Menu

Futbal

Talianska Seria A

FC Turín – Empoli FC

2:2

koniec (2:1)

02.12.2021, 18:30 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • 15. kolo • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.82 3.76 4.72

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:29:43)
Utkání mezi Turínem a Empoli skončilo nerozhodným výsledkem 2:2. Domácí vstoupili do utkání parádně, když během úvodní čtvrthodinovky odskočili do dvoubrankového vedení zásluhou Tomassa Pobegy a Marka Pjacy. Velkou čárou přes rozpočet bylo vyloučení Singa, který stáhl za dres do úniku utíkajícího Di Francesca. Hosté využili přesilovku ještě před odchodem do kabin, kontaktní gól vsítil Simone Romagnoli. Tlak Empoli pokračoval i ve druhém dějství a odměnou bylo vyrovnání, hlavou skóroval Andrea La Mantia. Více se nestalo, kýžený vítězný gól hostující mužstvo nevstřelilo.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:15.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Sebastiano Luperto moc dobře věděl, co bude následovat poté, co skluzem sestřelil k zemi Zazu. Každou chvílí lze očekávat závěrečný Colombův hvizd.

90+4

Fabiano Parisi váhal, aby nakonec odcentroval do pokutového území od levé lajny. Zřejmě poslední nebezpečí pro domácí svatyni zažehnal Gleison Bremer, stoper přehlavičkoval La Mantiu.

90+3

Vzápětí Vojvoda připravil Turín o balón. Nečekaně totiž poslal nákop na Zazu, ten se přitom za balónem vůbec nerozběhl.

90+2

Kouskování hry domácím vyhovuje. Po dlouhém střídání si nyní skvěle pokryl míč Mërgim Vojvoda, takticky jej následně fauloval Mancuso.

90+1

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Armando Izzo.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Sám proti dvěma byl Saša Lukić bez šance. Přesto zabojoval a zkusil si mezi konkurenty míč prohodit, podle očekávání neuspěl.

88

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Leonardo Mancuso.

87

Hosté znovu zkusili štěstí vzduchem. Od levé lajny vyslal polovysoký centr do vnitra pokutového území Sebastiano Luperto, Haas z voleje napálil Bremera.

86

Nicolas Haas si narazil se Stojanovićem a centrem do šestnáctky hledal la Mantiu, ten proti dvojici stoperů zakončit nezvládl.

85

Očekával se spíše centr, leč Tommaso Pobega zkusil štěstí přímo na bránu. K úspěchu měl daleko, cílový prostor minul o pořádný kus.

84

Volný přímý kop vybojoval pro Turín Simone Zaza. Ukázal výborné krytí balónu, načež se nechal zezadu zfaulovat Romagnolim.

83

domácí gólman si zakřičel a vystartoval proti míči z brány. Ve vzduchu jej ovšem pravou rukou trestuhodně minul a měl velké štěstí, že Zaza přehlavičkoval Bajramiho.

82

Ola Aina byl tím posledním, kdo se dotkl míče, než opustil hrací plochu. To znamená, že hosté budou rozehrávat standardku v podobě rohu.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Turínem a Empoli je vyrovnané, přičemž stále platí, že hosté hrají proti oslabenému soupeři.

80

Dobrou práci odvedl v defenzivě David Zima. Udržel se rozběhnutého Bajramiho a nahrávku na albánského hráče skluzem odvrátil do autu.

79

Těžká nahrávka Vojvodovi vůbec nevyšla. Nastartoval jí do brejku Haase, jemuž však vůbec nevyšel pas do uličky na Pinamontiho.

78

Nicolas Haas hledal a našel Parisiho. Střílený centr zleva si Tomás Rincón málem srazil do vlastní brány, ke štěstí Turína Milinković-Savić včas spadl na zem.

77

Na trávníku zůstal ležet Liam Henderson. Arbitr odpískal faul, hostujícímu středopolaři totiž při dopadu spadl na pravou nohu právě Zaza.

76

Lehce za dres zatažený Tommaso Pobega zvládl posunout balón na čerstvého Zazu. Tomu nevyšlo zpracování, jinak by to s ním měl Romagnoli hodně těžké.

75

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Antonio Sanabria, přichází Simone Zaza.

74

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Dennis Praet, přichází Tomás Rincón.

72

72. Andrea LA MANTIA - 2:2

72

Empoli právě vstřelilo branku!
Vyrovnáno, o regulérnosti tohoto gólu již není pochyb! Luperto posadil míč na hlavu ANDREY LA MANTII. Útočník se nenechal rozhodit předchozím neúspěchem a hlavičkou k levé tyčce proměnil Milinkoviće-Saviće v diváka.

