Menu

Futbal

Africký pohár národov

Kapverdy – Burkina Faso

0:1

koniec (0:1)

13.01.2022, 20:00 • Skupina A • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 3.31 2.54 2.68

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:19. (21:52:01)
Je konec! Burkina Faso poráží Kapverdy 1:0 a přibližuje se k postupu do další fáze. Mírný favorit byl od úvodního hvizdu mnohem aktivnějším týmem. Jako první hrozil Sangaré, ale jeho ránu brankář vyrazil. Ve 14. minutě se přímého kopu ujal Dayo, ale Vozinha zatím hraje skvěle. Ve 27. minutě Bandé dostal k dalšímu zakončení, ale jeho technický pokus brankář vyškrábl. Hassane Bandé se tak prosadil až pět minut před přestávkou. Po změně stran už jsme sledovali mnohem opatrnější duel. Ani jeden z týmů se nedostával do šancí a favorit si tak pohlídal triumf.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Žlutou kartu dostává Steven Fortes (Kapverdy).

90+1

Nastavují se tři minuty!

90+1

Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Hassane Bandé, přichází Dramane Nikièma.

90

Edmond Fayçal Tapsoba se v pokutovém území tlačil k přizvednutému centru z pravé strany, jenže zády k brance vůbec nezakončil.

89

Koffi znovu prokázal skvělé čtení hry, vyrazil z branky na malé vápno a ukryl míč do rukavic. Gólman Burkina Faso je dnes jedním z pilířů svého celku.

88

Bandé napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Obrana Kapverd se na poslední chvíli vrátila a autor dosud jediné branky tentokrát vůbec nezakončil.

87

Gilson Tavares si našel prostor na levé straně, odkud odcentroval do vápna, ale pozorný brankář Hervé Koffi schoval míč do rukavic.

86

Semedo se hnal za průnikovou přihrávkou mezi obránce, nicméně defenziva soupeře si dala pozor a na poslední chvíli míč odkopla.

85

Burkina Faso se hnalo do protiútoku, ale akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Rozehrávat tak budou Kapverdy.

84

Žlutou kartu dostává Blati Touré (Burkina Faso).

83

Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Jeffry Fortes, přichází Lisandro Semedo.

82

Issa Kaboré poslal z pravé strany centr na malé vápno, ale Vozinha vyrazil na malé vápno a míč vyboxoval ven ze šestnáctky.

81

Roberto Lopes byl faulován na polovině hřiště a vybojoval další rozehrávku pro Kapverdy. Hráčům v modrém ale chybí větší aktivita.

80

Sanogo dostal přihrávku na levou stranu, ale snadno se nechal od míče odstavit. Defenziva Burkina Faso se ale stáhla a odehrála míč do bezpečí.

79

Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Cyrille Bayala, přichází Mohamed Konaté.

78

Sanogo se dostal do pokutového území, kde zakončil levou nohou, ale jeho přízemní pokus proskákal kolem vzdálenější tyčky.

77

Kapverdy jsou nyní o něco aktivnější, ale zatím kombinují daleko od branky soupeře. Burkina Faso hraje ve vedení bez větších problémů.

76

Ismahila Ouédraogo neodkopl míč úplně šťastně, ale Stopira přízemním centrem z levé strany neoslovil nikoho v tmavě modrém dresu.

75

Kapverdy se v posledních minutách hodně trápí v přechodové fázi. Defenziva Burkina Faso spíše stojí a číhá na nepřesné přihrávky soupeře.

74

Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Patrick Andrade, přichází Ryan Mendes.

73

Stopira si v těžké pozici musel pomoci nedovoleným zákrokem přímo před očima hlavního rozhodčího. Burkina Faso bude zahrávat přímý kop.

72

Bandé si brousil zuby na zajímavý protiútok, ale v klíčovou chvíli si míč předkopl příliš daleko před sebe a už nestačil přesně přihrát.

71

Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Julio Tavares, přichází Willy Semedo.

70

Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Abdoul Tapsoba, přichází Zakaria Sanogo.
Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Gustavo Sangaré, přichází Ismahila Ouédraogo.

69

Hra je přerušena! Jeden z hráčů Kapverd zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou a bude potřebovat ošetření

68

Issa Kaboré potáhl míč po pravé straně na polovinu soupeře, kde si jej dobře zasekl kolem soupeře, ale už nedokázal konstruktivně rozehrát.

67

Burkina Faso už je znovu mnohem aktivnějším týmem a tlačí se do útoku. Přízemní pobídka z pravé strany až k Tapsobovi neprošla.

65

Sangaré zastavil nepovedenou rozehrávku soupeře, ale dloubákem za obranu odevzdal míč gólmanovi. Nikdo v bílém jeho úmysl nepochopil.

