Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Hertha BSC

1:2

koniec (1:1)

12.05.2021, 18:00 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • 31. kolo • Lukáš Jasoněk cz

Tipsport: 5.97 4.36 1.59

90+3

Neskutečná smůla fotbalistů Schalke v nastaveném čase! Nejprve hlavičkoval do tyče Florian Flick a po něm tutéž konstrukci branky orazítkoval i Benito Raman. Neúspěšní střelci nemůžou uvěřit vlastním očím.

90+1

Žlutou kartu dostává Jonas Michelbrink (Hertha).

19letý záložník dostává žlutou kartu při svém bundesligovém debutu.

90

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Timo Becker, přichází Gonçalo Paciência.

89

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Nemanja Radonjić, přichází Jordan Torunarigha.

88

Komplikace pro Herthu, která dohraje v oslabení! Dodi Lukebakio atakoval Skrzybskiho šlapákem a po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy.

83

Hertha mohla být o poznání klidnější! Před bránou dostal prostor Nemanja Radonjić, jenže Ralf Fährmann ho exkluzivně vychytal! Akcie Schalke tak stále drží nad vodou.

77

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Klaas-Jan Huntelaar, přichází Benito Raman.

77

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Blendi Idrizi, přichází Steven Skrzybski.

76

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Javairo Dilrosun, přichází Jonas Michelbrink.

74

Hertha právě vstřelila branku!
Berlíňané to přeci jen dokázali a zápas otočili ve svůj prospěch! Nemanja Radonjić na boku vápna zasekl míč před Beckerem, aby ho šoupl do lepší pozice spoluhráči. JESSIC NGANKAM touto nabídkou nepohrdl, v zahuštěném prostoru si balon z pravačky přehodil na levačku a svým prvním bundesligovým gólem v kariéře dokonal obrat.

68

Žlutou kartu dostává Dodi Lukebakio (Hertha).

Předchozí konflikt vznikl po Lukebakiově podražení, za které je i tento hříšník potrestán.

68

Sead Kolašinac (Schalke 04) a Dedryck Boyata (Hertha) se dostali do fyzického konfliktu. Markus Schmidt měl s oddělením obou hráčů velkou práci a nakonec jim oboum ukázal žlutou kartu.

63

Hosté opět zahrozili ze standardky! Plattenhardtův centr tentokrát dolétl na zadní tyč k Boyatovi, jehož pokus hlavou o zem vyrazil Ralf Fährmann právě do brankové konstrukce. Teď stáli při brankáři Schalke všichni svatí.

59

Klaas-Jan Huntelaar se po chybě jednoho ze stoperů dostal k míči jako slepý k houslím. Navzdory svým letitým zkušenostem byl nečekanou šancí natolik překvapen, že ji promrhal a ve skluzu trefil jen boční síť. Obrovská škoda pro Schalke.

58

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Mathew Leckie, přichází Dodi Lukebakio.

58

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Santiago Ascacibar.

58

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Jessic Ngankam.

55

Ralf Fährmann vytáhl skvělý zákrok proti Piątekově hlavičce! Polský pistolník si naskočil na Plattenhardtův centr ze standardky a domácího brankáře nechal vyniknout robinsonádou.

54

Žlutou kartu dostává Shkodran Mustafi (Schalke 04).

Mustafi byl potrestán za podražení Radonjiće.

50

Žlutou kartu dostává Vladimír Darida (Hertha).

Darida se pomstil Harítovi za faul na svou osobu ze 43. minuty. Bohužel to má pro českého fotbalistu následky, pátá žlutá karta v sezoně znamená vynechání předposledního kola bundesligové soutěže.

43

Žlutou kartu dostává Amín Harít (Schalke 04).

Takhle karta je takzvaně taxativní, protože Darida ve výskoku schytal úder loktem do tváře.

37

Až později měl šanci Klaas-Jan Huntelaar! Na nizozemského veterána prodloužil přihrávku Matthew Hoppe, nepříliš povedené zpracování před malým vápnem vystřídala střela levačkou, která bohužel pro Schalke proletěla nad břevnem.

26

Ralf Fährmann vyšel až za hranici šestnáctky, aby odhlavičkoval centr. Jeden z dorážejících hráčů pak trefil prázdnou branku, ale v ofsajdu se zapomněl Krzysztof Piątek. Fotbalisté Schalke si tak mohou oddechnout.

19

Hertha právě vstřelila branku!
V Gelsenkirchenu je srovnáno! Standardku rozehrávající Marvin Plattenhardt posadil míč na hlavu naběhnutého DEDRYCKA BOYATY, na pokus belgického obránce Ralf Fährmann nedokázal včas zareagovat a propustil míč do sítě.

6

Schalke právě vstřelilo branku!
Tohle sehrálo Schalke fantasticky a překvapivě jde do vedení! Na konci skvělé akce byla Kolašinacova kolmá přihrávka na střed, tam převzal míč AMÍN HARÍT, protančil kolem Daridy na levou stranu vápna a křižnou střelou nad zemí nedal Schwolowovi šanci.

3

A tak zahrozili hosté! Mathew Leckie uvnitř vápna sice svého strážce nepřetlačil, volného míče se však zmocnil Javairo Dilrosun a na levé straně vápna měl poměrně dobrou šanci. Jaká škoda pro berlínskou Herthu, když bránu přestřelil.

FC Schalke 04 – Hertha BSC

1:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 6. Harít (Kolašinac) – 19. Boyata (Plattenhardt), 74. Ngankam (Radonjić)

Karty:   43. Harít (SCH), 54. Mustafi (SCH), 68. Kolašinac (SCH) – 50. Darida (HER), 68. Boyata (HER), 68. Lukebakio (HER), 90+1. Michelbrink (HER)   88. Lukebakio (HER)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 11:12. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 9:11.

FC Schalke 04: Fährmann – Becker (90. Paciência), Sané, Mustafi – Idrizi (77. Skrzybski), Flick, Kolašinac (C), Oczipka – Harít – Hoppe, Huntelaar (77. Raman).
Náhradníci: Rönnow – Ezeh, Ludewig, Raman, Paciência, Pavlidis, Skrzybski, Schöpf.

Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C), Alderete, Plattenhardt – Darida (58. Ascacibar), Tousart – Dilrosun (76. Michelbrink), Leckie (58. Lukebakio), Radonjić (89. Torunarigha) – K. Piątek (58. Ngankam).
Náhradníci: Körber – Ascacibar, Löwen, Lukebakio, Michelbrink, Ngankam, Zeefuik, Torunarigha, Stark.

Rozhodca: Schmidt – Thomsen, Stein