Menu

Futbal

Kvalifikácia na ME U21

Švédsko – Luxembursko

6:0

koniec (2:0)

08.06.2021, 16:45 • Falkenbergs IP (Falkenberg) • Skupina F • David Suchý cz

Tipsport: 1.07 10.6 19.8

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Švédska, které svého soupeře porazilo výsledkem 6:0. Také druhý poločas nabídl poměrně jednostrannou záležitost, domácí navíc byli hodně efektivní. Téměř každou vyloženou šanci se jim povedlo zužitkovat, naopak Lucembursko se za celý zápas nedostalo ani k jednomu ohrožení branky soupeře a pro brankáře Brolina z toho je čisté konto. (18:40:13)
Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 4:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:12.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. WALEMARK - 6:0

90+4

Švédsko právě vstřelilo branku!
Domácí celek si schoval ještě jednu trefu! PATRIK WALEMARK si seběhl na centr do malého vápna, kde důraznou hlavičkou poslal míč přesně do protipohybu brankáře Martina.

90+3

Jsme za polovinou nastaveného času. Rozehrávat mohl hostující Dzogovic, kterému se povedlo přesně najít Semeda.

90+1

Po levém křídle to posléze zkoušel vzít na sebe domácí Elanga, který ale přišel o míč a sám si posléze počínal nedovoleně.

90

Nastavují se čtyři minuty.

89

U míče je brankář domácích, který rozehrává.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Lucembursko znovu marně dobývá soupeřovu šestnáctku, chtělo by to alespoň čestnou branku.

86

Nahrávka za obranu měla najít hostujícího Rupila, jenomže před ním se jako první k míči dostal Holm, kterému se povedlo přenést hru.

85

Po dalekonosném odkopu se jako první k míči dostal domácí Finndell, kterému uskočil míč daleko od kopačky, což přineslo nedovolený zákrok.

84

Sledovali jsme další nedovolený zákrok hostujícího celku. Po rozehrávceto centrem zkoušel Hussein, který ale nenašel Walemarka.

83

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Hussein, přichází Gustafsson.

82

Na opačné straně se do kombinace zapojil Dzogovic, který se pokoušel o centr do pokutového území, jenomže trefil pouze protihráče.

81

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Při předešlé nahrávce se v ofsajdovém postavení nacházel Hardahl Hansen.

80

Lucembursko si po delší době pohrávalo s míčem na vlastní poloviny. Nakonec brankář Martin dalekonosně odkopával na druhou stranu.

79

Nahrávka do malého vápna poté měla najít domácího Walemarka, jenomže před ním se jako první dostal k míči Olesen.

77

Švédsko rozehrálo další rohový kop nakrátko, načež jsme sledovali centr do pokutového území, který byl pro Pricu až moc dlouhý.

76

Žlutou kartu dostává Schaus (Lucembursko).

75

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Prica, přichází Mbunga.
Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Holm, přichází Svensson.

74

Následovalo přenesení hry na levou stranu, kde měl daleko k míči hostující Sacras, před kterým se povedlo zakročit protihráči.

73

Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Nygren, který to měl na pravou nohu, jenomže míč poslal vedle branky.

72

Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Ikene, přichází Semedo.
Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Bernard, přichází Hansen.

71

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Švédové mají tento zápas pod kontrolou a znovu se jim daří kombinovat.

70

Po hodně dlouhé době se do kombinace svého celku zapojil domácí brankář Brolin, kterému se povedlo najít volného Vagice.

69

Na pravém křídle se k centrované nabídce z pravé strany dostal Holm, který v pokutovém území našel pouze Olesena, jenž odkopával.

67

67. WALEMARK - 5:0

67

Švédsko právě vstřelilo branku!
A i další rohový kop přináší branku! Sotva se střídající PATRIK WALEMARK dostal na hrací plochu, ihned si na hranici malého vápna naskočil na centr, který přinesl dokonale přesnou hlavičku, na kterou Martin nedosáhl.

67

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Gigovic, přichází Finndell.
Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Hajal, přichází Walemark.

66

Hodně nepřesnou nahrávkou se prezentoval hostující Curci, který chtěl najít osamoceného Bernarda, jenž na nabídku nedosáhl.

65

Na hranici pokutového území se povedlo zakročit domácímu Holmovi, který odehrál míč do zámezí a na řadu přijde vhazování.

64

Martin se nyní zapojil do rozehrávky svého celku, při které nakrátko oslovil vedle postaveného Olesena, jehož pas si našel Schaus.

63

Máme za sebou hodinu hry, která nám zatím nabídla čtyři přesné zásahy. Pochopitelně je o vítězi toho zápasu dopředu rozhodnuto.

61

61. HOLM - 4:0

61

Švédsko právě vstřelilo branku!
Po necelé hodině hry je tu čtvrtá domácí branka! Švédové zahrávali další rohový kop, který nabídl centrovanou nabídku do malého vápna, kde si naskakoval EMIL HOLM, který si dnes připsal svůj druhý dnešní zásah.

