Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Lille OSC – AS Saint-Étienne

0:0

koniec (0:0)

11.03.2022, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • 28. kolo • Petr Šatalík cz

Tipsport: 1.69 3.8 5.8

Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek noci. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:05:30)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:12.
Není třeba si nic namlouvat, ve druhém poločase souboje Lille se Saint-Etienne jsme zrovna reklamu na fotbal nesledovali. Spíš už šlo o klasický bezbrankový zápas, kdy jeden celek začal se snahou rozhodnout hodně pozdě a druhý byl s remízou docela spokojený. Příliš mnoho interesantních situací jsme neviděli. Lze tak hodnotit aspoň to, že remíza 0:0 je po vývoji utkání pro oba celky spravedlivá.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Lille soupeři balon sportovně vrátilo a zastavilo akci za cenu autu Saint-Etienne, který vhod Vahbí Chazrí, který už je v pořádku. Tak už nevhodí, píská se konec.

90+3

Vahbí Chazrí je ústřední postavou posledních minut, nyní na něj byl spáchán faul a Saint-Etienne posílá balon do zámezí, aby mohlo dojít k jeho ošetření.

90+2

Centr z pravé strany od rohového praporku obraně Lille problémy nenadělal. K odraženému míči se dostal opět Vahbí Chazrí, jenž ho snad ze třiceti metrů posílal na klec soupeře. Tedy... spíš nad ni... asi tak o pět metrů.

90+1

Vahbí Chazrí se dostal k nepříliš razantnímu zakončení z velké dálky, které však bylo sraženo na rohový kop, což je pro Saint-Etienne skvělá zpráva.

90+1

Sudí Batta přidává k řádné hrací době další tři minuty, Sada Thioub zatím drží balon ve středu hrací plochy a přihrává doleva na Vahbího Chazrího.

90

Celek z departementu Nord se znovu vysouvá kupředu po pravém křídle, kde pracuje na míči Edon Žegrova, jenž posílal centr na malé vápno, kam sbíhal Burak Yılmaz. Paul Bernardoni však byl ve vzduchu včas, aby odtud stáhl míč do rukavic.

89

Burak Yılmaz hezky srazil vysoký balon pod sebe, kam se z druhé vlny přiřítil Edon Žegrova, jenž pálil z hranice velkého vápna. Jeho přízemní pokus je však pro Paula Bernardoniho jen sladkou laskominou, protože mířil přímo na gólmana Saint-Etienne.

89

Tak žádný drtivý tlak se zatím Lille nedaří vytvořit a do konce základní hrací doby už moc času nezbývá, Zeki Çelik vysouvá po pravé straně Buraka Yılmaze.

88

Vahbí Chazrí se snažil vyvézt balon od klece Saint-Etienne po levém křídle, jenže zde byl přidržen Zekim Çelikem a sudí Batta píská faul.

87

Psi rozehrávají od vlastního pokutového území. Xeka drží společně se Svenem Botmanem merunu na půlícím kruhu a čekají, protože se jim žádný volný spoluhráč nenabízí.

86

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Adil Aouchiche.
Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Lucas Douath, přichází Aimen Moueffek.

86

Centr z levé strany poslali hráči Lille na penaltu, kde byl Burak Yılmaz, jenž naznačuje, že byl faulován, sudí ale správně nechává hru plynout.

85

Edon Žegrova dostal balon do pravého křídla, kde se však proti němu vytvořil dvojblok, který chtěl útočník Lille projít středem. Úspěšný ale nebyl.

84

Paul Bernardoni bude rozehrávat od své klece. Posílá výkop na střed hrací plochy, kde byl faulován Denis Bouanga Tiagem Djalém, jenž ho v hlavičkovém souboji podebral a útočník AS pak tvrdě dopadl na trávník.

84

Vahbí Chazrí se šikovně protahoval mezi dvěma hráči Lille, těm se podařilo ukopnout mu míč na poslední chvíli. Zahraje si tak také brankář Léo Jardim.

83

Timothée Kolodziejczak vrací míč do hry autovým vhazováním, ale jeho tým se na mičudě nedokázal udržet, Lille se začíná tlačit za tím jedním gólem, kterým chce dnešní duel rozhodnout.

82

Amadou Onana je na nohách, ale pořád ještě kulhá. Psi zahrávají standardku ze středu hrací plochy. Ta ale nestojí za komentář.

81

Harold Moukoudi ve středu hřiště dojel ostrým skluzem kotník Amadoua Onany, jenž s bolestí leží na trávníku a na nohy se mu moc nechce. Obránce Saint-Etienne vidí za svůj zákrok žlutou kartu.