71

Další postavení mimo hru hostujícího celku. Za posledním obráncem se zapomněl Andrea Pinamonti, míč pro odkop už si chytá Vanja Milinković-Savić.

70

70. Gól La Mantii neplatil pro ofsajd

70

Dlouho se hosté z vyrovnání neradovali! Za obranu naběhl Andrea La Mantia a křižným pokusem k pravé tyči i s pomocí tyče dostal míč do brány, ale po dohrání akce okamžitě vyletěl do vzduchu praporek pomezního signalizující ofsajd.

69

Stojanović chtěl hrát dopředu, výmluvným gestem ovšem dal najevo, že nemá komu. Po rozhození rukama proto hrál dozadu na Romagnoliho.

68

Fabiano Parisi centroval z první k bližší, pravé tyči, kde viděl nabíhajícího Bajramiho, ještě před ním ovšem odkopl hrací předmět do bezpečí český obránce David Zima.

67

Po chybě Luperta v rozehrávce vystartoval do breku domácí stoper Gleison Bremer. Zakončil vůbec zle, křižná střela proletěla jen kousek vedle pravé tyče!

66

Mërgim Vojvoda si narazil s Lukićem, načež chtěl odcentrovat od pravé lajny, ale neměl na koho. Kličkou proti Hendersonovi neuspěl.

65

V akci znovu Vanja Milinković-Savić. Výborně vystartoval proti centru od levé lajny, ze vzduchu kulatý nesmysl schoval do koše.

64

Střela z velké dálky v podání Romagnoliho brankáře Milinkoviće-Saviće nijak zvlášť nevystrašila, srbský gólman míč skryl v náruči.

63

Srdnatě zabojoval Saša Lukić. Brzy pochopil, že proti trojici protihráčů se až před Vicariho neprotáhne, proto sběhl k pravé lajně, kde pošetřil cenné vteřinky.

62

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Andrea La Mantia.

61

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Szymon Żurkowski, přichází Nicolas Haas.
Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Riccardo Marchizza, přichází Fabiano Parisi.

60

Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. V posledních okamžicích má více ze hry Turín, přestože hraje v oslabení.

59

Simone Romagnoli pokryl Antonia Sanabriu na jedničku. Před konkirenta natlačil tělo a špičkou levé kopačky jej odkopl mimo nebezpečí.

58

Po zákroku na Pinamontiho se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu. Píšťalka rozhodčího zůstala němá.

57

Turínští navíc vybojovali žlutý trest pro Marchizzu. Jmenovitě Dennis Praet, jenž soka obelstil a zezadu pak byl skluzem sestřelen.

56

Empoli nedokáže vytvořit takový tlak, který by znamenal hluboké zatlačení soupeře do defenzivy. Domácí obranná řada pracuje velmi dobře.

55

Riccardo Marchizza si nedokázal obhodit Vojvodu. Domácí zadák zafungoval na jedničku, navíc zvládl nahrát Lukićovi.

54

Kartu žluté barvy dostal i domácí kouč Ivan Jurić. Chorvatskému stratégovi se nejspíše nelíbil zákrok Romagnoliho na Lukiće, který arbitr Colombo neposoudil jako nedovolený.

53

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Filippo Bandinelli, přichází Nedim Bajrami.

53

Domácí samozřejmě nikam nespěchají. Gleison Bremer neměl komu nahrát dopředu, proto zvolil malou domů gólmanovi.

52

Nedovolený zákrok i na druhé straně. Proti pravidlům hrál Sebastiano Luperto, jenž u lajny neúmyslně podrazil Pobegu.

51

Kartónek žluté barvy si vysloužil Ola Aina. Nigérijec nezachytil sprint Bandinelliho, jehož zezadu stáhl za dres k zemi.

50

V plném sprintu Saša Lukić zvládl i odcentrovat. Balón ovšem poslal přímo do rukavic gólmana Vicariho, který nechyboval.

49

Dennis Praet v souboji jeden na jednoho proti Marchizzovi neuspěl. Hostující obránce využil fyzických předpokladů a soka odstavil tělem.

48

Tlak hostujícího mužstva pokračuje. Velkou chybu předcházející prvnímu gólu chtěl napravit Szymon Żurkowski, slabou střelu do středu brány ovšem Milinković-Savić pokryl.

