Menu

Hokej

Majstrovstvá sveta

Nórsko – Kazachstan

3:1

koniec (0:1, 1:0, 2:0)

31.05.2021, 19:15 • Arena Riga, Riga (Lotyšsko) • Skupina B • Michal Sadlek

Tipsport: 4.15 5.11 1.64

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:28:56)
Nóri sa hneď na úvod tretej tretiny dostali do vedenia zásluhou gólu Espelanda a ako sa neskôr ukázalo, tak to bol víťazný gól. Kazachovia museli postupne otvoriť viac hru, veľa gólových príležitostí si ale nevytvorili a naopak sami si museli dávať neustále pozor na možné rýchle protiútoky Nórov. Najväčšou šancou Kazachov na vyrovnanie bola presilová hra v poslednej päťminútovke zápasu, tú ale nevyužili a minútu pred koncom definitívne potvrdil nórsku výhru Mathis Olimb.

Nóri sa tak rozlúčili so šampionátom víťazne, v tabuľke skupiny B ale s 8 bodmi skončia na predposlednom 7. mieste. Kazachstanu však výrazne skomplikovali postupové šance. Kazachovia s 10 bodmi musia čakať na výsledok zajtrajšieho zápasu Kanada – Fínsko a na postup potrebujú, aby Fíni vyhrali po riadnej hracej dobe.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 10:12 (27:27)
Najlepší hráči Nórska na turnaji:

- Jonas Holos
- Mathias Trettenes
- Henrik Haukeland
Keďže pre Nórov dnes turnaj určite končí, tak budú vyhlásení aj traja najlepší hráči nórskeho tímu na tomto šampionáte.
Najlepší hráči zápasu:

Nórsko – Sondre Olden
Kazachstan – Jesse Blacker

Koniec zápasu.

59:43

Kazachstan sa snaží ešte preniknúť do útočného pásma, už ale vypadá rezignovane. Brankár Bojarkin navyše zostal vo svojej bránke.

59:00

59:00 Mathis Olimb (NOR) - 3:1

59:00

Nórsko dalo gól!
Nórsko odskakuje do dvojgólového náskoku a zrejme definitívne rozhoduje o svojej dnešnej výhre! Ken André Olimb zatiahol puk za kazašsku bránku, odkiaľ ho prihral do pravého kruhu na svojho brata MATHISA OLIMBA a ten krásnou strelou vymietol pravý horný roh Bojarkinovej bránky. Asistencia: Ken André Olimb.

58:44

Nóri dokonca zatlačili Kazachov do obrany a tí sa namiesto záverečného tlaku len bránia.

58:11

Akolzin sa pokúsil o individuálny prienik do útočného pásma, ten ale Nóri zastavili na modrej čiare a puk dostali do kazašského obranného pásma.

57:41

Pettersen vypichol v strednom pásme puk Sagadejevovi a nahodil si do rohu útočného pásma, kde ho na niekoľko sekúnd podržal.

57:17

Nórsko v plnom počte.

56:43

56:43 Mats Rosseli Olsen (NOR)

56:43

Rosseli Olsen sa dostal do samostatného nájazdu a aj keď bol pri svojom prieniku zjavne hákovaný, tak rozhodcovia nechali hru pokračovať ďalej. Nór kvôli tomuto zákroku napokon vôbec nevystrelil.

56:12

Dietz ďalšou bombou vyprášil betóny brankára Haukelanda a Nóri potom konečne vyhodili puk až za Bojarkinovu bránku.

55:50

Kazachovia vyhrali buly v útočnom pásme a hneď začali svoju presilovkovú kombináciu. Dietz puk nahodil na nórsku bránku, Haukeland ho ale napriek dorážke Paňukova zastavil medzi betónmi.

55:17

Vylúčenie v tíme Nórsko (Martin Röymark – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, nešportové správanie). Trest odpyká Mathias Emilio Pettersen.

55:04

Akolzinovu bekhendovú strelu z ostrého uhla vyrazil brankár Haukeland betónom do rohu útočného pásma.

54:50

Stepanenko nevybojoval puk, ktorý si nahodil na zadný mantinel. Nórsku rozohrávku ale vystihli Kazachovia.

