Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference k nadcházejícímu tenisovému Poháru Billie Jean Kingové

koniec udalosti

21.10.2021, 13:00 • hotel Hilton, Pobřežní 311/1, Praha 8 • Zdeněk Kamínek ml. (@ZdenekKaminek) cz

Na tiskové konferenci k tenisovému Poháru Billie Jean Kingové byly od prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderky a kapitána Petra Pály odhaleny zajímavé informace. Svým pohledem přispěly přes online hovor i hráčky Barbora Krejčíková a Lucie Hradecká a z krátkého záznamu byla slyšet také Tereza Martincová.

Z Prahy je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (14:04:59)

14:00

Oficiální část tiskové konference právě skončila.

13:59

Pokládka kurtů bude probíhat od 23. 10. 2021 od brzkých ranních hodin.

13:59

Ivo Kaderka:

"Co se vstupenek týká, české zápasy jsou prodané poměrně dobře. Utkání ostatních týmů trochu vázne, ale hodně lidí se ještě bojí koronaviru. Musíme počkat, kam se dostaneme se křivkou těsně před turnajem. Čekáme těsně před zahájením a uděláme i přes Českou televizi propagaci."

13:57

Petr Pála:

"Švýcarsko v plné sestavě může pomýšlet vysoko. Doufám, že Švýcarky zarazíme my ve skupině. Španělsko je nahlášené v plné sestavě, má velmi silný tým. Uvidíme, co ruský tým, jaký bude. Jsou to tři zápasy, je potřeba vyhrát dva."

13:54

Petr Pála:

"Jsem rád, že se holky těší. Pro mě je obrovská čest být kapitánem týmu."

13:54

Tereza Martincová (je nyní v letadle, záznam):

"Chci se měřit s nejlepšími. Máme v České republice fajn lidi, na atmosféru se těším. Dříve mě to svazovalo, ale v Praze jsem si to již posledně užívala, protože čeští fanoušci jsou skvělí. Nevím, jaké je hrát týmovou soutěž a navíc v O2 Aréně. Vydám ze sebe všechno, co v sobě mám."

13:53

Tereza Martincová (je nyní v letadle, záznam):

"Těším se opravdu hodně. Je k neuvěření, že moje jméno je v nominaci na turnaj. Vždy jsem to sledovala, mám obrovskou radost. Ráda poznám atmosféru, týmové soutěže jsem nikdy příliš nehrála. Nyní mám čas na odpočinek, vydechnu, budu se snažit nabrat co nejvíce sil. Těžké zápasy v Moskvě byly, člověk musí být připraven na ty nejlepší. Snažím se vymáčknout to poslední, co v sobě mám."

13:51

Petr Pála:

"Nebude čas na opravu, vše bude otázka jednoho dne. Když holky hrály olympiádu, vyhrály tři super tie-breaky."

13:50

Petr Pála:

"Jak řekla Lucie Hradecká, turnaj bude trochu jiný. Největší změna je ve čtyřhře, který je stejný jako na WTA."

13:49

Petr Pála:

"Budou se muset dělat testy na hotelu. Teprve po testování budeme moct na pokoje a na trénink."

13:48

Petr Pála:

"Pamatuji si, jak Barbora Krejčíková fandila v roce 2018 na lavičce a jak zápasy prožívala."

13:47

Ivo Kaderka poprosil Barboru Krejčíkovou u pozdravení jeho čtyřletého syna Valentina, který si ráno rozbil hlavu, ale byl statečný. Barbora Krejčíková se ráda tohoto spotu ujala.

13:44

Ivo Kaderka:

"Proběhlo jednání s policejním prezidentem. Veškerá bezpečnostní opatření Policie České republiky připravuje a prezident mě ubezpečil o faktu, že vše je pod kontrolou. Mluvil jsem také s ministrem zahraničí, pokud by se naskytl nějaký problém s vízem."

13:43

Ivo Kaderka:

"První přijíždí Španělsko 26. 10. 2021. Trénovat bychom měli začít jako první, záleží na kapitánovi, jak si to naladí. Vstupenky se mírně přibrzdily s možným nástupem koronaviru. Volal jsem si předevčírem s premiérem Andrejem Babišem, který říkal, že nikdo neví, co bude. Každopádně zatím se žádné zavírání nebo omezování akcí neplánuje."

13:39

Lucie Hradecká (online hovor):

"Bude důležité dobře začít, neboť každý bod se bude počítat."

13:38

Lucie Hradecká (online hovor):

"O hráčkách víme, kdo a jak hraje. Týmová soutěž je ale jiná než ostatní turnaje. Hraje se nový formát a bude to trochu specifické a náročnější na koncentrovanost. Na každý zápas musíme být stoprocentně připraveni."

13:35

Lucie Hradecká (online hovor):

"Jsem na hale v Moskvě a čekáme, až se uvolní kurt na trénink. Na pozici nejzkušenější hráčky jsem připravena. Tým ale máme silný a zkušený i tak."

13:32

Barbora Krejčíková (online hovor):

"Budu mít na zápasech rodinné příslušníky, kamarády a známé a budu si s lidmi utkání užívat. Doufám, že to na kurtu potvrdím, protože se mi klepou nohy již nyní."

Tisková konference k nadcházejícímu tenisovému Poháru Billie Jean Kingové

koniec udalosti