Menu

Hokej

KHL

HC Torpedo Nižnij Novgorod – Metallurg Magnitogorsk

1:3

koniec (0:0, 1:1, 0:2)

02.12.2021, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • Filip Krůza cz

Tipsport: 3.02 4.43 1.97

Ode mne je to vše. Přeji pěkný večer. (19:48:34)
Československá stopa:

Marek Hrivík (NNO) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:08
Statistiky utkání:

Střely na bránu 28:40
Bloky 9:13
Vhazování 27:34
Hity 8:7
Trestné minuty: 2:4
Utkání je za námi a z vítězství se raduje Magnitogorsk, který po dvou vyrovnaných třetinách svého soupeře v té třetí moc k ničemu nepustil a naopak se sám gólově prosadil. Upevnil si tak své místo na čele tabulky Kontinentální hokejové ligy. Nižnij Novgorod se postavení v nejlepší konference po dnešní prohře nepřiblížil.

Konec zápasu.

59:52

Archip Několenko teď z jasné pozice netrefil volnou branku soupeře! To mu ale vadit nemusí, protože jeho tým i tak vyhraje.

59:22

Až teď dokonce až za svou brankou. Pro Nižnij Novgorod to už moc nadějně s bodovým ziskem nevypadá.

59:00

Domácí tým znovu v šesti, nyní se ovšem s kotoučem nachází pouze ve středním pásmu.

58:07

Už i bez brankáře to chvíli zkoušeli hráči Torpeda. Ten se ale nyní musí mezi tři tyče vrátit, protože se bude vhazovat ve středním pásmu.

57:28

57:28 Semjon KOŠELEV - 1:3

57:28

Metallurg právě vstřelil branku!
Ovšem přišlo přečíslení hostů dva na jednoho a je to o dva góly. Andrej Čibisov poslal puk žabičkou SEMJONU KOŠELEVOVI a ten střelou nad lapačku z pravé strany přidal svou druhou trefu ve třetí třetině. Asistence: Andrej Čibisov, Arťom Minulin.

57:05

Po střele od modré čáry už hostující gólman kotouč udržel ve své výstroji a počkal na přerušení. Konečně se domácí nacházejí na dostřel branky soupeře.

56:53

S bekhendovým pokusem od modré čáry to Košečkin měl velmi jednoduché. Soupeř se ale v rohu kluziště znovu ujal puku.

56:25

Zatím se jim ovšem nedaří na delší dobu sadit v útočném pásmu. Hostující tým se v klidu brání.

56:00

Už jen pár minut zbývá hokejistům Torpeda k vyrovnání, Začínáme se dostávat do fáze, kdy pro ně už nebude na co čekat.

55:20

A opravdu tomu tak je, že hosté i nadále častěji vyskytují v útočném pásmu. Ve třetí třetině jsou zatím lepší týmem a pomalu se začínají přibližovat vítězství. Ještě ale musejí vydržet.

53:58

Možná je dokonce ještě vě větší permanenci než jeho protějšek. Magnitogorsk si svůj hubený náskok zatím bez potíží brání.

53:15

Nějaký větší tlak Torpeda za vyrovnáním zatím ještě nepřichází. Je to vyrovnané a zákroky si pravidelně musí připisovat i Kočetkov.

52:46

Nepřesné bylo domácí nahození od modré čáry. Hokejisté Nižného Novgorodu se sice kotouče v útočném pásmu znovu ujali, rychle se z něj však sami nepřesnou přihrávkou vyhnali.

52:00

Ke Kočetkovovi se nyní odrazil kotouč od mantinelu, domácí gólman jej byl nucen přikrýt a po hvizdu rozhodčího se bude vhazovat po jeho levé ruce.

51:20

Na opačné straně ledové plochy prověřil z pravé strany z úhlu Košečkina Fedotov, zkušený hostující gólman si s tímto pokusem bez problémů poradil.

50:45

Místo toho ale musel být v pozoru spíše Kočetkov, který si připsal další zákrok. V tomto případě puk mířil jen doprostřed branky.

50:00

Těžší roli tedy budou nyní zastávat hokejisté domácího celku, který dnes poprvé prohrává. Pokud si bude chtít zápasu odnést nějaké body, tak bude muset zvýšit svou ofenzivní aktivitu. ta v posledních minutách totiž není úplně dobrá.