54:21

Kazachovia rýchlo rozohrali na opačnú stranu a tlačia sa čoraz viac do útoku, cez dobre organizovanú nórsku obranu sa ale nedokážu dostať do streleckej pozície.

53:56

Olden si nahodil puk na zadný mantinel a sám si ho i dokorčuľoval, v súboji s dvojicou kazašských obrancov ho ale neudržal.

53:27

Ševčenko nahadzoval puk od ľavého mantinelu Sagadejevovi na teč, ten ale hrací predmet nezasiahol a puk skončil v lapačke nórskeho gólmana.

52:52

Kazachovia to preto skúsili nahodením na nórsku bránku, ktoré musel Haukeland chytiť, vďaka čomu získali Kazachovia buly v útočnom pásme.

52:30

Kazachovia sa nedokážu dostať do nórskeho obranného pásma po tom, čo Nóri dostali puk do stredného pásma.

51:55

Napádanie nórskych obrancov pokračovalo až do momentu, než Lesund vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.

51:17

Nóri si prihrávajú puk vo vlastnom obrannom pásme napriek vysokému napádaniu Kazachov. Tí začínajú s blížiacim sa záverom zápasu otvárať svoju obranu.

50:37

A v tomto útoku sa im to vôbec nepodarilo. Za nórskou bránkou potom bojoval o puk strelec zatiaľ jediného gólu Kazachstanu Ševčenko, k spoluhráči ho ale nedotlačil.

50:03

Pettersenovo nahodenie na bránku vyrazil kazašský gólman Bojarkin do rohu útočného pásma, kde puk získali Nóri. Tí sa znovu nedokážu s pukom dostať od mantinelov do streleckej pozície.

49:21

Mathis Olimb obral za kazašskou bránkou o puk Šalapova, jeho spoluhráč si ale medzi kruhmi hrací predmet nespracoval.

48:57

Dlhá kombinácia Nórov v útočnom pásme neviedla k strele a po strate puku odišli severania radšej rýchlo vystriedať.

48:18

48:18 Nikita Michajlis (KAZ)

48:18

Valk vysunul do samostatného nájazdu Michajlisa, ktorého nórski obrancovia vytlačili do pravej strany a jeho strelu napokon brankár Haukeland vyrazil.

47:45

Odtiaľ ho Kazachovia vytlačili. Trettenes sa následne pokúsil o rýchly návrat do útočnej tretiny, bol však v ofsajdovej pozícii.

47:21

Asetovovo nahodenie za nórsku bránku získali obrancovia severského tímu. Lindström sa potom po ľavom krídle konečne dostal do útočného pásma.

46:42

Nóri sa stále nedokázali dostať zo svojho obranného pásma. Puk síce majú na hokejkách, Kazachovia ich ale držia pri mantineli.

46:06

Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom a tá skončila na hokejkách Nórov. Tí musia čeliť vysokému forčekingu kazašských hokejistov.

45:36

Nórsko v plnom počte.

45:03

Po prihrávke spoza bránky strieľal z pravej strany Valk, Haukeland bol ale pri svojej žŕdke včas a puk vyrazil.

44:43

Kazachovia sa konečne usadili v útočnej tretine k svojej presilovkovej kombinácii.

44:12

Úvod presilovky sa Kazachstanu vôbec nevydaril a Nóri už dvakrát vyhodili puk za Bojarkinovu bránku.

43:36

Vylúčenie v tíme Nórsko (Ken André Olimb – 2 min., podrazenie).

42:59

42:59 Mathis Olimb (NOR), Nikita Bojarkin (KAZ)

42:59

Mathis Olimb strieľal z ľavého kruhu z prvej po prihrávke spomedzi kruhov, kazašský brankár Bojarkin sa ale stihol presunúť a famóznym zákrokom puk vykopol pravou nohou.

42:29

Kazachovia sa ale nedostali k žiadnej strele a po strate puku museli zacúvať do obrany.

41:47

Kazachovia za nórskou bránkou obrali Nórov o puk a zatlačili severanov do obrany.

41:08

41:08 Stefan Espeland (NOR) - 2:1

41:08

Nórsko dalo gól!
Nóri otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! Trettenes vyštartoval po pravom krídle do útočného pásma, dostal sa cez Svedberga a prihral puk pred bránkovisko na opačnú stranu, kde bol voľný STEFAN ESPELAND. Ten puk nasmeroval z prvej do odkrytej kazašskej bránky. Asistencie: Mathias Trettenes, Mats Rosseli Olsen.

