Menu

Futbal

Liga majstrov

Chelsea FC – Zenit Petrohrad

1:0

koniec (0:0)

14.09.2021, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Skupina H • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 1.21 7.04 16.8

Chelsea bola od začiatku do konca aktívnejším tímom, avšak Zenit bránil veľmi dobre, nepúšťal favorita do šancí. Nakoniec sa k jednej dostal Romelu Lukaku a premenil ju. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:51:30)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Zenit získal priamy kop na útočnej polovici, lenže po prihrávke po zemi našiel Wílmar Barrios iba protihráčov. Romelu Lukaku išiel rýchlo do kontry a aj do šance, skvele mu loptu vypichol Douglas Santos.

90+3

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mason Mount, prichádza Ruben Loftus-Cheek.

90+2

Domáci držia loptu, hráči Zenitu behajú bez nej a nevedia ju získať do svojej moci. Toto Chelsea úplne vyhovuje.

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

89

Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Claudinho, prichádza Andrej Mostovoj.
Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Jaroslav Rakyckyj, prichádza Danil Krugovoj.

88

Zľava centroval Jaroslav Rakyckyj, tentoraz sa Arťom Dzjuba k lopte nedostal. Pred ním zareagoval Andreas Christensen.

87

Dmitrij Čisťakov poslal dlhú loptu dopredu, Arťom Dzjuba ju predĺžil do územia nikoho. Takto to Zenitu v závere nepôjde.

86

Chelsea sa snaží držať loptu a kontrolovať záver stretnutia, aby si nenarobila zbytočné problémy ako pri nedávnej šance Dzjubu.

85

Ben Chilwell sa zľava dostal do pokutového územia, ešte prihrával do lepšej pozície, lenže Romelu Lukaku to mal ďaleko do nohy.

84

Strely: 10 – 6
Strely na bránku: 2 – 2

83

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza César Azpilicueta, prichádza Thiago Silva.
Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Marcos Alonso, prichádza Ben Chilwell.

82

Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Daler Kuzjajev, prichádza Kirill Kravcov.

81

Ošetrovanie pokračuje, rozcvičovať sa začína Kepa Arrizabalaga. Naozaj to bola nepríjemná zrážka s ruským útočníkom, ktorý je v poriadku.

80

Vyrovnať mohol striedajúci Arťom Dzjuba. Po prihrávke sprava od Azmúna na malom vápne nasmeroval loptu o niekoľko centimetrov mimo priestoru troch žrdí. Následne sa zrazil s Mendym a ošetrenie potrebuje hlavne brankár Chelsea.

79

79. Marcos Alonso (CHE)

79

Marcos Alonso sa na hranici pokutového územia uvoľnil k streleckému zakončeniu, jeho ľavačka okolo Čisťakova išla tesne vedľa bránky Zenitu.

77

Jaroslav Rakyckyj chcel preniesť hru na pravé krídlo, to sa mu nepodarilo podľa predstáv. Jeho lopta nebola vôbec presná.

76

Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Marcus Wendel, prichádza Alexandr Jerochin.

75

Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Malcom, prichádza Arťom Dzjuba.

74

Center sprava vo vápne Zenitu nenarobil žiadne problémy, brankár Stanislav Kricjuk loptu chytil a založil kontru. Malcolm získal roh.

73

Mateo Kovačić strieľal spred pokutového územia, našiel iba hráčov súpera pred ním. Daler Kuzjajev zrazil loptu mimo hracej plochy.

72

Mason Mount si prebral loptu v pokutovom území Zenitu, na strelu to nemal, a tak išiel do kľučky, ktorá mu nevyšla.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Zenitu defenzívna taktika vychádzala na jednotku, až doteraz. Chelsea si každopádne za aktivitu gól zaslúžila.

69

69. Romelu Lukaku (CHE) - 1:0

69

Chelsea dala gól!
Prvýkrát v zápase nedokázala defenzíva hostí ubrániť najväčšiu hviezdu súpera a je z toho úvodný presný zásah. Veľmi dobrý center na päťku nad Čisťakova poslal César Azpilicueta a ROMELU LUKAKU hlavičkou prekonáva Kricjuka.

69

Marcus Wendel sa dostal k strele z hranice pokutového územia, technický pokus nebol ideálne umiestnený, a tak poľahky zasiahol Edouard Mendy.

68

Kontra Chelsea bola veľmi rýchlo stopnutá, hlavne kvôli zlej prihrávke. Zenit získal loptu a nikde sa nebude ponáhľať.

67

Marcos Alonso zahrával druhý roh v krátkom slede a opäť sa pri štandardke vo vzduchu výborne prezentoval Stanislav Kricjuk.

66

Kai Havertz v pokutovom území nevymyslel nič, avšak Jaroslav Rakyckyj mu loptu odkopol aspoň na rohový kop. Marcos Alonso odvrátil Dmitrij Čisťakov.

