Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators

1:2

koniec (1:1, 0:1, 0:0)

24.01.2022, 00:08 • Nationwide Arena, Columbus • Milan Huppert cz

Tipsport: 2.06 4.42 2.83

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:38:31)
Statistické okénko

Střely na bránu: 36 – 33 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?

Elvis Merzlikins (CBJ) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 57:57
Anton Forsberg (OTT) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, +1 účast, 5 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:55

Tři hvězdy utkání

1. Anton Forsberg (OTT) – 35 zákroků
2. Tim Stützle (OTT) – 1+0
3. Sean Kuraly (CBJ) – 1+0

Utkání přihlíželo 15 037 diváků.
Souboj dvou v letošní sezóně trápících se týmů zvládla lépe Ottawa, která zvítězila na ledě Columbusu těsným výsledkem 2:1.

Senátoři se ujali vedení v 8. minutě, kdy napnulo síť nahození Arťoma Zuba od modré čáry. Domácí zvládli vyrovnat ještě před prvním odchodem do kabin, prosadil se Sean Kuraly. Rozhodující úder mužstva z hlavního města Kanady přišel ve 37. minutě, kdy dvacetiletý Tim Stützle projel mezi dvěma obránci a s Merzlikinsem si poradil bekhendovým blafákem. Domácí bojovali a ve třetí třetině svého soka přestříleli, ale Forsberga podruhé prostřelit nedokázali.

Svěřenci kouče Smitha přerušili nelichotivou bilanci tří porážek v řadě, přesto nadále zůstávají v Atlantické divizi sedmí s velkým odstupem na příčky zajišťující play-off. Daleko od postupu je i Columbus, jeho osmnáctibodové manko na Pittsburgh se dnes nezmenšilo.

Konec zápasu.

59:22

Ani Patrik Laine nerozradostnil domácí fanoušky. Forsberg ukázal výborné reflexy a svižný pokus směřující do horních pater brány ukryl v lapačce.

59:13

Oddechový čas pro domácí.

59:13

A další přerušení hry. Boone Jenner poslal od pravého mantinelu střílenou nahrávku před bránu, Holden hokejkou odrazil černou gumu do výstroje branáře.

59:02

Moc nechybělo. Přes celé kluziště zkusil štěstí hostující kapitán Brady Tkachuk a za pomalého dýchání domácích fanoušků kotouč proletěl o kousek vedle pravé tyčky.

58:33

Zmatky v brankovišti Ottawy gólem neskončily. Anton Forsberg v rozkleku objevil puk vedle levé nohy a přikryl ho lapačkou.

58:10

Za vlastní bránou rozjíždí útočnou akci Zach Werenski a Elvis Merzlikins sprintuje na střídačku. Domácí nemají co ztratit a zkoušejí powerplay!

57:36

Drake Batherson zvládl důležité vhazování a po vyhození Chabota kompletní pětice prchla na střídačku. Následně zaútočil Gustav Nyquist, leč narazil na Holdena.

57:03

Druhý icing v krátkém časovém sledu. Elitní formace Senátorů v mezičase vystřídat nedokázala a je vidět, že už je pořádně unavená.

56:44

Přeci jen se Modrokabátníci dočkali vhazování v útočné třetině. Hlavní zásluhu na tomto faktu má Max Domi, který přiměl Chabota k vyhození na zakázané uvolnění.

56:31

Hosté hrají přesně to, co potřebují. Drží hrací předmět v útočné třetině a zbytečně se nehrnou do zakončení. Domácí marně bojují o získání kontroly nad pukem.

55:55

Do přehuštěného prostoru pálil z pravého kruhu Patrik Laine. Anton Forsberg toho moc neviděl, práci za něj odvedla dvojice spoluhráčů Chabot, Brännström.

55:25

Alexandre Texier na zádech udržel Formentona, aby vzápětí přenechal puk Domimu. Tomu rozehrávka nevyšla, po mantinelu nahrál mimo dosah beka Beana.

54:47

Ještě více přiblížit Ottawu vítězství mohl Brady Tkachuk. Potáhl si puk do levého kruhu a střílel zápěstím, našel však pouze Merzlikinsovu výstroj.

54:22

Puk skončil na domácí střídačce, když jej mezi vlastní spoluhráče poslal Oliver Bjorkstrand ve snaze zastavit nahození Sanforda. Buly ve středním pásmu.

