Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Dánsko – Belgicko

1:2

koniec (1:0)

17.06.2021, 18:00 • Parken Stadium, Kodaň (Dánsko) • Skupina B • Michal Sadlek

Tipsport: 4.46 3.16 2.06

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:11:50)
Ďalší program:

Dánsko
21. 6. 2021, 21:00 (skupina B – Kodaň): Rusko – Dánsko

Belgicko
21. 6. 2021, 21:00 (skupina B – Petrohrad): Fínsko – Belgicko
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 47 % : 53 %.
Strely na bránu: 6:4.
Strely mimo: 7:1.
Rohy: 2:4.
Ofsajdy: 2:2.
Fauly: 8:14.
Belgičania predviedli v druhom polčase omnoho lepší výkon ako v prvom dejstve a dokázali zápas otočiť, aj keď podobne ako v súboji s Ruskom, účel svätil prostriedky. Kľúčovým momentom bol polčasový príchod Kevina De Bruyneho, ktorý upokojil Belgičanov v útoku. Hviezda Manchesteru City sa výrazne podieľala na vyrovnávajúcom góle, keď v 55. minúte naservírovala loptu na gól Thorganovi Hazardovi a druhý gól sám De Bruyne v 70. minúte strelil. Dáni sa naďalej tlačili aktívne dopredu, bojovali aspoň o bod a boli blízko tomu, aby ho získali, svoje gólové šance ale nepremenili a Braithwaite v najväčšej príležitosti nasmeroval loptu hlavou len do brvna. Dáni predviedli výborný výkon, nezískali však ani bod a sú jediným tímom v tejto skupine, ktorý je po dvoch zápasoch bez bodu. Belgičania majú naopak po dvoch zápasoch plný počet bodov.

90+6

Koniec zápasu.

90+6

Dáni mali ešte jeden útok, ktorý ale zakončil Braithwaite strelou z hranice šestnástky do blokujúceho Alderweirelda.

90+5

Práve na Schmeichela letel center, Belgičania ho ale odhlavičkovali. Tí potom vyrazili dopredu a Meunier sa pokúsil po prechode stredovej čiary namieriť do odkrytej dánskej brány. Jensen loptu v sklze odkopol na roh.

90+4

Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Thomas Vermaelen.

90+4

Žltú kartu za zásah vysokou nohou do nohy Skova Olsena dostáva Thorgan Hazard (Belgicko). Priamy kop pre Dánsko z pravej strany útočnej polovice, na ktorý si nabieha do belgickej šestnástky i brankár Schmeichel.

90+3

De Bruyne a Meunier si na pravej strane narazili loptu a De Bruyne ju potom prihral do šestnástky na Lukakua. Ten však stál v ofsajde.

90+2

Courtois poriadne naťahoval odkop od svojej brány, k čomu mu ešte pomohli i dánski fanúšikovia za bránou. Jeden z nich totiž hodil pred belgickú bránu plastový pohár z piva.

90+1

Jensen hľadal centrom z pravej strany Strygera Larsena, ktorý ale na loptu nedosiahol. Tá skončila mimo Courtoisovej brány.

90

Nadstavený čas je päť minút.

89

Höjbjergovu prihrávku posunul pred belgickou šestnástkou Braithwaite k Jensenovi, ktorý tvrdou strelou tesne minul ľavú spojnicu belgickej svätyne.

87

87. Martin Braithwaite (DEN)

87

Teraz ale práve po centri prišla obrovská gólová príležitosť Dánska! Jensen sa na pravom krídle pretlačil k centru, ktorý nasmeroval hlavou zhruba v strede belgickej šestnástky do brvna Courtoisovej brány Braithwaite.

86

Dáni sa začínajú s blížiacim sa záverom zápasu dostávať do tlaku. Belgičania dovoľujú Dánom len centre, ktoré zatiaľ zvládajú odvracať do bezpečia.

85

Braithwaite z podobného miesta, ako pred chvíľou Cornelius, tiež nacentroval do šestnástky, jeho vysoký nákop ale chytil belgický gólman Courtois.

84

Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Jannik Vestergaard, prichádza Andreas Skov Olsen.

Dánsko – Belgicko

1:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 2. Y. Poulsen – 55. T. Hazard, 70. De Bruyne

Karty:   59. Wass (DEN), 69. Damsgaard (DEN), 81. M. Jensen (DEN) – 90+4. T. Hazard (BEL)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:14.

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer (C), Vestergaard (84. Skov Olsen), Maehle – Wass (61. Stryger Larsen), P.-E. Höjbjerg, Delaney (72. M. Jensen) – Y. Poulsen (61. Nörgaard), Damsgaard (72. Cornelius), Braithwaite.
Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, Dolberg, M. Jörgensen, Nörgaard, Stryger Larsen, Wind, Cornelius, M. Jensen.

Belgicko: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) – Meunier, Tielemans, Dendoncker (59. Witsel), T. Hazard (90+4. Vermaelen) – D. Mertens (46. De Bruyne), R. Lukaku, Carrasco (59. E. Hazard).
Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, Boyata, Witsel, De Bruyne, E. Hazard, Ch. Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku, Praet.

Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)

Diváci: 23 395