80

Jojo, 80. minuta přišla a tempo se bude stupňovat, na pravé straně to nyní z velké dálky zkusil Zeki Çelik, jenže jeho rána šla vysoko nad břevno Saint-Etienne.

80

Amadou Onana dostal balon do nohy od Svena Botmana, jenže prostor před ním je zavřený, záložník Lille nemůže postupovat kupředu.

79

Zeki Çelik má balon na pravé straně trávníku, ale vrací ho vlastním stoperům Následně se hra přesouvá doleva, kde je Tiago Djaló.

78

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Timothy Weah.

78

Kdepak, tyhle nakopávané balony za obranu Zelených úspěch Psům nepřinesou. Brankář Paul Bernardoni může v klidu vykopávat.

78

Paul Bernardoni posílá dalekým odkopem míč na levou stranu hrací plochy, kde balon prodlužuje směrem kupředu Timothée Kolodziejczak.

77

Amadou Onana se nyní šikovně protáhl středem hřiště kupředu, byl zezadu lehce zatažen za dres, padl na zem a nyní se jde zlobit na sudího Battu, že neodpískal faul.

76

Amadou Onana se snažil dlouhou vysokou přihrávkou kupředu vysunout Jonathana Bambu. Pas byl ale příliš daleký, stal se kořistí Paula Bernardoniho.

75

Vahbí Chazrí dostal trochu prostoru na levém křídle, navedl si míč před šestnáctku Lille a vyslal přízemní projektil. Akce pěkná, ale rána do středu brány nemohla Léa Jardima vyděsit ani trochu, však ji taky v pohodě chytil.

75

Tiago Djaló rozehrává do levého křídla, kde je však opravdu hodně přehuštěný prostor. Fotbalisté Lille odsud museli poslat balon zase zpět na středový kruh.

74

Bakary Sako se protáhl po levém křídle, jenže jeho centr celkem pohodlně sbírá do rukavic gólman Léo Jardim.

73

Burak Yılmaz a Mickael Nade nyní svedli běžecký souboj, když první jmenovaný dostával prudkou průnikovou přihrávku. Stoper Saint-Etienne však byl rychlejší a nakonec byl svým sokem faulován. Nyní odvedl důležitou práci pro své mužstvo.

72

Lucas Douath poslal centr z pravého křídla a Léo Jardim na zadní tyčce nepůsobil jistě, když balon pěstí zasáhl mizerně a ten pak odskákal k rohovému praporku.

71

Psi se na pravé straně dostali jen k půlící čáře, následně vrací balon do hry autovým vhazováním Timothée Kolodziejczak.

71

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ryad Boudebouz, přichází Bakary Sako.

70

Zelení se v posledních minutách drží na balonu a dokázali vyrovnat hru, navíc pošlou na trávník další čerstvou sílu.

70

Saint-Etienne se vysunulo po pravé straně rychle kupředu, ale centr Vahbí Chazrího chytá Léo Jardim pohotově do rukavic.

69

Sudí Batta se jde podívat ke střídačce Psů, věnuje žlutou kartu jednomu z činovníků klubu, který na něj ze svého místa nad střídačkou řval asi něco, co o Šípkové Růžence zrovna nebylo.

68

Burak Yılmaz centroval z pravého křídla na malé vápno pokutového území Saint-Etienne. Jenže obrana hostí byla na tuto variantu připravená.

67

Timothée Kolodziejczak hází balon zpět do hry, fotbalisté z Francouzského středohoří dobře zakombinovali a Mahdi Camara pálil zpoza šestnáctky na klec protivníka. Jeho rána však šla příliš vysoko.

67

Tiago Djaló pohlídal centr z levé strany, který přiletěl do šestnáctky Lille, Saint-Etienne bude mít k dispozici autové vhazování.

66

Léo Jardim v pohodě sbírá balon, kteří fotbalisté Saint-Etienne poslali do jeho šestnáctky přibližně z poloviny hrací plochy.

65

Sven Botman si nyní chvilku něco hodně nahlas vysvětloval s rozhodčím a nakonec za své nesportovní chování vidí žlutý kartonek.

64

Lille se po pravé straně natlačilo kupředu, tady může hrát Zeki Çelik, jehož centr na Buraka Yılmaze nenechal projít Harold Moukoudi.

63

Léo Jardim bude rozehrávat od vlastní svatyně, od které posílá pryč i Josého Fonteho a Svena Botmana, hodlá poslat dlouhý výkop.

