Menu

Florbal

Euro Florbal Tour (juniorky)

Švajčiarsko – Česko

1:3

koniec (0:0, 1:1, 0:2)

17.10.2021, 08:00 • Bläk Boks Lempäälä, Finsko • Vendula Zdražilová cz

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a přeji hezkou neděli. U dalších online přenosů z florbalu se budu těšit opět na shledanou. (09:44:25)
Je dobojováno. Češky nakonec porazily Švýcarky 3:1 a zakončily turnaj výhrou. A protože už další duel neohrozí jejich první pozici, stávají se tak vítězkami i celého turnaje Euro Floorball Tour v kategorii juniorek. Velká gratulace tak putuje do Finska, kde se turnaj odehrál.

Konec zápasu.

59:36

Vyloučení v týmu Česko (Anna Brucháčková – 2 min., Nedovolené vrážení).

59:30

59:30 Karolína JANATKOVÁ - 1:3

59:30

Česko právě vstřelilo branku!
Švýcarky už hrály bez brankářky a toho Češky využily. KAROLÍNA JANATKOVÁ se dostala k míčku a poté ho nadvakrát poslala do opuštěné svatyně – 1:3. Pečetí tak výhru Češek nejen v tomto utkání, ale i v celém turnaji. Asistence: Vendula Maroszová.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:26

Další výpad Švýcarek vyřešila Kristýna Lechnerová, která pak míček udržela a Češky půjdou zase směrem před švýcarskou klec.

56:40

Noelia Trottmannová obehrála Kristýnu Jiráskovou a dostala se až do zakončení, míček ale končí jen nad břevnem branky Kuchařové.

54:56

Švýcarky bojují o vyrovnání, teď zakončila Wyssová, ale její pokus dobře viděla Hana Kuchařová a balonek vyrazila do bezpečí.

52:36

Nyní čelily nebezpečné střele Švýcarek, které těsně minuly tyč. Následně pak jdou znovu na druhou stranu české hráčky.

51:24

Češky brání výsledek zuby nehty, teď mají opět míček a už ho dostávají před branku Švýcarska. Rády by přidaly pojistku a klid na hokejky.

50:32

Polovina třetí třetiny minulostí, stále český tým vede rozdílem jediné branky.

48:47

Češky se usadily na polovině Švýcarek a kombinovaly, záhy pak přišly o míček a s ním šly do akce Švýcarky, ale marně dobývaly Kuchařovou.

47:12

Češky tak mají nyní jednobrankový náskok a rády by přidaly pojistku. Nyní to zkusila Karolína Sigmundová, ale její střela skončila tečí soupeřek mimo tři tyče.

45:03

45:03 Karolína JANATKOVÁ - 1:2

45:03

Česko právě vstřelilo branku!
Češky poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu. KAROLÍNA JANATKOVÁ v rohu převzala míček, dostala se s ním na roh brankoviště a svižnou střelou zakončila do švýcarské sítě – 1:2. Asistence: Michaela Mechlová.

42:41

Češky však dokázaly soupeřky o balonek obrat a z vlastní poloviny se procpaly až před Greberovou, která ve svém brankovišti byla pozorná a nepustila soupeřky k přesnému zakončení.

42:14

Švýcarky mají míček a míří s ním před českou branku.

40:06

Do akce před branku soupeřek se hned dostal český tým, ale nedokázal zakončit.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 9 – 7
Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme se dočkali dvou branek, až v polovině zápasu. Nejprve se prosadily Švýcarcky a šly do vedení, Češky ale obratem vyrovnaly. Stav je tedy stále nerozhodný, jen se skóre pohnulo oběma směry. Ještě nás čeká hodně zajímavá bitva ve třetí třetině, která začne přibližně v 9:15.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Ještě se pokoušely oba týmy strhnout vedení na svou stranu, ale brankářky byly pozorné. Nyní se už tato část hry zřejmě pouze dohrává, míček mají Švýcarky ve středu hřiště.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:25

Na levé straně zakončila Noelia Trottmannová, Hana Kuchařová ale nastavila pravou ruku a míček vyrazila do bezpečí.

37:40

Rahel Wyssová nedostala moc prostoru k tomu, aby zavedla míček před českou branku. Nakonec se jí to sice povedlo, tam však o balonek přišla.

36:50

Soupeřky českého týmu se opět usadily na polovině Češek a kombinovaly, ale do přesnějšího zakončení před Kuchařovou se nedostaly.

35:59

Švýcarky se znovu opřely do střely, Laura Bertiniová ale svůj pokus poslala vedle vzdálenější tyče.

34:01

Na pravé straně se dostávala do akce Kateřina Vachudová, ale nakonec jí to nesedlo a o balonek přišla.

32:25

Češky výrazně ožily, po rychlém vyrovnání se opět dostaly do útoku, ale tam přesně nemířila Karolína Mezerová.