40:24

Kazachovia začali tretiu tretinu veľmi aktívne a nasťahovali sa do útočného pásma.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:46.
Napriek tomu, že Nóri už postúpiť nemôžu, bojujú aspoň o svoju česť a v druhej tretine boli aktívnejším tímom ako Kazachstan. Severania mali niekoľko výborných gólových príležitostí, vyrovnať sa im ale podarilo až zhruba v polovici druhého dejstva zásluhou presilovkového gólu Valkvaeho Olsena. Kazachovia sa dostávali do útočného pásma sporadicky, v závere tejto tretiny sa však predsa len mohli dostať do vedenia. Nórsky gólman Haukeland však pri možnostiach Dietza a Rymareva podržal svoj tím a výrazne tak komplikuje Kazachstanu cestu za postupom.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 10:6 (17:15)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:50

Záver druhej tretiny sa odohráva v strednom pásme, kde hráči oboch tímov bojujú o puk pri mantineli.

39:29

39:29 Jevgenij Rymarev (KAZ), Henrik Haukeland (NOR)

39:29

Michajlis vystihol Lillebergovu prihrávku a získal puk. Prihrávkou medzi kruhy potom našiel Rymareva, ktorého strelu výborným zákrokom vyrazil nórsky brankár Haukeland.

38:42

Dietz si sprava potiahol puk medzi kruhy a nikým neatakovaný vystrelil. Haukeland výborne zasiahol.

38:14

Nórska rozohrávka tentoraz neviedla k nebezpečnému útoku a po zisku puk v strednom pásme útočia Kazachovia.

37:46

Nórsky brankár Haukeland musel pred napádajúcimi Kazachmi prikryť puk do nahodení Dietza.

37:21

Stepanenko potiahol puk do útočného pásma, kde ho prenechal Šinovi a ten preveril pozornosť Haukelanda. Nórsky brankár musel v tejto tretine zasahovať minimálne.

36:43

Dlho sa ale Kazachovia v nebezpečnom priestore nezdržali a opäť sa musia brániť. Lindström si nakorčuľoval medzi kruhy, prihrávka od Trettenesa sprava ale k nemu neprešla.

36:15

Po dlhšej dobe sa do útočného pásma dostali i hokejisti Kazachstanu, Nóri ich ale držia pri mantineli.

35:53

Ševčenko musel pod tlakom vyhodiť puk aspoň do útočného pásma. Ďalší nórsky útok zakončil strelou z pravého krídla do brankára Bojarkina Ken André Olimb.

35:22

Haga drží puk v rohu útočného pásma v súboji s dvojicou obrancov Kazachstanu. Jeho spoluhráči vystriedali a už mu idú na pomoc.

34:51

Salsten zaviezol puk za Bojarkinovu bránku, odkiaľ sa snažil vytočiť do streleckej pozície. Puk mu kazašskí obrancovia vypichli.

34:16

Nóri sa napokon sami nepresnou prihrávkou na modrú čiaru vyhnali z útočného pásma, rýchlo sa ale doňho vrátili.

33:38

Nóri pokračujú vo svojej aktivite. Kazachovia sa nie sú schopní dostať k puku a len sa presúvajú vo vlastnom obrannom pásme za prihrávajúcimi si Nórmi.

33:08

Blackerovo prudké nahodenie preletelo popri mantineli celým útočným pásmom až na opačnú stranu, kde ho získali Nóri. Tí vyrážajú do protiútoku.

32:33

Krogdahlova strela od modrej bola zrazená tak, že puk skončil až v strednom pásme. Kazachovia môžu konečne vystriedať.

31:52

Ani hráčom kazašského tímu sa ale nepodarilo nič vymyslieť. Nóri otočili hru na opačnú stranu.

31:25

Tentokrát sa ale Kazachom puk podarilo získať a dostať sa i do útočného pásma. Teraz si tak puk popri mantineli posúvajú oni.

30:54

Ďalšie nórske nahodenie vybojovali severania za kazašskou bránkou. Prihrávkami popri mantineli sa snažia dostať do streleckej pozície.