64

Monteiro dostal kousek prostoru na levé straně, navedl si míč na hranici šestnáctky, ale jeho technický pokus brankář Koffi bez problémů vyrazil.

63

Jeffry Fortes si pohlídal centr z dalšího rohového kopu a hlavou míč odehrál do bezpečí. Kapverdy přestály další hodně těžké chvíle.

62

Rohový kop nyní zahrávalo také Burkina Faso. Sangaré vymyslel pobídku na přední tyč, ale obrana soupeře míč jednoduše odehrála na další roh.

61

Stopira se protlačil k dalšímu zakončení, ale jeho hlavička pro změnu postrádala potřebnou razanci a skončila v rukavicích brankáře.

60

Kapverdy po hodině hry zahrávaly rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, ale Lopes hlavou těsně přestřelil.

59

Gustavo Sangaré byl faulován Lopesem u postranní čáry. Fotbalista Burkina Faso si ze souboje odnese bolestivý šrám.

58

Kapverdský kouč svým svěřencům z hranice vymozeného prostoru velmi hlasitě dává pokyny, ale hráčům v modrém v ofenzivě schází lehkost.

57

Stopira prošel na pravé straně kolem prvního obránce v bílém, ale ihned proti němu vystoupil Dayo, který jej čistým skluzem odstavil.

56

Garry Mendes Rodrigues se prosmýkl do vápna, kde si chtěl míč zaseknout kolem soupeře, ale podklouzl a vůbec nepřihrál.

55

Gustavo Sangaré se ujal rozehrávky rohového kopu. Jeho pobídka směřovala na Kaborého, ale ten už z ostrého úhlu míč před branku nevrátil.

54

Issa Kaboré vymyslel parádní kolmici do vápna, kam si naběhl Tapsoba, ale Roberto Lopes jeho příhrávku skluzem srazil na rohový kop.

53

Steven Fortes dostal přihrávku na pravou stranu, ze které se hnal do vápna, ale důrazný Yago se nenechal obhodit. Burkina Faso brání skvěle.

52

Právě Tapsoba si došel pro přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně dloubáček na značku pokutového kopu mu vůbec nevyšel.

51

Bandé na levé straně obešel obránce, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Před Tapsobou přizvedl stoper míč do bezpečného území.

50

Bandé si skvěle potáhl míč na polovinu soupeře, ale potřeboval by výraznější podporu svých spoluhráčů. Sám se utopil v moři kliček.

49

Julio Tavares si pohybem řekl o přihrávku do pokutového území, nicméně obránce jeho náběh přečetl a tělem soupeře nepustil k balónu.

48

Patrick Andrade diriguje rozehrávku Kapverd na polovině soupeře. Defenziva Burkina Faso i po změně stran vyčkává v pevném bloku.

47

Garry Mendes Rodrigues sprintoval vpřed po pravém křídle, ale Kaboré se k němu dobře stáhl a nenechal soupeře odcentrovat do šestnáctky.

46

Kapverdy obstaraly výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ostrovní celek bude muset po změně stran svůj výkon výrazně zlepšit.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce jsou na tom lépe hráči Burkina Faso. Mírný favorit byl od úvodního hvizdu mnohem aktivnějším týmem. Jako první hrozil Sangaré, ale jeho ránu brankář vyrazil. Ve 14. minutě se přímého kopu ujal Dayo, ale Vozinha zatím hraje skvěle. Ve 27. minutě Bandé dostal k dalšímu zakončení, ale jeho technický pokus brankář vyškrábl. Hassane Bandé se tak prosadil až pět minut před přestávkou.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta!

45

Kapverdy v závěru prvního poločasu zvýšily svou aktivitu, jenže proti pozorné defenzivě soupeře se hráči v modrém ne a ne dostat do zakončení.

44

Hassane Bandé se znovu tlačil do pokutového území, jenže Gilson Tavares předvedl obětavý návrat na hranici velkého vápna a odehrál míč do bezpečí.

43

Steven Fortes prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, nicméně jeho přízemní centr odkopl do bezpečí připravený Edmond Tapsoba.

42

Favorizovaný celek se nadále tlačí do ofenzivy. Tapsoba se přes obránce dostal k zakončení, ale pokus hlavou mu vůbec nevyšel.

40

40. Hassane BANDÉ - 0:1

40

Burkina Faso právě vstřelila branku!
Burkina Faso se pět minut před přestávkou dostává do vedení! Na nadýchaný centr z pravé strany si na malé vápno naběhl HASSANE BANDÉ a v krkolomné pozici dostal míč do sítě hrudí!