53:49

Pochvalu zaslouží Josh Norris za bojovnost ve středním pásmu. Několik vteřin udržel puk proti třem soupeřům, aby ve finále ještě zvládl nahodit za bránu Merzlikinse.

53:27

Tlak Columbusu sílí. Zach Werenski prodloužil touš na Domiho, který nabil do levého kruhu Gavrikovovi. Ránu ruského beka vyrazil Forsberg vyrážečkou.

52:58

Skvěle v defenzivě zapracoval Thomas Chabot. Nejenže obral o kotouč Sillingera, ale i vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o icingu.

52:16

Další útok Blue Jackets již byl o poznání nebezpečnější. Boone Jenner posunul hru doleva na Jakuba Voráčka, který v plné rychlosti střelou zápěstím minul bránu.

51:55

Odvážný průnik Patrika Laineho neměl šanci na úspěch. Finský protihráč zkusil projet středem mezi čtyřmi protihráči, přičemž skončil hned na druhém.

51:23

Domácím fanoušci začali nespokojeně hučet poté, co Brady Tkachuk poslal k ledu Peekeho. Rozhodčí vyhodnotili zákrok hostujícího útočníka jako čistý.

50:36

Na modré čáře si klepl o puk Gavin Bayreuther. Dostal jej a následovala tvrdá rána z první, jež prosvištěla o pár čísel vedle levé tyčky.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Ottawa udržuje těsné jednobrankové vedení a je čím dál tím blíže k vítězství, Columbus ovšem neskládá zbraně a bojuje.

49:32

Domácí brána vypadla ze svého postavení, rozhodčí proto museli přerušit hru. Chris Tierney neustál souboj s Peekem a narazil do pravé tyče.

49:01

Vladislav Gavrikov nabral velkou rychlost a bez větších problémů odrazil atak Nicka Paula. Po mantinelu pak zklidnil hru pasem na Beana.

48:44

Nebezpečná příležitost na druhé straně, v hlavní roli Jakub Voráček. Mezi kruhy si český forvard přikopl puk pravou bruslí na hokejku, mezeru mezi betony Forsberga ovšem nenašel.

48:18

Jednoho protihráče Adam Gaudette přebruslil, druhého nikoliv. Andrew Peeke udržel náskok na spoluhráče a z otočky vrátil hru do středního pásma.

47:59

Cole Sillinger vyhrál buly v útočném pásmu za sebe na Zacha Werenskiho. Následovala tvrdá rána příklepem, která nepostrádala razanci, nýbrž přesnost.

47:30

Domácí vystartovali ve třech proti dvěma obráncům. Sean Kuraly měl hlavu nahoře, přesto poslal nahrávku mimo dosah v levém kruhu číhajícího Roslovice.

46:56

Domácí gólman neměl úplně ideální přehled o situaci za brankou. Nemuselo jej to však vůbec mrzet, protože Gavin Bayreuther čistým způsobem odzbrojil Paula.

46:17

Kdo mířil mezi tři tyče, to byl Alex Formenton. Nachystal si černou gumu na čepel hole a mířil do pravé šibenice, Elvis Merzlikins včas máchal lapačkou.

45:49

Na hraně ofsajdu najel do útočného pásma Adam Gaudette. Čárový situaci pustil a následoval pas do mezikruží na Bathersona, jenž ze zápěstí přestřelil.

45:23

Akci dvou proti dvěma řešil Josh Norris možná trošku sobecky zakončením. To mu navíc vůbec nevyšlo, forhendem vysoko přestřelil.

44:45

Hra probíhá delší dobu bez přerušení, a to samozřejmě vyhovuje spíše hostům. Ottawa ze všech sil usiluje o přerušení tří porážek v řadě.

44:22

Dobrou práci odvedl taktéž Erik Brännström. S pomocí kolegy z obrany Chabota obral kličkujícího Jakea Beana a touš vyhodil obloučkem až k Merzlikinsovi.

43:54

Hosté si mohou odškrtnout další ubráněný útok. Velkou měrou se o tuto skutečnost přičinil hlavně Austin Watson, když zblokoval střelu Laineho a pak ještě posunul hru do střední třetiny.

43:28

Zach Werenski jako tradičně často a rád a podporuje ofenzivu. Jako v tomto případě, když zpoza brány hledal mezi kruhy Nyquista, tomu puk podjel pod hokejkou.