31:15

31:15 Simona KORBELÁŘOVÁ - 1:1

31:15

Česko právě vstřelilo branku!
Hned je tu ale vyrovnávací branka. Ve zmatku před brankou soupeřek se nejlépe zorientovala SIMONA KORBELÁŘOVÁ, která ho pohotovým švihem pověsila do švýcarské sítě, kde vymetla pavučiny – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Karolína Janatková

30:17

30:17 Seraina FITZIOVÁ - 1:0

30:17

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Tak jsem to asi přivolala a je tu první gól zápasu. SERAINA FITZIOVÁ se po převzetí balonku přiřítila až těsně před Hanu Kuchařovou, šla na levou stranu do lepší pozice a v pohodě zakončila. Míček tak končí za zády bezmocné české brankářky – 1:0. Asistence: Linn Larssonová.

29:56

Seraina Fitziová sebrala balonek a práskla do něj, ale proti byla Hana Kuchařová. Po zisku míčku jdou zase do útočné akce české hráčky.

29:17

Je téměř polovina základní hrací doby za námi a stále jsme se nedočkali úvodní branky. Sledujeme velkou bitvu o každý centimetr hrací plochy. Tohle zatím vypadá na zápas chudý na góly.

28:42

Znovu Švýcarky vybojovaly míček a na druhé straně zahrozily před Kuchařovou, která kryje. Nicméně stále čelí dalšímu švýcarskému tlaku.

25:59

Laura Bertiniová se drala s míčkem dopředu, nakonec o něj přišla a zakončila Sofie Skalíková, ale Greberová byla na místě ve svém brankovišti.

25:04

Kristýnu Jiráskovou vysunula přihrávkou na levém křídle Jana Horečková, ale nakonec prvně jmenovaná na míček nedosáhla a ten skončil v moci Švýcarek.

23:48

Noelle Weisová potáhla míček a švihla do něj, ten skončil jen na čepeli jedné z českých obránkyň.

23:06

Po další akci Česka dostaly míček k sobě Švýcarky a už se derou znovu před Hanu Kuchařovou.

21:45

Jill Wiedmerová se obtočila kolem Horečkové a šla dále před Hanu Kuchařovou. Nakonec ale zakročila sama Horečková a pomohla brankářce českého týmu dobrým obranným zákrokem.

20:52

Emílie Skalíková dorážela střelu Michaely Mechlové z pravé strany, ale Greberová byla na místě a rukou míček vyšťourala do bezpečí.

20:32

Češky jsou u balonku a zakládají první akci druhé třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 3 – 3
Další třetina začne přibližně v 8:35.
První část hry je minulostí, v ní jsme neviděli ani jednu branku. Aktivnější jsou zatím Švýcarky, český tým se ale v závěru trochu více začal dostávat do tempa a zdá se, že by v dalším průběhu hry mohlo dojít k více šancím na české straně.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Ještě to před brankou českého týmu zkusily Švýcarky, ale nedokázaly se prosadit.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:10

Kristýna Jirásková se procpala až do brankoviště, tam však jedna ze Švýcarek nastavila hůl a míček zastavila.

16:30

Sofie Skalíková neprošla kolem levého mantinelu směrem ke švýcarské brance a z toho pramenil další rychlý protiútok Švýcarek, který končí nepřesnou střelou.

13:52

Další nepovedená česká akce a následovala ta na druhé straně, ale Larssonová pálila vedle.

13:10

Seraina Fitziová na pravé straně zvedla míček a ten skončil těsně nad brankou Hany Kuchařové.

12:07

Švýcarky zakládají další akci a pomalu se dostávají do postupného útoku. Obrana českého národního týmu ale zatím velmi dobře rozehrávku napadá.

10:52

Markéta Lenfeldová připsala dobrý obranný zákrok a hned vytáhla hru na opačnou stranu. Jenže Švýcarky znovu dobře zapracovaly v obranné činnosti a nepustily český celek do střely.

09:48

Po levém křídle se snažila pláchnout Kristýna Jirásková, v tom jí ale u hrazení zabránila Noelia Trottmannová.

08:52

Sofie Skalíková vybojovala míček na svou stranu, ale znovu ho nedokázala dostat před branku soupeřek. Švýcarky tak reagují protiútokem.

07:54

Nahození českého týmu, míček si uprostřed hřiště sebrala jedna ze Švýcarek a otočila hru. Stále se český tým nedokáže dostat do herní pohody a dělá spousty chyb už v rozehrávce.

06:58

Seraina Fitziová se protáhla kolem obránkyně českého týmu a šla až před brankoviště, její přízemní pokus se ale neujal.

05:50

Až nyní se to povedlo, z levé strany střílela Michaela Mechlová a proti jejímu projektilu zakročila Greberová.