48:28

48:28 Semjon KOŠELEV - 1:2

48:28

Metallurg právě vstřelil branku!
Hostující tým obrací vývoj utkání a poprvé se tak dostává do vedení. Kotouč se po nahození Hultströma odrazil na levou stranu k SEMJONU KOŠELEVOVI, který jej z úhlu dokázal uklidit do sítě. Asistence: Linus Hultström, Andrej Čibisov.

48:10

Puk opustil hrací plochu a zamířil do hlediště. Jeden z mladých fanoušků domácího celku jej dokázal ukořistit a domů si tak odnese hezký suvenýr.

47:48

Akolzin se z pravého křídla nebezpečně tlačil před branku soupeře. Nakonec dokázal i pod tlakem obránce a v pádu zakončit. Brankář Kočetkov jeho pokus dokázal zastavit.

47:37

Domácí v plném počtu.

46:45

Navíc přichází další vyhození kotouče v podání hostující čtveřice. Přesilové hry dnes opravdu nejsou ozdobou utkání.

46:20

Druhou možnost prosadit se v přesilové hře mají domácí hokejisté. Zatím je to ale nic moc.

45:37

Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Arťom Minulin – 2 min., držení).

45:22

Stále stejně vypadá utkání mezi Nižným Novgorodem a Magnitogorskem. Opticky je hra totiž opravdu vyrovnaná...

44:07

Maillet si sjel na pravý kruh a vystřelil. I jeho pokus ale dokázal domácí brankář bez obtíží vyrazit.

43:18

Tahle střela Kočetkova z pravé strany útočného pásma nemohla překvapit. Domácí gólman kotouč bez problémů pokryl.

43:02

Spíš se ale dá čekat, že se bude hrát opatrně ze zabezpečených obran. Vlastně stejně jako celý zápas.

42:30

Magnitogorsk má na druhou stranu střeleckou převahu. Zatím však k vedení nevede, třeba se to ale změní.

42:00

Utkání je totiž opticky vyrovnané, zatím se tedy nejvíc nabízí jako smírné řešení dělba bodů.

41:15

Třetí perioda je jíž v plném proudu. jsem zvědav, zda nám přinese rozuzlení.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda se velmi dlouho podobala té první, jenže byla spíš ještě vyrovnanější a monotónnější. Ve svém závěru však nám konečně nabídla dva góly, konkrétně po jednom na každé straně. Uvidíme, zda to pomůže učinit třetí dějství více ofenzivně atraktivním.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Závěr třetiny nám tak nabídl nový náboj a hlavně už jsme mohli vidět i nějaké přesné zásahy.

38:44

38:44 Nikita KOROSTĚLJOV - 1:1

38:44

Metallurg právě vstřelil branku!
Tak asi ani nebude, protože rychle vyrovnává! Karpov během přečíslení přihrál na pravý kruh NIKITOVI KOROSTĚLJOVOVI. Hráč s číslem 35 na zádech následně zakončil přesně k bližší tyči. Asistence: Maxim Karpov, Michajl Grigorjev.

38:11

Třeba se nám zápas tímto úvodním gólem více rozhýbe. Magnitogorsk se totiž bude muset s ubíhajícím časem čím dál častěji snažit o útočení.

37:15

37:15 Kenny AGOSTINO - 1:0

37:15

Torpedo právě vstřelilo branku!
Bezbrankové skóre je konečně prolomeno! Kotouč se od zadního mantinelu odrazil k Damiru Žafjarovovi, ten jej posunul ke KEŃNYMU AGOSTINOVI, jehož střela skončila za zády rozhozeného gólmana Košečkina. Asistence: Damir Žafjarov, Zijat Pajgin.

36:26

Ke Kočetkovovi přijel kotouč. Situace to pro něj byla snadná, musel ale nechat puk přikrytý, protože na něj dotíral napadající hráč soupeře.

36:00

Tak jsem to trošku zakřikl, protože právě teď nevyšla rozehrávka hokejistům Magnitogorsku a pískáno tak musí být zakázané uvolnění.