65

Marcos Alonso centroval z priameho kopu na zadnú žrď, vo vzduchu boxoval Stanislav Kricjuk a Mateo Kovačić nasmeroval dorážku vysoko nad.

64

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hakim Zyech, prichádza Kai Havertz.

63

Žltú kartu dostáva Jaroslav Rakyckyj (Zenit Petrohrad).

62

Rýchly brejk Zenitu mohol priniesť obrovskú šancu. Sardár Azmún už mal streleckú pozíciu vo vnútri pokutového územia, v poslednej chvíli dôležitý blok predviedol Antonio Rüdiger.

61

Hodina zápasu je za nami a čím dlhšie je skóre bezgólové, tak tým začína byť Chelsea nervóznejšia a Zenit spokojnejší. Pred nami však ostáva posledná tretina riadneho hracieho času.

60

Mason Mount dnes nie je extra viditeľný, aj teraz poslal zlú prihrávku na ľavé krídlo, kde mal od lopty ďaleko Marcos Alonso.

59

Andreas Christensen si telom pokryl loptu, zozadu ho strčil na trávnik Claudinho a píska sa útočný faul brazílskeho zlatého olympijského medailistu z Tokia.

58

César Azpilicueta poslal sprava prudký center po trávniku, nenašiel spoluhráčov. Wílmar Barrios bol postavený ideálne pre odkop.

57

Hostia sa dostali do situácie troch proti trom, nedopadlo to pre nich dobre. Malcomova prihrávka na Azmúna bola zablokovaná Christensenom.

56

Romelu Lukaku prisunul loptu na pravú stranu pokutového územia, kde si nabehol Reece James. V ťažkej pozícii ľavačkou namieril do bočnej siete.

55

Hakim Zyech sa uvoľnil na rohu päťky a chcel prihrávať pod seba, kde bol Romelu Lukaku. Belgičan ale nabral smer bránka, a tak išla lopta do územia hráčov Zenitu.

54

Ďalší rohový kop pre hostí. Claudinho centroval na prednú žrď, tam bol pozorný Andreas Christensen. Následnú strelu z diaľky poslal veľmi nepresne Douglas Santos.

53

Z rohového kopu hráči Zenitu nevyťažili vôbec nič, defenzíva Chelsea loptu poľahky odkopla do bezpečia.

52

Daler Kuzjajev aktivitou na pravom krídle získal rohový kop. Dostúpil ho Andreas Christensen a loptu mu zrazil mimo hracej plochy.

51

Zľava centroval Marcos Alonso. Romelu Lukaku si hľadal loptu, znova pred ním výborne zasiahol obranca Dmitrij Čisťakov.

50

Stopér Antonio Rüdiger si to ako tank nasmeroval takmer od vlastnej šestnástky až do vápna súpera. Skvelé sólo zakončil strelou asi meter a pol vedľa bránky Kricjuka.

49

49. Hakim Zyech (CHE)

49

César Azpilicueta vyhral hlavičkový súboj, aj keď si jemne pomohol rukami. Chelsea tak môže ísť postupne dopredu.

48

Zakončenie spred pokutového územia poslal obranca Marcos Alonso, ale strelecký pokus nebol presný. Znova päťku skúsi Stanislav Kricjuk.

47

Hakim Zyech si prebral loptu pred šestnástkou a vystrelil. Zakončenie mu nesadlo ideálne, aj tak smerovalo k žrdi a Stanislav Kricjuk musel zasiahnuť.

46

Začal sa druhý polčas.
Defenzíva Zenitu funguje proti Chelsea zatiaľ výborne. Favorit má viac z hry, lenže nedostal do žiadnej šance, ani len náznaku príležitosti. Uvidíme však, či ruský tím vydrží takto celých 90 minút.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Žltú kartu dostáva César Azpilicueta (Chelsea FC).

45

Mateo Kovačić poslal pas vedľa šestnástky súpera, odkiaľ centroval, ale veľmi nepresne, Mason Mount. Brankár Stanislav Kricjuk zahrá päťku.

44

Reece James poslal center sprava a Romelu Lukaku sa cez protihráča natlačil k hlavičke. Každopádne, Dmitrij Čisťakov mu tak znepríjemnil život, že Belgičan nemal nárok usmerňovať loptu. Mieril nad.

43

Znova z rohového kopu centroval Hakim Zyech, na zadnej žrdi nenašiel nikoho. Ešte to istil Stanislav Kricjuk.

42

Romelu Lukaku strieľal, Marcus Wendel loptu zrazil na rohový kop. Chelsea sa postupne začína dostávať čoraz bližšie k bránke súpera.

41

Jorginho hľadal na zadnej žrdi spoluhráčov, Marcos Alonso sa k lopte nedostal, keďže pred ním odhlavičkoval Alexej Suťormin.

