Menu

Futbal

Ligue 1 Uber Eats

Stade Rennes – Lille OSC

1:2

koniec (0:2)

01.12.2021, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • 16. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Tipsport: 2.01 3.56 4.07

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:59:43)
Rennes přišlo o svou sérii třinácti utkání bez porážky. Ve vloženém kole po lítém boji padlo doma s Lille, které o svém vítězství rozhodlo už v prvním poločase. Byť se domácí snažili manko dohnat, zareagovali pouze snížením po obrátce. Porážku navíc na závěrečné chvíle musel sledovat z tribuny trenér Genésio, který za své nepřístojné chování inkasoval během krátké chvíle dvě žluté karty a musel z technické zóny pryč.
Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Yilmaz rohový kop nevybojoval. Sudí Frappartová přisoudila odkop od branky Rennes. Zřejmě poslední nákop ze strany bretaňského výběru...

90+3

Rennes je nastěhované na útočné polovině soupeře. Ale marně se snaží najít mezery v obraně Lille. To drží zatím těsný odstup od svého protivníka.

90+2

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Domagoj Bradarić.

90+1

Jiskří to na hřišti, jiskří. Meling (REN) zatáhl za záchrannou brzdu a cíleně zastavil Dokua. Vyfasoval další žlutou kartu.

90

Čtyři minuty přes čas se ještě bude hrát druhá půle.

89

Velké rozpory na hrací ploše. Nakonec byl však přece odpískán faul Reinilda (LIL) vůči Assignonovi. A máme tu další žlutou kartu utkání.

88

Ještě Lille čekají peprné chvilky. Rennes se stále více tlačí dopředu.

87

Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu. Nicméně Tiago Djaló rukou ve vápně opravdu nezahrál po souboji s Guirassym. Správně se ve hře nakonec pokračovalo.

85

85. Benjamin BOURIGEAUD - 1:2

85

Rennes právě vstřelilo branku!
Dramatizace zápasu je přece jenom na světě! Centr z levé strany od Dokua totiž bránící Xeka tečoval jen dozadu na zcela volného BENJAMINA BOURIGEAUDA, který zacílil. Grbič si na míč sáhl, jeho pumelici ale nezastavil. Bez asistence.

84

Hra je nyní opravdu hodně rozkouskovaná. A Rennes těžko hledá síly k nějakému obratu. Ale uvidíme, ještě nějaké minuty do konce zápasu zbývají.

82

Tak a domácí zůstávají v závěru utkání bez kouče. Génésio (REN) totiž nepřestal ve svých slovních projevech, a to i vůči čtvrtému rozhodčímu Legatovi, až se s ním sudí Frappartová nemazala, opět přistoupila k lavičce a udělila ještě jeden osobní trest, teď už definitivní, domácímu stratégovi.

81

Trenér Génésio (REN) dostává žlutou kartu. Tak vehementně protestoval u lavičky, až si vysloužil osobní trest.

80

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Timothy Weah, přichází Burak Yılmaz.

79

Assignon je ošetřován přímo na hrací ploše. Tohle byla opravdu slušná rána do hlavy.

78

Assignon vlastně poprvé vážněji u míče. Chtěl poslat centr do šestnáctky, do hlavy ale trefil svého protihráče Reinilda. A ten byl okamžitě knokautován k zemi. Hra je přerušená.

75

Za lajnou se rozcvičuje Yilmaz, hlavní ofenzivní zbraň Lille. Ale není asi tak úplně pravděpodobné, že by do hry zasáhl. Přece by hosté potřebovali možná některou čerstvou sílu do defenzívy.

74

Už jen nějaká čtvrthodinka zbývá do konce tohoto utkání. Lille prostě betonuje. A Rennes ho bourat nedokáže. Opravdu jen sporadicky se dostává do nějakých vyloženějších šancí.

72

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Hamari Traoré, přichází Lorenz Assignon.

71

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Amadou Onana.

71

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Jonathan Ikoné.

