Menu

Futbal

Francúzsky pohár

AS Monaco – Paríž Saint-Germain

0:2

koniec (0:1)

19.05.2021, 21:15 • Stade de France, Saint-Denis • Finále • Tomáš Reiner (@ReinyTom) cz

Tipsport: 4.13 3.82 1.79

Kylian Mbappé se výraznou měrou podepsal na vítězství Paris Saint-Germain a zisku trofeje, když v prvním poločase nejprve fantastickým napadáním a přihrávkou připravil gól pro Maura Icardiho a devět minut před koncem poté sám přidal pojistku. Konečný výsledek finále. AS Monako 0 Paris Saint-Germain 2. (23:10:36)

90+3

Konec zápasu.

90

Nad rámec dnešního finále byly nastaveny 3 minuty.

90

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Pablo Sarabia.

89

Do konce dnešního finále zbývají odehrát necelé dvě minuty a Paris Saint-Germain je hodně blízko titulu, obzvlášť, když teď hlavičkoval mimo Stefan Jovetić.

88

Paris Saint-Germain už se snaží především klidně kombinovat a držet míč na svých kopačkách. Jakmile se ale otevře prostor, vyráží rychle směrem vpřed.

86

Rohový kop PSG žádné nebezpečí nepřinesl a Marquinhos sáhl v blízkosti středového kruhu k taktickému faulu, za který byl potrestán žlutou kartou.

85

Benoît Badiashile se musel rychle vrátit, aby míč před jedním z fotbalistů PSG odvrátil na rohový kop, což se mu podařilo, a poté zamířil do šestnáctky. Přijde gól?

84

Monako bylo po celý zápas herně aktivnějším týmem, jenže se nedokázalo dostat do slibných šancí a PSG ho za to potrestalo. Paříž vede v závěru střetnutí 2:0.

81

81. Kylian MBAPPÉ - 0:2

81

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Ángel Di María parádně prostrčil míč na KYLIANA MBAPPÉHO, který tentokrát loboval u levé tyče, a jeho přízemní oblouček se snesl z ostrého úhlu ke vzdálenější pravé tyči! Je zřejmě rozhodnuto!

80

Kylian Mbappé se pokusil přehodit brankáře Monaka lobem ze střední vzdálenosti a jeho fantastický pokus se vzápětí snesl na břevno!

79

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Leandro Paredes, přichází Ander Herrera.

79

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Moise Kean.

79

Aurélien Tchouaméni si naběhl na odvrácený míč a zpoza šestnáctky práskl pohotově do míče, jeho rána ovšem zamířila vysoko nad bránu Paris Saint-Germain.

77

Kylian Mbappé bez problému předběhl u levé postranní čáry dvojici protihráčů a poté si to namířil přímo do šestnáctky, třetí fotbalista Monaka už ho ale zastavil.

75

Na hrací plochu přišel další hráč, který má bohaté zkušenosti s anglickou Barclays Premier League. Posílit ofenzivu Monaka přišel velezkušený Cesc Fàbregas.

74

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Cesc Fàbregas.

73

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Axel Disasi, přichází Benoît Badiashile.

71

Krépin Diatta se vzápětí dostal na levé straně šestnáctky k odraženému míči a ihned napřáhl k přízemní střele, se kterou si pozorný Keylor Navas poradil, když na přední tyči míč lapil!

69

Fotbalisté AS Monaka málem měli po obrovské smůle v prvním poločase obrovské štěstí, jenže centr z pravého křídla se snesl jen na břevno!

67

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Colin Dagba.

65

Fanoušci pařížského celku promiňte, ale Paris Saint-Germain nepředvádí fotbal hodný mistra. PSG hraje strašně pasivně a dopředu je až na gól téměř nulové.

64

A ten samý hráč znovu v akci. Leandro Paredes před pár okamžiky málem překopl stadion a o pár sekund později předvedl ostrý skluz. Karta ovšem nepřišla.