30:28

Nóri sú v druhej tretine zatiaľ aktívnejším tímom a Kazachovia majú v týchto chvíľach veľký problém prejsť cez napádajúcich severanov cez stredné pásmo.

29:55

Kazachovia potom pokazili rozohrávku, keďže však boli vo vlastnom obrannom pásme, tak vytlačili Nórov do rohu a tam ich o puk obrali.

29:29

Mathis Olimb si nedokázal spracovať prihrávku od svojho brata na ľavé krídlo a navyše sa nachádzal v ofsajde.

29:00

29:00 Curtis Valk (KAZ), Henrik Haukeland (NOR)

29:00

Kazachstan sa dostal k ďalšiemu prečísleniu. Valkova prihrávka z prvej strany neprešla cez obrancu, puk ale jednou rukou nasmeroval na bránku a Haukeland pohotovo chytil hrací predmet lapačkou.

27:57

27:57 Thomas Valkvae Olsen (NOR) - 1:1

27:57

Nórsko dalo gól!
Nóri využívajú presilovku a vyrovnávajú! Holos posunul na modrej čiare puk na Trettenesa, ktorý si ho potiahol k ľavému mantinelu. Odtiaľ strieľanou prihrávkou našiel pred bránkoviskom Kazachstanu hokejku THOMASA VALKVAEHO OLSENA, ktorý puk usmernil na bránku. Aj keď sa puk kĺzal do bránky veľmi pomaly, tak ho už ani obranca Kazachstanu a ani brankár Bojarkin zastaviť nedokázali. Asistencie: Mathias Trettenes, Jonas Holos.

27:26

Vylúčenie v tíme Kazachstan (Ivan Stepanenko – 2 min., nedovolené bránenie).

27:26

Na konci nórskeho protiútoku bola strela Mathisa Olimba, ktorú Bojarkin vyrazil. Stepanenko potom fauloval dorážajúceho Lesunda, Nóri tak majú k dispozícii svoju prvú presilovku v zápase.

27:03

Kazachstan sa dostal do prečíslenia 3 proti 2, s ním ale naložil mizerne a naopak, po prihrávke Petuchova sa dostali do prečíslenia i Nóri.

26:35

Nórsko v plnom počte.

26:10

Rymarevovu prihrávku na modrú vystihol Lindström, ktorý puk zaviezol až do nórskeho útočného pásma.

25:47

Až tretí kazašský pokus bol úspešný. Sagadejev hľadal prihrávkou z pravého kruhu spoluhráčov na zadnej žŕdke, Nóri ale puk zrazili do rohu svojho obranného pásma.

25:22

Ani druhý pokus Kazachov o založenie presilovkového útoku nebol úspešný a puk opäť skončil v blízkosti Bojarkinovej bránky.

24:54

Nórsko začalo oslabenie vyhodením puku za Bojarkinovu bránku.

24:35

Vylúčenie v tíme Nórsko (Martin Röymark – 2 min., podrazenie).

24:35

Rymarev si pri ľavej žŕdke obhodil brankára Haukelanda, puk mu ale v bránkovisku odskočil. Dorážajúceho Kazacha potom podrazil Röymark, ktorý bude prvým vylúčeným hráčom v tomto zápase.

23:58

Akolzinovu tvrdú strelu od modrej vyrazil brankár Haukeland. Kazachovia pokračujú v nápore na obranu Nórska.

23:28

Kazachstan v štýle rugby dotlačil puk popri mantineli až do útočného pásma, kde ho nakoniec od mantinelu dostal. Kazachovia môžu opäť kombinovať.

22:45

Nóri napokon kazašskú útočnú akciu prerušili a sami zaútočili. Ich strely ale brankár Bojarkin videl a bez väčších problémov ich vyrazil.

21:55

Šalapovovu strelu od modrej vyrazil brankár Haukeland do rohu. Tam puk vybojovali Kazachovia, ktorí pokračujú vo svojej útočnej aktivite.

21:16

Valk oklamal kľučkou v útočnom pásme Trettenesa a dostal sa až pred brankára Haukelanda, puk ale pri pravej žŕdke za nórskeho gólmana nedostal.

20:39

Nóri sa ale rýchlo do útočného pásma vrátili. Mathis Olimb si navádzal puk na strelu spomedzi kruhov, trafil ale len obrancu Kazachstanu.