42:59

Senátoři pokračují v útočení. Nepřesná rána Kuralyho se od zadního mantinelu odrazil k Norrisovi, ten zakončoval do betonu brankáře.

42:23

Od modré čáry nahazoval na bránu Victor Mete. Elvis Mrzlikins měl celou situaci pod kontrolou a lapačkou zabránil změně stavu.

41:40

Na druhé straně chtěl propadnutí Werenskiho využít Brady Tkachuk. Tváří v tvář brankáři volil kličkou do forhendu, následně ho napálil do masky.

41:17

Gustav Nyquist prokličkoval kolem Watsona, načež nahrával od levého mantinelu naslepo před bránu. Těsně před Bjorkstrandem zakročil Holden.

40:43

Zakázané uvolnění způsobil Gavin Bayreuther. Přecenil rychlostní schopnosti Maxe Domiho, Kanaďan na puk nedosáhl ani s nataženou hokejkou.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Jak se bude vyvíjet? To je v současné chvíli otázka. Lze však očekávat ofenzivní snahy spíše z domácí strany, zatímco hosté si mohou dovolit hru ze zabezpečené defenzivy.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:53.
Po druhé třetině má blíže vítězství Ottawa, která v tomto dějství skórovala jako jediná. Střeleckou listinu rozšířil v 37. minutě rozšířil Tim Stützle, jenž jako vítr prosvištěl kolem dvou protihráčů a ukázkově provedeným bekhendovým blafákem vyzrál i na Merzlikinse. Svěřenci kouče Larsena navzdory nepříznivému stavu nemusí klopit hlavy předčasně, protože nic není ztraceno. Mají před sebou ještě dvacet minut hracího času, během nichž klidně mohou zkompletovat obrat.
Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 25.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:46

Jegor Činachov zvedl hlavu a žabičkou zkusil vyslat do úniku Sillingera. Tomu chyběla rychlost, proto jen protečoval do útočné třetiny.

39:27

Nicméně je to Ottawa, jež aktuálně drží kotouč v útočné třetině. Primárním cílem je bezesporu neopakovat situaci z první třetiny, kdy Senátoři dostali gól v její poslední minutě.

38:45

Sean Kuraly strávil na trestné lavici poměrně klidné dvě minuty. Hosté si žádnou větší příležitost nevypracovali, naopak domácí nebezpečně zahrozili hned dvakrát.

38:22

Střílená nahrávka Tylera Ennise se neujala. Chvíli poté pálil od levého mantinelu Adam Gaudette, ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

37:59

A další slibní příležitost Columbusu v oslabení! Eric Robinson v přečíslení dvou na jednoho našel Gavrikova, ruský obránce ovšem neprotlačil kotouč mezi betony Forsberga za brankovou čáru.

37:19

Náznak samostatného úniku v oslabení vzal rychle za své. Patrik Laine sice nabral velkou rychlost, ale nedokázal kontrolovat puk, který nechal za sebou.

36:42

A další nepříjemnost pro domácí. Na trestnou lavici byl poslán útočník Sean Kuraly, v obranném pásmu zasáhl vysokou holí do obličeje Browna.

36:02

36:02 Tim STÜTZLE - 1:2

36:02

Ottawa právě vstřelila branku!
Smithova družina si bere zpět ztracené vedení! Formenton rozjel TIMA STÜTZLEHO, jenž s velkou lehkostí projel kolem dvou pomalu couvajících protihráčů. S Merzlikinsem si poradil bekhendovým blafákem, po němž zakončil do volného místa u bližší tyče. Asistence: Alex Formenton.

35:47

Hodně volného prostoru Dean Kukan musel využít ke střele. Anton Forsberg v tomto případě zasahovat nemusel, kotoučem schytal do chráničů Mete.

35:11

Aktivita domácího mužstva pokračuje. Jakub Voráček uhýbal střele Peekeho, ale levou bruslí ji lehce tečoval a kotouč pak proskákal poměrně výrazně vedle levé tyče.

34:54

Nick Holden pořádně znepříjemnil život vlastnímu brankáři, když nebezpečně tečoval nahození Texiera. Forsberg měl obrovské štěstí, že ho puk trefil do výstroje.

34:23

Úspěšný zákrok zapsal rovněž Anton Forsberg. Do poslední chvíle si počkal, co Patrik Laine vymyslí, mezeru mezi betony si pokryl bezchybně.

