Menu

Ďalšie

Olympijské hry - stolný tenis

Dvojhra (muži, ženy) - 1. kolo

koniec udalosti

24.07.2021, 07:15 • Filip Lefenda cz

Jako by dnes byly švédské stolní tenistky proklety. Poté, co Kaellbergová promarnila vedení 3:0 na sety, ztratila takřka vyhraný zápas rovněž její krajanka Linda Bergströmová! Nad Indkou Mukherjeeovou vedla 3:1, pak ale prohrála tři sady v řadě. V té rozhodující uhrála favoritka jen pět výměn a dvouhra pro ni překvapivě končí!

Sutirtha Mukherjeeová zlikvidovala manko dvou setů. V šestém partu vyhrála 11:9. Rovněž o vítězce posledního utkání tohoto bloku rozhodne až sedmá sada!

Velká radost na straně Siua Hanga Lama! Právě on nakonec dovedl sedmisetové drama do vítězného konce. V rozhodujícím dějství porazil Briana Afanadora 11:8.

Brian Afanador zvládl drama v koncovce šestého setu. Ten vyhrál 14:12 a rozdá si to s Hangem Lamem v rozhodujícím dějství!

Paul Drinkhall poráží Nimu Alamiana z 4:1 na sety. Vyrovnanou pátou sadu vyhrál jednatřicetiletý bronzový medailista ze světového šampionátu z roku 2016 12:10.

Duel mezi Paulem Drinkhallem a Nimou Alamianem měl být podle předzápasových prognóz vyrovnaný. O to větším překvapením je zatím naprosto drtivá dominance prvně jmenovaného Brita. Úvodní set vyhrál 11:7, v tom druhém pak povolil soupeři jediný bod!

Do druhého kola prolétla Jia Nan Yuanová, naturalizovaná Francouzka. Egypťance Helmyové povolila nejvíce 6 bodů v setu a zvítězila hravě 4:0.

Velký obrat dokonán! Jieni Shaová prohrávala s Christinou Kaellbergovou už 0:3 na sety, čtyřmi sety v řadě ale nakonec zápas otočila. Tenhle zápas se musel líbit nejen portugalským příznivcům.

Jieni Shaová šestý set otočila a po výsledku 11:8 si vynutila rozhodující sedmou sadu. To je drama!

Ve druhém kole je dle očekávání rovněž Ovidiu Ionescu z Rumunska. Xina Chrise Yana, Australana čínského původu, porazil 4:1 na sety.

Bojan Tokič patřil k největším favoritům svého zápasového bloku a roli bezezbytku potvrdil. Jeremyho Hazina z Kanady porazil 11:7, 11:9, 11:5 a 11:7.

Rovněž čtvrtou sadu získala Manika Batraová nejtěsnějším dvoubodovým rozdílem, tentokrát 11:9. Indická hráčka je po výhře 4:0 nad Britkou Hoovou ve druhém kole.

Christina Kaellbergová má v souboji s Portugalkou čínského původu Jieni Shaovou i nadále navrch. 11:8, 11:9 a 12:10 – těmito poměry vyhrála Švédka úvodní tři sady. Že by po vítězství Rusky Noskovové další překvapení v pavouku ženské dvouhry?

A opět 4:0. Dle očekávání postoupila do druhého kola ženské dvouhry rovněž Natalia Partyková z Polska. Australanka Michelle Brombleyová nekladla větší odpor, jen jednou se dostala v sadě na sedm bodů. Dvakrát jich uhrála pět, jednou pak pouze tři. Rychlá záležitost.

Favoritům se v druhé vlně zápasů skutečně daří. Potvrdila to i Orawan Paranangová z Thajska. Ani ona neztratila sadu a porazila Melanii Diazovou z Portorika 13:11, 11:6, 11:8 a 11:7.

Výhru 4:0 na sety slaví v tuto chvíli i Panagiotis Gionis. Řecký favorit porazil Zsolta Peta ze Srbska 11:6, 11:8, 11:9 a 11:8.

Paráda! Lubomír Jančařík přitlačil bekhendem na tělo a Ali Alchadraví vracel z forhendové strany daleko za stůl. Zatímco před pěti lety v Riu vypadl český stolní tenista překvapivě v prvním kole, tentokrát zaváhání nepřipustil. Až na druhou polovinu první sady měl jasně navrch a postoupil po setech 11:9, 11:5, 11:4 a 11:4 do druhého kola. V tom jej už zítra čeká Kirill Gerassimenko z Kazachstánu.

Alchadraví přepálil růžek stolu. Jančařík má šest mečbolů!

Čech mířil nejprve do sítě, při druhém setbolu ale přepálil Alchadraví forhendový topspin za stůl. Třetí set končí výsledkem 11:4 pro Jančaříka a jeho postup do druhého kola se zdá být už jen otázkou několika mála minut.

Za stavu 10:5 útočil Jančařík bekhendem těsně mimo stůl, další drtivý útok už ale znamená konec druhého setu. Jen tak dále!

A znovu forhend Alchadravího, který se na stůl nevešel. Nečekaně dramatický první set nakonec přeci jen putuje na konto rodáka z Hodonína.

Aktivita na straně reprezentanta Saudské Arábie. Bránící se Jančařík je teď pod tlakem. Už vede jen 8:7!

Teď už ale zápas, který nás v rámci tohoto bloku zajímá suverénně nejvíce! Lubomír Jančařík rozehrál klání s Alchadravím.

Zhe Yu Clarence Chew nakonec v koncovce uspěl a zvítězil 12:10, na sety pak 4:2.

Singapuřan Chew prohrál pátou sadu jasně 3:11, přesto je nadále relativně blízko překvapivé výhře. Šestý set míří za stavu 9:9 do koncovky, v níž se může stát vše.

Obě jmenované nakonec šesté sety nejtěsnějším rozdílem vyhrály a shodně si zajistily postup poměrem 4:2. Noskovová vyhrála poslední sadu 11:9, Moretová 14:12.

Andrej Gacina splnil roli favorita na výbornou. S Tožanem Fannym neztratil ani sadu a prosvištěl do druhého kola po setech 11:5, 11:6, 11:3 a 13:11.

Dvojhra (muži, ženy) - 1. kolo

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Program
1. kolo mužské dvouhry
Ibrahima Diaw (SEN) – Zhe Yu Clarence Chew (SGP) 2:4
Andrej Gacina (CRO) – Kokou Dodji Fanny (TOG) 4:0
Panagiotis Gionis (GRE) – Zsolt Peto (SRB) 4:0
LUBOMÍR JANČAŘÍK – Ali Alchadraví (SAU) 4:0
Bojan Tokič (SRB) – Jeremy Hazin (CAN) 4:0
Ovidiu Ionescu (ROU) – Xin Yan (AUS) 4:1
Brian Afanador (PUR) – Siu Hang Lam (HKG) 3:4
Paul Drinkhall (GBR) – Nima Alamian (IRI) 4:1

1. kolo ženské dvouhry
Jana Noskovová (ROC) – Prithika Pavadeová (FRA) 4:2
Rachel Moretová (SUI) – Jessica Yamadaová (BRA) 4:2
Natalia Partyková (POL) – Michelle Brombleyová (AUS) 4:0
Melanie Diazová (PUR) – Orawan Paranangová (THA) 0:4
Manika Batraová (IND) – Tin-Tin Hoová (GBR) 4:0
Jieni Shaová (POR) – Christina Kaellbergová (SWE) 4:3
Jia Nan Yuanová (FRA) – Yousra Helmyová (EGY) 4:0
Linda Bergströmová (SWE) – Sutirtha Mukherjeeová (IND) 3:4