20:21

Prvý útok Nórska sa skončil nevydareným nahodením na kazašskú bránku. Kazachovia puk vyhodili do stredného pásma.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:00.
Kazachovia sú po prvej tretine o niečo bližšie k historickému postupu do štvrťfinále. Aktívnejšie do zápasu vstúpili Nóri, vo svojich vyložených príležitostiach ale neuspeli a neskôr za to pykali. Kazachovia prevzali iniciatívu, paradoxne však po pasáži, ktorú strávili v obrane, vysunul Svedberg kolmicou za obranu Nórska do samostatného nájazdu Ševčenka a ten si s ním prehľadom poradil. Pred druhou tretinou tak majú Kazachovia najtesnejší náskok.

Strely na bránku v 1. tretine: 7:9

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:38

Bojarkin úspešne zasiahol proti tvrdej strele Kena Andrého Olimba z ľavého kruhu. Puk potom jeho spoluhráči vyhodili zo svojho obranného pásma.

19:08

Starčenkovi puk na útočnej modrej čiare odskočil. Nóri chceli rýchlo zaútočiť, previnili sa však proti pravidlám ofsajdom.

18:47

Kazašský tlak pokračuje. Nóri sa vôbec nedokážu dostať k puku, a tak vytláčajú prihrávajúcich si Kazachov aspoň k mantinelu.

18:14

Asetov sa po krásnej prihrávke od obrancu ocitol sám pred bránkoviskom. Puk si chcel naviesť na forhendový blafák do pravej strany okolo brankára Haukelanda, v poslednej chvíli mu ale pred odkrytou nórskou bránkou odskočil.

17:39

Petuchov vybojoval za nórskou bránkou puk a založil ďalší útok svojho tímu. Nóri sú už pod solídnym tlakom.

17:11

Nóri odpálili puk až za kazašskú bránku. Kazachovia sú v týchto chvíľach iniciatívnejším tímom.

16:37

Kazachov strelený gól povzbudil. Nórov rýchlo pripravili o puk a už kombinujú v útočnom pásme.

16:00

16:00 Dmitrij Ševčenko (KAZ) - 0:1

16:00

Kazachstan dal gól!
Kazachovia otvárajú skóre! Svedberg zachytil prihrávku Nórov vo vlastnom obrannom pásme a krásnou kolmicou vysunul do samostatného nájazdu DMITRIJA ŠEVČENKA. Ten si potiahol puk bližšie k bránke a strelou zápästím spomedzi kruhov namieril k pravej žŕdke Haukelandovej bránky. Asistencia: Viktor Svedberg.

15:36

Nóri sa vrátili do útočného pásma, kde obliehajú prihrávkami okolo celého pásma brániacu sa kazašskú päticu.

15:13

Salsten získal puk, nahodil si ho za kazašskú bránku a i sám dokorčuľoval, cez obrancov súpera sa ale nedostal. Tí hrací predmet vyhodili do stredného pásma.

14:23

Dietz ďalšou bombou od modrej trafil Pettersena, od ktorého sa puk odrazil naspäť ku kazašskému obrancovi. Druhý pokus Dietza vyrazil brankár Nórska Haukeland.

14:04

Dietz vypálil od modrej po vyhranom buly v útočnom pásme, i tentoraz ale nórsky gólman Haukeland úspešne zasiahol.

13:38

Šin pristavil na vrchole kruhov puk pre Valka, ktorý sa chcel prekľučkovať pred bránkovisko. Nóri mu veľmi hraničným obranným zákrokom, ktorý však rozhodcovia vyhodnotili ako čistý, puk vypichli.

13:10

Lindström potom viedol protiútok Nórska, ktorý sa ale skončil nepresnou strelou severského tímu. Kazachovia hneď otáčajú hru na opačnú stranu.

12:23

Dietzovu strelu od modrej tečoval pred bránkoviskom Sagadejev, puk ale letel vysoko nad Haukelandovu bránku.

11:50

Stepanenko zastavil za vlastnou bránkou nahodenie Nórov, nepresnou prihrávkou na útočnú modrú čiaru ale puk prakticky prihral nórskemu gólmanovi Haukelandovi.