33:44

Na druhé straně zahrozil Austin Watson. S nahozením od levého mantinelu měl Merzlikins nemalé problémy, protože puk cestou tečoval jeden z obránců, leč poradil si.

33:08

Situaci tří proti dvěma nevyřešil Sean Kuraly vůbec dobře. Pozastavil a zkusil hru přenést doleva na Sillingera, avšak nahrál mimo jeho dosah.

32:56

Velkou rychlost nabral Nick Paul a tělo vtlačil před Andrewa Peekeho. Od stejného hráče však následně inkasoval hit u mantinelu a rázem byl bez puku.

32:31

Z velkého úhlu zkusil Forsberga překvapit Gustav Nyquist. Neuspěl, protože o pořádný kus minul bránu, touš navíc po mantinelu doputoval do středního pásma.

31:42

Přečíslení dvou na jednoho řešil Nick Paul zakončením. Mizernou zpětnou nahrávku Laineho nepotrestal, Merzlikins pravým ramenem hrací předmět vytěsnil do ochranné sítě.

31:20

Adam Gaudette vysunul Tylera Ennise průnikovým pasem mezi dva protihráče. Levé křídlo pak nabralo cestu před bránu, přitom však přišlo o puk na úkor Werenskiho.

30:27

Parádní dělovku vyprodukoval od modré čáry Gavin Bayreuther. Měla jedinou chybu, a sice že nebyla přesná. Kotouč prosvištěl o kousek vedle levé tyčky.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Columbus hraje s Ottawou stále 1:1 a i nadále platí, že sledujeme vyrovnanou bitvu o každý centimetr ledu.

29:55

Snadný zákrok pro Elvise Mezlikinse poté, co od modré čáry střílel Arťom Zub. Levým betonem vykopl touš do bezpečí, do levého rohu obranného pásma.

29:17

Ofenzivu podpořil Zach Werenski. Prokličkoval mezi dvojicí stojících útočníků a Josh Brown už byl nad jeho síly, zkušeně mu puk vypíchl z pod hole.

28:43

Thomas Chabot naznačil zakončení, aby ještě předal puk do pravého kruhu Ennisovi. Člen čtvrtého útoku vystřelil nepřesně, načež vyhodil Domi. Domácí v plném počtu.

28:22

Nahození Alexe Formentona od levého mantinelu splnilo účel. Puk směřoval mezi tři tyče a Elvis Mezlikins si na rozehrávku netroufl, vhazování tedy proběhne po jeho levici.

27:45

Z náznaku protiútoku nic nebylo. Oliver Bjorkstrand už viditelně neměl dostatek sil, takže jen nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.

27:14

Právě Tim Stützle byl tím, u něhož útoční akce Senátorů začala, ale i skončila, protože poslal prudkou nahrávku za brusle obránce Browna.

26:39

Druhá přesilovka pro Senátory. Proti pravidlům hrál finský forvard Patrik Laine, když hákováním zabránil v kvalitním zakončení Stützlemu.

26:18

Výborný zákrok i na druhé straně. Elvis Merzlikins zmenšil střelecký úhel Dylanu Gambrellovi, jehož pokus schoval pod pravým betonem. Vzápětí došlo k menší kolizi mezi ním a Watsonem, nicméně jednalo se o nezaviněnou potyčku, chyba nebyla na ničí straně.

26:01

Další, v tomto případě o poznání těžší zákrok pro hostujícího gólmana. Vladislav Gavrikov při zakončení ještě zaklekl, aby dal puku vyšší razanci, ani tak ovšem neuspěl.

25:46

S lehkým nahozením Bayreuthera ještě ze středního pásma neměl Anton Forsberg žádné problémy. Švédský brankář máchl lapačkou a touš v ní schoval.

25:19

Pod tlakem dvou protihráčů si Jegor Činachov poradil na jedničku, nahrál za bránu Kuralymu. Tomu vytočení před ni nevyšlo, nad kotoučem ztratil kontrolu.

24:39

K asistenci mohl Jakub Voráček přidat i vstřelený gól. Tělem odstavil Tierneyho, avšak nezbylo mu dostatek sil na zakončení, po bekhendové kličce střílel bekhendem po ledě vedle brány.

24:13

Velkou rychlost vyvinul Austin Watson, ale nebylo mu to nic platné. Sice přebrulil Domiho, jenže domácí brankář vystastoval z brány a po mantinelu vyhodil mimo nebezpečí.

