Menu

Futbal

Liga majstrov (predkolá)

Rapid Viedeň – AC Sparta Praha

2:1

koniec (0:1)

20.07.2021, 20:30 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • 2. predkolo • Miroslav Revaj

Tipsport: 2.18 3.68 3.39

Zápas dvoch rozdielnych polčasov. Aj takto môžeme nazvať prvý duel vo Viedni medzi Rapidom a Spartou Praha. V prvom polčase jasne dominovala Sparta Praha a gólom Ladislava Krajčího mladšieho bola vo vedení a nebyť domáceho brankára, mohli hostia po prvom polčase vyhrávať aj o dva góly. Na druhý polčas však lepšie nastúpil domáci celok, ktorý bol aktívnejší a hostia nemali prakticky žiadnu gólovú šancu v druhom dejstve. Hrdinom Rapidu v tomto zápase sa stal Knasmüllner, ktorý strelil dva góly a domáci tak zvíťazili 2:1 a do odvety v Prahe pôjdu v lepšej pozícii.

Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc! (22:28:31)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Ešte sa však hrá nad rámec avizovaných 3 minút, keďže tam bolo ošetrovanie domáceho futbalistu.

90+2

Čoskoro bude minulosťou aj nadstavený čas. Vyzerá to, že do odvety v Prahe bude v lepšej pozícii Rapid Viedeň.

90+1

Veľa minút sa napokon nenadstavovalo, možno sa mohlo aj viac ako tri minúty. Znova je hra prerušená a ošetrovaný je domáci futbalista.

90

V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!

89

Riadny hrací čas v druhom polčase sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.

88

Striedanie v tíme Rapid Viedeň: z ihriska odchádza Knasmüllner, prichádza Schick.

87

Hra bola teraz na malý moment prerušená, musel byť ošetrený jeden z domácich futbalistov, ktorý má v tvári krv a leží na trávniku. Uvidíme, či bude môcť tento zápas dohrať.

86

Žltú kartu dostáva Grahovac (Rapid Viedeň).

85

Sparta prešla do útoku, ale Hložkove zakončenie bolo z hranice pokutového územia zblokované. Hostia sa snažia byť aj naďalej aktívni v závere tohto stretnutia.

84

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Wiesner, prichádza Karlsson.

83

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Dočkal, prichádza Karabec.

82

Rapid však ešte musí zvládnuť záver tohto prvého stretnutia. Sparta má ešte čas a priestor sa pokúsiť aspoň remizovať na ihrisku súpera.

81

Môžeme konštatovať, že v druhom polčase je jednoznačne lepší domáci celok, čomu nasvedčujú aj dva strelené góly. Stále je tu však ešte odveta v Prahe, ktorá môže byť oveľa iná a celé to ešte zamotať.

80

Necelých desať minút zostáva do konca druhého polčasu a tak aj tohto zápasu. Zatiaľ to vyzerá, že do odvety v Prahe pôjde v lepšej pozícii rakúsky celok.

79

Bol to vôbec prvý vážnejší moment zo strany hostí v druhom polčase. Hostia sa snažia opäť niečo zaujímavé v útoku vymyslieť.

78

Sparta Praha zahrávala rohový kop, bol to ešte len druhý v tomto zápase. Dočkalov center našiel hlavičku Hložka, ale jeho pokus ide tesne vedľa domácej brány!

77

K centrovanej lopte do pokutového územia sa dostal Vindheim, domáci brankár mal s jeho strelou z uhla mierne problémy, ale na dvakrát ju dokázal skrotiť.

Rapid Viedeň – AC Sparta Praha

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 63. Knasmüllner, 71. Knasmüllner – 3. Ladislav Krejčí ml.

Karty:   24. Ullmann (RVI), 33. Wimmer (RVI), 41. Stojković (RVI), 86. Grahovac (RVI) – 16. Štetina (SPA), 60. Hancko (SPA)

Rapid Viedeň: Strebinger – Stojković, Hofmann /C/, Wimmer, Ullmann – Arase, Ljubičić, Petrović, Grüll – Kara, Knasmüllner
Náhradníci: Unger, Gartler – Fountas, Schick, Grahovac, Dibon, Strunz, Auer, Greiml, Sulzbacher, Schuster

AC Sparta Praha: Niță – Vindheim, Štetina, Hancko, Højer – Wiesner, Pavelka, Dočkal /C/, Ladislav Krejčí ml., Ladislav Krejčí st. – Hložek
Náhradníci: Holec, Kotek – Vitík, Sáček, Polidar, Panák, Souček, Karlsson, Pešek, Karabec, Drchal, Pulkrab

Rozhodca: Gözübüyük – Balder, Bluemink (NED)

Odveta: Sparta Praha - Rapid Viedeň 2:0