70

70. střela mimo od Guirassyho

70

Velká možnost na srovnání stavu pro SRFC! Traoré adresoval svou přihrávku do šestnáctky, tam nakonec našel Guirassyho, protože míč mu chytře přenechal Laborde, jenže následné zakončení po zemi z první skončilo pouze v zámezí. Velká škoda pro domácí.

70

Teď se hraje nahoru, dolů. Obě mužstva vědí, že v těchto okamžicích se láme chleba. Dočká se Rennes snížení, aby ještě utkání zdramatizovalo, nebo Lille přidá ještě jednu pojistku?

69

Tak tohle Bamba neudělal vůbec dobře. Lille se dostalo do brejku, jenže krajní záložník LOSC tak váhal se zakončením, až jeho opravdu hodně slabý pokus zablokoval jeden z obránců Rennes, a to konkrétně Omari.

68

Traorého centru neměl šanci na úspěch. Lille zkrátka ve vlastním vápně vládne. A svého soka do vyloženějších možností nepouští.

66

Nelehká pozice pro Frappartovou. Domácí se často snaží vynutit si zapískání některého z přestupků proti pravidlům fotbalu. Jako nyní v případě penalty. Francouzská rozhodčí se zviklat nenechala.

65

První žlutá karta je na světě. Martin (REN) se tak moc dožadoval u předchozí situace přerušení hry pro údajný faul spáchaný na něm, až ho Frappartová vyvedla z omylu udělením osobního trestu za projevy nespokojenosti a protestování.

64

Skvělá práce Renata Sanchese. Ten nyní podržel míč ve středu pole. A navíc s ním technicky skvěle zacházel.

63

Hosté podnikli rychlý výpad směrem dopředu, po Weahově počínání na pravé straně se však nakonec míč nedostal k Renatovi Sanchesovi. Ten tak nemohl vymyslet nic dalšího.

62

Rennes se čas neúprosně krátí. A už jen necelá třetina základní hrací doby mu zbývá na jakousi odpověď na tohle zatím pro něj nepovedené klání.

61

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Kamaldeen Sulemana, přichází Jeremy Doku.

60

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Birger Meling.

60

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Sehrou Guirassy.

59

... další pas Bourigeauda byl opětovně neúspěšný. Lille prostě brání všechny standardky soupeře opravdu moc dobře.

59

Sudí Frappartová znovu v akci, musela písknout poté, co na pravé straně srazil Reinildo k zemi Santamaríu. Další slušná standardka pro SRFC...

58

Rennes buší do soupeře, co mu síly stačí. Ale ten se elegantně brání.

56

... ani z téhle standardní situace se bretaňský výběr neprosadil. Bourigeaudův pas z rohového čtvrtkruhu jednoduše nebyl nebezpečný.

55

Botman odvrátil míč do zámezí. Bourigeaud bude rozehrávat rohový kop...

54

Lille i nadále úspěšně odvrací všechny centry soupeře. Počíná si v defenzívě zkrátka moc dobře. Rennes se zatím marně snaží najít cestu za snížením stavu.

52

52. nepříliš nebezpečné zakončení Sulemany

52

... po Bourigeaudově centru vznikl závar v šestnáctce, avšak žádná změna skóre na řadu nepřišla. A to ani po tečovaném zakončení Sulemany, které zlikvidoval brankář Grbič velmi snadno. Střelu nechtěně srážel bránící Xeka.

51

Sulemana vybojoval slušnou standardku na levé straně. K míči by se měl znovu postavit tradiční exekutor Bourigeaud...

50

Omari se nakonec zvedl ze země, za chvilku se bude hrát. Každopádně Frappartová se k udělení žluté karty nerozhodla.

49

André nyní podstoupil tvrdý souboj. A jeho protihráč Omari aktuálně leží na zemi. Tenhle moment vzbudil jakési vášně. Přece byl domácí stoper opravdu nevybíravě přišlápnut.

