Menu

Futsal

UEFA Futsal Cup

FP Halle-Gooik – Barcelona

4:8

koniec (3:4)

02.12.2021, 17:30 • SH Lokomotiva Plzeň • Vít Muzikář cz

Tipsport: 17.8 12.8 1.06

Gól v poslední sekundě znamená, že Barcelona vede plzeňskou skupinu, má skóre plus deset a pokud to dobře dopadne, tak ji Plzeň bude muset v sobotu porazit. Remíza by z hlediska postupu do Final Four byla málo. (19:31:52)
Nebylo to vůbec špatné v podání Halle-Gooik a když si člověk uvědomí, že téhož soupeře porazila včera Plzeň, tak je zkrátka jasné, že výhra Interobalu proti belgickému mistrovi je pro českého mistra a český futsal velkým výsledkem. Halle-Gooik třikrát vedl v prvním poločase, ve druhém dějství odskočila Barcelona na 5:3, načež Halle-Gooik snížil nůžkami dorážejícího Dioga. Každopádně Barcelona kontrovala třetím kanadským bodem Brazilce Pita, jenž zakončil rychlý brejk. O bod více dokonce zaznamenal Dyego. Nejlepší futsalista planety Ferrao se trefil dvakrát během čtvrté minuty, ale jednou do špatné sítě. Srazil si totiž centr z pravé strany pod horní tyč, ale o devatenáct sekund později byl na konci situace tři na dva trefou pod víko.

Konec zápasu.

39:59

Barcelona právě vstřelila branku!
Barcelona dávala najevo Dyegovi kolik zbývá do konce zápasu a ten rychle odcentroval z levé strany na vzdálenější tyč, kde uzavřel zápas SERGIO LOZANO gólem v poslední sekundě. Gólu bylo dosaženo ještě před zazněním klaksonu, takže střídačka Halle-Gooik může protestovat, jak chce, ale tuto branku rozhodčí správně uznávají. Asistence: Dyego.

39:26

V situaci tři na nikoho proti Gréllovi v dresu gólmana zakopl Adolfo na levé straně.

39:03

Po nástřelu z pravé strany dorážel Gabriel ve skluzu vedle levé tyče z pohledu Plany.

38:44

Plana si našel balón a Halle-Gooik mu nedovolil rozehrát, přitom jeho hráči byli postavení v brankovišti, nepřímý kop se nepískal.

38:17

Jelovčić to myslel dobře rychlou placírkou z pravé strany na zadní tyč, tam ale spoluhráč nedosáhl na míč.

37:57

Perfektní střelu levačkou Dioga z pravé strany vyráží ještě lepším zákrokem Plana ve vzdálenější šibenici.

37:38

Adolfo vystoupil na Grélla v dresu brankáře a jelikož hraje Gréllo posledního, tak začalo hořet.

37:21

Timeout pro Halle-Gooik.

37:21

Dyego zablokoval centr z pravé strany, Halle-Gooik hraje opět dobře powerplay, ale není mu to nic platné.

36:24

Stejně jako proti Plzni postavil Halle-Gooik powerplay, Plana chytil míč po centru zprava na zadní tyč, vyhodil ho do běhu mimo brankoviště a jeho pokus skončil na břevnu.

35:28

Žlutou kartu dostává Dick (realizační tým) (FP Halle-Gooik).

35:28

Barcelona právě vstřelila branku!
Festival útoků do otevřených obran ukončil kontr Barcelony poté, co se Halle-Gooik dožadoval odpískání faulu na polovině hřiště. Rodrigues mířil do brejku tři na tři a předložil centr zprava na střed pro PITA před prázdnou branku. Asistence: Matheus Rodrigues!

34:29

Jelovčićovu střelu z levé strany na zadní tyč vytahoval Plana. Halle-Gooik hraje skvěle proti Barceloně a tím tak ještě roste kredit Plzně, když si člověk uvědomí, že tentýž tým včera porazil západočeský celek.

34:08

Chvíli neběžel čas a Barcelona se začala dohadovat o jednotky sekund v problematice toho, kolik zbývá do konce zápasu.

34:08

To tady ještě za den a půl v Plzni nebylo. Halle-Gooik je prvním mužstvem, které udělalo za poločas pět faulů a hrozí mu desítka.

33:48

Tomić se otočil na pravé straně a vystřelil, následně nedovolil dorážku Roninha.

33:29

Zase Halle-Gooik dobře napadal z pravé strany až Barcelona odehrála míč zleva do náruče hlasatele a PR manažera SFČR Mihala Pavlíka.