35:07

Celkově má zápas zatím rychlý průběh. Rozhodčí vylučovali jen dvakrát, ofsajdy a zakázaná uvolnění moc nevidíme. Góly pak žádné.

34:11

Stále stejný obrázek má prostřední perioda utkání. Je po celou svou dobu stejně vyrovnaná a nyní ani moc o čem informovat. Výsledek dnešního zápasu je i tak nadále absolutně otevřený.

33:16

Skvěle se nyní uvolnil domácí obránce Zijat Pajgin, který obelstil protihráče a dostal se ke střele. Nebyla úplně špatná, ani v tomto případě však puk do sítě nezamířil.

32:53

Prakticky přesně pět minut uplynulo od posledního přerušení. Další hvizd píšťalky přišel až po zákroku Košečkina lapačkou.

32:10

Už skoro čtyři a půl minuty se hraje bez přerušení. Rozhodčí toho zatím v dosavadním průběhu utkání moc řešit nemuseli.

31:24

V posledních utkáních to vypadá, že se Magnitogorsk herně oproti začátku sezony trošku zhoršil a už není v tak skvělé fazoně.

30:33

Už více než polovina zápasu, respektive jeho základního hracího času, je za námi a nějaké větší brankové příležitosti bychom bezpochyby napočítali na prstech jedné ruky.

29:40

Že by to však byla nějaká vyloženě ofenzivní podívaná, to úplně ne. Je totiž pravda, že dominují spíše obrany.

28:45

Hraje se celkem nahoru dolů a v posledních chvílích se týmům alespoň na nějakou dobu daří dostávat se do útočného pásma.

28:05

Kotouč se nyní od mantinelu odrážel k Philippemu Mailletovi na levý kruh. Kanadský forvard jej ale v rychlosti za záda brankáře Kočetkova poslat nedokázal.

27:45

I gólmani mají oproti úvodní dvacetiminutovce méně práce. A k tomu je potřeba dodat, že ani v první periodě ani v jednom případě neinkasovali.

26:54

Mezi oběma týmy bychom ve druhé třetině zatím hledali rozdíly hodně těžko. Snad jediným z nich je, že si domácí zahráli přesilovou hru.

26:01

Na druhé straně pak přišlo zajímavě vypadající přečíslení. přihrávka za obránce mezi kruhy ovšem adresáta nenašla, kotouč totiž nesjpíš přeskočil jeho hokejku.

25:26

Fedotov přihrál svému spoluhráč na vrchol levého kruhu, ten ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

24:45

Prostřední dvacetiminutovka je zatím prakticky úplně bez šancí. Zápas nám v tomto ohledu zatím nepřinesl skoro žádné vzrušující momenty.

24:10

Hosté v plném počtu.

23:50

Další vyhození kotouče v podání obrany Magnitogorsku. Vypadá to, že i hosté své první oslabení v zápase zvládnou.

23:14

První přesilová hra už také k dispozici pro domácí celek. Zatím ani ta ale není moc nebezpečná.

22:10

Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Arťom Zemčonok – 2 min., nedovolené bránění).

21:27

I úvod druhé periody zatím pokračuje ve stejném trendu jako ta předcházející.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní perioda utkání je za námi a branku nám nenabídla ani jednu. Po většinu jejího průběhu byli lepší hokejisté hostujícího celku, kteří hráli také jednu přesilovou hru. Po hlušší pasáži se ovšem Torpedo v závěru zlepšilo a také se snažilo dělat problémy brankáři soupeře. Zatím se tak jedná o poměrně vyrovnané utkání.

20:00

První třetina skončila.

19:34

Po odmlce také ofenzivní výpad v podání hráč Magnitogorsku. Únik po pravé straně ale nebyl zakončen, protože na pravém kruhu přišla ztráta kotouče.

19:22

Práce pro Košečkina, který střelu z levého kruhu vyrazil pouze před sebe a musel tak být pozorný i proti případným dorážkám z mezikruží.

19:00

Trošku se ovšem zvýšila aktivita domácích hokejistů, kteří se celkem úspěšně snaží herně vyrovnávat svému soupeři.

18:10

V jejím závěru vidíme takovou hlušší pasáž první třetiny, během níž se ani jednomu z týmů nedaří dostat do útoku.