62

Psi vrací balon do hry autovým vhazováním u vlastního pokutového území. Burak Yılmaz předvedl svůj důraz, když získal míč, soupeř mu radši jen ukopl balon do zámezí.

61

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Edon Žegrova.
Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Burak Yılmaz.

61

Xeka ve středu trávníku zastavil rozvíjející se akci Saint-Etienne a ke střídání jsou připravení také dva hráči Lille.

60

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Vahbí Chazrí.

60

Psi obléhají šestnáctku protivníka jako v házené, jenže teď ztratili hrací předmět a na druhou stranu směřují hráči Zelených, Arnaud Nordin byl lehce faulován.

60

Lucas Douath nyní předvedl krásný skluz a dobrý obranný zákrok, když sebral balon rychle pronikajícímu Gabrielu Gudmundssonovi.

59

Na trávě leží Lucas Douath, jemuž stopku v cestě směrem vpřed vystavil důrazný José Fonte, jenž na středovém kruhu svého protivníka poslal tělem k zemi.

58

Fotbalisté Psů si na startu druhé půle vytvořili optickou převahu a zatím tlačí na svého protivníka, který ale soupeřovým výpadům zatím odolává.

57

Lille se posouvá ve středu hřiště kupředu, Jonathan David přenáší hru od levé krajní čáry do středu trávníku, kde je Xeka.

56

Celek z departementu Nord se hnal s další akcí rychle kupředu, jenže pas Jonathana Bamby na spoluhráče směřoval jen do ofsajdu.

55

Xeka nyní na pravé straně hrací plochy zahrál vysokou nohou a sudí Batta píská nedovolený zákrok, akce Psů je tak zastavena.

54

Centr od levého rohového praporku nebyl pro defenzivu AS nijak nebezpečný, obrana celku z Francouzského středohoří odolala bez potíží.

53

Gabriel Gudmundsson si ale dnes pokoj nedá, znovu vletěl do pokutového území protivníka a tentokrát získal pro svůj celek alespoň rohový kop.

52

Gabriel Gudmundsson se nyní protáhl po levém křídle kupředu, jenže jeho přihrávku na malé vápno zastavila defenziva protivníka.

51

Sada Thioub se nyní dostal k centru z pravé strany, jenže jeho přihrávka nikoho z jeho spoluhráčů nenašla, soupeř v klidu odvrací balon do bezpečí.

50

Do solidní pozice se na pravém křídle dostal Arnaud Nordin, jenž však z hranice malého vápna poslal balon vysoko nad klec Lille.

49

Paul Bernardoni vykopává od vlastní svatyně až za půlící kruh, kde hlavou prodlužuje míč na polovinu soupeře Mahdi Camara.

48

Gabriel Gudmundsson poslal do šestnáctky Saint-Etienne dobrý centr a hlavička Amadoua Onany jen těsně minula pravou tyč svatyně soupeře!

47

Lille má balon před vlastním pokutovým územím, Tiago Djaló rozehrává na pravou stranu hrací plochy, kde může kupředu postupovat Zeki Çelik.

46

Celek z Francouzského středohoří se kombinací na středu trávníku daleko nedostal, o balon se svým důrazem přihlásil Xeka.

46

Lille rozehrává od vlastního pokutového území. Následně přichází dlouhý vysoký pas kupředu, který však v klidu chytí do rukavic Paul Bernardoni.

46

Začal druhý poločas.
Oba celky se zvolna vrací na hrací plochu, duel bude za chvilku pokračovat druhým poločasem.
Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
Statistiky 1. poločasu:

Držení míče: 46 % – 54 %
Střely na bránu: 1 – 2
Střely mimo: 2 – 1
Rohové kopy: 1 – 1
Ofsajdy: 3 – 0
Fauly: 6 – 8
První poločas souboje Lille se Saint-Etienne skončil. Nemyslím si, že by se dalo tvrdit, že by jeden z týmů měl nad svým soupeřem velkou převahu. Obě mužstva si dokázala vytvořit pár šancí, v jejich proměňování jsou na tom však oba soupeři stejně – totiž nulově. Také druhý poločas tak začne za bezbrankového stavu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Saint-Etienne zahrálo rohový kop z levé strany na malé vápno. Jenže tam dominovala defenziva Lille, která poslala míč do bezpečí.

