Menu

Hokej

Euro Hockey Tour

Švédsko – Fínsko

3:2

koniec (1:0, 0:1, 2:1)

15.05.2021, 11:00 • O2 Arena, Praha • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (13:30:23)
Švédi vstúpia do MS v hokeji 2021 zápasom proti Dánsku (22. mája, 11:15). Fíni začnú šampionát súbojom s USA (22. mája, 15:15).
Dnešné severské derby končí zrejme zaslúženým švédskym víťazstvom, zápas mal ale veľmi ospalé tempo a bolo vidieť, že oba tímy už nehrajú úplne naplno. Ani v tretej tretine sme veľa gólových príležitostí nevideli, oba tímy nám však ponúkli aspoň tri presné zásahy. Švédov dostal druhýkrát v zápase do vedenia krásnym sólom Filip Hållander a aj keď sa Fíni snažili dostať Švédov pod tlak, tak sa im to vôbec nepodarilo. Do švédskej obrannej tretiny sa dostali až v záverečnej hre bez brankára, pri nej ale potrestal Eronenove kľučky na modrej čiare víťazným gólom zápasu Rasmussen. Fíni to potom bez brankára skúsili ešte raz a nakoniec sa druhého gólu dočkali, keď sekundu pred koncom dokázal znížiť na konečných 2:3 z dorážky Sallinen.

Švédi sa priebežne posunuli na druhé miesto Českých hokejových hier so 4 bodmi, Fíni sú s 3 bodmi na treťom mieste. V celkovom hodnotení Euro Hockey Tour skončili Švédi na tretej priečke a Fíni na poslednej.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 8:6 (26:12)
Najlepší hráči zápasu:

Švédsko – Andreas Wingerli
Fínsko – Petteri Lindbohm

Koniec zápasu.

59:59

59:59 Jere Sallinen (FIN) - 3:2

59:59

Fínsko dalo gól!
Tak Fíni sa ešte v úplnom závere dočkali aspoň zníženia! Kaskiho tvrdá strela od modrej skončila na bránkovej konštrukcii Reidebornovej bránky, od ktorej sa puk odrazil na ľavú stranu k voľnému JEREMU SALLINENOVI a ten ho pohotovo dorazil do odkrytej švédskej bránky. Asistencie: Oliwer Kaski, Jere Karjalainen.

59:28

Fíni ešte pokračujú v hre bez brankára a opäť sa usadili v útočnom pásme.

59:00

59:00 Dennis Rasmussen (SWE) - 3:1

59:00

Švédsko dalo gól!
Je zrejme definitívne rozhodnuté! Eronen ako posledný fínsky obranca na modrej čiare začal kľučkovať a Kempe mu puk vypichol. Sediaci Eronen sa ešte snažil puk udržať, ten sa ale nakoniec dostal k DENNISOVI RASMUSSENOVI, ktorý ho poslal priamo do prázdnej fínskej bránky. Asistencie: Oscar Lindberg, Mario Kempe.

58:22

Fíni sa usadili vo švédskej obrannej tretine, stále sa ale nedokážu dostať od mantinelov, kam ich brániaci Švédi výborne vytláčajú.

57:56

Fínsky gólman Olkinuora odišiel zo svojej bránky, Fíni tak hrajú so šiestimi korčuliarmi.

57:33

Fíni pokazili vo vlastnom obrannom pásme rozohrávku a puk sa dostal k Lindholmovi, ktorý vystrelil nad Olkinuorovu bránku.

56:57

Anttila preto ako tank doslova prerazil všetko, čo mu stálo v ceste, a puk dotlačil až k zadnému mantinelu. Na pomoc mu však neprišiel žiadny spoluhráč a dvojica Švédov ho o puk pripravila.

56:26

Až teraz sa hráči Fínska konečne dostali do útočného pásma, puk si ale posúvali len popri mantineli a nakoniec ich Švédi opäť vytlačili do strednej tretiny.

55:45

Ani tento pokus Fínov o útočnú kombináciu neviedol k úspechu. Švédi stále disciplinovane držia svoju obrannú modrú čiaru.

55:04

V strednom pásme Švédi o puk prišli a odišli striedať. Podobne sú na tom Fíni, ktorí zacúvali až do vlastnej obrannej tretiny.

54:31

Tam prebehlo niekoľko súbojov fínskych a švédskych hokejistov, z ktorých vyšli víťazne obrancovia Švédska. Tí napriek aktívnemu forčekingu Fínov držia puk pod kontrolou.