16:49

Kromě jednoho nebezpečného úniku hostů, který jsem předtím nestihl zmínit, tak i nadále čekáme na nějaké větší šance v zápase.

16:16

Mettalurg teď dostal kotouč ze svého obranného pásma. Soupeř se tam snažil rychle vrátit, to se mu ale nepovedlo.

15:37

Také teď na Košečkina letělo nahození od modré čáry. Puk se ale zastavil o hradbu těl a odrazil někam pryč k mantinelu.

14:50

První dvě minuty v oslabení přežil Nižnij Novgorod bez komplikací a po návratu svého hráče na led teď tak může více pomýšlet na útok.

14:15

Domácí v plném počtu.

13:58

Snad vůbec první střela během početní výhoda přišla až nyní. Od modré čáry se o ní postaral obránce Hultström. Kočetkov puk schoval do lapačky.

13:20

Domácím se totiž už dvakrát podařilo osvobodit a nyní tak drží svého soupeře daleko od Kočetkova.

13:02

První příležitost v přesilové hře nakonec dostali aktivnější hostující hokejisté. Zatím to však z jejich strany nic extra nebezpečného není.

12:15

Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Ivan Čechovič – 2 min., vysoká hůl).

12:06

Nižnij Novgorod má ve svém obranné pásmu ale opravdu se soupeři celkem takzvaně hoňky. Zatím se však v defenzivně poměrně drží a skóre je i nadále bezbrankové.

11:45

Nikita Korostěljov si nyní z levé strany udělal prostor najetím na osu hřiště vystřelil. Pjotr Kočetkov byl ale i v tomto případě pozorný.

10:55

Stále čekáme i na první vyloučení. I to pomáhá k plynulosti utkání, ale také zamezuje možným šancím na otevření skóre.

10:06

Domácí teď najeli do útočného pásma po pravém křídle, střela z pravého kruhu ovšem nakonec nepřišla. Košečkin tak mohl zůstat v klidu.

09:26

Průběh úvodní dvacetiminutovky je zatím poměrně plynulý. Moc se nepřerušuje a čas tak ze světelné tabule rychle ubíhá.

08:26

Chvilku to vypadalo, takže se hostům podaří dostat do přečíslení dva na jednoho. Bránící hráče ale dokázal kotouč na poslední chvíli vypíchnout jinam.

08:03

Košečkin si pohlídal nastřelení ze středního pásma a následně z lapačky rychle vyklepal kotouč ke svému spoluhráči.

07:19

Nyní se hokejistům Mettalurgu už několik desítek sekund nedaří dostat se pořádně do útočného pásma. I tak se ale nadále drží na kotouči.

06:18

Úvodní minuty utkání tam celkem odpovídají předpokladům. Lídr tabulky je zatím aktivnější a svého soupeře vlastně skoro k ničemu v ofenzivě nepouští.

05:52

Celkově musí být Kočetkov v úvodu více v pozoru než jeho protějšek. Teď musel zasahovat proti dalšímu střeleckému pokusu, puk ale mířil doprostřed branky. Následuje první komerční přestávka.

04:43

Teď už byl jeden z hostujících hokejistů v nadějnější pozici na levém kruhu. Branku soupeře se mu ovšem trefit nepodařilo.

04:27

Na druhé straně jednoduchá práce pro Kočetkova, která na svých betonech přikryl kotouč po střele od mantinelu.

03:20

Torpedo se nyní nějakou dobu už dokázalo držet v útočném pásmu. Nakonec přišlo zakončení od modré čáry, které brankář Košečkin uklidil do své lapačky.

02:40

Kromě jednoho přerušení v samotném úvodu se zatím hraje bez pauzy a plynule. Šanci nám ale začátek zápasu nenabídl.

01:43

Domácím se ale už na více pokusů nepodařilo pořádným způsobem založit útok. Teď kotouč skončil po zásahu bránícího hráče až za brankou Košečkina a puk tak získávají hosté.

01:08

Až nyní se Torpedu podařilo dostat kotouč ze svého pásma. První minuta se nesla v aktivitě jeho soupeře.