39

Tapsoba se ve vápně dostal k odraženému míči, jenže jeho pobídka směřující na malé vápno mířila jen do rukavic připraveného brankáře.

38

Issa Kaboré zůstává po dalším zákroku ležet na trávníku a opět musí být ošetřován. Kaboré je takovým otloukánkem v dresu Burkina Faso.

37

Bandé se hnal za přihrávkou na levou stranu a snažil se míč sklepnout na Tapsobu. Jeho přihrávku skluzem zastavil důrazný Lopes.

36

Patrick Andrade se ve vápně natahoval po centru z pravé strany, jenže zpracování levou nohou se mu vůbec nepovedlo a míč mu utekl do autu.

35

Bandé se z levé strany dostal do pokutového území, ale při zpracování si pomohl rukou. Hráčům v bílém zatím tyto drobné problémy nepomáhají.

34

Kenny Rocha Santos se z levého křídla tlačil do pokutového území, jenže obránce v bílém dresu jej taktickým faulem sestřelil k zemi.

33

Garry Mendes Rodrigues si naskočil na vysokou přihrávku na polovinu soupeře, ale míč hlavou prodloužil jen do míst, kde číhali soupeři.

32

Kapverdy zahrávaly rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně nikdo v tmavém dresu se k zakončení hlavou neprobil.

31

Gustavo Sangaré byl krátce po zakončení z hranice velkého vápna dohrán jedním z obránců Kapverd, ale sudí nechal zákrok bez povšimnutí.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Burkina Faso je zatím jasně lepším týmem, ale hráči v bílém svou převahu zatím gólově nepřetavili.

29

Aktivní Bandé se skvělým převzetím míče zbavil obránce, ale jeho centr levou nohou prolétl kolem obránce v dresu Kapverd.

28

Právě brankář Kapverd Vozinha zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda dnešní duel dochytá.

27

27. Bandé v obrovské šanci

27

Další obrovská šance! Bandé si naběhl na průnikovou přihrávku mezi obránce a ve vápně zakončoval levačkou. Vozinha mu výběhem zmenšil prostor a skvěle zasáhl!

26

Jamiro Monteiro se ujal rozehrávky přímého kopu v blízkosti velkého vápna. Jeho technický projektil prolétl kolem hráčů ve zdi, ale vznesl se nad břevno.

25

Issa Kaboré se stáhl do blízkosti vlastní šestnáctky, kde nedovoleným zákrokem poslal k zemi Andradeho. Rozehrávat budou Kapverdy.

24

Kenny Rocha Santos si v souboji s rozběhnutým Sangarém pomohl faulem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Burkina Faso bude rozehrávat.

23

Cyrille Bayala nasimuloval pád na hranici velkého vápna, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Hráče Burkina Faso však nepotrestal kartou.

22

Hassane Bandé poslal přihrávku na rozběhnutého Bayalu, který se k míči sice dostal, ale levou nohou si jej zpracoval daleko před sebe.

21

Dayo si dal pozor na rozběhnutého Monteira, před kterého se natlačil tělem a pomohl si malou domů. Ofenzivní hráči Kapverd zatím postrádají podporu.

20

Burkina Faso už opět kombinuje na vlastní polovině a nikam se nežene. Fotbalisté v bílém trpělivou kombinací číhají na skulinku v obraně soupeře.

19

Kapverdy zahrávaly přímý kop v blízkosti velkého vápna. Tavares vymyslel centr stáčející se do branky, nicméně gólman bezpečně ukryl míč v rukavicích.

18

Gilson Tavares vhazoval na levé straně. K jeho přihrávce se dostal Roberto Lopes, ale jeho následný centr srazil obránce do autu.

17

Kaboré zůstává po předchozím souboji ležet v pokutovém území a bude potřebovat ošetření.

16

Issa Kaboré upadl po souboji v pokutovém území, jenže důrazný obránce jej čistým způsobem odstavil od míče.

15

Burkina Faso je v úvodních minutách dnešního souboje mnohem aktivnější a dostává se do zakončení. Kapverdy se naopak kombinačně trápí.

14

14. Nebezpečný přímý kop

14

Issoufou Dayo se ujal rozehrávky přímého kopu svého mužstva. Ze střední vzdálenosti zvolil razantní ránu, kterou Vozinha vyškrábl na rohový kop!

13

Stopira táhl akci svého mužstva po levé straně. Jeho přihrávka směřovala na malé vápno, jenže u přední tyče zakročil Tapsoba.

12

Issa Kaboré poslal přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně jeho pobídka skončila u skvěle postaveného obránce.