40

Hakim Zyech zahrával ďalší rohový kop. Prudký pas do malého vápna mal nájsť jedného z dua Antonio Rüdiger – Romelu Lukaku, skvele pred nimi vo vzduchu boxoval Stanislav Kricjuk.

39

Strely: 3 – 2
Strely na bránku: 0 – 1

38

38. Jaroslav Rakyckyj (PET)

38

Ruský tím získal po zákroku Jorginha rohový kop. Prepadnutý center si našiel na hranici šestnástky Jaroslav Rakyckyj a ľavačkou namieril na bránku. Brankár Edouard Mendy bol pripravený.

37

Douglas Santos si pokryl loptu, v snahe získať ju ho fauloval Mason Mount. Zenit postupne začne akciu z vlastnej polovice.

36

Jaroslav Rakyckyj nakopol loptu na hrot, nenašiel Azmúna. Podobný scenár sa okamžite zopakoval po pase od Kovačiča.

35

Marcos Alonso zrazeným centrom získal rohový kop. Ten zahral Hakim Zyech veľmi zle, Zenit sa bez problémov ubránil.

34

Nevydarenú prihrávku si Romelu Lukaku nemal šancu spracovať, okamžite bol pri lopte výborne hrajúci defenzívny štít Wílmar Barrios.

33

Romelu Lukaku preváhal ideálny moment na strelu, potom trafil protihráča. Zakrátko si útočným faulom pomohol Jorginho.

32

Reece James sa uvoľnil okolo jedného protihráča na pravom krídle, poslal center do malého vápna. Okamžite odkopával do bezpečia Jaroslav Rakyckyj.

31

Mateo Kovačić vybojoval loptu v strede ihriska, prihral doľava. Hakim Zyech nemal možnosti, prihral iba smerom späť.

30

Polhodina zápasu je za nami. Chelsea má viac z hry aj loptu častejšie na kopačkách, no čaká na šancu. Do nej sa domáci stále nedostali.

29

Chelsea získala loptu v strede ihriska, akciu už začína Antonio Rüdiger. Znova si to chcú domáci dobre pripraviť. Na prvú šancu čakajú.

28

Zenit síce pri lopte je, lenže sa nevie dostať do vlastnej šestnástky, čo je celkom problém. Chelsea dobre pressuje.

26

Hakim Zyech prešiel okolo Marcusa Wendela, vzápätí ho tvrdo, ale čisto, zastavil Wílmar Barrios. Faul sa nepískal.

25

César Azpilicueta chcel centrovať z pravého krídla, trajektóriu lopty okamžite dobrým zablokovaním preťal Claudinho.

24

Hakim Zyech poslal loptu doľava, Marcos Alonso nemal otvorený priestor. Chelsea sa teda usadila na útočnej polovici a snaží sa kombinovať.

23

Jaroslav Rakyckyj znova zasiahol pri svojom najväčšom súperovi, odvrátil loptu na roh. Reece James nenašiel spoluhráčov, vo vzduchu zasiahol Stanislav Kricjuk.

22

Mason Mount posunul loptu do vápna, Romelu Lukaku mohol ísť do šance. V poslednej chvíli pred ním odkopával v sklze Jaroslav Rakyckyj.

21

Ani po pravom krídle to domácim nevyšlo. Hostia bránia veľmi dobre. Je vidieť, že prišli ideálne pripravení, no ťažko povedať, či im to vydrží celých 90 minút.

20

Marcos Alonso nedostal dobrú loptu na ľavé krídlo, tá skončila mimo ihriska a hrať tak bude môcť Zenit.

19

Jaroslav Rakyckyj zvolil signál. Na jeho konci bol Daler Kuzjajev a jeho ďalekonosná strela poriadne vysoko nad bránku Mendyho.

18

Jorginho si niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou pomohol faulom, priamy kop, ale vhodný skôr na center, získal Claudinho.

17

Mason Mount centroval na zadnú žrď. Tam si znova zbiehal Romelu Lukaku, opäť to na neho nebol presný center.

16

Daler Kuzjajev si prebral loptu na krídle, pri pokutovom území mu ju čistým sklzom zobral vracajúci sa Mateo Kovačić.

15

Malcom sa na krídle nemohol rozbehnúť dopredu za dlhou loptou, nachádzal sa totiž v postavení mimo hry.

14

Hakim Zyech zakončil spred pokutového územia, dobre postavený Jaroslav Rakyckyj tento pokus zablokoval. Následný pas Mounta si nenašiel vo vápne Romelu Lukaku.

13

Zenit však z rohového kopu nevyťažil vôbec nič. Navyše sa píska útočný faul, previnil sa Douglas Santos.

