu. Jeho hlavičku do stredu brány k zemi chytil brankár hostí Gikiewicz.

4

Hinteregger následne taktickým faulom zastavil možný rýchly protiútok Augsburgu taktickým faulom v strede poľa. Hostia majú prvýkrát možnosť založiť svoj postupný útok.

3

Domáci pokračovali v obliehaní obrany Augsburgu a tento útok Frankfurtu sa skončil až nepresným centrom Kostića, ktorý skončil v rukách gólmana hostí Gikiewicza.

2

Chandlerov pokus o prienik z pravého krídla do šestnástky ukončil odkopom lopty do autu Uduokhai. Domáci sa po autovom vhadzovaní usadili pri pokutovom území Augsburgu.

1

Zápas začína rozohrávkou postupného útoku od obrancov Frankfurtu, ktorí sa so svojimi spoluhráčmi dostali na polovicu Augsburgu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Eintracht bude hrať v červeno-čiernych dresoch, Augsburg v bielych.
Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N'Dicka – Chandler, Sow, Rode (C), Kostić – Kamada – Jović, André Silva.

Náhradníci: Schubert – Durm, Willems, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Hasebe, Barkok, Younes.

FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Suchý, Uduokhai (C), Pedersen – Morávek, Oxford, Gruezo, Bénes – Richter, Niederlechner.

Náhradníci: Koubek – Gouweleeuw, Iago, Framberger, Strobl, Vargas, Jensen, Hahn, Finnbogason.

Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Wessel.

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Oba kluby sa proti sebe v nemeckej Bundeslige doteraz postavili 17-krát a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Augsburgu, ktorý porazil Frankfurt sedemkrát, remizoval s ním päťkrát a prehral tiež päťkrát. Prvý vzájomný zápas v tomto ligovom ročníku vyhral tesne pred Vianocami 2020 Frankfurt v Augsburgu 2:0.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
24. 11. 2018: Augsburg – Frankfurt 1:3
14. 4. 2019: Frankfurt – Augsburg 1:3
14. 9. 2019: Augsburg – Frankfurt 2:1
7. 2. 2020: Frankfurt – Augsburg 5:0
19. 12. 2020: Augsburg – Frankfurt 0:2


FC Augsburg

Augsburg sa pohybuje v strede tabuľky a pred týmto kolom sa nachádzal na 11. mieste tabuľky nemeckej Bundesligy. Z posledných šiestich ligových zápasov zabodoval len v tých, ktoré hral doma. Posledné tri zápasy vonku prehral, a to vrátane zápasu na ihrisku beznádejne posledného Schalke (0:1). Augsburg dopláca predovšetkým na málo produktívny útok, ktorý má štvrtý najmenší počet strelených gólov spomedzi všetkých tímov nemeckej Bundesligy (29). V tabuľke zápasov vonku je piatym najhorším tímom, keď zo 14 súbojov na cudzích ihriskách prehral až 8.

Posledných 5 ligových zápasov:
Augsburg – Mönchengladbach 3:1
Freiburg – Augsburg 2:0
Augsburg – Hoffenheim 2:1
Schalke – Augsburg 1:0
Augsburg – Bielefeld 0:0


Eintracht Frankfurt

Hráči Eintrachtu sú už blízko historického úspechu, a to dosiahnutia umiestnenia, ktoré by im zaručovalo miestenku do ďalšej sezóny Ligy majstrov. Pred týmto kolom boli na štvrtom mieste a pred piatym Dortmundom mali štvorbodový náskok, potrebujú tak v posledných kolách nutne vyhrávať. V sobotu sa však skončila ich päťzápasová séria bez prehy, keď na ihrisku Mönchengladbachu schytali debakel 0:4. Celkovo majú tretí najproduktívnejší útok súťaže (59 strelených gólov), ktorý ťahá druhý najlepší strelec nemeckej Bundesligy André Silva (23 gólov). Naopak ich obrana je najderavejšou spomedzi tímov v hornej polovici tabuľky (44 inkasovaných gólov). V tabuľke domácich zápasov je Frankfurt na štvrtom mieste, spolu s Bayernom je ale jediným tímom, ktorý doma v tomto ligovom ročníku ešte neprehral.

Posledných 5 ligových zápasov:
RB Lipsko – Frankfurt 1:1
Frankfurt – Union Berlín 5:2
Dortmund – Frankfurt 1:2
Frankfurt – Wolfsburg 4:3
Mönchengladbach – Frankfurt 4:0
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – FC Augsburg. Stretnutie 30. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 20:30.

Eintracht Frankfurt – FC Augsburg

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 37. Hinteregger, 58. André Silva

Karty:   31. Hinteregger (FRN), 51. Jović (FRN), 84. Rode (FRN) – 46. Uduokhai (AUG)

Nepremenená penalta: 73. Finnbogason (AUG), mimo

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:10. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 18:8.

Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger (46. Hasebe), N'Dicka – Chandler (88. Durm), Sow (79. Ilsanker), Rode (C), Kostić – Kamada (83. Barkok) – Jović (79. Younes), André Silva.
Náhradníci: Schubert – Durm, Willems, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Hasebe, Barkok, Younes.

FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Suchý, Uduokhai (C), Pedersen – Morávek (64. Strobl), Oxford, Gruezo, Bénes (80. Vargas) – Richter (65. Jensen), Niederlechner (65. Finnbogason).
Náhradníci: Koubek – Gouweleeuw, Iago, Framberger, Strobl, Vargas, Jensen, Hahn, Finnbogason.

Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Wessel