63

Leandro Paredes byl zřejmě hráčem, který se pokusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho střela ale málem přeletěla stadion a Radosław Majecki zůstal v klidu.

62

Do pokutového území Paris Saint-Germain létal jeden centr za druhým, jenže fotbalisté pařížského celku bezvadně brání a nepouští AS Monako do šance.

61

Monako sáhlo ke dvojitému střídání a na hřiště přišel útočník Stefan Jovetić, kterého si můžete pamatovat z působení v Manchesteru City nebo Fiorentině.

60

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Youssouf Fofana, přichází Gelson Martins.

60

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Stevan Jovetić.

59

Z pohledu fotbalistů Monaka se nic kloudného neděje, a tak už se u lavičky připravuje dvojité střídání. Dokáže realizační tým monackého týmu oživit hru?

58

Monako rozjelo zajímavou akci na pravém křídle a po zpětné přihrávce přišel pěkný přetažený centr, jenže jeden z hráčů Monaka na něj pak bohužel nedosáhl.

56

Paris Saint-Germain mohlo přidat pojistku po rozehrání rohového kopu, jenže centr byl pro všechny hráče příliš vysoký a Radosław Majecki míč stáhl ze vzduchu.

55

Mauro Icardi zvedl hlavu na pravé straně šestnáctky a pod sebe posílal pěknou přihrávku, kterou jeden z obránců Monaka razantním odkopem poslal na roh.

53

Pokud Monako zrychlí přechod z obrany do útoku a zlepší finální přihrávky, může být pro PSG velice nebezpečné, zatím se tomu tak ovšem neděje.

51

51. Ben Yedder Navase nepřekonal

51

Wissam Ben Yedder mohl skórovat u levé tyče z blízkosti a úhlu, Keylor Navas ho ale fantasticky vychytal a navíc se mával ofsajd! Stále stav 0:1.

50

Herní styl pařížského celku se nebojím označit za udržovací. Od té doby, co se PSG ujalo vedení, jeho fotbalisté pouze brání. Monako potřebuje vstřelit gól.

49

Paris Saint-Germain dnes nastoupil v úplně nejsilnější sestavě a zatím je to znát. Monako je vyrovnaným soupeřem, bohužel se ale těžko dostává do šancí.

48

Aurélien Tchouaméni byl zřejmě hráčem, který si nabíhal na vzdálenější pravé tyči na krásný centr z levého křídla a jen o vlásek na něj nedosáhl. Odkop.

47

Ruben Aguilar nenastoupil do druhého poločasu a zřejmě za to může zranění. Se stoprocentní jistotou to ale říci nemohu. Nahradil ho záložník Krépin Diatta.

46

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Ruben Aguilar, přichází Krépin Diatta.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:18.

Monako odehrálo poměrně slušných pětačtyřicet minut a PSG až na jednu střelu k ničemu nepustilo, jenže v polovině prvního poločasu udělal obrovskou chybu v obraně Axel Disasi a Mauro Icardi ji po nesobecké přihrávce Kyliana Mbappého pohodlně potrestal. Skóre po poločase. AS Monako 0 PSG 1.

45+1

První poločas skončil.

45

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

44

Monako poté rozehrávalo rohový kop, centr z levé strany ale poté žádné nebezpečí nepřinesl a byl fotbalisty PSG bez problému odvrácen. Stále 0:1.

43

Paris Saint-Germain se v závěru poločasu pouze brání a Monako mohlo udeřit po pohotové střele zpoza šestnáctky, byla ovšem sražena vedle levé tyče.

40

Fotbalisté Monaka během posledních okamžiků zvýšili obrátky a začínají se dostávat alespoň do náznaků šancí. Monako zahrávalo třetí rohový kop, šance nikde.