60

Elanga se zbavil protihráče, jenomže za ním se nacházel další, který ho dokázal čistě zastavit. Lucembursko si posléze vybojovalo aut.

59

Ani další útočná akce domácích se nevydařila a sledovali jsme tedy autové vhazování v podání Sacrase, kterému se nepovedlo oslovit Rupila.

58

Pokračovala kombinace na domácí polovině, po které si na levé straně o nahrávku řekl obránce Kahl, kterému se nepovedlo najít Pricu.

57

Lucembursko se po zisku míče daleko na druhou stranu nedostalo. Přesto hodně nepřesně poté nahrával Elanga, který nahrával na Hajala.

56

Švédsko se nyní postavilo k rozehrávce standardní situaci, která přinesla ostrý centr do pokutového území, kde ovšem zakročil Martin.

55

Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Korac, přichází Medina.

54

Před malým momentem skončil po poměrně důrazném souboji na zemi domácí Hajal, který pro svůj celek vybojoval standardní situaci.

53

Přes střed hrací plochy se nakonec daleko s míčem nedostal hostující Latic, kterého dokázal čistě zastavit vracející se Hussein.

52

Lucembursko nyní zahrávalo volný kop z útočné poloviny. K rozehrávce se nakonec postavil Ikene, který zkoušel nahrát na Curciho.

51

Lucembursko to tedy bude mít najednou ještě složitější, prohrává o tři branky a navíc do konce zápasu zbývá hodně času.

50

Žlutou kartu dostává Holm (Švédsko).

48

48. ELANGA - 3:0

48

Švédsko právě vstřelilo branku!
Hned v úvodu druhého poločasu tu máme třetí branku! Z pravé strany přiletěl do pokutového území další centr, na který si seběhl naprosto osamocený ANTHONY ELANGA, který hlavou zamířil do šibenice.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se za pokutovým územím dokázal s míčem uvolnit domácí Hajal, který přesto pálil vysoko nad branku.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dva přesné zásahy, přičemž se o oba postaralo Švédsko. Domácí předvedli hodně slušný vstup do zápasu, během několika minut se dostali do dvoubrankového vedení, které si navíc udrželi až do konce prvního poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Jsme za polovinou nastaveného času, nyní se k míči dostal také hostující brankář Martin.

45+2

Blíží se konec prvního poločasu, v posledních minutách nesledujeme nic zajímavého, oba celky se směrem dopředu trápí.

45

Nastavují se čtyři minuty.

44

Žlutou kartu dostává Ikene (Lucembursko).

42

Před malým momentem se daleko s míčem nedostal ani domácí Holm, který v souboji narazil do pozorného Sacrase.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

38

V souboji se dokázal čistým způsobem dostat zpět k míči hostující Latic, který raději vyprodukoval zadovku na Dzogovice.

37

Žlutou kartu dostává Korac (Lucembursko).

36

Švédové nyní kombinují na vlastní polovině, což zatím nic nepřináší.

35

Po předchozím souboji skončil na zemi hostující Korac, který si chvíli poleží. Jeden z protihráčů ho totiž důrazně přišlápl.

33

Také hráči Švédska mohli vhazovat a krátce poté jsme sledovali přenesení hry na levou stranu, kde ale fauloval křídelník Elanga.

32

V krátkém časovém sledu se míč znovu dostal ven z hrací plochy a o provedení autového vhazování se postaral Dzogovic.

31

Je za námi zhruba třetina utkání, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy, přičemž se o obě trefy postaral domácí celek.

30

Po delší době se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Brolin, kterému se po zemi nakrátko povedlo najít Ousoua.

29

Rohový kop se nakonec snášel na zadní tyč, kde měl k míči hodně daleko Elanga, před kterým navíc zareagoval Schaus.

28

Hussein rozehrával volný kop nakrátko, načež se na pravém křídle zbavil protihráče Holm, který vybojoval další rohový kop.

27

Míč se nyní od hlavy protihráče pouze snesl mimo vymezený prostor a následovat tak bude vhazování v podání Dzogovice.

25

Žlutou kartu dostává Bernard (Lucembursko).

24

Po rohovém kopu se s míčem dostal do palebné pozice domácí Hajal, jehož rána pravým nártem putovala vysoko nad branku.

23

Švédsko si díky další ráně vybojovalo rohový kop.

22

Po hezké kombinaci se do vyložené šance dokázal dostat domácí Nygren, který to zkoušel levačkou po zemi, avšak na brankáře nevyzrál.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám nabídla dvě branky, přičemž se o obě postaralo Švédsko.

20

Na pravé straně si nakonec našel pozici pro centr hostující Ikene, který ovšem našel pouze kopačku prvního protihráče.