53:58

Lindbohm sa s pukom konečne dostal do útočnej tretiny a hneď od modrej nahodil puk na švédsku bránku. Reideborn ho vyrazil do rohu.

53:20

Berggren zatiahol puk za fínsku bránku, kde ho podržal v súboji s Pokkom. O puk napokon prišiel, pre svoj tím ale získal zhruba 20 sekúnd.

52:47

To sa im i podarilo a Friberg sa dostal k strele z ľavého kruhu. Tou však len minul Olkinuorovu bránku.

52:15

Modrí navyše získali puk na svoje hokejky. Obrancovia Švédska s ním zacúvali dozadu a snažia sa vytiahnuť napádajúcich Fínov vyššie.

51:30

Fíni sa stále snažia prejsť do švédskeho obranného pásma, Švédi ale čakajú na svojho súpera v zoradenej obrane a nepúšťajú ho k ničomu.

50:58

Švédi sa už nikam netlačia a keď im puk odskočil v strednom pásme, tak ho prenechali fínskym obrancom.

50:14

Fíni sa nasťahovali do útočného pásma, Seppälä si ale nedokázal spracovať prihrávku na modrú čiaru a puk mu odskočil do strednej tretiny.

49:45

Fíni sa pokúsili o rýchlu odpoveď, ich útok ale zastavil ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.

48:31

48:31 Filip Hållander (SWE) - 2:1

48:31

Švédsko dalo gól!
Švédi sa dostávajú znovu do vedenia! FILIP HÅLLANDER si prevzal puk vo vlastnej obrannej tretine, potiahol ho do útočného pásma a z vrcholu pravého kruhu vystrelil. Jeho pokus zrejme ešte nechtiac tečoval obranca Seppälä, puk totiž pred brankárom Olkinuorom trochu zaplával a gólman Fínska už na to nedokázal zareagovať. Asistencie: Nils Lundkvist, Jesper Sellgren.

47:58

Puk sa zasekol v strednom pásme pri mantineli, odkiaľ ho napokon vybojoval Puustinen. Ten sa pokúsil o individuálny prienik, neprešiel však cez obrancu Sellgrena.

47:27

Anttila si potiahol puk po ľavom krídle do útočnej tretiny, kde spadol v súboj s Holmom. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej.

46:38

Švédi prebrali iniciatívu a Fínom v posledných minútach požičiavajú puk minimálne. Fíni ale i tak napádajú Švédov v ich obrannom pásme.

46:06

A nakoniec sa Švédi sami vytlačili z útočného pásma. Lundkvist potom vyhral korčuliarsky súboj s Lundellom a bol pri puku ako prvý.

45:25

Švédi sa prvýkrát v treťom dejstve usadili v útočnom pásme, Fíni ich ale počas celého ich útoku nepustili od mantinelov do streleckých pozícií.

44:38

Podarilo sa im to až po neúspešnom prechode Fínov cez stredné pásmo. Wingerli potom nahodil puk od modrej a jeden z tečujúcich hráčov ho zrazil na ochrannú sieť.

43:57

Švédi držia aktívnym forčekingom Fínov v ich obrannej tretine a bránia im v rozohrávke útočnej akcie. Puk ale na svoje hokejky získať nedokázali.

43:28

Kaski hneď po prechode červenej čiary vystrelil na Reideborna, ktorý puk chytil.

43:03

Následná švédska rozohrávka sa skončila ďalším neúspechom. Oba tímy striedajú.

42:29

Sund sa od pravého mantinelu prekľučkoval medzi kruhy a vystrelil, jeho pokus ale zastavil korčuľou jeden zo švédskych obrancov.

42:00

Friberg si spracoval prihrávku na ľavé krídlo, pretlačil sa cez Pokku a dostal sa až k strele, ktorú Olkinuora pri pravej žŕdke chytil.

41:30

Pokka nahodil od modrej čiary puk mimo Reidebornovu bránku. Hrací predmet sa potom k nemu vrátil a fínsky obranca nahodil puk do rohu útočnej tretiny.

40:53

Fíni vstúpili do tretej tretiny veľmi aktívne a rýchlo sa vrátili do švédskej obrannej tretiny. Zatiaľ si prihrávajú puk len popri mantineli.