23:45

Akce Ottawy ještě pokračovala. Trpělivou kombinaci vyšperkoval Brady Tkachuk pasem napříč pásmem Norrisovi, jeho křižnou ránu Merzlikins vykopl levým betonem. Jakub Voráček už je na ledě.

23:20

Do třetice to vyšlo. Z pravého kruhu střílel Alex Formenton na přední tyč, přesunující se Elvis Merzlikins zakročil koncem levého betonu.

22:49

A další úspěšné vyhození, tentokráte v podání Deana Kukana. Hosté marně hledají cestičku do útočného pásma, defenziva soupeře pracuje na jedničku.

22:17

Buly opanoval Sean Kuraly, tento hokejista má na vhazování zatím výborné statistiky. Vzápětí vyhodil do bezpečí obránce Zach Werenski.

21:44

Třetí vyloučení v utkání, první v domácích řadách. Na lavici hanby usedl český útočník Jakub Voráček, ten ve snaze zastavit Bathersona soka zadní částí těla podrazil.

21:06

Mezi dvěma protihráči zkusil proskočit Josh Norris. Neuspěl, leč na dlouhou hokejku zvládl alespoň slabě vystřelit, Merzlikinse nepřekvapil.

20:41

Dlouhou kombinaci zakončil Andrew Peeke nahozením na bránu. Anton Forsberg na puk velmi dobře viděl a bez větších potíží jej ukryl ve výstroji.

20:10

Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Sean Kuraly a domácí už jsou v útočném pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 0:56.
Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Columbusem a Ottawou přinesla po jednom gólu na každé straně. Vedení na svou stranu získali hosté, nahození Arťoma Zuba z 8. minuty se zastavilo až v síti. Modrokabátníci zvládli odpovědět těsně před odchodem do šaten, parádní nahrávku Voráčka přetavil ve vyrovnání Sean Kuraly. Ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, k vidění je svižný hokej. Doufejme, že i druhá třetina bude podobně atraktivní.
Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 11.

20:00

První třetina skončila.

19:26

19:26 Sean KURALY - 1:1

19:26

Columbus právě vstřelil branku!
Gól do šatny se vždycky hodí, vyrovnávací pak dvojnásob! Werenski nahrál do pravého kruhu úplně volnému Voráčkovi. Devět z deseti hokejistů by vystřelilo, ne však Jakub Voráček, který moc dobře věděl o před brankou stojícím SEANU KURALOVI, jehož vybídl stříleným pasem k teči a devětadvacetiletý Američan puk nasměroval nechytatelně k pravé tyčce. Asistence: Jakub Voráček a Zach Werenski.

18:42

Chybná rozehrávka i na druhé straně. Arťom Zub vyzkoušel žabičku na Austina Watsona, ten těžké zpracování nezvládl a posunul touš k hokejce Bayreuthera.

18:26

Zpoza vlastní brány rozehrával další útok Blue Jackets Andrew Peeke. Rozjel Colea Sillingera, jemuž nevyšla klička po mantinelu proti Sanfordovi.

17:59

Alex Texier si počkal v mezikruží na nahrávku a dočkal se. Navíc obdržel kotouč na forhend, a to je vždycky výhodnější, přesto Francouz vystřelil o kus vedle pravé tyče.

17:27

Na modrou ostal nabito Zach Werenski. Neotálel a v jízdě vystřelil z první. Nepříjemné chvilky prožívá Adam Gaudette, jenž pukem schytal ránu do nepříliš chráněných míst.

16:47

První třetina směřuje svižným tempem k svému konci. Přerušení je k vidění jen minimálně, což za současné situace hraje do karet spíše hostům.

16:14

Hostující řady příliš dlouho střídaly a ani na ledě přítomný Nick Holden s touto skutečností nepočítal. Nahrávku poslal mimo dosah Norrise a způsobil iicing.

15:55

Tlak Senátorů pokračuje. V levém kruhu si klepl o nahrávku Austin Watson a dostal ji, rána z první posléze rozezvučela mantinel za bránou.

15:33

Ottawa získala puk a okamžitě hru otočila. Na teč nahazoval do brankoviště Columbusu Josh Brown, Brady Tkachuk nasměroval touš mimo tři tyče.

14:44

Individuální akci Patrik Laine až k zakončení nedovedl. Kousek před Zubem udělal otočku a hru zklidnil nahrávkou Beanovi do středního pásma.

