Menu

Futbal

Medzinárodný prípravný zápas

Poľsko – Island

2:2

koniec (1:1)

08.06.2021, 18:00 • Stadion Miejski (Poznań) • Vendula Zdražilová cz

Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:58:14)
Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:11.
Je dobojováno. Poláci ve druhém poločase opět prohrávali, když se Island prosadil na začátku druhé části hry. Ovšem v samotném závěru pak vyrovnal polský tým a srovnal na 2:2. V přátelském duelu mezi Polskem a Islandem se tak oba celky rozešly smírně.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Poláci to ještě rychle zkoušejí před soupeřovou brankou, ale obrana Islandu je pozorná a dokázala zastavit další pokus polského soupeře.

90+2

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Albert Gudmundsson, přichází Jón Thórsteisson.

90+2

Islanďané jsou u míče a postupují s ním směrem dopředu. Ovšem obrana Polska je pozorná a soupeři tohle nedovoluje.

90

Nastavují se ještě čtyři minuty navíc.

88

88. Karol ŚWIDERSKI - 2:2

88

Polsko právě vstřelilo branku!
A je vyrovnáno. V závěru zápasu se prosadil KAROL SWIDERSKI. Ten si zpracoval míč a poté ho nechytatelnou střelou umístil k tyči soupeřovy branky – 2:2. Znovu se tak začíná od začátku.

87

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Aron Gunnarsson, přichází Kolbeinn Thórdasson.

86

86. Swiderského pokus nevyšel

86

Karol Swiderski se opět ocitl v blízkosti hostujícího brankáře, ale jeho zakončení pak pokryl pozorný brankář Kristinsson.

84

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Bödvarsson, přichází Sveinn Gudjohnsen.

83

Islanďané velmi dobře brání svůj nadějný výsledek, přeci jen v dnešním duelu nebyli favority. Stále vedou rozdílem jedné branky.

81

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Karol Świderski.

80

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Tymoteusz Puchacz, přichází Maciej Rybus.

80

Poslední desetiminutovka řádné hrací doby je tu.

78

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Fannar Baldursson, přichází Stefan Thórdasson.

76

76. Kristinssonův zákrok

76

Krásný centr posadil na hlavu nabíhajícího Przemyslawa Plachety Robert Lewandowski a proti jeho obrovské šanci pak zakročil Kristinsson!

74

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Mikael Anderson, přichází Gísli Eyjólfsson.

74

Centr Jakuba Modera byl přetažený a skončil jen za zadní čárou. Odkop od své branky tak provede Kristinsson.

73

Faul hostujícího Sampsteda, volný kop zahraje Polsko, a sice z levé strany kus před velkým vápnem.

72

Tymoteusz Puchacz se sice dostal k pohlednému zakončení, ale balon obrana Islandu dostala za zadní čáru. Rohový kop tak zahraje Polsko.

71

Robert Lewandowski se sám tlačil před islandského brankáře, nakonec byl u míče dříve právě Kristinsson a má balon v bezpečí.

69

Alfons Sampsted zahrál pro Island autové vhazování, ovšem Islanďané po chvilce míč ztratili. A útočit tak jdou znovu Poláci.

68

Na pravé straně doběhl míč jeden z hráčů Polska a poté se do šance dostal domácí celek, ale skrze obranu soupeře se neprosadil.

66

Tak islandský brankář je v pořádku a hra pokračuje dále. Míč na svých kopačkách mají hráči Polska a nadále útočí na islandské polovině.

64

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Przemyslaw Frankowski, přichází Przemyslaw Placheta.

64

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Grzegorz Krychowiak, přichází Karol Linetty.

64

Brankář Islandu, jenž nastoupil do druhého poločasu, se ale při zákroku zranil a je přímo v brankovišti ošetřován. Uvidíme, zda bude moci pokračovat dále.

63

63. Kozlowského dorážka

63

Těsně před islandským brankářem doklepl míč Kacper Kozlowski, ale Ögmundar Kristinsson zakročil.

61

Po faulu hostů zahrávali Poláci volný přímý kop. Lewandowski naznačil střelu, ale nechal míc nakonec Jakubu Moderovi, jenž pak trefil zeď Islandu.

