Menu

Ďalšie

UFC

Michel Pereira Lima - André Fialho

Vítěz: Michel Pereira Lima

koniec udalosti

23.01.2022, 04:59 • Honda Center, Anaheim • Dávid Švec

Všem rozhodne doporučuji nevypínat své zařízení, jelikož zachvíli budeme svědky titulových bitev, a proto pouze přepněte. (05:24:01)
Poslední dnešní zápas welterové váhy skončil poprvé až po třech kolech. Oba zápasníci ze sebe vydali absolutní maximum, ale Brazilec by přeci jen v celém průběhu trochu úspěšnějším. Nicméně jeho soupeř si zaslouží obrovský respekt, protože při svém debutu svedl minimálně vyrovnanou bitvu. Michel Pereira Lima v pozápasovém rozhovoru ještě draze poděkoval všem, kteří se podíleli na jeho dosavadní cestě.

2928

Vítěz: Michel Pereira Lima (jednomyslně – 29:28)
Ihned po skončení zápasu si oba zápasníci vyjádřili vzájemný respekt, který rozhodně ocenilo mnoho příznivců bujarým potleskem.

05:00

Konec zápasu.

04:57

Tento zápas vítěze nepozná, jelikož agresivní závěr z obou stran neukončil ani jednoho ze zápasníků.

04:32

Portugalec teď inkasoval tvrdou ránu nohou do rozkroku, a proto se svíjí v bolestech na zemi. Vypadá to ale, že brzy bude pokračovat.

04:12

Michel Pereira Lima si aktuální situaci začíná již pouze hlídat, protože třetí kole už potřebuje pouze přežít do konce.

03:57

André Fialho vyslal tvrdou ránu z pravé strany, čímž jednoznačně ohrozil svého soupeře.

03:17

Michel Pereira Lima již mele z posledního, protože je jednoznačně pod velkým nátlakem svého soupeře v posledním kole.

02:59

Portugalec promáchl několik ran a vyplýtval si tak mnoho sil k postupném konečnému útoku.

02:29

André Fialho dokázal svého soupeře natlačit na pletivo, ovšem následně nepodnikal žádné kroky, a proto se pokračuje od znova.

01:55

Pokus Brazilce o takedown ze single legu nebyl úspěšný, protože jeho sok celou situaci bezpečně kontroloval.

01:15

Zápasníci se teď sešli ve středu oktagonu, kde zatím nepodnikají žádné nebezpečí směrem vpřed.

00:54

Ostrý low kick od Portugalce si dokázal jeho soupeř hbitým krytem bezpečně pohlídat.-

00:25

Brazilec si opět vyzkoušel několik zajímavých postojářských technik, kterými dokázal svého soupeře solidně natrefovat.

00:00

Začátek 3. kola.
Druhé kolo též nabídlo zajímavou bítvu, v jímž ale jednoznačně kraloval Brazilec, který jde do třetího kola v jednoznačně lepší pozici.

05:00

Konec 2. kola.

04:59

Ani druhé kolo nenabídne vítěze, jelikož především Portugalec si jeho konec hbitě pohlídal.

04:29

Brazilec se ještě pokusil o double leg, jenž byl nakonec docela úspěšný, čímž svého soupeře drží pod sebou.

03:54

Michel Pereira Lima začíná kontrolovat toto kolo, protože jeho soupeř na něj nevyvíjí žádný tlak.

03:23

André Fialho se pokusil o krátkou kombinaci, která mu ale nevyšla, protože jeho soupeř mu vystavil dobrý kryt.

02:58

Portugalec se sice pokusil o krátký výpad, ovšem jeho soupeř ho velmi rychle zastavit ve středu klece.

02:21

Michel Pereira Lima opět trefil několik zajímavých ran i na bradu a dostává se tedy do popředí dnešního klání, jelikož svého soupeře drží na pletivu.

01:59

André Fialho je již v opravdu pouze v krytu, ze které spíše vyčkává na jakoukoliv možnost na ukončení svého soka.