47

André nyní odkopl míč do zámezí po centru Trufferta. Rennes se hned od začátku snaží najít cestu za rychlou vstřelenou brankou a vybojovalo rohový kop. Po něm se nakonec odhodlal vypálit Santamaría, jenže nemířil vůbec přesně.

46

Začal druhý poločas.

46

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Lovro Majer.
Jestli Rennes nepodnikne zásadní kroky v ofenzívě a zásadně se nezlepší, přijde o svou sérii třinácti utkání bez porážky napříč Konferenční ligou a Ligue 1. Lille totiž vykázalo perfektní produktivitu a ujalo se po prvním dějství dvougólového vedení, a to za přispění branek Xeky a Renata Sanchese.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Právě probíhá první minuta ze dvou nastavených, které přidala Frappartová k tomto dějství.

45

45. Renato SANCHES - 0:2

45

Lille právě vstřelilo branku!
Pořádná rána pro Rennes, které se marně snažilo najít cestu za vyrovnáním. A ba naopak inkasovalo již svůj druhý gól. Weah unikl po pravé straně, jeho centr nedokázal odvrátit bánící Omari, a i když se zdálo, že situace nevypadá pro domácí nijak nebezpečně, nikým nestrážený RENATO SACNHES si navedl míč až příliš snadno do střelecké pozice do vápna a odtud zacílil svou pravačkou přesně do dolního rohu brány. Bez asistence.

42

Sulemana si nemohl přebrat tenhle dlouhý pas, byl totiž vystaven do ofsajdu. Už jen pár okamžiků zbývá do konce prvního dějství tohoto utkání šestnáctého kola Ligue 1.

41

José Fonte nic nevymýšlel, nasměroval míč co nejrychleji do zámezí. Přece jenom se totiž u levé lajny ze strany útočícího Rennes rodila jakási slušná možnost ve prospěch domácích.

39

Domácí fanoušci povzbuzují, ženou své mužstvo směrem dopředu. Samozřejmě že nejlepší odpovědí na inkasovaný gól by pro Rennes byla zaznamenaná branka, tak říkajíc, do šatny.

38

Hosté si zatím těsné vedení bez obtíží hlídají. A mizerná zpráva pro domácí: prosazovat se přes tuhle organizovanou obranu soupeře pro ně bude nesmírně obtížné.

37

Poměrně slušná akce SRFC na pravé straně. Avšak bez kýženého úspěchu. Únik Traorého nebyl úspěšný, protože následný centr prostě nebyl přesný.

35

Deset minut zbývá do konce tohoto poločasu. Lille se ho samozřejmě bude snažit ukočírovat s nulou vzadu. Takový cíl pro něj bude bezpochyby vůbec ten nejdůležitější.

34

Renato Sanches skončil na zemi poté, co se dostal do souboje s Martinem. Chvilku ležel na zemi, vyžádal si ošetření. Za lajnu pak odešel po svých.

33

Pro Rennes je tohle poměrně krutá rána. Přece působilo na hrací ploše možná o něco aktivnějším dojmem. Nedá se nic dělat, bretaňský celek bude muset zabrat hlavně v koncovce.

31

31. XEKA - 0:1

31

Lille právě vstřelilo branku!
Prakticky z ničeho nic se Dogy ujaly vedení. Rennes jasně ukázaly, jak produktivní umějí být. Renato Sacnhes svým pasem uvolnil na pravé straně na hranici ofsajdu balancujícího Weaha, ten přes obránce Trufferta našel ve vápně XEKU, jenž z vyložené pozice snadno zacílil. Asistence: Timothy Weah.

29

Frappartová znovu zapískala, tentokráte ve prospěch Lille. A rozehrát se nyní bude snažit Grbič. Taková skutečnost se příliš nelíbila domácímu publiku.

28

Oba celky se snaží v útoku nějakým způsobem zahrozit, jejich tlak je ovšem spíše jaksi platonický. Chybí kreativita, chybí jakási lepší myšlenka. A to opravdu na obou stranách.