40:25

Prvé vhadzovanie v tretej tretine vyhrali Švédi, hneď ale o puk prišli a Reideborn musel chytiť nahodenie od mantinelu.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 12:37.
Druhá tretina bola zrkadlovým obrazom prvej tretiny. V tejto časti zápasu boli trikrát vylúčení Švédi a hneď svoju prvú presilovkou dokázali Fíni využiť zásluhou krásnej strely Lundella. Fíni boli aktívnejší, viac korčuľovali, viac napádali, ale na strelách na bránku sa to príliš neprejavilo a za 40 minút namierili na Reidebornovu bránku len šesťkrát. Oba tímy však akoby hrali bez emócií a nedávajú do hry viac nasadenia, ako je nutné.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 5:5 (18:6)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:39

Fíni zastavili švédsky útok v strednom pásme a zaútočili. Ruohomaa z otočky nahadzoval puk na bránku Švédov, jeho prihrávku ale žiadny z jeho spoluhráčov nezasiahol.

39:00

Švédsko v plnom počte.

38:49

Lundell dostal výbornú prienikovú prihrávku na ľavé krídlo, jediný obranca Švédov ho ale vytlačil až do príliš ostrého uhla a jeho prihrávku zastavil gólman Reideborn.

38:20

Innala potom pálil z rovnakého miesta i po prihrávke od modrej čiary, tentokrát ale jeho strelu gólman Reideborn rovno chytil.

38:01

Kontiola našiel krížnou prihrávkou Innalu, ktorý z prvej z pravého kruhu vypálil na švédsku bránku. Gólman Reideborn sa stihol presunúť a skvelým zákrokom strelu vyrazil.

37:27

Fíni sa hneď po vyhranom buly rozostavili do presilovkového vzorca. Kontiola ale na ľavom krídle dlho váhal s prihrávkou a Švédi mu puk odpálili.

37:00

Vylúčenie v tíme Švédsko (Pär Lindholm – 2 min., podrazenie).

36:16

Vo fínskej obrane sú kvôli švédskemu napádaniu veľké zmätky a bieli rozohrávali puk na hráčov, ktorí odišli striedať. Napriek tomu im Švédi puk nechtiac vrátili.

35:48

Švédi postupne preberajú iniciatívu a vrátili sa do fínskej obrannej tretiny. Z tejto svojej akcie ale okrem jedného nepresného nahodenia od mantinelu nevyťažili nič.

35:09

Sylvegard dlho váhal s prihrávkou a nakoniec mu Fíni puk vypichli. Hostia potom opäť pokazili rozohrávku a hrací predmet skončil až za Reidebornovou bránkou.

34:34

Anttilovu nepresnú prihrávku v strednom pásme vystihli Švédi, ktorí sa okamžite nasťahovali do fínskej obrannej tretiny.

34:05

34:05 Oscar Lindberg (SWE)

34:05

Lindberg prenikol do útočného pásma po pravom krídle a strelou zápästím z pravého kruhu trafil hornú žŕdku Olkinuorovej bránky.

33:36

Modrí si zhruba 30 sekúnd prihrávali puk vo vlastnej obrannej tretine, až proti nim konečne vyrazili napádajúci Fíni. Puk ale udržali na svojich hokejkách.

33:07

Kempe pristavil na pravom krídle puk pre Hållandera, ktorého strelu zablokoval Puustinen. Fíni potom vyhodili hrací predmet do stredu klziska.

32:31

Pokus Švédov o rýchly protiútok zastavil ofsajd. Fíni sa s rozohrávkou neponáhľajú a prihrávajú si puk vo vlastnom obrannom pásme.

32:01

Fíni i po komerčnej prestávke pokračujú vo svojej aktivite. Suomi obkrúžil švédsku bránku, jeho prihrávka bekhendom ale neprešla na spoluhráčov.

31:38

Fíni predvádzajú teraz svoju najlepšiu pasáž v zápase a začali strieľať zo všetkých možných pozícií. Naďalej však majú veľký problém namieriť na Reidebornovu bránku.

31:18

Hneď sa však Fíni vrátili do útočnej tretiny a pokračujú vo svojej kombinácii. Sund tvrdou strelou od modrej trafil cloniaceho Tiivolu.

30:45

Fíni sa aj po konci presilovej hre držali v útočnom pásme, odkiaľ ich vyhnal až vyhodením puku Sellgren.

30:28

Švédsko v plnom počte.