33:06

Roninho dobře presoval z levé strany a přerušil rozehrávku Barcelony, balón si bere Plana.

32:23

Lozano převzal nahrávku na levé straně a vracel pod sebe Dyegovi, jeho pokus ale chytil Cristiano.

31:55

Rodrigues vystoupil, ale krátce poté přišla ztráta Lozana na pravé straně.

31:00

Halle-Gooik nastřelil míč autu zleva k přední tyči, kde Gabriel získal roh proti Lozanovi. Pak se Jelovčićovi nepovedl centr na zadní tyč.

30:45

Asistent rozhodčího postřehl faul Dyega z pravé strany na Gabriela, na fauly 4:3.

30:26

Lozano vystihl ve skluzu nahrávku na Jelovčiće na pravou stranu.

29:58

K naštvání Grélla se přerušuje hra kvůli zdravotním problémům Lozana.

29:43

Gabriel udělal faul na obránce Dyega, čtvrtý faul. Je pravda, že Gabriel hraje docela na hraně celý zápas a jednu kartu už dnes dostal...

29:18

Dyego táhl kontr, nahrával na pravou stranu do druhé vlny Adolfovi, tomu šlo nikoliv o to, aby zakončil, ale aby se pískal faul zezadu.

29:04

Tomić potrestán kartou za ostrý zákrok po ztrátě míče na polovině hřiště.

28:43

André Coelho udělal postrčením z pravé strany u lajny druhý faul Barcelony.

27:50

Halle-Gooik chtěl, aby se pískala ruka padajícího Pita při skluzu Jelovčiće z levé strany na vzdálenější tyč. Hlavní rozhodčí vytáhl žlutou kartu za protesty pro Felixe, člena realizačního týmu belgického mistra.

27:06

Barcelona právě vstřelila branku!
Pito se otočil na levé straně a tím se zbavil dvou hráčů. Rozeběhl se do přečíslení, nahrál na pravou stranu a MATHEUS RODRIGUES sám před Cristianem zatočil balón okolo levé ruky gólmana. Asistence: Pito.

26:09

Gabriel ještě dostal kartu po konfliktu hráčů belgického šampióna s brankářem Planou. Halle-Gooik se dožadoval toho, aby gólman přestal držet balón.

26:09

Halle-Gooik právě vstřelil branku!
Nástřel Gabriela z pravé strany na vzdálenější tyč dorazil DIOGO, když vystřihl krásné nůžky. Asistence: Gabriel.

26:02

Ortiz absolutně nesouhlasí s tím, že se ve skluzu z levé strany proti útočícímu hráči dotkl míče rukou. Ukazuje rozhodčímu, že hrál břichem. Kapitán španělské reprezentace vidí kartu.

25:10

Tak trošku ve vzteku napálil Gréllo míč při kombinaci Barcelony zhruba do čtvrté řady, kde zasáhl balón někoho z diváků.

24:33

Gabriel se otočil kolem posledního beka a na levé straně byl sám proti Planovi, jeho branku přestřelil.

23:50

Gabriel vyfasoval kartu za zákrok do obličeje Andrého Coelha mimo hru.

23:32

Barcelona právě vstřelila branku!
DYEGO šel do souboje jeden na jednoho na levé straně proti Eduardovi. Ten byl hodně pasivní a až moc couval a dovolil, aby si DYEGO hodil míč na pravačku a po zemi prostřelil tvrdým pokusem Cristiana na zadní tyč. Asistence: Marcênio.

22:45

Eduardo trošku postrčil z pravé strany Dyega a hlavní rozhodčí odpískal poté nepřímý kop za hru na zemi v podání futsalisty Barcelony.

22:27

Pas na pivota belgickému mistrovi nevyšel, André Coelho si počínal lépe než Tomić.

22:04

Gréllo dostal nahrávku do běhu na levou stranu a krásně šajtlí odcentroval na opačnou stranu, odkud vystřelil Tomić mezi nohy Plany, ten vykopl míč pravačkou.

21:06

Halle-Gooik okamžitě zdvojuje Ferraa. Ví, že jakmile ho nechá jít jeden na jednoho, tak je to začátek konce.

20:49

André Coelho odkopl míč z levé strany v době, kdy si ho chtěl pokrýt Tomić.

20:01

Začal druhý poločas.
Máme za sebou skvělý první poločas. Na Halle-Gooik není poznat, že včera prohrál večer s Plzní a jeho šance na postup do Final Four už nejsou moc velké. Belgický tým byl v úvodních deseti minutách Barceloně naprosto vyrovnaným soupeřem, možná byl i lepší. Papírově domácí třikrát vedli, skórovali hned po třinácti sekundách, ale nakonec vytěžila Barcelona ze svého tlaku v závěru poločasu obrat na 4:3.