14:22

Zničehonic byl před bránou Ottawu nikým neatakovaný Alex Texier. Francouz zazmatkoval a místo klidného zpracování střílel z první vedle pravé tyče.

13:55

Chris Tierney vyhrál buly na Thomase Chabota. Kanadský obránce střílel do přehuštěného prostoru a Merzlikins zasahovat nemusel, úspěšný blok zapsal do statistik Gavrikov.

13:29

Hokejisté v tmavě modrých dresech pokračují v aktivní hře. Jegoru Činachov ovi ovšem vůbec nevyšla dlouhá nahrávka na Sillingera, výsledkem je zakázané uvolnění.

12:30

Hosté v plném počtu. Ani nedovolený zákrok Joshe Browna domácí nepotrestali, hostující zadák se okamžitě zapojil do plnění defenzivních povinností.

12:18

Kombinace Blues Jackets pokračovala. Zakončil ji Gustav Nyquist zajímavým projektilem z pravého kruhu, který Forsberg vyrazil pravým betonem. Stejnou částí výstroje pokryl i dorážku Robinsona.

11:47

Jakub Voráček opět ukázal, že raději nahrává, než střílí. V dobré pozici ještě vymýšlel nahrávku k levé tyči Bjorkstrandovi, jehož našel, dánský útočník ale z bezprostřední blízkosti na Forsberga nevyzrál.

11:18

Minuta z druhé přesilovky Columbusu je skoro pryč a domácí si zatím nevytvořili žádnou zajímavou příležitosti. Nahození Werenskiho od modré srazil Paul pravou bruslí do bezpečí.

10:25

Domácí měli ponechanou výhodu a při ní spálil velkou příležitost Cole Sillinger, jenž místo volného prostoru napálil střelou z levého kruhu bližší tyč! Na trestnou lavici vzápětí usedá Josh Brown za krosček.

10:09

Ani další vyhození nevyšlo, Josh Brown vlil příliš nízký oblouček, který v rukavici zachytil Cole SIllinger. Tlak druhého útoku Blues Jackets pokračuje.

09:45

Pod velkým tlakem Brady Tkachuk nevymýšlel nic složitého a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Elitní lajna senátorů si na ledě ještě pár vteřin pobude.

09:28

Eric Robinson nahrál na krátkou vzdálenost Jacku Roslovicovi. Ten se dlouho nerozpakoval a střílel z úhlu, cílový prostor o kus minul.

08:30

Přestože Columbus nastupoval do utkání v roli favorita, tak musí dotahovat jednobrankové manko. Ale netřeba klesat na mysli, času na zvrat má dostatek.

07:59

07:59 Arťom ZUB - 0:1

07:59

Ottawa právě vstřelila branku!
Senátoři se na sklonku osmé minuty ujímají vedení! Od modré čáry nahazoval ARŤOM ZUB a puk skončil až za zády překvapeného Merzlikinse. Výbornou práci odvedl na hraně brankoviště Ennis, lotyšský brankář toho přes něj moc neviděl. Asistence: Adam Gaudette a Tyler Ennis.

07:23

Nástřel za bránu soupeře v podání Sanforda znovu pohlídal Merzlikins. Po nečekaném odrazu od zadního mantinelu vrátil vyrážečkou puk za bránu.

06:38

Těsně bráněný Gavrikovem střílel Josh Norris slabě forhendem mezi betony Merzlikinse. Lotyšský brankář stihl zareagovat a mezeru skryl.

06:16

Max Domi naznačil střelu z pravého kruhu, aby nakonec hru ještě přenesl doleva na Nyquista, tohoto Švéda ale nepodrželo zpracování.

05:57

S koncem Watsonova trestu střílel z předbrankového prostoru Jack Roslovic, jemuž připravil solidní palebnou pozici Domi. Domácí forvard ovšem nezvládl bekhendem přehodit beton brankáře.

05:12

Zakončení Gustava Nyquista z velkého úhlu nenadělalo Forsbergovi žádné problémy. Švédský gólman schoval kotouč v lapačce.

04:41

Domácí navštívili útočnou třetinu, ale jen na chvíli. Následně Zach Werenski zastavil nástřel Tkachuka vysokou holí, a protože jako další hrál Laine, rozhodčí musel přerušit hru.

04:06

Ne, úvod početní převahy Modrokabátníkům vůbec nevyšel. Boone Jenner nezvládl vhazování, načež Gavrikov nezastavil vyhození Norrise po mantinelu.