30:00

Až teraz sa Fíni konečne vrátili do švédskej obrannej tretiny. Innala tvrdou strelou od modrej minul švédsku svätyňu, puk ale zostal na hokejkách Fínov.

29:32

Švédi zastavili fínske nahodenie za Reidebornovu bránku a znovu puk odpálili cez všetky čiary.

29:04

Švédi vyhodili puk k Olkinuorovi, odkiaľ puk zaviezol do útočnej tretiny Lundell. Ten potom sám pokazil fínsku kombináciu nepresnou prihrávkou.

28:40

Strelec fínskeho gólu Lundell strieľal hneď po buly sprava, Reidebornovu bránku ale minul.

28:28

Vylúčenie v tíme Švédsko (Klas Dahlbeck – 2 min., držanie).

28:19

Fíni sa stále nedokážu prekombinovať do streleckej pozíce, a tak musia absolvovať hromadu súbojov o puk pri mantineli.

27:42

Až po takmer 4 minútach od streleného gólu sa Fíni dostali do útočnej tretiny, Švédi ich však rýchlo vytlačili do rohu.

27:13

Hållander si navádzal puk z ľavého krídla na os klziska, jeho pokus ale neprešiel cez cloniacich hráčov.

26:37

Fínom sa dvakrát za sebou nepodarilo znovu prejsť stredným pásmom, ani švédska rozohrávka ale nebola o nič lepšia.

26:11

Fínom sa od gólu vôbec nedarí prechod stredným pásmom. Teraz ich útok zastavila prihrávka Suomiho rukou.

25:33

Sund vybojoval puk za vlastnou bránkou, posunul ho ale len do stredného pásma. Švédi chceli rýchlo zaútočiť, Dahlbeck sa ale dostal do ofsajdu.

24:50

Švédi sa okamžite vrhli do útoku a zatlačili Fínov do ich obranného pásma. K strele sa od mantinelov ale nedostali.

23:54

23:54 Anton Lundell (FIN) - 1:1

23:54

Fínsko dalo gól!
Fíni tiež využívajú svoju prvú presilovku a vyrovnávajú! Kaski posunul puk od modrej na ľavé krídlo na ANTONA LUNDELLA, ktorého Švédi nechali, aby si puk potiahol do ľavého kruhu. Aj keď sa už zdalo, že sa dostáva do ostrého uhla, tak vystrelil a krásnou strelou vymietol všetky pavučiny v pravom hornom rohu Reidebornovej bránky. Asistencie: Oliwer Kaski, Jere Karjalainen.

23:36

Fíni vyhrali buly pred švédskou bránkou a okamžite sa rozostavili do presilovkovej formácie.

23:13

Vylúčenie v tíme Švédsko (Jesper Sellgren – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

22:42

Fíni buly vyhrali, napriek tomu sa však Švédi dostali k puku a Wingerliho nahodenie od ľavého mantinelu musel Olkinuora chytiť do lapačky.

22:05

Lindholm si nespracoval prihrávku na pravé krídlo. Fíni chceli rýchlo rozohrať na opačnú stranu, puk ale opäť vyhodili na zakázané uvoľnenie.

21:36

Fíni vysoko napádali Švédov a donútili ich k chybnej rozohrávke. Ich útok sa ale zasekol v rohu útočnej tretiny.

20:59

Sellgrenovu strelu od modrej Olkinuora vyrazil a Fíni následne vyhodili puk do stredného pásma. Oba tímy striedajú.

20:30

Oba tímy hneď na úvod druhej tretiny pokazili rozohrávky a po fínskom zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred brankárom Olkinuorom.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 11:48.
Prvá tretina veľa zaujímavých momentov nepriniesla a je vidieť, že oba tímy sa podvedome už trochu šetria na MS, takže v ich hre nebolo toľko nasadenia, koľko by sme zrejme čakali. Fíni vstúpili do zápasu výrazne aktívnejšie, mali však veľký problém vôbec namieriť na Reidebornovu bránku. Dôkazom toho je i ukazovateľ počtu striel na bránku, v ktorom majú Fíni jediný pokus na švédsku bránku. Aktivita Fínov skončila prvým oslabením, ktoré využil na otvárací a zatiaľ jediný gól zápasu Frödén a po ňom prevzali iniciatívu zápasu Švédi. Tí boli na rozdiel od Fínska výrazne presnejší a mali v niektorých pasážach až drvivý tlak, cez dobre brániacich Fínov sa ale do nebezpečnejších situácií dostávali len sporadicky.

