Menu

Hokej

TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)

HK VITAR Martin – Brezno Knights

4:1

koniec (2:1, 2:0, 0:0)

22.10.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 11. kolo • Daniel Modrovský

Tipsport: 1.38 5.5 4.89

Vyjadrenia po zápase:

Milan Staš (tréner HK Brezno): "Mali sme veľmi dobrý úvod, strelili sme gól a dostali sme sa do vedenia. Nenadviazali sme ale na výkon z domáceho stretnutia, v ktorom sme zvíťazili. Máme však veľa zranených hráčov a aj keď sme chceli domácich hráčov držať na dištanc, podarilo sa im veľmi skoro vyrovnať a pri našom oslabení nám začali dochádzať sily. Chýbalo nám viacero hráčov, či už v obrane alebo útoku. Dnes nám jednoducho chýbala sila na akýkoľvek zvrat v zápase. Domáci hrali vo veľkej pohode, všetko im vychádzalo. Pozitívne môžem vnímať konečný výsledok, za ktorý patrí vďaka najmä brankárovi. Som rád, že sme to ako – tak ustáli, brankár ukázal niekoľko skvelých zákrokov. Pred najbližším zápasom sa potrebujeme dať zdravotne do poriadku a potrápiť Žilinu. Každý je v súťaži poraziteľný. Žilina takisto, čo už dokázali aj iné mužstvá. Prečo by sme to nedokázali my?"

Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Začali sme rozpačito, v druhej minúte sme inkasovali gól. Úvodná tretina bola kombináciou podcenenia a strachu. Veľakrát sme v zápasoch so silnými súpermi hrali dobre a potom sme v zápasoch, v ktorých sme mali výsledky potvrdiť, prehrávali. Bolo to v úvode kŕčovité, robili sme zvláštne rozhodnutia, ktoré s ničím nekorešpondovali. Potom sme sa ale dokázali zdvihnúť, vyvinúť tlak a byť živší. Tlačili sme sa do bránky, strelili góly a v tretej tretine už len kontrolovali hru. Brezno nemalo dosť síl na zvrat a stretnutie sme tak doviedli do víťazného konca. Za víťazstvo sme radi, konečne sa nám podarilo v domácom prostredí potvrdiť predchádzajúce víťazstvo na ľade súpera. Máme za sebou prvý šesťbodový týždeň. Dotiahli sme sa na dostrel miest, na ktorých chceme byť. Začína druhá štvrtina, potrebujeme sa skonsolidovať a postupnými krokmi skúsiť stabilizovať situáciu. Najbližší týždeň bude náročný. Čaká nás Žiar nad Hronom, ktorý dnes zvíťazil. Na ich ľade to vôbec nebude jednoduché. Levice sú nevyspytateľné. Aj napriek tomu, že sú dole, vedia si pred stretnutím dobre vyskladať mužstvo. Verím, že to bude ďalší úspešný týždeň, všetko ale závisí od úsilia. Od pondelka preto musíme všetci opäť pracovať. Lineta čaká v pondelok vyšetrenie na magnetickej rezonancii. Jeho situácia sa lepší, ak neprišlo k poškodeniu daného miesta, v stredu nastúpi."

Peter Melcher (útočník HK Brezno): "Na úvod je potrebné pripomenúť, že sme hrali oslabení. Hrať na tri päťky proti tak kvalitnému súperovi, akým je Martin, je dosť náročné. Začiatok nám vyšiel. Z úvodného striedania sme strelili gól. Potom nám zápas ušiel. Inkasovali sme smolný gól, pri ktorom bol nastrelený náš spoluhráč, ktorý napokon zápas nedohral. Po prvej tretine sme prehrávali o gól, potom ale prišla naša slabšia druhá tretina. Z neznámych dôvodov túto časť vypustíme, čo nás stojí výsledky. V domácom prostredí ešte vieme takéto stretnutia doviesť do víťazného konca, na súperových klziskách sa nám ale nedarí. Musíme určite zapracovať na tom, aby sme aj na ľade súperov dokázali bodovať a potrápiť ich. Nič im nemôžeme dať zadarmo. Ak zapracujeme na hernom prejave, budeme získavať nielen body, môže nás to posunúť vyššie. Musím pochváliť Riša (Pončáka), ktorého ak by sme nemali v bránke, či už v tomto zápase, alebo v zápase s Trnavou, mohlo to pre nás skončiť tragédiou. Podržal nás a aj keď mu to dnes nevyšlo, patrí mu vďaka za výkony, ktoré podáva v zápasoch. Prajem mu, aby mu to vychádzalo aj v ďalších stretnutiach. Na zápas som sa osobne veľmi tešil. Bolo to proti Martinu, nedopadlo to ale podľa predstáv. Druhú šancu budeme mať v domácom prostredí."