Za zmínku stojí především čtvrtá minuta, kdy se Ferraovi povedla nevídaná záležitost, kterou ukázal svou velikost. Nejprve si srazil centr u přední tyče pod víko, načež 19 vteřin poté ztrestal chybu v rozehrávce a v situaci tři na dva se trefil opět pod horní tyč, ale tentokráte do správné brány. Jinak i kvůli tomu, že v sestavě obou mužstev se nachází mnoho Brazilců, tak jihoamerický temperament přispívá k tomu, že sledujeme vyhecované utkání. Především dvojice Roninho – Pito si nic nedaruje. Každopádně konflikt před lavičkou Barcelony, kdy se Roninho ohnal po brazilském reprezentantovi stačil hlavní rozhodčí Babic za pomocí třetí sudí Velikanovové včas ukončit, kartu udělil pouze naturalizovanému Gruzínci.
Statistiky prvního poločasu
Střely – 19:29
Střely na branku – 8:9
Střely mimo branku – 5:11
Zblokované střely – 6:9
Žluté karty – 1:1
Akumované fauly – 4:3

20:00

První poločas skončil.

19:38

Pito neprošel jeden na jednoho, ale pak se vrátil při brejku soupeře tři na tři.

18:12

Barcelona právě vstřelila branku!
Pitův centr zleva pod sebe prodloužil DYEGO po zemi u přední tyče k protější tyčce. Asistence: Pito.

17:53

Roninho byl zdvojený na levé straně před lavičkou Barcelony, ztratil míč a ohnal se po Pitovi, střídačka španělského celku se na něj sesypala a musela přiběhnout třetí rozhodčí. Kotel belgického celku upozorňoval, že Pito už jednu kartu má. Tu ovšem dostal pouze Roninho.

17:22

Pito faulován na pravé straně Eduardem, na fauly 4:3.

16:36

Barcelona právě vstřelila branku!
Adolfo a Ferrao zaútočili po levé straně a belgický tým si dával pozor hlavně na druhého zmiňovaného, načež centroval Adolfo ke vzdálenější tyči, kde se prosadil ANDRÉ COELHO placírkou z prvního doteku do dolní části brány. Asistence: Adolfo.

16:13

Barcelona darovala Halle-Gooik aut z pravé strany.

15:49

Pito udělal útočný faul na pravé straně proti Roninhovi. V součtu s protesty to je za žlutou kartu. Pito ještě ukazoval ret rozhodčímu Babicovi a evidentně signalizoval, že právě do této části dutiny ústní jej zasáhl soupeř a mělo se pískat přesně opačně.

15:43

Barcelona si bere timeout, bude kopat aut z levé strany přímo před brankovištěm.

15:16

Zákrok Eduarda při přehození balónu Adolfa na pravačku zaváněl faulem do nohy soupeře.

14:37

Barcelona je lepší a v posledních minutách začíná získávat velkou převahu. Podstatně více drží míč.

14:30

Ortiz hezky obtáhl Gabriela ze středu a Halle-Gooik pomohla pravá tyč.

14:14

Ortiz obětí faulu na pravé straně, na fauly 3:2.

14:02

Tomić si vytvořil pozici pro zakončení levačkou z deseti metrů do zadní tyče a pak šel míč do Plany, ten se včas otočil a chytil míč v brankovišti.

13:25

Dyego obešel Grélla na levé straně a jeho pokus po zemi směřoval o fous vedle vzdálenější tyče.

12:43

Cristiano si poradil s Lozanem. Trojnásobný vítěz Ligy mistrů nesrovnal.

12:42

Ferrao byl faulovaný po odehrání nahrávky na levou stranu, Barcelona kope volný přímý kop z devíti metrů.

12:30

Timeout pro Halle-Gooik poté, co Lozano minul zleva přední tyč.

12:27

Marcenio nasadil jesle na pravé straně a proti rozhýbané obraně posunul míč na Adolfa, jeho dobře myšlenou střelu z úhlu pod břevno vyrážel Cristiano.

11:56

Z osmnácti metrů to zkoušel Tomić z levé strany přes Lozana do kratší šibenice, kde čekaly ruce Plany.

11:51

Střelu Lozana ze střední vzdálenosti přes obránce vytahoval Cristiano rukama nad branku.

11:40

Lozano fauloval rukama Tomiće hned po ztrátě míče, na fauly 1:2.

11:02

Tomić sklepával Roninhovi patou na pravou stranu a střelu pod břevno kryl rukama Plana.