Strely na bránku v 1. tretine: 13:1

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:53

Až v úplnom závere prvej tretiny vyhodili Fíni puk do stredného pásma.

19:15

Švédi majú v záverečných minútach až drvivý tlak. Rasmussen tečoval Holmovu strelu a Fíni mali šťastie, že sa puk zastavil na chráničoch brankára Olkinuoru.

18:42

Berggren zaviezol puk po ľavom krídle do útočnej tretiny a prihrávkou do druhej vlny na Nygrena pripravil spoluhráčovi streleckú pozíciu. Nygrenov pokus chytil fínsky brankár Olkinuora.

18:18

Sériu súbojov v tejto časti klziska Fíni vyhrali, Švédi ale hneď potom začali novú a po nej mohli zaútočiť. Dahlbeck zaviezol puk za fínsku bránku a jeho prihrávka pred ňu sa od korčule obrancu Fínska odrazila k brankárovi Olkinuorovi, ktorý puk prikryl lapačkou.

17:42

Nygrenovu strelu hneď po vhadzovaní brankár Olkinuora vyrazil. Fíni mohli potom vyraziť do prečíslenia 2 proti 1, nepresná finálna prihrávka ale skončila v rohu útočnej tretiny.

17:02

Švédsky tlak ešte pokračoval ďalej a ukončil ho až chytením Sellgrenovej strely od modrej fínsky gólman Olkinuora.

16:36

Kempe urobil s pukom okruh okolo fínskej obrannej tretiny a z otočky vystrelil. Olkinuorovu bránku svojou strelou minul.

15:55

Švédom sa rozohrávka príliš nevydarila a Fíni získali ich nahodenie za Olkinuorovu bránku. Ani fínske nahodenie ale nebolo o nič lepšie, a tak si tímy kontrolu nad pukom vystriedali.

15:25

Eronen tvrdou strelou z pravého kruhu vystrelil mimo švédskej bránky. Puk sa potom odrazil von zo švédskej obrannej tretiny.

15:02

Už v strednom pásme však o puk prišli a dezorientovaní Fíni, ktorí už šli pomaly striedať, musia byť teraz radi, že Holmovu prihrávku do bránkoviska zastavil gólman Olkinuora.

14:32

Rasmussenovu strelu z pravej strany, z veľmi ostrého uhla, zastavil brankár Olkinuora pri žŕdke a Fíni otočili hru do útoku.

14:07

Následné nahodenie Fínov za Reidebornovu bránku zastavil Dahlbeck. Ten rýchlo rozohral na opačnú stranu.

13:29

Pokka vysunul spoluhráčov do prečíslenia 2 proti 1, Sellgren ale vystihol moment, kedy fínskemu útočníkovi puk odskočil a vypichol mu ho k mantinelu.

13:05

Paradoxne sa zakázaným uvoľnením previnili Švédi, konkrétne Sellgren.

12:37

A hneď prišiel protiútok zo strany Švédov. Sellgrenovo nahodenie od modrej minulo fínsku bránku a aj keď Fíni vyhodili puk cez všetky čiary, tak sa zakázané uvoľnenie nepíska.

12:08

Fíni sa po dlhšej dobe usadili v útočnom pásme. Kaski našiel krížnou prihrávkou na pravom krídle Innalu, jeho strelu ale švédsky obranca zablokoval.

11:39

Fínsko v plnom počte.

11:07

Holmovu strelu od modrej Fíni zablokovali a s veľkými problémami vyhodili puk do stredného pásma. Fínsko rýchlo strieda.

10:36

Olkinuora vyrazil strelu od modrej, puk sa ale vrátil k Švédom. Tlak hráčov v modrých dresoch pokračuje ďalej.

10:06

Švédi začali tretiu presilovku stratou puku, po nej sa ale rýchlo vrátili do útočného pásma a už kombinujú okolo fínskeho obranného štvorca.

09:39

Vylúčenie v tíme Fínsko (Anton Lundell – 2 min., podrazenie).

09:17

Švédi sa k strele na bránku dostali až po konci presilovky. Larssonovu strelu z ľavého kruhu chytil pripravený fínsky gólman Olkinuora.

09:12

Fínsko v plnom počte.

08:31

Švédi sa usadili v útočnej tretine, k strele sa cez dobre pohybujúcich Fínov ale nedostali a Anttila im na modrej čiare navyše vypichol puk do stredného pásma.