37

37. Šance Monaka končí u Navase

37

Monako rozehrálo na levé straně standardní situaci a jeho centr byl uprostřed šestnáctky nepříjemně tečován, míč teď málem zapadl ke vzdálenější pravé tyči, Keylor Navas u ní ale byl včas připraven! Nakonec lehký zákrok gólmana.

36

Alessandro Florenzi chtěl napadat u postranní čáry, jenže to přehnal s důrazem a zezadu skopl jednoho z hráčů Monaka k zemi. Standardní situace AS Monaka.

35

Utkání začíná nabírat na tempu a úvodní branka PSG tomu hodně pomohla, jen škoda pro Monako, že padla po obrovské chybě obránce Axela Disasiho. PSG vede.

33

Že bychom tedy sledovali bůh ví jak pohledné finále, to se zatím říci nedá. Změnit to mohl střelou zpoza šestnáctky Alessandro Florenzi, Radosław Majecki ale vyrazil jeho bombu mířící pod břevno volejbalovým zákrokem na rohový kop! Krásná střela bez přípravy ze druhé vlny.

32

Youssouf Fofana předvedl hodně nepřesnou kolmou přihrávku, kterou jeden z hráčů PSG jen kontroloval, a brankář Keylor Navas poté rozehrával od své brány.

29

V pokutovém území Paris Saint-Germain teď došlo k několika odrazům míče a už to vypadalo, že se Monako dostane ke střele, nakonec se tak ale nestalo. Škoda.

27

Kylian Mbappé si výborně pokryl míč na vlastní polovině hřiště tělem a zdálo se, že byl faulován, nakonec ale následovalo autové vhazování týmu z Paříže. Stav 0:1.

25

Caio Henrique si nabíhal na vzdálenější levé tyči na pěkný přetažený centr z pravé strany hřiště, těsně před ním ale tečoval míč mimo jeho dosah spoluhráč.

22

Monako mohlo rychle odpovědět, protože centr z levého křídla vypadal velice nadějně, jeden z útočníků se ale nakonec k hlavičce nedostal. Byl dobře pokryt.

19

19. Mauro ICARDI - 0:1

19

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Axel Disasi se nehal hloupě připravit o míč na hranici vlastní šestnáctky a MAURO ICARDI teď po přihrávce napadajícího Kyliana Mbappého skóroval do prázdné brány! PSG tedy vede 1:0!

18

Monako se konečně snaží vytvořit něco kloudného směrem kupředu, problém je v tom, že otevírá okénka vzadu a PSG tak může udeřit z rychlého protiútoku.

17

PSG dokázalo odvrátit nepříjemný centr soupeře od rohového praporku a Kylian Mbappé poté předvedl senzační sprint, po kterém přenesl hru doprava.

15

Ze zápasu uběhlo necelých patnáct minut a zatím je to o dobývání branky Monaka, které se neustále brání a jen zřídka se dostává přes půlící čáru. Stav je 0:0.

12

Ángel Di María sice prohrál sprinterský souboj na pravém křídle, vybojoval ale pro svůj tým alespoň rohový kop, po kterém na přední tyči pálil Mauro Icardi, jeho prudká střela ale byla zablokována, stejně jako předchozí projektil jednoho z jeho spoluhráčů! První slibná šance.

10

Monako mělo k dispozici výhodu rohového kopu, jenže po centru z levé strany fauloval Axel Disasi, který se ve vzdušném souboji opřel rukama do protihráče z PSG.

9

Keylor Navas chtěl nyní zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou, která byla hodně riskantní a málem přinesla nebezpečný protiútok ze strany fotbalistů AS Monaka.

8

Monaco hraje od úvodních minut hodně pasivně a jen zřídka se vydává na polovinu soupeře. Do šestnáctky AS přilétla vysoká svíce a míč stáhl Radosław Majecki.

6

Abdou Diallo se nyní rozebíhal za míčem podél levé postranní čáry a do cesty se mu nepříjemně postavil Alexandr Golovin, který ho udeřil loktem do obličeje.