12

Sardár Azmún predĺžil center na hranicu šestnástky za seba, razom mohol byť sám pred Mendym vo veľkej šanci Claudinho. V poslednej chvíli mu loptu odkopol Reece James.

10

Úvodných desať minút stretnutia je zatiaľ dosť opatrných. Chelsea je častejšie pri lopte, Zenit doposiaľ pozorne bráni v zadných radoch.

9

Romelu Lukaku sa rozbehol smerom k šestnástke, dostal loptu za obranu. Včas pred ním dokázal odkopnúť do bezpečia Dmitrij Čisťakov.

8

Mason Mount síce šiel za loptou na krídlo, tá skončila mimo ihriska a päťku môže rozohrávať brankár Stanislav Kricjuk.

7

Marcos Alonso sa individuálne pred pokutovým územím nepresadil, loptu mu poľahky odobral Wílmar Barrios.

6

Hakim Zyech síce skončil na hracej plochy v okolí pokutového územia faul sa nepískal. Hráči Zenitu loptu iba odkopli.

5

Wílmar Barrios sa dostal pod tlak hráčov Chelsea, o loptu prišiel vedľa svojej šestnástky. Okamžitá šanca z toho však nebola.

4

Domáci sú usadení na útočnej polovici, ale k bránke Kricjuka sa neženú za každú cenu. Chelsea si chce postupne pripraviť akciu.

3

Andreas Christensen získal loptu na svojej polovici ihriska, Chelsea sa postupne pokúsi prejsť smerom dopredu.

2

Malcom sa na krídle pri lopte dlho nezdržal, rýchlo mu ju odkopol Antonio Rüdiger. Snaha založiť akciu mu nevyšla.

1

Chelsea nastupuje v tradičných modrých dresoch a je jednoznačným favoritom stretnutia, hostia majú biele prevedenie.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – R. James, Kovačić, Jorginho, M. Alonso – Mount, Zyech – R. Lukaku.
Náhradníci: Arrizabalaga – Havertz, Hudson-Odoi, T. Chalobah, Chilwell, Loftus-Cheek, Saúl, M. Sarr, Silva, Werner, Barkley.

Zenit Petrohrad: Kricjuk – Suťormin, Čisťakov, Rakyckyj, Santos – Malcom, Wendel, Barrios, Kuzjajev, Claudinho – Azmún.
Náhradníci: M. Keržakov, Odojevskij – Jerochin, Dzjuba, Kravcov, Krugovoj, Mostovoj, Chotuljov..
Chelsea FC

Víťaz minulej sezóny Ligy majstrov sa pokúsi uspieť aj v tomto ročníku, takisto to bude mať náročné, ale kvalita tímu je dobrá. Cez leto prišli Romelu Lukaku a Saúl Ñíguez. Chelsea má dobrý štart do ligovej súťaže, ešte neprehrala, pričom porazila Crystal Palace, Arsenal aj Aston Villu, remizovala s Liverpoolom a je na druhej priečke. Navyše, vyhrala už Európsky Superpohár, čo bol skvelý štart. Tri góly v Premier League už stihol streliť spomínaný Lukaku.

Zenit Petrohrad

Aj Zenit ako ruský majster začal sezónu 2021/22 výborne. Po siedmich kolách je na prvom mieste, vyhral päť stretnutí a dvakrát remizoval. Strelil už šestnásť gólov, po päť vsietili Sardar Azmoun a Aleksandr Jerochin. Obaja sa trafili aj pri výhre v ruskom Superpohári nad Lokomotivom Moskva. Káder sa počas leta výraznejšie nezmenil, pribudli do neho Claudinho a Dmitrij Čistjakov, odišiel Sebastián Driussi. V Petrohrade chcú vylepšiť minulú sezónu LM, kedy uhrali len bod.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Chelsea FC – Zenit Petrohrad

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 69. R. Lukaku

Karty:   45. Azpilicueta (CHE) – 63. Rakyckyj (PET)

Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta (83. Silva), Christensen, Rüdiger – R. James, Kovačić, Jorginho, M. Alonso (83. Chilwell) – Mount (90+3. Loftus-Cheek), Zyech (64. Havertz) – R. Lukaku.
Náhradníci: Arrizabalaga, Bergström – Havertz, Hudson-Odoi, T. Chalobah, Chilwell, Loftus-Cheek, Saúl, M. Sarr, Silva, Werner, Barkley.

Zenit Petrohrad: Kricjuk – Suťormin, Čisťakov, Rakyckyj (89. Krugovoj), Santos – Malcom (75. Dzjuba), Wendel (76. Jerochin), Barrios, Kuzjajev (82. Kravcov), Claudinho (89. Mostovoj) – Azmún.
Náhradníci: M. Keržakov, Odojevskij – Jerochin, Dzjuba, Kravcov, Krugovoj, Mostovoj, Chotuljov.