08:00

Anttila ešte obral Švédov o puk v strednom pásme a obkrúžil s ním celé fínske útočné pásmo. Táto presilovka Švédov zatiaľ nie je tak vydarená ako prvá presilovka.

07:25

Fíni vyhrali prvé buly vo vlastnej obrannej tretine a vyhodili puk do útočnej tretiny.

07:12

Vylúčenie v tíme Fínsko (Anton Lundell – 2 min., hákovanie).

06:47

06:47 Jesper Frödén (SWE) - 1:0

06:47

Švédsko dalo gól!
Švédi využívajú presilovku a otvárajú skóre! Lindberg našiel krásnou prihrávkou od pravého mantinelu v ľavom kruhu Lundkvista, ktorý z prvej vystrelil na bránku. Fínsky brankár Olkinuora sa proti tejto strele stihol presunúť a vyrazil ju ľavým betónom, puk sa ale odrazil priamo k JESPEROVI FRÖDÉNOVI, ktorý ho z prvej poslal do odkrytej fínskej svätyne. Asistencie: Nils Lundkvist, Oscar Lindberg.

06:13

Švédi spod fínskeho tlaku skočili rovno do presilovky. Ich prvý útok sa skončil neúspechom a sami sa vytlačili nepresnou prihrávkou na modrú čiaru do strednej tretiny.

05:55

Vylúčenie v tíme Fínsko (Eemeli Suomi – 2 min., krosček).

05:46

Fíni ešte pokračovali v tlaku a Švédi ich o puk nedokázali obrať. Nakoniec im pomohli samotní bieli nepresnou strelou.

04:51

04:51 Marko Anttila (FIN)

04:51

Anttila sa po prihrávke na pravé krídlo dostal do úniku. Strelu z pravého kruhu brankár Reideborn vyrazil, puk sa ale odrazil priamo pred neho a nakoniec sám Anttila dorážkou tesne minul švédsku bránku.

04:06

Reideborn zastavil nahodenie Fínov na jeho bránku a spou so svojimi obrancami rozohral švédsky útok. Ten sa zasekol na útočnej modrej čiare.

03:43

Fíni sú v týchto chvíľach aktívnejší a rýchlo sa vrátili do útočnej tretiny, Rasmussen ale puk v súboji za Reidebornovou bránkou získal.

03:04

Nakoniec sa Fíni sami vytlačili z útočnej tretiny bez toho, aby sa dostali k strele. Následné nahodenie za švédsku bránku odpálil do stredného pásma brankár Reideborn.

02:39

Fíni sa zatiaľ nedostali od mantinelov, kam ich Švédi veľmi dobre vytláčajú.

02:06

Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom, až sa nakoniec vrátil naspäť k Fínom. Tí ho zatiahli do svojej útočnej tretiny.

01:21

Fíni dobrým forčekingom obrali Švédov o puk, zo svojej útočnej akcie ale vyťažili len jednu strelu, ktorú Reideborn zastavil.

00:50

Fínske nahodenie za švédsku bránku zastavil brankár Reideborn. Švédi potom rozohrali svoj útok, na konci ktorého musel fínsky gólman Olkinuora vyraziť betónom Kempeho strelu spomedzi kruhov.

00:15

Švédi vyhrali úvodné buly a hneď nahodili puk na fínskeho gólmana Olkinuoru, ktorý si tak pripísal prvý zákrok.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Švédi budú hrať v modrých dresoch, Fíni v bielych.
Obe mužstvá už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu po hymnách Fínska a Švédska začne.
Úvodné zostavy:

Švédsko: Reideborn (Ersson) – Lööv, Dahlbeck (C), Nygren, Holm, Lundkvist (A), Sellgren – M. Kempe, Rasmussen (A), Hållander – Friberg, P. Lindholm, O. Lindberg – Larsson, Ljungh, Sylvegard – Berggren, Wingerli, Frödén.

Fínsko: Olkinuora (Säteri) – Seppälä, Kaski, Ohtamaa (A), Eronen, Parikka, Pokka, Sund, Lindbohm – Sallinen, Lundell, Puustinen – Innala, Kontiola (A), J. Karjalainen – Suomi, Ruohomaa, Ojamäki – Hännikäinen, Tiivola, Anttila (C) – Nousiainen.

Rozhodca: Pešina, Šindel – Brejcha, Lederer (CZE).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať pred obmedzeným počtom divákov.