47

Empoli dělily od vyrovnání centimetry! Po patičce Pinamontiho centroval Henderson a od zad domácího stopera Bremera se balón odrazil od břevna zpátky do hry.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
Zajímavými momenty nabitý první poločas zápasu mezi Turínem a Empoli je u konce. Domácí prožili snovou úvodní čtvrthodinku, během níž skórovali Tommaso Pobega a Marko Pjaca. Pak se ovšem začala situace komplikovat. Nejprve ve 32. minutě obdržel kartu červené barvy Singo, načež o dvě minuty později snížil hlavou po centru z rohového kopu kapitán Empoli Simone Romagnoli. Hosté, hrající v přesile, pokračovali i nadále ve vytrvalém útočení, avšak podruhé zatím Milinkoviće-Saviće neprostřelili. K dispozici ale budou mít ještě jeden poločas, který by měli strávit v početní převaze, pokud si nenechají vyloučit někoho ze svých řad.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Krátce před odchodem do kabin si kartóne žluté barvy vysloužil Filippo Bandinelli. Zbytečně dohrál Pobegu, jemuž ve skluzu bolestivě zajel do levé nohy.

45+2

Kde se vzal, tu se vzal na hrotu útoku nigérijský halfbek Ola Aina. Potvrdil, že zakončení mezi jeho silné stránky nepatří, levačkou vystřelil z halfvoleje o značný kus vedle brány.

45+1

Liam Henderson měl honě času na centr, přesto ho nezvládl. Vysoký oblouček poslal o několik metrů nad hlavu Pinamontiho.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

44

Kombinace mezi Pinamontim a Di Francescm nevyšla. První jmenovaný neočekával zpětný pas, balón mu následně propadl pod levou nohou.

43

Proti centru od levé lajny vystartoval Vanja Milinković-Savić. Ve vzduchu nezaváhal a kulatý nesmysl schoval do rukavic, Pinamonti vzdal souboj předem.

42

Pod tlakem střílel z dobrých pětadvaceti metrů Dennis Praet. Vicari mohl zůstat ledově klidným, míč proletěl o velký kus vedle levé tyče.

41

Zakončení Sebastiana Luperta postrádalo na razanci i přesnosti. Bremer účelově pustil míč za záda, aby jej gólman mohl chytit do rukavic.

40

Liam Henderson zakroutil centr od levé lajny takovým způsobem, aby letěl do brány. Pinamonti míč tečoval jen lehce, proto Vanja Milinković-Savić zvládl zakončit, byť míč skryl v rukavicích až nadvakrát.

39

Fotbalisté v modrých dresech podle očekávání kombinují na útočné polovině. Ze střední vzdálenosti pálil Marchizza, obětavým blokem míč vychýlil mimo bránu Gleison Bremer.

38

Střely Oly Ainy z velkého úhlu Vicariho viditelně zaskočila. Gólman si mohl oddechnout, míč prosvištěl těsně nad břevnem.

37

Turín má před sebou ohromně těžkou šichtu. Úvod střetnutí domácím vyšel parádně, avšak červená karta a inkasovaný gól situaci výrazně komplikuje. Trenér Jurić z pochopitelných důvodu sáhl ke střídání, ofenzivně laděného Pjacu nahradil obráncem Vojvodou.

35

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Marko Pjaca, přichází Mërgim Vojvoda.

34

34. Simone ROMAGNOLI - 2:1

34

Empoli právě vstřelilo branku!
Z volného přímého kopu ještě ne, z rohu už ano! Na povedený centr Hendersona si vyskočil kapitán SIMONE ROMAGNOLI, jenž usměrnil prudkou hlavičku mimo dosah bezmocného Milinkoviće-Saviće.

33

Dvojí trest nepřišel. Volný přímý kop ze slibné pozice Liam Henderson v gól neproměnil, zeď odrazila míč nad břevno.

32

32. Singo si za stažení Di Francesca v jasné šanci vysloužil přímou červenou kartu

32

Ano, bude! Opakované záběry skutečně prokázaly, že pokud by Wilfried Stephane Singo nestáhl Di Francesca k zemi, utíkal by forvard Empoli sám na bránu. Červená karta je tudíž logickým vyústěním.

31

Tak pozor! Videorozhodčí dal hlavnímu Colombovi pokyn do sluchátka, ať se jde podívat k monitoru! Bude se červenat?

30

Slibně vypadající příležitost Empoli hasil nedovoleným zákrokem Wilfried Stephane Singo. Domácí halfbek může být rád, že ze souboje vyvázl se žlutou kartou, protože Federico Di Francesco by možná postupoval sám na bránu.