11:23

Tempo hry po pomerne rýchlom úvode zápasu poriadne upadlo a ani jeden z tímov sa nie je schopný dostať na dlhšiu dobu do útočného pásma.

10:55

Kazachovia puk nepresnou rozohrávkou vyhodili na zakázané uvoľnenie.

10:25

Lindström nabral na pravom krídle rýchlosť, s pukom sa ale dostal len do rohu útočného pásma, kde ho o hrací predmet pri mantineli obral Svedberg.

09:59

Po kostrbatej rozohrávke Kazachstanu sa puk dostal k Holosovi, ktorý tvrdou strelou od modrej minul Bojarkinovu bránku.

09:31

Nóri už potrebovali striedať, Salsten preto nahodil puk len na zadný mantinel, kde sa ho snažili dokorčuľovať jeho spoluhráči.

08:58

Paňukov dostal puk do rohu útočného pásma, kde ho v súboji s nórskymi obrancami stratil. Nóri musia znovu čeliť vysokému forčekingu Kazachov.

08:12

Haga zaviezol puk do útočného pásma, kde ho prenechal Pettersenovi. Ten ho prihral do ľavého kruhu na Lesunda, ktorý strelou zápästím minul Bojarkinovu bránku.

07:43

Kazachovia vyhnali Nórov do ich obranného pásma, severania ale puk udržali a Oldenov oblúčik do útočného pásma musel vyraziť kazašský brankár Bojarkin.

07:16

Nóri po zisku puku otočili hru na opačnú stranu a na konci ich útoku bola Lillebergova strela z vrcholu ľavého kruhu mimo.

06:46

Kazachovia pokračujú vo svojom tlaku, puk si ale prihrávajú len popri mantineli v útočnom pásme, kam ich brániaci sa Nóri vytláčajú.

06:15

Ševčenko prenechal na pravom krídle puk Makljukovovi, ktorý ho nahodil na nórsku bránku. Haukeland puk chytil.

05:41

Kazachovia sa konečne usadili k svojej kombinácii v útočnom pásme, ich akcia ale k ničomu neviedla a nakoniec sa sami vyhnali z útočnej tretiny.

05:11

Nahodenie Kazachov na zadný mantinel zastavil nórsky brankár Haukeland. Aktívnejším tímom sú zatiaľ Nóri.

04:38

Lilleberg pristavil na vrchole kruhov puk pre Vakvaeho Olsena, ktorý z výbornej pozície tesne minul Bojarkinovu bránku.

04:10

Starčenko sa pokúsil zaskočiť nórskeho brankára strelou z ostrého uhla, Haukeland puk vyrazil.

03:34

Nórom sa znovu nevydarila rozohrávka, podobne ale dopadli i Kazachovia a Nóri sa tak predsa len dostali do útočného pásma.

03:03

Tým sa rozohrávka vôbec nevydarila a po Sagadejevovej krížnej prihrávke pálil z pravého kruhu Akolzin. Nórsky brankár Haukeland úspešne zasiahol.

02:25

Sagadejev zaútočil po ľavom krídle, jeho nahodenie na zadný mantinel ale získali nórski obrancovia.

01:43

Kazachstan sa prvýkrát v zápase nasťahoval do útočného pásma, kde sa snaží nájsť medzeru v obrane Nórska.

01:04

Olden prihrávkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Lindströma, ktorý však zblízka trafil len kazašského obrancu Blackera.

00:35

A Kazachovia hneď po zisku puku vyhodili hrací predmet na zakázané uvoľnenie.

00:19

Prvý útok v zápase patrí Nórom, ktorí sa dostali do útočného pásma.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Nóri budú hrať v červených dresoch, Kazachovia v bielych.
Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Nórsko: Haukeland (Holm) – Holos (C), Lilleberg, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Bull – K. A. Olimb, M. Olimb (A), Rosseli Olsen – Trettenes (A), Olden, Lindström – Pettersen, Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Salsten, Röymark – Heier.

Kazachstan: Bojarkin (Šutov) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stepanenko – Akolzin, Sagadejev, Ševčenko – Michajlis, Valk, R. Starčenko (C) – Šin, Šestakov, Rymarev – Paňukov, Gurkov, Asetov (A) – Lichotnikov, Petuchov.