11

Gilson Tavares sprintoval za nákopem na levou stranu hrací plochy. Míč se před ním svezl po pokropeném trávníku a skončil v zámezí.

10

Steeve Yago napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Zadáci Kapverd si ale dali pozor a pomohli si přihrávkou na brankáře.

9

Burkina Faso zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale urostlý stoper Dayo míč hlavou neusměrnil na branku soupeře.

8

Garry Mendes Rodrigues vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídku ale přečetl Sangaré, který ihned táhl akci svého mužstva a byl faulován.

7

Tapsoba napadal rozehrávku brankáře Vozinhy. Gólman Kapverd na poslední chvíli stačil míč rozehrát na pravou stranu hrací plochy.

6

Burkina Faso zahodilo první obrovskou šanci! Gustavo Sangaré si naběhl na přihrávku do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, ale obětavý Lopes jeho ránu srazil na roh!

5

Garry Mendes Rodrigues se na polovině hřiště dostal k odraženému míči, jenže jeho nákop za obranu byl příliš dlouhý.

4

Zadáci Kapverd kombinují na polovině hřiště a snaží se uklidnit hru. Soupeř totiž do dnešního souboje vstoupil ve vysokém tempu.

3

Issoufou Dayo uspěl v hlavičkovém souboji s Tavaresem a odehrál míč do zámezí. Vhazovat budou fotbalisté Kapverd.

2

Cyrille Bayala si řekl o přihrávku na střed, kde si míč skvěle pokryl a rozehrál na pravou stranu. Burkina Faso ale o míč rychle přišla.

1

Burkina Faso obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nákop směřující na levé křídlo však proskákal do autu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kapverdy: Vozinha – S. Fortes, Lopes, Stopira – J. Fortes, Rocha Santos, P. Andrade, J. Tavares – G. Rodrigues, Monteiro – G. Tavares.
Náhradníci: Rosa – L. Semedo, Soares, Delmiro, Vagner, Ponck, Nenass, W. Semedo, Mendes, Borges.

Burkina Faso: Koffi – Kaboré, Dayo, E. Tapsoba, Yago – B. Touré, Sangaré, Guira – Bayala, A. Tapsoba, Bandé.
Náhradníci: Sawadogo, F. Ouédraogo – E. Traoré, Djibril Ouattara, Botué, Malo, B. Traoré, D. Nikièma, Sanogo, I. Ouédraogo, Konaté, H. Nikiema..
Kapverdy

Kapverdy naopak zvládly vstup do turnaje na jedničku. V úvodním souboji změřily síly proti outsiderovi skupiny Etiopii. Kapverdy hrály prakticky celé utkání proti oslabenému mužstvu a zvítězily 1:0, když ve druhé půli zahodily velké šance. Z posledních pěti zápasů tak Kapverdy hned čtyřikrát zvítězily. Jediná ztráta přišla za remízu 1:1 s Nigérií. Na turnaji nechybí Garry Rodrigues z Olympiakosu, Fortes z Oostende nebo Vagner ze Sionu.
Burkina Faso

Burkina Faso nevstoupila do turnaje vůbec špatně, ale na bodový zisk to nestačilo. Proti domácímu Kamerunu se dostala do vedení, ale domácí celek díky penaltám výsledek otočil. Z posledních pěti duelů tak Burkina Faso zvládla jen přípravné utkání proti Gabonu, který přehrála výsledkem 3:0. Na turnaj přivezl trenér i Bertranda Traorého z Aston Villy nebo útočníka Tapsobu ze Standardu Lutych.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Afrického poháru národů mezi Kapverdy a Burkina Faso.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Kapverdy – Burkina Faso

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 40. Bandé

Karty:   90+2. S. Fortes (KPV) – 84. B. Touré (BFA)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:19.

Kapverdy: Vozinha – S. Fortes, Lopes, Stopira – J. Fortes (83. L. Semedo), Rocha Santos, P. Andrade (74. Mendes), J. Tavares (71. W. Semedo) – G. Rodrigues, Monteiro – G. Tavares.
Náhradníci: Rosa – L. Semedo, Soares, Delmiro, Vagner, Ponck, Nenass, W. Semedo, Mendes, Borges.

Burkina Faso: Koffi – Kaboré, Dayo, E. Tapsoba, Yago – B. Touré, Sangaré (70. I. Ouédraogo), Guira – Bayala (79. Konaté), A. Tapsoba (70. Sanogo), Bandé (90+1. D. Nikièma).
Náhradníci: Sawadogo, F. Ouédraogo – E. Traoré, Djibril Ouattara, Botué, Malo, B. Traoré, D. Nikièma, Sanogo, I. Ouédraogo, Konaté, H. Nikiema.