59

Dlouho si domácí hráli na své polovině, až nyní míč vytáhli k brance Islandu. Ovšem tam byla připravena znovu pozorná obrana.

58

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Jakub Świerczok, přichází Kamil Jóźwiak.

55

Po střele Jakuba Świerczoka zakročil brankář Islandu, jenž vleže zastavil jeho přízemní pokus.

53

Z vlastní poloviny zkusil poslat dlouhý nákop Jakub Moder, ale ten zastavili znovu hráči Islandu a neumožnili tak Polákům, aby ohrozili Kristinssonovu bránu.

51

Další pokus Lewandowského končí na brankáři hostů. Ten tak bude balon odkopávat od své branky a jeho spoluhráči jdou znovu dopředu.

49

Poláci se díky Lewandowskému dostali do šance, ale ta končí jen na pozorné obraně soupeře. Dopředu tak míří znovu Island.

47

Žlutou kartu dostává Grzegorz Krychowiak (Polsko).

47

47. Brynjar BJARNASSON - 1:2

47

Island právě vstřelil branku!
Hned na začátku druhého poločasu jdou opět do vedení hráči Islandu. BRYNJAR BJARNASSON si poslal míč na pravačku a poté vysokou střelou dostal balon pod víko soupeřovy branky – 1:2. Poláci tak znovu ztrácejí jeden gól.

46

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Rúnar Rúnarsson, přichází Ögmundur Kristinsson.

46

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Kacper Kozlowski.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 2 – 1
První poločas je minulostí. Nabídl, zejména na domácí straně, dobrou fotbalovou podívanou. Poláci sice měli více ze hry, ale jako první skórovali Islanďané a šli do vedení. Ovšem domácí reprezentace stihla do poločasu ještě vyrovnat a začínalo se tedy od začátku. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 19:05.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Konec nastavené druhé minuty, ovšem hra ještě pokračuje. Lewandowski totiž v souboji se soupeřem upadl na zem a byl chvíli otřesen. Už je ale v pořádku a vypadá to, že se hlavní rozhodčí chystá ukončit první půli.

45+1

Robert Lewandowski řídil další akci Polska, dostal se k míči a chtěl ho centrovat na druhou stranu, ovšem o balon ho nakonec Islanďané obrali.

45

Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.

44

Andri Fannar Baldursson je prvním hráčem zápasu, který obdržel žlutou kartu, když se do soupeře příliš ostře opřel. Sudí tak neváhal a hned kartu vytasil.

43

Žlutou kartu dostává Andri Fannar Baldursson (Island).

43

Jakub Świerczok napřáhl ke střele, ta končí mimo. Na druhé straně pak zahrával lob Brynjar Bjarnason, ale bezpečně balon pokryl Wojciech Szczęsny.

41

Autové vhazování pro Island.

40

Z vlastní části zahrávali domácí další akci, dostali se opět před velké vápno, kde však nepřesně svou střelu namířil Krychowiak.

38

Další pokus Frankowského, ten střílel pravačkou po zemi, ale jeho pokus pak skončil jen vedle branky soupeře. Následně pak pálil z hranice velkého vápna ještě Piotr Zieliński, ale balon letěl jen vysoko nad.

36

Domácí po vyrovnání ožili a opět se dostali až na polovinu hostů. Jenže pokus Jakuba Modera končí mimo tři tyče.

34

34. Piotr ZIELIŃSKI - 1:1

34

Polsko právě vstřelilo branku!
A je vyrovnáno. Poláci to stihli ještě v prvním poločasu. K malému vápnu se dostal PIOTR ZIELIŃSKI, jenž zblízka nedal šanci Rúnarssonovi – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku.

32

Kličkovaná s míčem ze strany domácích nakonec končí ziskem balonu pro Island a ten se tak opět podívá na soupeřovu polovinu.

30

Po půlhodině hry mají Islanďané stále vedení o jednu branku v zádech a nyní se tlačí do další šance.

28

Poláci se snažili hned odpovědět, Lewandowskiho střelecký pokus však šel pouze vedle hostující branky.