Michal Murček (útočník HK VITAR Martin): "Hlad po hokeji bol veľký. Ešte to nie je z mojej strany ideálne, čo sa týka výkonu. Bola tam dlhá prestávka, snažím sa nepredlžovať si striedania a hrať jednoducho. Chcem spoluhráčom pomôcť ako len viem, ako to pôjde. Fero bol v predchádzajúcich zápasoch v miernom kŕči. Góly strieľať vie, určite mu to bude sypať. Potrebuje len získať herné sebavedomie ako ďalší chalani. Niekedy je potrebné niečo povedať v kabíne, zvýšiť hlas, niekedy pochváliť. Máme mladé mužstvo a treba navodiť atmosféru, v ktorej si budú hráči veriť. V tejto sezóne sme veľa víťazstiev nezaznamenali. Pozeráme sa však dopredu, nie dozadu. Verím, že postupnými krokmi sa budeme zlepšovať. Netreba mať veľké oči, je treba zbierať body. Úvod sme zaspali, nemôžeme si teraz dovoliť zaváhania. V tabuľke je potrebné sa posúvať hore, keďže je poriadne nabitá. Ak chceme byť na miestach, na ktoré pomýšľame, je určite potrebné bodovať v každom zápase. V súťaži je viac – menej jedno, s kým hráte. Posledný dokáže poraziť tímy z čela tabuľky. Poradie ešte musí sadnúť, verím však, že pôjdeme vyššie. Zápasový deň prebieha úplne inak, ako keď ste v šatni. Príprava, rovnako ako atmosféra, keď človek hrá, je iná. Keď nehrá, je to úplne iné. Dostal som sa ale do toho pomerne rýchlo, verím, že od zápasu k zápasu sa to bude zlepšovať. Nielen môj, ale aj tímový výkon. Úvodná tretina dnes ešte nebola podľa našich predstáv, aj keď vyhrávate 2:1. V kabíne sme si museli niečo povedať, aby sme sa zobudili a začali hrať jednoduchšie, dominovať na ľade a predvádzať to, čo chceme. Ono to príde, len treba začať od malých vecí. Rozprávame sa o tom s chalanmi, som rád, že to v druhej tretine predviedli a hrali lepšie. Samozrejme, prišli aj góly." (22:08:05)
Martin víťazí nad Breznom 4:1. Góly: 8. Murček (Tiainen), 19. Toma, 34. Tiainen (Babka, Paulíny), 39. Pacalaj (Novák, Murček) – 2. Kylnar (Melcher, Soveľ).

Koniec zápasu.

59:46

Melcher vytláčaný Dvořákom. Puk končí v strednom pásme.

59:18

Matej Dírer (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.

59:06

Krempaského ľahšia strela. Z tohto mráčka nezaprší.

58:42

Vhadzovanie v pásme hostí. Šebest získava puk, ktorý môže vyviezť.

57:56

Novák si chcel pripísať na svoje konto gól. Skvelý Pončák.

57:28

Poliaček nemohol zakončiť. Homola sa mu hodil do strely.

56:57

Babka z pravej strany. Puk preletel bránkoviskom.

56:28

Lavička mimo bránky. Stretnutie sa už ale bude asi len dohrávať.

55:46

Soveľov strelecký pokus. Veľmi sympatický.

55:21

Burzík vletel do útočného pásma. Vyčkáva však s pukom na spoluhráčov.

54:59

Pončák zostáva ležať v bránkovisku. Zdá sa, že tam bol stret s protihráčom.

54:26

Pacalaj sa dostal pred bránku. Nechýbalo veľa.

53:59

Domáci v plnom počte. Pacalaj na ľadovej ploche.

53:24

Krautovo zakončenie a semafor Glosára. Skvelý zákrok.

52:56

Toma v ďalšom úniku. Tentoraz to nebolo natoľko presné, aby musel brankár zasiahnuť.

52:34

Nauš sa dostal do úniku a aj napriek dvojici stíhajúcich hráčov dokázal zakončiť. Pončák mal plné ruky práce.

HK VITAR Martin – Brezno Knights

4:1

koniec (2:1, 2:0, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 8. Murček (Tiainen), 19. Toma, 34. Tiainen (Babka, Paulíny), 39. Pacalaj (Novák, Murček) – 2. Kylnar (Melcher, Soveľ)

HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Lavička, Krempaský – Charvát, Dvořák – Burzík, Pacalaj – Bartoš A. – Toma, Dírer, Nauš – Paulíny, Babka, Tiainen – Novák, Murček, Poliaček – Ďurina, Thomka, Vilchinskiy

Brezno Knights: Pončák (Smik) – Petrinec, Ganz – Španko, Soveľ – Lopejský, Homola – Kraut, Giertl, Surový – Melcher, Kylnar, Šebest – Bodnár, Veselý, Bálint – Cerda

Rozhodca: Smrek, Beniač – Kovalčík, Číž, Bodák (inštruktor)

Diváci: 318

Priebeh zápasu
1. tretina
01:10 BRZ 0:1 Kylnar (Melcher, Soveľ)
01:42 BRZ 2 Cerda, hákovanie
05:40 BRZ 2 Giertl, podrazenie
07:31 MAR 1:1 Murček (Tiainen)
08:44 MAR 2 Lavička, hákovanie
17:52 MAR 2 Murček, napadnutie
18:28 MAR 2:1 Toma
19:06 MAR 2 Pacalaj, zdržiavanie hry / posunutá bránka
Po 1. tretine
2. tretina
29:09 MAR 2 Lavička, nedovolené bránenie
30:03 BRZ 2 striedačka, príliš veľa hráčov na ľade
30:23 BRZ 2 Petrinec, krosček
33:17 MAR 3:1 Tiainen (Babka, Paulíny)
38:20 MAR 4:1 Pacalaj (Novák, Murček)
Po 2.tretine
3. tretina
42:42 BRZ 2 Bodnár, nebezpečná hra vysokou hokejkou
45:36 MAR 2 Dírer, podrazenie
51:58 MAR 2 Pacalaj, vrazenie na mantinel
59:18 MAR 2 Dírer, hákovanie
Koniec