04:43

Češky se stále nemohou dostat do výraznějšího zakončení, zatím jsou aktivnější švýcarské hráčky.

03:37

Noemi Anderegová potáhla míček a švihem ho poslala směrem na branku Kuchařové, ale té pomohla obrana a akci soupeřek zneškodnila.

02:57

Laura Bertiniová si vyměnila balonek se spoluhráčkou, následně pak střílela stejná hráčka a její nebezpečný pokus rukou srazila do bezpečí Hana Kuchařová.

01:20

Následně pak získaly balonek Češky, ale před švýcarskou brankou se prosadit nedokázaly a ani nevystřelily.

00:31

Švýcarky se hned vrhly do útoku, z pravé strany střílel Linn Larsonnová, ale její pokus zaletěl jen vedle české branky.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráčky obou týmů jsou už na hrací ploše a nyní jsou vyvolávány startovní sestavy. Za chvíli tak bude moci utkání začít.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Greberová (Florinová) – Bertiniová, Weisová, Von Arxová, Andereggová, Wiedmerová, Ritterová, Renzová – Wyssová, Fitziová, Larssonová – Trottmannová, Gerberová, Niederbergerová – Uberschlagová, Liechtiová, Mullerová – Hedlundová, Schmuckiová

Česko: Kuchařová (Solleová) – Maroszová, Lechnerová, Horečková, Mezerová, Brucháčková, S. Skalíková, Jirásková, Středulová, Stůjová, R. Korbelářová, Mechlová, Sigmundová, E. Skalíková, Janatková, Matýsková, Lenfeldová, S. Korbelářová, Vachudová

Rozhodčí: Jarvi, Kirsila.
Účastnické země na turnaji

Švýcarsko
Finsko
Švédsko
Česko
Místo konání turnaje

Turnaj se odehrává ve Finsku, ve městě Lempäälä v Ideaparku Blak Boks a rozhodně se florbaloví nadšenci těší dobrému florbalu. Uvidíme, jak si dnes české juniorky proti Švýcarkám povedou.
Vzájemná utkání

Naposledy se oba výběry spolu utkaly na začátku září v rámci mistrovství světa a tehdy Češky vyhrály 6:2. Švýcarky tak svým soupeřkám mají co vracet.
Česko

Češky jsou zatím v tabulce první a na turnaji se jim zatím daří. V první utkání získaly cenný bod, když s Finkami padly až po samostatných stříleních 2:3. Hned druhý den v sobotu následoval duel se Švékami a ty česká ženská juniorka porazila 4:2. Má tak šanci na celkové vítězství na Euro Floorball Tour a udělá proto cokoli, aby ve Finsku uspěla. Zápas se Švýcarkami bude jistě hodně zajímavý a napínavý.
Švýcarsko

Švýcarské juniorky jsou v tabulce na posledním čtvrtém místě. Ve svém prvním představení se utkaly se Švédkami, které vyhrály těsně 6:5. Poté následoval duel s domácími Finkami a nad těmi pak Švýcarky vydolovaly dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech. Na závěr turnaje prahnou Švýcarky po dalším skalpu, chtějí Češky, které budou bojovat o celkové prvenství, porazit a také jim oplatit zářijovou prohru na MS.
Hezké nedělní ráno přeji všem příznivcům florbalu. Pokračuje velká reprezentační akce jménem Euro Floorball Tour a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi reprezentacemi Švýcarska a Česka v kategorii juniorek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

Švajčiarsko – Česko

1:3

koniec (0:0, 1:1, 0:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 31. Fitziová (Larssonová) – 32. S. Korbelářová (Janatková), 46. Janatková (Mechlová), 60. Janatková (Maroszová)

Švajčiarsko: Greberová (Florinová) – Bertiniová, Weisová, Von Arxová, Andereggová, Wiedmerová, Ritterová, Renzová – Wyssová, Fitziová, Larssonová – Trottmannová, Gerberová, Niederbergerová – Uberschlagová, Liechtiová, Mullerová – Hedlundová, Schmuckiová

Česko: Kuchařová (Solleová) – Maroszová, Lechnerová, Horečková, Mezerová, Brucháčková, S. Skalíková, Jirásková, Středulová, Stůjová, R. Korbelářová, Mechlová, Sigmundová, E. Skalíková, Janatková, Matýsková, Lenfeldová, S. Korbelářová, Vachudová

Rozhodca: Jarvi, Kirsila

Priebeh zápasu
1. tretina
Po 1. tretine
2. tretina
30:17 SUI 1:0 Fitziová (Larssonová)
31:15 CZE 1:1 S. Korbelářová (Janatková)
Po 2.tretine
3. tretina
45:03 CZE 1:2 Janatková (Mechlová)
59:30 CZE 1:3 Janatková (Maroszová)
59:36 CZE 2 Brucháčková
Koniec