26

26. Albert GUDMUNDSSON - 0:1

26

Island právě vstřelil branku!
Tak pozor, branka nakonec platí. Hlavní sudí si ověřil kontrolu u videa a žádný ofsajd nebyl odhalen. Tudíž Islanďané po trefě ALBERTA GUDMUNDSSONA efektní patičkou jdou do vedení – 0:1.

25

A dokonce hosté hned dostali míč za záda domácího brankáře, ovšem gól platit nemůže pro ofsajdové postavení. Navíc se zranil domácí Kamil Glik a je třeba jeho ošetření přímo na hrací ploše.

24

A po chvilce se stejná situace opakuje znovu. Island vybojoval další roh.

22

Série nepřesností na hostující straně, nicméně hosté vytěžili z minima maximum a míč získali zpět na svou stranu. A Gudmundur Thórarinsson zahraje první roh pro Island.

20

Po neúspěšné akci Islandu následuje pouze odkop od branky Szczęsného.

19

19. Šance Birkiho Bjarnassona

19

Birkir Bjarnasson si naběhl dovnitř velkého vápna a poté pěknou nenápadnou střelou poslal míč do sítě. Jenže pouze do té boční. Největší šance Islandu, zatím.

18

Dlouhý nákop z půlky hřiště vyslal Pawel Dawidowicz, ale nabíhající Robert Lewandowski jednoduše na balon nedosáhl a ten končí jen v moci islandského brankáře Rúnarssona.

17

77% – 23% – to je statistika držení míče v sedmnácté minutě hry. Poláci jsou stále hodně aktivní a několikrát zase hrozili před Rúnarem Alexem Rúnarssonem.

15

Krychowiak byl u postranní čáry faulován a je pískáno. Polsko tedy zůstane u míče i pro následující chvíle.

13

Jakub Moder zahrál další roh pro polskou reprezentaci, míč poslal do vápna, kde ale neúspěšně hlavičkoval spoluhráč.

13

Další rohový kop odehrál Zieliński, jenže jeho centr do pokutového území se neujal a nedošlo k ohrožení islandské branky.

12

A znovu jsou v akci polští fotbalisté, kteří se po chvilce vracejí na polovinu hostů. Zatím dle předpokladů mají o dost více ze hry než Islanďané.

11

11. Frankowski v zajímavé akci

11

Dosud asi největší šance zápasu. Na pravé straně vyslal štiplavou střelu po zemi Przemyslaw Frankowski, ovšem Rúnarsson bezpečně balon pokryl!

10

Ofsajdové postavení, ve kterém se ocitl Piotr Zieliński a další akce Poláků tak končí zmarem. Míč mají hosté a okamžitě s ním směřují před soupeřovu branku.

9

Hezkou akci táhl Robert Lewandowski, ale nakonec jeho centr srazila obrana Islandu za zadní čáru a Poláci zahrají další rohový kop.

8

Autové vhazování zahráli hosté na domácí straně, poté se dopředu natlačil Bjarnason, ale nebyl ve své individuální akci úspěšný.

7

Tato standardní situace nepřinesla žádnou šanci na vstřelení gólu a Rúnarsson rukou odehrává míč směrem ke svým spoluhráčům.

6

Robert Lewandowski poslal průnikovou přihrávku na nabíhajícího Świerczoka, ale ten na míč nedosáhl. Nicméně se ho dotkl jeden z hostů a ten končí za čarou. Rohový kop pro Polsko.

6

Na malou domů poslal míč jeden z domácích obránců a zahrál si znovu Wojciech Szczęsny. Ten hned po zemi míč poslal svým spoluhráčům.

4

Albert Gudmudndsson dostal přihrávku do běhu a z první vyslal nebezpečnou střelu, se kterou si však brankář Wojciech Szczęsny poradil a kontroluje hru.

3

Mikael Anderson šel směrem dopředu když obral o balon soupeře, následně pak ale narazil na tvrdou betonovou zeď z domácích obránců.

2

Kędziora si narazil míč s Glikem na vlastní polovině, poté druhý jmenovaný vytáhl míč až před velké vápno, kde ale jeho centr k penaltovému puntíku Lewandowski nezastihl.