45+2

Cele z Francouzského středohoří se nyní nikam nehrne, jeho hráči si přihrávají na vlastní polovině hrací plochy, průnikovou přihrávku nakonec dostal Arnaud Nordin, ale Zeki Çelik do něj stihl strčit a jeho nepříliš prudké zakončení sráží nohou vyběhnuvší gólman Léo Jardim na rohový kop.

45+1

Sudí Batta se rozhodl, že nastaví v první půli dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Dnes hodně aktivní Gabriel Gudmundsson se mezitím dostal s míčem na levém křídle do zámezí.

45

Saint-Etienne bude rozehrávat z poloviny hřiště volný přímý kop. Následně však na půlící čáře fauloval Mahdi Camara Tiaga Djala a karta se obrátí.

44

Centr z levé strany z kopačky Ryada Boudebouze odvrátila obrana Psů do bezpečí, AS se však následně vrací na balon.

43

Lille bude vhazovat na polovině hrací plochy, když se mičuda dostala do zámezí, balon už má v rukách Zeki Çelik.

42

Jonathan Bamba nastartoval pohony na pravé straně hrací plochy a jeho tvrdý projektil z ostrého úhlu jen o pár čísel minul břevno svatyně Zelených!

41

Psi startují akci po levém křídle, jenže Hatem Ben Arfa se zde dostal pod tlak dvou protivníků, kteří ho o balon připravili.

40

40. Zekim Çelik z malého vápna trefil jen brankovou konstrukci

40

Jonathan Bamba krásně navedl balon po pravém křídle do šestnáctky soupeře, jeho sražený pas se na malém vápně dostal k Zekimu Çelikovi, jenž merunu z bezprostřední blízkosti napálil do bližší tyče svatyně Saint-Etienne, při kterém nyní stáli všichni svatí!

39

Ryad Boudebouz se přesunul na levé křídlo, jenže nemá komu přihrát, AS tak vrací balon až do vlastního pokutového území brankáři Paulu Bernardonimu.

38

Zeki Çelik vrací balon autovým vhazováním zpět na hrací plochu, následně se faulem provinil Jonathan David, standardka pro Zelené.

37

37. Ryad Boudebouz směřoval zakončení k pravé tyči, kam se znovu dostal Jardim

37

Zelení vyráží kupředu a tohle byla moc pěkná rána, kterou zpoza šestnáctky soupeře, tedy asi z dvaceti metrů, vyslal Ryad Boudebouz, jehož ostrý projektil jen těsně minul bližší tyč svatyně Lille díky skvělému Léu Jardimovi, jenž za tenhle zákrok asi smetánku neslízne, jelikož sudí si jeho zákroku nevšimli a nařizují odkop od jeho brány. To mu ale asi vadit nebude.

36

Saint-Etienne se snaží vyvézt balon od své klece, Psi jeho hráče ale nahání a snaží se mičudu ukořistit. Řešením je přihrávka dozadu na brankáře Paula Bernardoniho.

35

Zelení se snažili dostat kupředu po levém křídle, jenže Denis Bouanga neměl na kombinaci se spoluhráči prostor, balon mu utekl do zámezí.

34

Sudí Batta si na kobereček volá Gabriela Gudmundssona, který měl před chvilkou připomínky k řízení utkání a razantně mu vysvětluje, že příště uvidí kartu.

33

Timothée Kolodziejczak byl nyní důrazný ve středovém kruhu, když jednomu ze soupeřů vystavil tělem razantní stopku v běhu směrem k bráně Zelených.

32

Psi se drží na balonu ve středu hrací plochy, ale sami také nevidí žádný prostor, kudy by pronikli kupředu, balon jde na Svena Botmana.

31

Ryad Boudebouz se nyní snažil probít skrz zahuštěný střed hrací plochy, ale dvojice bránících hráčů Lille jej nakonec zvládla zastavit.

30

Arnaud Nordin se protáhl po levém křídle až do šestnáctky protivníka, ale tam u brankové čáry upadl a akci nedotáhl.

29

Fotbalisté Lille nikam nespěchají, drží balon před vlastním pokutovým územím a vyměňují si míč krátkými přihrávkami.

28

Psi drží merunu na vlastní polovině hrací plochy. Zatím se jim nedaří najít cestu skrz postavenou formaci soupeře.

27

Tiago Djaló vyslal z volného přímého kopu střílený centr, ale ten chytá pohodlně do rukavic Paul Bernardoni.

26

Denis Bouanga stáhl ve středu hrací plochy k zemi Hatema Ben Arfu a sudí Batta tak opět fouká na píšťalku.

25

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Amadou Onana.