Vzájomné zápasy

V tejto sezóne Euro Hockey Tour hovorí vzájomná bilancia pre švédsku reprezentáciu. Prvý zápas v novembri 2020 vyhrali Fíni doma 3:2, pred Vianocami v Moskve však vyhrali Švédi 4:1 a švédsky národný tím potom zdolal Fínov vo februári 2021 i na domácej pôde (3:0).


Fínsko

Fínsko vstupuje do posledného dňa Euro Hockey Tour ako posledný tím celkového hodnotenia, na tretích Švédov ale stráca jediný bod. Fíni na rozdiel od Švédov neodohrali pred týmto turnajom žiadne prípravné zápasy a jedinou prípravou na MS v hokeji tak pre nich sú práve České hokejové hry. Do nich vstúpili prehrou 1:2 s domácim výberom, potom sa však stali prvým tímom, ktorý dokázal v tejto sezóne Euro Hockey Tour zdolať suverénneho víťaza súťaže Rusko (4:1).

Posledných 5 zápasov:
Rusko – Fínsko 3:2
Fínsko – Česko 3:2 po nájazdoch
Švédsko – Fínsko 3:0
Fínsko – Česko 1:2
Rusko – Fínsko 1:4


Švédsko

Švédi sa pred posledným kolom Euro Hockey Tour nachádzajú na treťom mieste celkového hodnotenia, z ktorého sa už vyššie posunúť nemôžu. Na druhých Čechov strácajú 4 body, naopak pred poslednými Fínmi majú len jednobodový náskok. Pred týmto turnajom odohrali Švédi prípravné dvojzápasy s Dánmi a Nórmi a výsledkovo svojich súperov nijak výrazne neprevalcovali. S Dánmi v druhom zápase prehrali, inak však všetky zápasy vyhrali – dvakrát o 2 góly a prvý zápas proti Nórom o 3. Na Českých hokejových hrách získali v prvých dvoch zápasoch jediný bod, ktorý získali prehrou po predĺžení s domácimi Čechmi.

Posledných 5 zápasov:
Švédsko – Dánsko 2:3
Švédsko – Nórsko 5:2
Švédsko – Nórsko 5:3
Švédsko – Rusko 4:6
Česko – Švédsko 3:2 po predĺžení
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Euro Hockey Tour medzi Švédskom a Fínskom. Stretnutie sa začne o 11:00.

Švédsko – Fínsko

3:2

koniec (1:0, 0:1, 2:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 7. Frödén (Lundkvist, O. Lindberg), 49. Hållander (Lundkvist, Sellgren), 59. Rasmussen (O. Lindberg, M. Kempe) – 24. Lundell (Kaski, J. Karjalainen), 60. Sallinen (Kaski, J. Karjalainen)

Švédsko: Reideborn (Ersson) – Lööv, Dahlbeck (C), Nygren, Holm, Lundkvist (A), Sellgren – M. Kempe, Rasmussen (A), Hållander – Friberg, P. Lindholm, O. Lindberg – Larsson, Ljungh, Sylvegard – Berggren, Wingerli, Frödén.

Fínsko: Olkinuora (Säteri) – Seppälä, Kaski, Ohtamaa (A), Eronen, Parikka, Pokka, Sund, Lindbohm – Sallinen, Lundell, Puustinen – Innala, Kontiola (A), J. Karjalainen – Suomi, Ruohomaa, Ojamäki – Hännikäinen, Tiivola, Anttila (C) – Nousiainen.

Rozhodca: Pešina, Šindel – Brejcha, Lederer (CZE)

Priebeh zápasu
1. tretina
05:55 FIN 2 Suomi, krosček
06:47 SWE 1:0 Frödén (Lundkvist, O. Lindberg)
07:12 FIN 2 Lundell, hákovanie
09:39 FIN 2 Lundell, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
23:13 SWE 2 Sellgren, nebezpečná hra vysokou hokejkou
23:54 FIN 1:1 Lundell (Kaski, J. Karjalainen)
28:28 SWE 2 Dahlbeck, držanie
37:00 SWE 2 P. Lindholm, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
48:31 SWE 2:1 Hållander (Lundkvist, Sellgren)
59:00 SWE 3:1 Rasmussen (O. Lindberg, M. Kempe)
59:59 FIN 3:2 Sallinen (Kaski, J. Karjalainen)
Koniec