01:25

Brazilec se teď pokusil o trefení svého soupeře po přemetu, ovšem to se mu nakonec nepovedlo. Oba se teď trochu vylidnily.

00:55

Michel Pereira Lima se opět pokusil o naskočené koleno, které sice opět minul, nicméně se dostal do poměrně zajímavé kombinace.

00:24

Zpočátku druhého kola zatím oba spíše drží své síly nad vodou, jelikož regenerace bude potřeba.

00:00

Začátek 2. kola.
V prvním kole jsme viděli poměrně zajímavou bitvu, ve které byl trochu úspěšnější Brazilec.

05:00

Konec 1. kola.

04:54

André Fialho ještě dokázal svého soupeře přetočit na zem, ovšem i přes několik pokusů svého soupeře ani jednou nijak neohrozil.

04:20

Oba si teď vyčkávají na chybu toho druhého, jelikož první kolo spěje ke svému konci.

03:55

Brazilec se ještě pokusil o single leg, ovšem ten se mu nevyvedl, jelikož Portugalec velmi rychle reagoval.

03:30

Michel Pereira Lima se pokusil o naskočené koleno, které mu ale nevyšlo, díky dobré koordinaci jeho soupeře.

02:57

André Fialho se konečně dostal do zajímavější pozice, ovšem ze nedokázal z toho nic vytěžit, když svého soupeře několikrát minul.

02:22

Bojovníci jsou aktuálně opět ve středu klece, kde si vyměňují spíše slabší rány.

01:44

Brazilec se odhodlal k několika solidním ranám, ovšem všech pouze proběhly jeho soupeře. Nicméně si naběhl do dobré pozice.

01:16

André Fialho začíná působit trochu nervózním dojmem, protože v krátkých kombinacích si zatím příliš nevěří.

00:56

Oba zápasníci teď spíše vyčkávají na kombinaci toho druhého, jelikož nikdo nechce udělat zbytečnou chybu.

00:25

Michel Pereira Lima se toho ze startu vůbec nebál, ovšem jeho soupeř je na tom též velmi dobře. Uvidíme, jak se vše bude měnit během minut.