00:22

Nedlouho po vhazování pak musel domácí gólman Kočetkov poprvé zasahovat. To se mu povedlo, když pravý, betonem vykopl střelu od modré čáry.

00:15

Utkání nám začíná první nepřesností na domácí straně. Hokejisté Nižného Novgorodu se dopustili zakázaného uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Tichomirov) – M. Orlov, Pajgin, N. Děmidov, Turbin, Ganjuškin, Mišarin – Agostino, Miele, Žafjarov – Ilja Fedotov, Hrivík, Čechovič – Belevič, Ťanulin, Verjajev – A. Michejev, Vengrižanovskij, Urakov – Počivalov.

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Zemčonok, J. Jakovlev, Hultström, Minulin, M. Grigorjev, Makljukov, I. Nikolajev – Currie, S. Košelev, Čibisov – Nikoncev, Zernov, Leipsic – Korostěljov, Maillet, M. Karpov – A. Několenko, Akolzin, Ruděnkov – Korobkin.

Rozhodčí: Odins, Hribik – Golovljov, Savenkov.
Metallurg Magnitogorsk

Hostující tým se i nadále vyskytuje na výsluní a okupuje první příčku celé Kontinentální hokejové ligy. Získal 55 bodů, což mu s dvoubodovým náskokem stále stačí k tomu, aby zastával pozici lídra. Nejblíže se nachází Traktor Čeljabinsk. Poslední utkání už ovšem z pohledu Magnitogorsku nebylo tak ideální. Po bitvě bohaté na góly totiž podlehl hokejistům CSKA Moskva. Je však potřeba říct, že i oni jsou letos jedním z nejlepších týmů v lize. Proti Torpedu by to pro Mettalurg bylo mít jednodušší, dopadne to ale opravdu podle předpokladů?
Torpedo Nižnij Novgorod

Hokejisté domácího celku si v prozatímním průběhu sezony zatím vytahují černého Petra západní konference. Momentálně se totiž nacházejí nacházejí na západě na devátém místě tabulky, které je první nepostupovou pozicí do vyřazovacích bojů. Do konce základní části ročníku samozřejmě zbývá ještě hodně času, i tak by se hráči Nižného Novgorodu ale bez debat nacházeli raději ještě v trošku vyšších patrech žebříčku. Naposledy se jim podařilo porazit Viťaz, což je ovšem jeden z nejhorších týmů celé ligy. Třeba se jim na t podaří navázat i proti lídrovi tabulky, budu to ovšem výrazně těžší.
Zdravím vás u zápasu Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se spolu utkají týmy Torpedo Nižnij Novgorod a Metallurg Magnitogorsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Torpedo Nižnij Novgorod – Metallurg Magnitogorsk

1:3

koniec (0:0, 1:1, 0:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 38. Agostino (Žafiarov, Pajgin) – 39. Korostěljov (M. Karpov, M. Grigorjev), 49. S. Košelev (Hultström, Čibisov), 58. S. Košelev (Čibisov, Minulin)

HC Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Tichomirov) – M. Orlov, Pajgin, N. Děmidov, Turbin, Mišarin – Agostino, Miele, Žafiarov – Ilja Fedotov, Hrivík, Čechovič – Belevič, Ťanulin, Veriajev – A. Michejev, Vengrižanovskij, Urakov – Počivalov.

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Zemčonok, J. Jakovlev, Hultström, Minulin, M. Grigorjev, Makljukov, I. Nikolajev – Currie, S. Košelev, Čibisov – Nikoncev, Zernov, Leipsic – Korostěljov, Maillet, M. Karpov – A. Několenko, Akolzin, Rudenkov – Korobkin.

Rozhodca: Odins, Hribik – Golovljov, Savenkov

Priebeh zápasu
1. tretina
12:15 NNO 2 Čechovič, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
22:10 MET 2 Zemčonok, nedovolené bránenie
37:15 NNO 1:0 Agostino (Žafiarov, Pajgin)
38:44 MET 1:1 Korostěljov (M. Karpov, M. Grigorjev)
Po 2.tretine
3. tretina
45:37 MET 2 Minulin, držanie
48:28 MET 1:2 S. Košelev (Hultström, Čibisov)
57:28 MET 1:3 S. Košelev (Čibisov, Minulin)
Koniec