4

PSG rozjelo na pravém křídle nádhernou kombinační akci na jeden dotek, jenže přízemní centr byl na přední tyči odvrácen a ani následná akce nevyšla.

2

Paris Saint-Germain vstoupil do utkání velice aktivně a zatím se hra odehrává převážně na polovině Monaka. Monacký klub mohl přejít do protiútoku, nestalo se.

1

Finále francouzského poháru mezi Monacem a PSG bylo právě zahájeno. Výkop utkání obstarali fotbalisté pařížského celku, kteří hledají náplast za Evropu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AS Monaco FC: Majecki – Sidibé, Disasi, Maripán, Caio Henrique – Aguilar, Tchouaméni, Fofana, Golovin – Volland, Ben Yedder (C).
Náhradníci: Mannone – Ballo-Touré, Fàbregas, Matazo, Jovetić, Matsima, Diatta, Badiashile, G. Martins.

Paris Saint-Germain FC: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kehrer, A. Diallo – Paredes, Danilo Pereira, I. Gueye – Di María, Icardi, Mbappé.
Náhradníci: S. Rico – Bakker, Dagba, Pembele, Rafinha Alcântara, A. Herrera, Draxler, Kean, Sarabia.

Rozhodčí: François Letexier. Asistenti: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni. Čtvrtý rozhodčí: Jeremy Stinat.

Obě mužstva se utkala dvakrát také ve francouzské Ligue 1 a vždy se z vítězství radoval knížecí klub. Monako nejprve porazilo PSG na své půdě 3:2, když se o rozhodující trefu zápasu postaral zkušený matador Cesc Fabregas. Na jaře se hrála odveta, které hostující AS ovládlo poměrem 2:0. Branky stříleli Sofiane Diop a Guillermo Maripán. Paris Saint-Germain by tak dnes chtěl soupeři vše vrátit a radovat se ze zisku trofeje.

Oba celky v cestě do finále čekala nejtěžší výzva ve čtvrtfinále, kdy Monaco zajíždělo na půdu Lyonu, kde zvítězilo 2:0. Naopak PSG čekalo doma ambiciózní Lille, které smazalo 3:0. Naopak v semifinále už bylo Monaco obrovským favoritem. Vždyť na knížení klub čekal soupeř až ze čtvrté nejvyšší soutěže, GFA74 si odvezl porážku 1:5. PSG se trápilo na půdě Montpellieru, které udolal až v penaltách, které rozhodl Moise Kean.
Vítáme vás u prvního vrcholu ve francouzském klubovém fotbale. Zatímco v Ligue 1 ještě není rozhodnuto, v poháru přichází na řadu finále, kterého se budou účastnit AS Monaco FC a Paris Saint-Germain FC. Kdo zvedne večer trofej nad hlavu?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

AS Monaco – Paríž Saint-Germain

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 19. Icardi, 81. Mbappé

Karty:   86. Marquinhos (PSG)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:10.

AS Monaco: Majecki – Sidibé, Disasi (73. Badiashile), Maripán, Caio Henrique – Aguilar (46. Diatta), Tchouaméni, Fofana (60. G. Martins), Golovin – Volland (74. Fàbregas), Ben Yedder (C) (60. Jovetić).
Náhradníci: Mannone – Ballo-Touré, Fàbregas, Matazo, Jovetić, Matsima, Diatta, Badiashile, G. Martins.

Paríž Saint-Germain: Navas – Florenzi (67. Dagba), Marquinhos (C), Kehrer, A. Diallo – Paredes (79. A. Herrera), Danilo Pereira, I. Gueye – Di María (90. Sarabia), Icardi (79. Kean), Mbappé.
Náhradníci: S. Rico – Bakker, Dagba, Pembele, Rafinha Alcântara, A. Herrera, Draxler, Kean, Sarabia.

Rozhodca: François Letexier. Asistenti: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni. Čtvrtý rozhodčí: Jeremy Stinat