30

Belgičan Dennis Praet tlačil centr na zadní tyč. Z brankové čáry vystartoval Guglielmo Vicario a míč sebral pro sebe.

29

Aina vzápětí ukázal výborné krytí balón. Počkal si na kontakt se Stojanovićem, načež upadl a vybojoval pro domácí standardku.

28

Prudkou nahrávku Marchizzy prodlužoval Di Francesco jemným dotekem za sebe. Skvěle zareagoval Ola Aina, který předskočil Pinamontiho a získal míč pro Turín.

27

Další centr v podání Hendersona, tentokráte ze hry. Vůbec mu nevyšel, kulatý nesmysl nasměroval pouze do boční sítě domácí brány.

26

První rohový kop Empoli rozehrál Liam Henderson. Na malém vápně hledal Riccarda Marchizzu, jenž si při zpracování pomohl rukou.

25

Za stříleným centrem Federico Di Francesco Filippa Bandinelliho sprintoval Andrea Pinamonti, i přes veškeré úsilí ale na míč nedosáhl.

24

Hostující gólman opět v akci. Včas vystartoval proti centru Pjacy z levé strany, hrací předmět vyboxoval mimo šestnáctku.

23

Pod tlakem obdržel malou domů Guglielmo Vicario. Netroufl si na zpracování, z jedničky vyslal nepovedený odkop do zámezí.

22

Opět domácí fotbalista na zemi, v tomto případě Alessandro Buongiorno, a to po lehkém kontaktu se Stojanovićem. Arbitr Colombo chvíli váhal, nakonec nedovolený zákrok odpískal.

21

Tentokráte hrál hostující stoper Romagnoli v rámci pravidel. Před Praeta natlačil tělo, na zemi ležící Belgičan marně reklamoval faul.

20

Po levé lajně chtěl proniknout Wilfried Stephane Singo. Nejspíše by se mu to i podařilo, pokud by jej Simone Romagnoli nezastavil nedovoleném způsobem.

19

Zdá se, že hosté se konečně osmělili a mohli by začít hrát vyrovnanou partii se soupeřem. Otázkou zůstává, zda není příliš pozdě.

18

Čitelnou rozehrávku Hendersona zachytil kapitán Bremer. Vzápětí zachoval chladnou hlavu a obloučkem přes Di Francesca uvolnil Zimu.

17

Fanoušci si povedený úvod svých oblíbenců pochopitelně užívají. Hlasitě pějí chorály a ženou fotbalisty Turína za dalšími góly.

15

15. Marko PJACA - 2:0

15

FC Turín právě vstřelil branku!
Defenziva Empoli hoří jako papír! MARKO PJACA převzal míč u levé lajny a aniž by jej někdo obtěžoval s ním doběhl prakticky až na osu hřiště, z hrany velkého vápna pak vypálil nechytatelně k levé tyči, Vicari byl bez šance.

14

Domácí hráči pokračují v aktivním pojetí hry. Zprava vyslal centr do pokutového území Saša Lukić, Praet na míč těsně nedoskočil.

13

Výborně zareagoval na nákop Pobegy gólman Guglielmo Vicario. Vyběhl si na hranici šestnáctky, kde míč sebral před Sanabriou.

12

Bude zajímavé sledovat, jak Empoli na inkasovaný gól zareaguje. Zatím hraje druhé housle a obdržená branka na sebevědomí příliš nepřidá.

10

10. Tommaso POBEGA - 1:0

10

FC Turín právě vstřelil branku!
Za úvodní tlak jsou domácí odměněni vedoucím gólem! Żurkowski ukázal naprosto nepochopitelný zkrat, když chtěl hrát zpátky na brankáře, ale vysoký balón poslal ideálně do nohy Sanabriovi. Ten dvojici obránců neprostřelil, avšak hrací předmět se šťastně odrazil k TOMMASU POBEGOVI, který ve skluzu nasměroval kulatý nesmysl pod tělem gólmana do sítě.

9

Další akci domácího mužstva zastavil zdvižený praporek pomezního. V době Lukićovi nahrávky stál za posledním obráncem Antonio Sanabria.

8

8. Pjaca trefil záda Ricciho, Praet střílel v dobré pozici hlavou nepřesně

8

První velká příležitost Turína nekončí gólem! Marko Pjaca si připravil prostor na střelu, technickým projektilem trefil do zad Ricciho. Míč doletěl na malé vápno k Praetovi, jenž ve stoprocentní šanci zakončil hlavou vedle levé tyče!

7

Po pravé lajně se uvolnil Federico Di Francesco. Naslepo centroval do pokutového území soupeře, kde však neměl žádného spoluhráče.