19

Hodně daleko měl poté k míči hostující Bernard, jako první se tak k němu dostal obránce Ousou, který přenášel hru do strany.

18

Tak přeci jenom máme za sebou první vynucené střídání. Martin je tak na hrací ploše, naopak Kips stále leží za postranní lajnou.

17

Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Kips, přichází Martin.

16

Zřejmě se přeci jenom bude muset střídat. Za postranní lajnou se totiž začal připravovat náhradní lucemburský brankář Martin.

14

Kips je po předchozím střetu stále na zemi, jenomže by měl pokračovat ve hře.

13

Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku na pravé straně, kde místo míče trefil pouze nohu protihráče hostující Schaus.

12

12. PRICA - 2:0

12

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak to byla kuriózní branka! Napadající TIM PRICA dokázal zablokovat odkop brankáře Kipse, který zřejmě lehce trefil i nohu soupeře. Proto po střetu zůstal ležet na zemi a Prica tak měl snadnou práci.

12

Do rozehrávky Lucemburska byl před malým momentem zapojen také brankář Kips, kterému se povedlo po zemi rozehrát na Korace.

11

Lucembursko zahrávalo svůj první rohový kop, který přinesl centr do malého vápna, kde se ovšem povedlo zakročit Kahlovi.

10

Po rozehrávce se poměrně rychle dostal na opačnou stranu hostující Dzogovic, po jehož centru dokázal zakončit Bernard.

9

Lucembursko to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu přesto zbývá hodně času, výsledek se může otočit.

7

7. HOLM - 1:0

7

Švédsko právě vstřelilo branku!
Domácí celek se dostává do rychlého vedení! Švédové totiž zahrávali rohový kop z pravé strany, na který si dokázal seběhnout EMIL HOLM, který na přední tyči procedil míč za brankáře Kipse.

5

Vagic to zkoušel přenesením hry na levou stranu hrací plochy, kde se povedlo před protihráčem zakročit Ikenemu.

4

Na druhé straně se do kombinace zapojil také Hussein, který před dotírajícím Ikenem nahrával zpět na Gigoviće.

3

Švédové v úvodu tohoto zápasu kombinovali na vlastní polovině, Ousou si hned dvakrát vyměnil míč s vedle stojícím Vagicem.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Brolin – Holm, Ousou, Vagic, Kahl – Gigović, Hussein – Nygren, Hajal, Elanga – Prica
Náhradníci: Dovin – Collander, Finndell, Gustafsson, Hussein, Mbunga, Svensson, Tolinsson, Walemark

Lucembursko: Kips – Dzogović, Korac, Olesen, Sacras – Ikene, Latic, Curci – Schaus, Rupil, Bernard
Náhradníci: Martin – Bernardy, Sanches, Martins, Hansen, Medina, Rossler, Monteiro, Sinner.
Favoritem tohoto zápasu pochopitelně bude Švédsko. To se v předešlé kvalifikaci o ME ocitlo až na čtvrté pozici, což pochopitelně neznamenalo postup do hlavní fáze turnaje. Švédové totiž dokázali nasbírat osmnáct bodů, avšak na druhý Island jim scházely tři body. Švédsko přesto do posledního zápasu sahalo po postupu, jenomže nezvládlo duel proti první Itálii, které se povedlo vyhrát poměrně hladce 4:1. Soupeřem je Lucembursko, které se i v loni ocitlo ve stejné skupině, jako Švédsko. Lucembursko nakonec dosáhlo na poslední pozici, přičemž během deseti duelů dokázalo vybojovat pouhé tři body, a sice za výhru proti předposlední Arménii. Následných devět utkání přineslo devět porážek, Lucembursko se tak v tomto dnešním duelu pokusí o zázrak.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace ME hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Švédskem a Lucemburskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

Švédsko – Luxembursko

6:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 7. Holm, 12. Prica, 48. Elanga, 61. Holm, 67. Walemark, 90+4. Walemark

Karty:   50. Holm (SWE) – 25. Bernard (LUX), 37. Korac (LUX), 44. Ikene (LUX), 76. Schaus (LUX)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 4:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:12.

Švédsko: Brolin – Holm (75. Svensson), Ousou (C), Vagic, Kahl – Gigović (67. Finndell), Hussein (84. Gustafsson)– Nygren, Hajal (67. Walemark), Elanga – Prica (75. Mbunga)
Náhradníci: Dovin – Collander, Finndell, Gustafsson, Hussein, Mbunga, Svensson, Tolinsson, Walemark

Luxembursko: Kips (17. Martin) – Dzogović, Korac (55. Medina), Olesen (C), Sacras – Ikene (72. Semedo), Latic, Curci – Schaus, Rupil, Bernard (72. Hansen)
Náhradníci: Martin – Bernardy, Sanches, Martins, Hansen, Medina, Rossler, Monteiro, Sinner