00:00

Začátek 1. kola.
Třetí zápas hlavní karty zachvíli započne, protože oba aktéři již jsou připraveni.
Zápas, na který se všichni těšíme! Ano, opravdu budeme svědky neuvěřitelného souboje v těžké váze mezi obhájcem Francisem Ngannouem a dosud neporaženým Cirylem Ganem. Predátor z Kamerunu je opravdu absolutně neuvěřitelný, protože dokázal z trůnu posledně sesadit neodepsatelnou legendu Stipeho Miocice, když mu uštědřil opravdu tvrdý knockout, jímž poslal svým povoláním hasiče tvrdě k zemi. Naposledy odcházel jako poražený v roce 2018, kdy nestačil na Derricka Lewise jednomyslně po bodovém rozhodnutí. Jeho soupeř přezdívkou Bon Gamin je mezi profesionály zatím neporažen, čímž si vysloužil opravdu velmi dobrou vizitku. Především v posledním klání, když v souboji o potencionálního vyzyvatele právě pro dnešek porazil už zmíněného Derricka Lewise technickým knockautem v kole třetím. Přeci jen Francouz nebude favoritem, i tak se ale jedná o fantastickou šanci, při které nemá vůbec co ztratit.
Hlavní předzápas dnešního turnaje bude ve znamení dovršení titulové trilogie v muší váze mezi Brandonem Morenem a Deivesonem Figueiredem, což rozhodně slibuje úžasnou bitvu. The Assassin Baby je rozhodně v lepší situaci, protože oproti svému soupeři opasek obhajuje. Pokud by tedy někdo zapomenul na poslední vzájemný zápas, určitě je potřeba ho všem připomenout. Tehdy totiž v rámci turnaje UFC 263 předvedl Mexičan vynikající výkon, když právě svého soupeře nechal odklepat ve třetím kole a uštědřil mu tak tvrdou pomstu. Nutno zmínit, že Brazilec nikdy v tomto klání nezvítězil, protože v případě prvním se jednalo o jednomyslnou remízu, což pochopitelně vyvolalo mnoho negativních komentářů. Pro oba se jedná o další neuvěřitelnou příležitost, protože dnes se opravdu předvede, kdo je v kleci lepším zápasníkem.
Další klání se bude nést již podruhé v duchu welterové váhy, kdy budeme sledovat Michela Pereiru Limu a Andrého Fialha v dalším výborném zápasu. Brazilský náčelník se může cítit jako Alenka v říši divů, protože ho neporazil ani jeden z posledních tří soupeřů. Posledně pocítil sílu bijce z Maraby Američan Niko Price, kdy se druhý zmíněný sice držel, i tak ovšem zaslouženě padl na body. Svou poslední porážku utržil ještě v roce 2020, protože jako favorit poměrně překvapivě padl s již čtyřicetiletým Diegem Sanchezem. Naopak Portugalec dnes svede svůj první střet, protože naposledy jsme ho zaregistrovali koncem roku 2018 v Bellatoru. Tenkrát s přehledem porazil Mexičana Javiera Torrese. Z tohoto drákuly jde cítit ohromná motivace a zároveň strach, což bude určitě hrát v jeho prospěch. Navíc je spíše outsiderem, tudíž i toho by mohl využít. Pro oba borce se jedná o důležitou metu v jejich rozehrané kariéře.
Další v pořadí je souboj mezi Codym Stammannem a Saidem Nurmagomedovem v bantamové váze do 61 kilogramů. Rodák z Michiganu neprožívá zrovna dvakrát povedené období, protože v minulém roce se do oktagonu postavil pouze v jednom případě, navíc odešel jako poražený. Tehdy čelil nebezpečnému Gruzincovi Merabu Dvalishvilimu, se kterým padl po třech kolech jednomyslně na body. Celkově prostě není ve své kůži a je jasné, že příčin bude více. Nutno zmínit předešlou prohru s Jimmiem Riverou, kdy mu po měsíci a půl od tohoto zápasu zemřel mladší bratr. Jeho soupeřem není nikdo jiný než Rus, jenž mimo jiné nemá nic společného s neslučitelnou legendou Khabibem Nurmagomedovem. Bojovník původem z Makačkaly se utkal od roku 2020 pouze jednou, ovšem úspěšně. Od začátku pochopitelně kraloval a brzy v prvním kole po zásluze ukončil Filípnce Marka Striegla. Toto klání tedy bude rozhodně velmi zajímavé z obou stran.
Hlavní kartu odstartuje zápas mezi Michaelem Moralesem a Trevinem Gilesem ve welterové váze do 77 kilogramů. První zmíněný je ve své kariéře opravdu neuvěřitelný, a to především díky tomu, že mezi profesionály ještě nezapsal prohru! Z dvanácti soubojů totiž dokázal hned devět ukončit knockoutem, což je tedy hodně slušně číslo. V září loňského roku si vysloužil konkurz do Contender Series, kde bodovým rozhodnutím předčil Ruse Nikolaje Veretennikova a dostal tedy zaručenou místenku pod taktovku Dany Whitea. Dnes tedy bude ve slavné organizaci debutovat. Oproti tomu Američan se řadí do kategorie jednoznačně zkušenějších zápasníků, protože debitoval již v roce 2017. Od této doby si na své konto připsal pět výher a tři porážky. Naposledy se v kleci setkal v červenci a nejednalo se zrovna o nejlepší představení. Jeho soupeř Dricus Du Plessis mu posadil tvrdou ránu na bradu a ve druhém kole tak bylo dokonáno. Oba borci mají o motivaci bezpodmínečně postaráno.
Hezké ráno všem příznivcům, kteří se odhodlají sledovat další fantastický MMA turnaj s číslem 270 v rámci nejslavnější světové organizace UFC. Tentokrát vše budeme sledovat z kanadského Anaheimu v prosluslém Honda Centru, kde uvidíme pět exkluzivních duelů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 05:00.

Michel Pereira Lima - André Fialho

Vítěz: Michel Pereira Lima

koniec udalosti