Rozhodca: Fraňo (CZE), Šír (CZE) – Hynek (CZE), Synek (SVK).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Nórsko a Kazachstan sa v najvyššej divízii Majstrovstiev sveta stretli doteraz len raz, a to na MS 2016 v Moskve. Z víťazstva 4:2 sa vtedy radovali hokejisti Nórska.


Kazachstan

Kazachovia sú najväčším prekvapením tohto šampionátu a pred posledným zápasom sú veľmi blízko historického postupu do štvrťfinále. Pred svojím posledným zápasom v skupine majú na konte 10 bodov a navyše zdolali vo vzájomných súbojoch Nemecko a Lotyšsko, čo im dáva výhodu v prípade rovnosti bodov. Kazachstan nebodoval len v súbojoch so zámorskými tímami, naopak dokázal zdolať po nájazdoch domáci tím a obhajcu titulu Fínsko, a posledným Talianom strelil 11 gólov. Svojimi výkonmi žiari hlavne brankár Nikita Bojarkin, ktorý skvelými zákrokmi doslova vychytal Kazachom cenné body. Pred týmto zápasom tak majú Kazachovia postup vo vlastných rukách a ak vyhrajú po 60 minútach, postúpia do štvrťfinále bez ohľadu na výsledky ich súperov.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Lotyšsko – Kazachstan 2:3 po nájazdoch
Kazachstan – Fínsko 2:1 po nájazdoch
USA – Kazachstan 3:0
Kazachstan – Nemecko 3:2
Kazachstan – Kanada 2:4
Taliansko – Kazachstan 3:11


Nórsko

Nóri už s určitosťou obsadia v skupine B predposlednú 7. priečku. V šiestich zápasoch Nóri získali len 5 bodov, a to za výhru 4:1 nad beznádejne posledným Talianskom a výhru 4:3 po nájazdoch nad domácim Lotyšskom. Ich výkony sa postupne zlepšujú, najväčšiu porážku totiž utrpeli hneď na úvod šampionátu od Nemcov (1:5), s favoritmi na postup (okrem domáceho Lotyšska) ale zabodovať nedokázali. Zápasom s Kazachstanom sa tak pre nich tieto Majstrovstvá sveta skončia.

Doterajšie zápasy na MS 2021:
Nórsko – Nemecko 1:5
Nórsko – Taliansko 4:1
Fínsko – Nórsko 5:2
Kanada – Nórsko 4:2
Lotyšsko – Nórsko 3:4 po nájazdoch
Nórsko – USA 1:2
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny B Majstrovstiev sveta medzi Nórskom a Kazachstanom. Stretnutie sa začne o 19:15.

Nórsko – Kazachstan

3:1

koniec (0:1, 1:0, 2:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 28. Valkvae Olsen (Trettenes, Holos), 42. Espeland (Trettenes, Rosseli Olsen), 59. M. Olimb (K. A. Olimb) – 16. Ševčenko (Svedberg)

Nórsko: Haukeland (Holm) – Holos (C), Lilleberg, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Bull – K. A. Olimb, M. Olimb (A), Rosseli Olsen – Trettenes (A), Olden, Lindström – Pettersen, Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Salsten, Röymark – Heier.

Kazachstan: Bojarkin (Šutov) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stepanenko – Akolzin, Sagadejev, Ševčenko – Michajlis, Valk, R. Starčenko (C) – Šin, Šestakov, Rymarev – Paňukov, Gurkov, Asetov (A) – Lichotnikov, Petuchov.

Rozhodca: Fraňo (CZE), Šír (CZE) – Hynek (CZE), Synek (SVK)

Priebeh zápasu
1. tretina
16:00 KAZ 0:1 Ševčenko (Svedberg)
Po 1. tretine
2. tretina
24:35 NOR 2 Röymark, podrazenie
27:26 KAZ 2 Stěpaněnko, nedovolené bránenie
27:57 NOR 1:1 Valkvae Olsen (Trettenes, Holos)
Po 2.tretine
3. tretina
41:08 NOR 2:1 Espeland (Trettenes, Rosseli Olsen)
43:36 NOR 2 K. A. Olimb, podrazenie
55:17 NOR 2+10 Röymark, napadnutie oblasti hlavy a krku+nešportové správanie, odpyká Pettersen
59:00 NOR 3:1 M. Olimb (K. A. Olimb)
Koniec