03:55

První přesilovou hru si zahraje domácí Columbus. Na trestnou lavici usedá hostující zadák Austin Watson, jenž zcela mimo dění hry nesmyslně naskočil loktem do Kukana.

03:12

Gólman Elvis Merzlikins vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Vyjel za bránu, kde bekhendovou stranou vyrážečky zastavil nahození Formentona, načež posunul hru na volného Beana.

02:49

První příležitost Senátorů, a hned stála za to! Zachary Sanford střílel přes obránce a Merzlikins touš jen vyrazil před sebe, dorážející Alex Formenton ovšem zamířil vedle brány.

02:23

Columbus nakonec získal útočnou třetinu, byť o něco málo později. Eric Robinson přejel útočnou modrou a zadovkou přenechal puk Domimu, jenž pálil nad břevno.

01:36

Patrika Laineho zradilo zpracování. Obdržel od Sillingera parádní nahrávku do jízdy, leč mu hrací předmět smolně projel pod hokejkou.

01:03

Gólový účet střetnutí neotevřel ani Jakub Voráček. Zkusil štěstí ze zápěstí z vrcholku pravého kruhu, hostujícímu gólmanovi poslal touš do výstroje.

00:31

První střelu na bránu obstaral švédský útočník Gustav Nyquist. Střílel z levého kruhu na zadní tyč, na krajana Forsberga ovšem nevyzrál.

00:10

Zápas mezi Columbusem a Ottawou právě odstartoval! Na buly uspěl domácí forvard Sean Kuraly, takže útočit mohou Modrokabátníci.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, Bayreuther – O. Bjorkstrand (A), Jenner (C), Nyquist – J. Voráček, Sillinger, Laine – Činachov, Roslovic, Domi – Texier, Kuraly, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen

Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Murray) – Brännström, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Sanford, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, N. Paul (A) – Gaudette, Tierney, Ennis.
Trenér: D. J. Smith

Rozhodčí: McIsaac, Rehman – Cormier, Murray.
Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (CBJ)
Ottawa Senators

Senátoři z Ottawy na tom jsou letos ještě hůře, než dnešní soupeř. V dosavadním průběhu sezóny nasbírali pouhých 25 bodů, v Atlantické divizi předvádí horší výkony pouze Montreal. Smithova družina se trápí i v současné chvíli, momentálně totiž drží nelichotivou šňůru tří porážek v řadě, v doposud posledním utkání po bojovném výkonu padla ve Washingtonu 2:3 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem celku je kanadský útočník Drake Batherson s 33 body.
Columbus Blue Jackets

Columbus letos rozhodně nepodává takové výkony, jaké by sám od sebe očekával. V Metropolitní divizi okupuje pátou pozici a šance na postup příliš velké nejsou, neboť na čtvrtý Washington ztrácí už propastných osmnáct bodů. Svěřenci kouče Larsena po šest zápasů střídají vítězství s porážkou, naposledy doma nezvládli střetnutí s Pittsburghem, s Tučňáky prohráli jasně 2:5. Týmové produktivitě celku vévodí dvojice Boone Jenner, Oliver Bjorkstrand s 27 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Ottawou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators

1:2

koniec (1:1, 0:1, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 20. Kuraly (J. Voráček, Werenski) – 8. Zub (Gaudette, Ennis), 37. Stützle (Formenton)

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, Bayreuther – O. Bjorkstrand (A), Jenner (C), Nyquist – J. Voráček, Sillinger, Laine – Činachov, Roslovic, Domi – Texier, Kuraly, E. Robinson.
Tréner: Brad Larsen

Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Murray) – Brännström, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Sanford, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, N. Paul (A) – Gaudette, Tierney, Ennis.
Tréner: D. J. Smith

Rozhodca: McIsaac, Rehman – Cormier, Murray

Diváci: 15 037

Priebeh zápasu
1. tretina
03:55 OTT 2 Watson, faul lakťom
07:59 OTT 0:1 Zub (Gaudette, Ennis)
10:25 OTT 2 J. Brown, krosček
19:26 CBJ 1:1 Kuraly (J. Voráček, Werenski)
Po 1. tretine
2. tretina
21:44 CBJ 2 J. Voráček, podrazenie
26:39 CBJ 2 Laine, hákovanie
36:02 OTT 1:2 Stützle (Formenton)
36:42 CBJ 2 Kuraly, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
Koniec