10:30

Halle-Gooik hraje zatím skvěle a možná je i lepší! Jelovčić se kličkou zbavil obránce, ale pak si hodně čitelně chtěl strčit míč v brankovišti na pravou stranu kolem Plany a ten skočil po balónu.

09:48

Roninho zamotal hlavu Marceniovi na levé straně a předložil krásně míč k přední tyči do druhé vlny na Dioga, ten placírkou z jedničky minul křížem branku ve stoprocentní příležitosti!

08:30

Halle-Gooik právě vstřelil branku!
Tohle je důsledek! Eduardo rozehrál roh z pravé strany k zadní tyči, tu trefil GABRIEL ve skluzu ve stoprocentní šanci, ale míč se odrazil do Plany a od brankáře Barcelony do sítě. Asistence: Eduardo.

08:28

Gabriel s Gréllem si hráli s ohněm a jakmile by chybovali, tak by šel soupeř do rychlého kontru. Nicméně dostali se z presinku a Gabriel si hodil míč kolem Rodriguese na levé straně na pravačku a hezky střílel na zadní tyč, kde měl, co dělat rukama přesouvající se Plana.

08:01

Gabriel si nebyl jistý, jestli je André Coelho v pořádku po souboji jeden na jednoho, a tak zakopl míč. Ten Barcelona vrátila soupeři.

07:34

Dyego podkopl Dioga zhruba na polovině hřiště, na fauly 1:1.

06:50

Gabriel dostal rychlou nahrávku středem, zvedl hlavu a naservíroval míč na levou stranu, odkud střílel Gréllo do boční sítě. Parádní futsal pokračuje dál.

06:40

Od Pita nastřeleného z levé strany u zadní tyče se míč neodrazil ke štěstí Halle-Gooik do brány.

06:15

Gréllo obešel hráče na levé straně, možná mu nasadil jesle a po jeho centru zakončoval Gabriel ve sklzuu vedle pravé tyče.

05:27

Při souboji Andrého Coelha s útočícím Gabrielem na levé straně to bylo v podání obou hráčů hodně na hraně, co se týče práce rukama. Nicméně přihlížející hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.

05:04

André Coelho nastřeloval z pravé strany na Pita, ale míč proskákal vedle delší tyče.

04:30

Halle-Gooik reklamoval faul Ferraa, ten vzápětí vracel zpět z pivota na pravou stranu a Adolfův pokus vykopával Cristiano.

03:21

Barcelona právě vstřelila branku!
Belgický mistr udělal hrubku v rozehrávce. Dyego v situaci tři na dva postrčil ze středu na pravou stranu a FERRAO srovnal křížem pod horní tyč. Asistence: Dyego.

03:02

Halle-Gooik právě vstřelil branku!
Tomić se otočil na pravé straně kolem obránce. Sudí Jelić upozorňoval beka, ať je to bez faulu. Tomić odcentroval a nejlepší hráč planety FERRAO si u přední tyče srazil míč pod břevno vlastnéé brány.

02:28

Plana si dovolil kličku proti Eduardovi, pak pokazil Rodrigues křižný pas zleva na pivota Ferraa.

02:23

K naštvání Halle-Gooik se píská faul po ztrátě míče na Lozana na levé straně a asistent rozhodčího ještě musí domluvit Roninhovi.

02:02

Lozano vypíchl ve skluzu Roninhovi z pravé strany před lavičkou Barcelony.

01:01

Barcelona právě vstřelila branku!
Lozano prošel přes dva, nebo dokonce tři hráče a v závěru přihrál na pravou stranu, odkud MATHEUS RODRIGUES zakončil levačkou podél levé ruky Cristiana na vzdálenější tyč. Asistence: Sergio Lozano.

00:13

Halle-Gooik právě vstřelil branku!
Papírově domácí dobře presovali. Roninho kopal aut z levé strany, míč propadl na pravou stranu a ačkoliv by sit na člověk zprvu nevsadil, tak střela DRAGANA TOMIĆE proskákala k zadní tyči za Planu. Ten se ani nepohnul, stejně jako hodně pasivní obrana Barcelony. Asistence: Roninho.