27

Další mizérie v koncovce, tentokráte na straně Lille. Ani Weah nedokázal ohrozit přímo gólmana Gomise. No, něco takového při jeho počínání fyzicky opravdu nešlo, ale opravdu nešlo.

25

Dogy se snažily úřadovat po rohovém kopu, Xekův centr ovšem nepředstavoval pro SRFC větší nebezpečí. Hlavně tedy proto, že v obraně perfektně zapracovalo.

23

V podstatě na nějakou větší šanci stále čekáme. Očekávaně vyrovnané dění na hrací ploše jednoduše pokračuje i v těchto chvílích. Vše by vážně mohla rozseknout nějaká vstřelená branka jednoho z týmů.

21

21. další rána hodně mimo, made from Martin

21

Ani Martinovi se nyní v koncovce nezadařilo. Nasměroval míč jen do zámezí, daleko, opravdu hodně daleko od hostující brány.

20

20. pánu bohu do oken, Reinildovo dost nepovedené zakončení

20

Lille se propracovalo až nyní ke svému první pokusu na bránu. No, lépe řečeno na tribunu. K vyraženému míči se po zásahu obránce Traorého propracoval za vápnem Reinildo, vůbec ale neukázal, že by měl seřízená mířidla.

19

Tempo hry přece jenom trochu polevilo. Lille přežilo jakýsi úvodní tlak svého soupeře. A teď je dění na hrací ploše opravdu vyrovnané.

16

José Fonte a Laborde podstoupili tvrdý souboj ve středu pole. Nakonec Frappartová přisoudila přímý volný kop Lille. Co se osobních bitev na hřišti týče, je jich dost. V rukavičkách se rozhodně nehraje. Na druhou stranu, vše je zatím v rámci fair-play.

15

Weah se snažil podnikat na pravé straně, ovšem bez úspěchu. LOSC působí směrem dopředu zatím dost bezradně. I když ono v podstatě ani Rennes zásadněji nezahrozilo. Je každopádně stále aktivnější směrem dopředu.

14

Bamba v ofsajdu.

13

Trochu se nyní jiskří na hrací ploše. Renato Sanches byl ve středu pole přece podražen trochu tvrději, než by bylo zdrávo. Frappartová ale zatím ke žluté kartě nesáhla.

12

... Bourigeaudův centr sice propadl k jednomu z jeho spoluhráčů, konkrétně k Santamaríovi, ten však z otočky napálil jen hradbu těl před sebou. Lépe řečeno bránícího Davida.

11

Sudí Frappartová poprvé výrazněji v akci. Na pravé straně nařídila přímák ve prospěch Rennes, který za chvilku rozehraje Bourigeaud...

9

9. přízemní pokus Trufferta

9

Truffert se dostal na levé straně k odraženému míči poté, co se ho předtím zablokoval Tiago Djaló po střele Labordeho, nicméně jeho navštívenka jen polechtala rukavice gólmana Grbiče.

8

Ono na první pohled může vypadat, že LOSC vlastně bude stačit aspoň plichtit v Roazhon Parku. I proto možná nebyl do sestavy útočník Yilmaz, jedna z největších ofenzivních hrozeb hostů.

7

Rennes je aktivnější, taková skutečnost je na první pohled vidět. Je možná vidět, že Lille, obhájce titulu z Ligue 1, má z formy svého soupeře poměrně velký respekt.

6

6. nepříjemná přihrávka Terriera

6

Jakási první pološance Rennes je na světě. Na levé straně opětovně zapracoval skvěle Sulemana, který se zbavil beka Tiaga Djala, následně uvolnil Terriera, který pak hledal před pokutovým územím někoho ze svých spoluhráčů. Nakonec odkopl míč do relativního bezpečí bránící Reinildo.

5

Prakticky vůbec poprvé se také Lille usadilo na útočné polovině soupeře. Zatím je podnikání bretaňského celku odvážnější, leč zatím bez kýženého úspěchu.