1

Na chvíli ale míč ztratili, aby ho zase získali rychle zpět a znovu se tlačí na území hostů, kteří se naopak stahují dozadu, aby pomohli svému brankáři.

1

Fotbalisté Polska jsou po úvodním výkopu u míče a už se s ním derou na polovinu Islandu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Polsko: Szczęsny – Kędziora, Glik, Dawidowicz, Puchacz – Frankowski, Moder, Krychowiak, Zieliński – Lewandowski (C), Świerczok
Náhradníci: Fabiański, Skorupski – Bereszyński, Helik, Jóźwiak, Klich, Kozłowski, Linetty, Piątkowski, Płacheta, Rybus, Świderski

Island: Rúnarsson – Sampsted, Hermannsson, Birkir Bjarnason, Thórarinsson – Gunnarsson (C) – Anderson, Baldursson, Brynjar Bjarnason, Gudmundsson – Bödvarsson
Náhradníci: Kristinsson, Ólafsson – Eyjólfsson, Fridriksson, Gudjohnsen, Jóhannesson, Olafsson, K. Thórdarson, S. Thórdarson, Thorsteinsson, Thrándarson

Rozhodčí: Berke (HUN) – Tóth (HUN), Buzás (HUN).
Vzájemná utkání

Oba reprezentační celky se spolu naposledy utkaly v roce 2015, taktéž v přátelském utkání. To vyhrálo Polsko suverénně 5:0 a soupeř z Islandu tak má Polákům co vracet.
Island

Naopak fotbalisté Islandu budou na Euru 2020 chybět a hrají tedy pouze přátelské zápasy. Nyní mají za sebou dva přípravné duely. S Mexikem prohráli 1:2, pak přišla výhra 1:0 nad Faerskými Ostrovy. Co se týče kvalifikace o světový šampionát, tam jsou ve skupině J na pátém, tedy předposledním místě se ziskem tří bodů. Dnes by proti Polsku chtěli uspět, ale nebude to vůbec jednoduché. Čeká nás zajímavá konfrontace celků z obou zemí.
Polsko

Poláci už se urputně připravují na nadcházející mistrovství Evropy, které začne už tento pátek. Dnes je tak čeká poslední přípravný duel, ve kterém se střetnou s Islandem. Naposledy se utkali s Ruskem, kdy se zrodila remíza 1:1. V kvalifikaci o mistrovství světa je polský tým ve skupině I na čtvrtém místě a zatím si tedy nevede úplně špatně. Do konce ještě zbývá odehrát sedm duelů, takže ještě mají šanci se procpat na první či druhou pozici, jednoduché to ale mít nebudou.
Hezký úterní večer přeji všem příznivcům fotbalu u přátelského duelu mezi týmy Polska a Islandu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Poľsko – Island

2:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 34. Zieliński, 88. Swiderski – 26. Gudmundsson, 47. Bjarnasson

Karty:   47. Krychowiak (POL) – 43. Baldursson (ISL)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:11.

Poľsko: Szczęsny – Kędziora, Glik, Dawidowicz, Puchacz (80. Rybus) – Frankowski (64. Placheta), Moder, Krychowiak (64. Linetty), Zieliński (46. Kozlowski)– Lewandowski (C)(81. Świderski), Świerczok (58. Jóźwiak)
Náhradníci: Fabiański, Skorupski – Bereszyński, Helik, Jóźwiak, Klich, Kozłowski, Linetty, Piątkowski, Płacheta, Rybus, Świderski

Island: Rúnarsson (46. Kristinsson) – Sampsted, Hermannsson, Birkir Bjarnason, Thórarinsson – Gunnarsson (C) (87. K. Thórdasson)– Anderson (74. Eyjólfsson), Baldursson (78. S. Thórdasson), Brynjar Bjarnason, Gudmundsson (90+2 Thórsteisson) – Bödvarsson (84. Gudjohnsen)
Náhradníci: Kristinsson, Ólafsson – Eyjólfsson, Fridriksson, Gudjohnsen, Jóhannesson, Olafsson, K. Thórdarson, S. Thórdarson, Thorsteinsson, Thrándarson

Rozhodca: Berke (HUN) – Tóth (HUN), Buzás (HUN)