Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Sevilla – Granada CF

2:1

koniec (1:0)

25.04.2021, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • 32. kolo • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

FC Sevilla
34. kolo – 3. 5. 2021, 21:00: Sevilla – Athletic Bilbao

Granada CF
33. kolo – 29. 4. 2021, 19:00: Barcelona – Granada
34. kolo – 2. 5. 2021, 18:30: Granada – Cádiz
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 64 % : 36 %.
Strely na bránu: 4:2.
Strely mimo: 5:0.
Rohy: 5:5.
Ofsajdy: 0:1.
Fauly: 11:14.
Hostia v druhom polčase pridali smerom dopredu a hrali omnoho aktívnejšie, domáci však pokračovali vo výbornom taktickom výkone a nedovolili im prakticky nič. Náskok Sevilly navyše vylepšil Ocampos a aj keď futbalisti Granady mali v niektorých pasážach veľký tlak, tak obrana domáceho tímu nepustila hostí ani do jednej nebezpečnej príležitosti. Čisté konto sa však Seville udržať nepodarilo, keď Acuňa daroval hosťom penaltu tým, že zasiahol vo vlastnej šestnástke Soldadovu hlavičku lakťom, a sám Soldado z pokutového kopu znížil na konečných 1:2. Po priebehu zápasu je víťazstvo Sevilly úplne zaslúžene a domáci mohli pokojne pri lepšej efektivite pri svojich príležitostiach pokojne vyhrať i o viac gólov.

Sevilla si touto výhrou, ktorá bola piatou za sebou, definitívne zaistila miestenku v Lige majstrov. V tabuľke španielskej LaLigy sa nachádza na štvrtom mieste a päť kôl pred koncom súťaže má pred 5. Realom Sociedad už nedostihnuteľný 20-bodový náskok. Stále ešte môže zabojovať aj o titul, na prvé Atlético Madrid totiž stráca len tri body (Atlético má zápas k dobru). Granada je na priebežnej ôsmej priečke a na 7. Villarreal stráca 7 bodov.

90+5

Koniec zápasu. (20:39:54)

90+4

Na skóre sa však už zrejme nič nezmení, pretože loptu získali domáci, ktorí ju držia v strede poľa na svojich kopačkách.

Až po takmer dvoch minútach sa debata hráčov a realizačného tímu Granady s rozhodcami skončila tým, že rozhodcovia uznali chybu a zápas sa tak ešte bude jednu minútu dohrávať. Niektorí hráči Sevilly sa museli na hraciu plochu vrátiť už dokonca zo šatne.

Hlavný rozhodca Ricardo de Burgos Bengoetxea napriek tomu, že štvrtý rozhodca ukázal štyri nadstavené minúty, odpískal koniec zápasu už po troch minútach. Celý tím Granady sa okamžite zoradil okolo rozhodcu, ktorý im vysvetľuje, že zrejme došlo k nejakému nedorozumeniu, protesty hostí ale pokračujú ďalej.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Hostia sa snažia pretlačiť na útočnú polovicu, domáci ich ale zatiaľ držia v strede poľa. Čas na vyrovnanie sa hosťom rýchlo kráti.

90+2

Žltú kartu za zásah lakťom do tváre Sáncheza vo vzdušnom súboji dostáva Jules Koundé (FC Sevilla).

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

90

Granada dala gól!
Hostia sa ešte vracajú do hry! ROBERTO SOLDADO penaltu skúsene premenil, keď presnou strelou k ľavej tyči nedal brankárovi Bunúovi žiadnu šancu. Domáci gólman síce stranu vystihol, na loptu si ale vôbec nesiahol.

90

Žltú kartu za hru rukou vo vlastnom pokutovom území dostáva Marcos Acuňa (FC Sevilla).

89

Acuňa podľa názoru hlavného rozhodcu zahral nedovolene rukou, hostia tak získavajú pokutový kop.

88

Center z ľavého krídla doletel na zadnú tyč k Soldadovi, ktorého hlavičku zasiahol lakťom Acuňa. Hlavný rozhodca sa ide pozrieť na opakovaný záznam.

87

Žltú kartu za podkopnutie striedajúceho Franca Vázqueza pri spracovávaní lopty dostáva Angel Montoro (Granada CF).

86

Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Franco Vázquez.

FC Sevilla – Granada CF

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 16. Rakitić (pen.), 53. Ocampos – 90. Soldado (pen.)

Karty:   90. Acuňa (SEV), 90+2. Koundé (SEV) – 34. Kenedy (GRN), 67. Puertas (GRN), 87. Montoro (GRN)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14.

FC Sevilla: Bunú – Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Rakitić (86. F. Vázquez), Fernando, A. Gómez (73. Ó. Torres) – Suso (59. Jordán), L. de Jong (59. Nasjrí), Ocampos (86. Gudelj).
Náhradníci: Díaz, Pastor – Nasjrí, Escudero, Munir, Jordán, F. Vázquez, Óscar Rodríguez, Ó. Torres, Gudelj, Aleix Vidal, Rekik.

Granada CF: Rui Silva – Díaz, N. Pérez (46. Machís), G. Sánchez, Neva (72. J. Molina) – Gonalons (59. Montoro), Y. Herrera – Foulquier, Puertas, Kenedy (46. Quini) – Suárez (68. Soldado).
Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Montoro, Machís, Quina, Marín, Eteki, Quini, Vico, Soldado, J. Molina.

Rozhodca: Bengoetxea – Lahoz, Grijalba