25

Jonathan Bamba byl faulován ve středu hrací plochy, sudí přerušuje hru. Lille bude zahrávat volný přímý kop z poloviny hrací plochy.

24

24. Mahdi Camara spíše propagačním pokusem prověřil domácího brankáře

24

Denis Bouanga nyní dobře z pravé strany nahrál na hranici velkého vápna Psů a Mahdi Camara pálil přízemním projektilem k přední tyči, brankář Léo Jardim však byl na zemi včas a ránu chytá.

23

Fotbalisté Saint-Etienne rozehrávají z prostoru před vlastním pokutovým územím, mičudu zatím kontroluje Mickael Nade.

22

Renato Sanches je zatím ošetřován za postranní čarou. Mezitím hra pokračuje, míč má před vlastním pokutovým územím Sven Botman.

21

Renato Sanches potřebuje ošetřit, jeden ze spoluhráčů dokonce naznačuje, že bude třeba střídat. Na hrací plochu spěchají lékaři.

20

Psi se dostávají kupředu po levé straně, ke sraženému míči se dostal Renato Sanches, jenž však pálil vysoko nad klec Saint-Etienne.

19

Lille má hrací předmět na svých kopačkách, Zeki Çelik ho raději pošle až na vlastní malé vápno, kde je gólman Léo Jardim.

18

Timothée Kolodziejczak se vysunul po pravé straně a nacentroval do vápna soupeře, defenziva Lille však byla pozorná.

18

Ani Mickael Nade se přes šikovnou otočku nedokázal zbavit presujících hráčů Psů a musí volit přihrávku na stopery Zelených.

17

Saint-Etienne přeneslo hru na pravou stranu hrací plochy, kde hraje Mahdi Camara, jenž má ale prostor před sebou zavřený.

16

Saint-Etienne se dostává postupnou kombinací před šestnáctku protivníka, jenže zde není dost hráčů Zelených. Balon tak musí jít zase dozadu.

16

Timothée Kolodziejczak nabral skoro jako na vidle jednoho ze soupeřů, kterého nenechal projít po pravé straně. Píská se faul.

15

Paul Bernardoni vykopává z hranice velkého vápna. Balon poslal až za půlící kruh, tam však byli důraznější fotbalisté Lille.

14

Xeka nyní podkosil Denise Bouangu, na kterého si asi zasedl a sudí Batta tak musí znovu fouknout do píšťalky, aby přerušil.

13

Lille mohlo jít kupředu po levé straně, jenže balon záhy ztratilo a Gabriel Gudmundsson se dopustil lehčího faulu.

12

Arnaud Nordin se snažil projít na levém křídle přes defenzivu Psů, stopku mu ale vystavil dobře postavený Zeki Çelik.

11

Zelení rozehrávají na vlastní polovině hrací plochy, po levé straně se nyní vysouval Ryad Boudebouz, jenže přes dva bránící soupeře projít nedokázal.

10

Psi se chtěli vydat kupředu po pravé straně, jenže Hatem Ben Arfa měl příliš dlouhé nohy a s míčem se ocitl v zámezí.

9

Pěkný centr z pravé strany nyní přiletěl do šestnáctky Zelených a Gabriel Gudmundsson poslal hlavičkou balon na klec Saint-Etienne. Brankář Paul Bernardoni však jeho nepříliš důrazný projektil chytá.

8

Lille rozehrálo svůj rohový kop centrem na přední tyč, tam však byla v převaze defenziva Saint-Etienne.

7

Xeka se dostal s balonem na levou stranu hrací plochu, kde se snažil vyhnout bránícím hráčům Zelených. Nakonec získal pro svůj tým rohový kop.

6

Psi mezitím hrají na pravém kraji hrací plochy, kam si s míčem seběhl Hatem Ben Arfa, jenž rozdává mičudu ještě o něco více do křídla.

5

Denis Bouanga velice pomalu odkulhal za krajní lajnu a bude se pokoušet zapojit zpět do zápasu.

4

Denis Bouanga stále leží na hrací ploše, takže se nemůže hrát, z lavičky vystartovali na trávník lékaři Saint-Etienne.

3

Ostrý souboj ve středu hrací plochy, Xeka zde velice tvrdým skluzem dojel Denise Bouangu, který se svíjí ve středovém kruhu. Je odpískán faul.

2

Psi zahrají balon až do vlastního pokutového území, kde má balon u kopačky jejich brankář Léo Jardim.

1

První dlouhý balon šel za obranu Saint-Etienne, jenže Jonathan Bamba vybíhal z těsného ofsajdu, který sudí postřehli.