00:01

Utkání právě začalo.
I před zraky trenéra Černého Dubu Radima Staňka, kouče příjemného překvapení tohoto druholigového ročníku, nastoupily oba celky na plac. Staněk absolvoval přednášku chrudimského Felipeho Condeho a hodlá participovat na stáži plzeňského kouče Marka Kopeckého.
Barcelona je obrovským papírovým favoritem, a to nejen kvůli tomu, že měla o tři hodiny více na regeneraci a rozhodně se ji odpočívalo lépe než soupeři.
Úvodní sestavy:

FP Halle-Gooik: Cristiano (Bex, Meyers) – Eduardo, Tomić, Roninho, Jelovčić – Gabriel, Carpes, Cordier, Dillien, Diogo, Gréllo (C), Sanchez.
Trenér: Luca Cragnaz

Barcelona: Plana (Lluch, Feixas) – Rodrigues, Lozano (C), Ferrao, Ortiz – Povill, A. Coelho, Dyego, Adolfo, Esquerdinha, Pito, Marcênio.
Trenér: Jesús Velasco

Rozhodčí: Babic (CRO), Jelić (CRO) – Velikanovová (RUS).
Delegace
Hlavním rozhodčím zápasu bude Vedran Babic, asistentem jeho krajan Nikola Jelić. Ten už jako hlavní sudí soudcoval včerejší vystoupení Barcelony. Role třetí rozhodčí se zhostí Ruska Irina Velikanovová, která má za sebou účast na letošním MS a včera pískala utkání Plzně.
Vzájemné zápasy
Oba dnešní soupeři se střetli v Champions League už před třemi lety a Barcelona tehdy přehrála Halle-Gooik 7:3.
Barcelona
Barcelona včera potvrdila roli papírového favorita proti KMN Dobovec. Slovinského mistra deklasovala poměrem 8:2. Soupeř se dlouho držel ve hře o překvapení i díky dvěma asistencím bývalého sparťana Tihomira Novaka. Nicméně v závěru zkompletoval dvojnásobný nejlepší futsalista světa Ferrao hattrick a slovinský šampion inkasoval při nepovedené powerplay. V dresu papírově hostů včera zasáhlo do hry hned všech dvanáct hráčů do pole, včetně kapitána španělské reprezentace a někdejšího mistra světa Ortize, kterého si můžete pamatovat i z osmifinále letošního světového šampionátu ze souboje s českým týmem. Jinak jeden kanadský bod si připsal i gólman Plana.
FP Halle-Gooik
Belgický šampion je po prvním dni plzeňské skupiny Elite Round na třetím místě o skóre před Dobovcem. Halle-Gooik včera ve večerním duelu podlehl Plzni tenisovým výsledkem 3:6. Mužstvo kolem naturalizovaného Gruzínce Roninha si absolutně nevědělo rady s Tomášem Vnukem. Ten zaznamenal hattrick v prvním poločase. Halle-Gooik potom dobře vstoupil do druhého dějství, kdy skóroval hned v první minutě a následně Diogo přehodil Vahalu, toho ale zachránila tyč. Trenér Luca Cragnaz postavil v závěru powerplay s kapitánem Gréllem v dresu gólmana. Každopádně Plzeň odolala tlaku soupeře a připsala si druhé vítězství při dvé historické premiéře v Champions League. Přitom před zápasem byl Halle-Gooik považovaný za papírového favorita.
Druhým dnem pokračuje Elite Round futsalové Ligy mistrů v Plzni. V prvním duelu se utkají FP Halle-Gooik a Barcelona. Začínáme v 17.30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

FP Halle-Gooik – Barcelona

4:8

koniec (3:4)

Späť na online

Góly: 1. Tomić (Roninho), 4. Ferrao (vla.), 9. Gabriel (Eduardo), 27. Diogo (Gabriel) – 2. Rodrigues (Lozano), 4. Ferrao (Dyego), 17. A. Coelho (Adolfo), 19. Dyego (Pito), 24. Dyego (Marcênio), 28. Rodrigues (Pito), 36. Pito (Rodrigues), 40. Lozano (Dyego)

Karty:   18. Roninho (HAL), 24. Gabriel (HAL), 27. Gabriel (HAL), 28. Felix (realizační tým) (HAL), 30. Tomić (HAL), 36. Dick (realizační tým) (HAL) – 16. Pito (BAR), 27. Ortiz (BAR)

FP Halle-Gooik: Cristiano (Bex, Meyers) – Eduardo, Tomić, Roninho, Jelovčić – Gabriel, Carpes, Cordier, Dillien, Diogo, Gréllo (C), Sanchez.
Tréner: Luca Cragnaz

Barcelona: Plana (Lluch, Feixas) – Rodrigues, Lozano (C), Ferrao, Ortiz – Povill, A. Coelho, Dyego, Adolfo, Esquerdinha, Pito, Marcênio.
Tréner: Jesús Velasco

Rozhodca: Babic (CRO), Jelić (CRO) – Velikanovová (RUS)

Diváci: 580