4

Sulemana opět zahrozil na levé straně. Moc pěkně podnikal, málem se i dostal do nějaké vyloženější pozice, avšak stoper José Fonte přispěchal a důrazným skluzem celou akci Rennes zastavil.

3

Sulemana se na levé straně chtěl propracovat k balónu, ovšem bez úspěchu. Reinildo nic světoborného nevymýšlel a poslal merunu pro jistotu až na tribuny. Ne konstruktivní, ale účinné řešení.

2

Rennes má zatím možná o něco více míč na kopačkách, úvodní chvilky tohoto utkání každopádně žádný zajímavý moment nepřinesly.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré, Omari, Aguerd, Truffert – Bourigeaud, Martin, Santamaría, Sulemana – Laborde, Terrier.
Náhradníci: Salin – Badé, Meling, Assignon, Majer, Ugochukwu, Doku, Tchaouna, Guirassy.
Trenér: Génésio

Lille OSC: Grbić – Djaló, J. Fonte, Botman, Reinildo – Sanches, B. André, Xeka, Bamba – David, Weah.
Náhradníci: Jakubech – D. Bradarić, Dabila, Gomes, Yazıcı, A. Onana, Burak Yılmaz, Ikoné, G. Gudmundsson.
Trenér: Gourvennec

Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Zakrani.
Pokud se podíváme na poslední utkání obou týmů, pak Rennes si vede bezpochyby o dost lépe. Naposledy skolilo v bretaňském derby Lorient, a tak prodloužilo svou úctyhodnou sérii bez porážky napříč všemi soutěžemi už na třináct v řadě. Lille před pár dny narazilo na Nantes, jiného protivníka z Bretaně, a uhrálo s ním pouze remízu.
Suspendovaný Celik, Pied a Lihadji se neobjevili ve finální nominaci kouče Jocelyna Gourvenneca, a na sever Francie tak neodcestovali. Ani domácí stratég Bruno Génésio neměl výraznější potíže s absencemi, na finální soupisce pro tento zápas nefigurují Gelin, Güclü a Tait.
Dogy na svého soupeře v minulosti uměly velmi slušně zahrát, neprohrály s ním už čtyřikrát za sebou. Jenže uspět zrovna v Roazhon Parku za současné konstelace nebude pochopitelně vůbec jednoduché. SRFC totiž před vlastními fanoušky prohrálo z osmi ligových duelů jen jednou, a co je pro hosty horší zpráva, to je skvělá bilance jejich soka v počtu hned šesti výher na domácí půdě.
Rennes bude hájit svou druhou pozici v Ligue 1 proti obhájci titulu z Lille. Aktuálně je bretaňský celek v lepším rozpoložení než jeho protivník, ten v tabulce francouzské nejvyšší soutěže totiž okupuje pozice až v dolní polovině. A zatímco v Lize mistrů se mu daří a obsadil první příčku, na domácí scéně by vážně potřeboval zabrat.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Stade Rennes – Lille OSC

1:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 85. Bourigeaud – 31. Xeka (Weah), 45. Sanches

Karty:   65. Martin (REN), 81. Génésio (REN), 90+1. Meling (REN) – 89. Reinildo (LIL)   82. Génésio (REN)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.

Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré (72. Assignon), Omari, Aguerd, Truffert (60. Meling) – Bourigeaud, Martin, Santamaría (60. Guirassy), Sulemana (61. Doku) – Laborde, Terrier (46. Majer).
Náhradníci: Salin – Badé, Meling, Assignon, Majer, Ugochukwu, Doku, Tchaouna, Guirassy.

Tréner: Génésio

Lille OSC: Grbić – Djaló, J. Fonte, Botman, Reinildo – Sanches (71. A. Onana), B. André, Xeka, Bamba (90+2. D. Bradarić) – David (71. Ikoné), Weah (80. Burak Yılmaz).
Náhradníci: Jakubech – D. Bradarić, Dabila, Gomes, Yazıcı, A. Onana, Burak Yılmaz, Ikoné, G. Gudmundsson.

Tréner: Gourvennec

Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Zakrani