1

Psi rozehráli směrem dozadu, ale rychle se vydávají kupředu po pravé straně hrací plochy, míč má na kopačce Zeki Çelik.

1

Utkání právě začalo.
Duel je připraven k zahájení, Lille bude mít úvodní výkop.
Hráči obou celků se řadí za baner s nápisem "United for peace" který je vyveden v krásných ukrajinských barvách. Nádherné gesto přesahující hranice sportu.
Oba celky už jsou na hrací ploše, úvodní znělka je za námi, oba kapitáni jdou k rozhodčími Battaovi na los. Duel bude startovat za malou chvilku.
Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního francouzského fotbalu. Za chvilku nás čeká interesantní zápas mezi Lille a Saint-Etienne.

Psi nastupují v rozestavení 4-4-2. V bráně bude Léo Jardim, před ním je připraven čistit prostor kapitán José Fonte, v záloze číhá nebezpečný Renato Sanches a vepředu hodlá střílet branky Hatem Ben Arfa.

Zelení jsou připravení ve formaci 3-4-1-2. Mezi tyčemi mají Paula Bernardoniho, v obraně kapitána Timothéa Kolodziejczaka, podhrotovou funkci bude plnit Mahdi Camara a a na vrcholu formace bude Denis Bouanga.
Úvodní sestavy:

Lille OSC: Jardim – Çelik, J. Fonte, Botman, Djaló – Bamba, Sanches, Xeka, G. Gudmundsson – David, Ben Arfa.

Náhradníci: Grbić – D. Bradarić, Pied, Gomes, A. Onana, Žegrova, Lihadji, Weah, Burak Yılmaz.
Trenér: Jocelyn Gourvennec.

AS Saint-Étienne: Bernardoni – Moukoudi, Nade, Kolodziejczak – Sacko, Boudebouz, Douath, Nordin – M. Camara – Thioub, Bouanga.

Náhradníci: Green – Gabriel Silva, Trauco, Youssouf, Aouchiche, Dioussé, Moueffek, Chazrí, Sako.
Trenér: Pascal Dupraz.

Rozhodčí: F. Batta – P. Jeanne, N. Rainville – P. Lhermite.
Úvodní souboj osmadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats startuje v pátek od 21 hodin. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit francouzským fotbalem.
Dnešní představování soupeřů začneme na straně Saint-Étienne, které bylo dlouhou dobu poslední. Avšak nevzdalo se a po změně trenéra začalo výsledkově šlapat. V poslední pěti zápasech třikrát zvítězilo, jednou remizovalo a prohrálo. I proto se ASSE posunulo na sedmnáctou příčku, když v dosavadním průběhu zaznamenalo pětadvacet bodů. Úplně stejnou formu pak má Lille, které získalo dvaačtyřicet bodů, což stačí na sedmou pozici ve francouzské nejvyšší soutěži. Ovšem pořád ještě úřadující mistr by jistě chtěl proniknout na pohárové příčky a nejlépe do Ligy Mistrů. Avšak na třetí Marseille ztrácí pět bodů. Povede se mu manko smazat?
Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu, který má na programu osmadvacáté kolo Ligue 1 Uber Eats, v němž se představí Lille OSC a AS Saint-Étienne. Oba celky se nacházejí v rozdílných patrech tabulky, a tak je jasné, že favoritem bude domácí mužstvo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Lille OSC – AS Saint-Étienne

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   65. Botman (LIL) – 81. Moukoudi (SET)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:12.

Lille OSC: Jardim – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Djaló – Bamba, Sanches (25. A. Onana), Xeka, G. Gudmundsson (78. Weah) – David (61. Burak Yılmaz), Ben Arfa (61. Žegrova).
Náhradníci: Grbić – D. Bradarić, Pied, Gomes, A. Onana, Žegrova, Lihadji, Weah, Burak Yılmaz.

Tréner: Jocelyn Gourvennec.

AS Saint-Étienne: Bernardoni – Moukoudi, Nade, Kolodziejczak (C) – Sacko, Boudebouz (71. Sako), Douath (86. Moueffek), Nordin (60. Chazrí) – M. Camara – Thioub, Bouanga (86. Aouchiche).
Náhradníci: Green – Gabriel Silva, Trauco, Youssouf, Aouchiche, Dioussé, Moueffek, Chazrí, Sako.

Tréner: Pascal Dupraz.

Rozhodca: F. Batta – P. Jeanne, N. Rainville – P. Lhermite.