6

Do hry se zapojil i český stoper David Zima. Na krátkou vzdálenost obdržel přihrávku od kapitána Bremera, sám pak poslal míč k nohám Ainy.

5

Pro dlouhý nákop Marchizzy si doběhl gólman Vanja Milinković-Savić. mohl si dovolit rychlé zpracování, načež přenesl hru k pravé lajně na Pobegu.

4

Nedovoleným zákrokem se prezentoval Alessandro Buongiorno. Výborně dostoupil k Di Francescovi, ale v souboji si pomohl loktem.

3

Aktivněji začali domácí. Marko Pjaca hledal uličku na hrotového útočníka Sanabriu, před ním v poslední chvíli zasáhl skluzující Riccardo Marchizza.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních tmavě červených dresech. Fotbalisté Empoli pro dnešní vložený ligový zápas oblékli dresy barvy modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Turín FC: V. Milinković-Savić – Zima, Bremer (C), Buongiorno – Singo, Lukić, Pobega, Aina – Praet, Pjaca – A. Sanabria.
Náhradníci: Beriša, Gemello – Baselli, Brekalo, Izzo, Kone, Linetty, Rincón, Vojvoda, Warming, Zaza.
Trenér: Ivan Jurić

Empoli FC: Vicario – Stojanović, S. Romagnoli (C), Luperto, Marchizza – Żurkowski, Ricci, Bandinelli – Henderson – Di Francesco, Pinamonti.
Náhradníci: Ujkani – Asllani, N. Bajrami, Cutrone, Fiamozzi, Haas, Ismajli, La Mantia, Mancuso, Parisi, Štulac, Tonelli.
Trenér: Aurelio Andreazzoli

Rozhodčí: Colombo – Bottegoni, Ceccon.
Empoli FC

Empoli má podobné cíle jako dnešní soupeř. Tabulkově je na tom ještě o trošku lépe, neboť v dosavadních 14 kolech nasbíralo 19 bodů a aktuálně okupuje 11. příčku. Andreazzoliho družina v předešlých čtyřech střetnutích prohrála jen jednou, a sice 1:2 ve Veroně, jinak zvítězila 2:1 shodně nad Fiorentinou a Sassuolem, 2:2 remizovala s Janovem. Střelecké produktivitě celku vévodí pětigólový Andrea Pinamonti.
Turín FC

Fotbalisté Turína se určitě budou chtít vyhnout sestupovým bojům a zajistit si účast v elitní italské soutěži pro příští rok co nejdříve. Zatím se nemusí přehnaně strachovat, neboť jsou se ziskem 17 bodů na 13. místě, přičemž na 18. Janov mají k dobru sedm bodů. Svěřenci chorvatského kouče Juriće v posledních sedmi utkáních střídali porážku s vítězstvím. Pokud by tato série měla pokračovat, je dnes na řadě vítězství, protože naposledy prohráli 0:1 s AS Řím. Nejlepším střelcem mužstva je Josip Brekalo se třemi trefami.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování 15. kola italské Serie A, u zápasu mezi Turínem a Empoli.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

FC Turín – Empoli FC

2:2

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 10. Pobega, 15. Pjaca – 34. S. Romagnoli (Henderson), 72. La Mantia (Luperto)

Karty:   51. Aina (TUI) – 45+2. Bandinelli (EMP), 57. Marchizza (EMP), 90+4. Luperto (EMP)   32. Singo (TUI)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:15.

FC Turín: V. Milinković-Savić – Zima, Bremer (C), Buongiorno – Singo, Lukić, Pobega, Aina (90+1. Izzo) – Praet (74. Rincón), Pjaca (35. Vojvoda) – A. Sanabria (75. Zaza).
Náhradníci: Beriša, Gemello – Baselli, Brekalo, Izzo, Kone, Linetty, Rincón, Vojvoda, Warming, Zaza.

Tréner: Ivan Jurić

Empoli FC: Vicario – Stojanović, S. Romagnoli (C), Luperto, Marchizza (61. Parisi) – Żurkowski (61. Haas), Ricci, Bandinelli (53. N. Bajrami) – Henderson – Di Francesco (62. La Mantia), Pinamonti (88. Mancuso).
Náhradníci: Ujkani – Asllani, N. Bajrami, Cutrone, Fiamozzi, Haas, Ismajli, La Mantia, Mancuso, Parisi, Štulac, Tonelli.

Tréner: Aurelio Andreazzoli

Rozhodca: Colombo – Bottegoni, Ceccon