Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Levante UD – RCD Espanyol Barcelona

1:1

koniec (0:0)

12.03.2022, 14:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • 28. kolo • Petr Šatalík cz

Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:54:36)
Statistiky duelu:
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:10.
Duel Levante s Espanyolem tak končí remízou 1:1! Po bezbrankové první půli se celek z Barcelony dostal brzy do vedení, když na startu poločasu otevřel skóre utkání Javi Puado. Andulky však vedení do závěrečného hvizdu neudržely, v 80. minutě zařídil srovnání Dani Goméz, jenž tak stanovil konečné skóre duelu a oběma celkům tak přiřkl bod, který však ani pro jeden tým příliš mnoho neřeší.

90+8

Konec zápasu.

90+8

Mužstvo Barcelony se v posledních vteřinách brání zuby nehty. Nyní však šel další prudký balon až do zámezí, takže gólman Joan García může v klidu vykopávat od své klece.

90+7

Raúl de Tomás následně dostal loktem do úst po dalším centru Enrica Franquesy. Sudí Escuderos píská faul a nařizuje odkop od klece Espanyolu.

90+6

Celek z Valencie obléhá šestnáctku protivníka jako v házené, centr Josého Campañi však zvládá hlavou odvrátit vyskočivší Raúl de Tomás.

90+5

Enric Franquesa je opět na balonu, na levé straně ale nyní nemá prostor a musí hrát za sebe na Leandra Cabreru.

90+4

Rohový kop z pravé strany v podání fotbalistů celku z Valencie se neujal. Přesto Levante okupuje prostor před klecí soupeře dál, míč má Enric Franquesa.

90+3

Oba hráči viděli žlutý kartonek, následně hráči Levante zahrávali volný přímý kop, ten defenziva Espanyolu sráží na rohový kop.

90+3

Žlutou kartu dostává José Campaña (Levante UD).
Žlutou kartu dostává Adrián Embarba (Espanyol Barcelona).

90+2

Kupředu se vydali fotbalisté Levante, José Campaña a Adrián Embarba se střetli v tvrdém souboji a nyní si ještě vyřizují účty v ostré slovní přestřelce.

90+1

Bude se hrát ještě minimálně šest minut nad rámec základní hrací doby, navíc Adria Giner Pedrosa potřebuje ošetřit, spěchají k němu lékaři mužstva z Barcelony.

90

Rober Pier i další hráči celku z Valencie byli hodně naštvaní po rozhodnutí sudího, který nařizuje odkop od klece Espanyolu. Obránce Levante vidí za nevhodná slova žlutou kartu, jeden z činovníků klubu na střídačce dokonce rovnou červenou.

90

Vysoký balon letí na polovinu fotbalistů Levante, jejich obrana si ale zvládla poradit a Dani Goméz padá na hranici velkého vápna, jenže sudí Escuderos faul pískat nebude.

89

Espanyol kombinuje na půlící lajně, kupředu se následně po levé straně vysunul Lej Wu, jenže jeho průnikový pas na Raúla de Tomáse zvládl zastavit Rober Pier.

88

Hráči Levante vrací balon do hry autovým vhazováním na půlící čáře, mičudu má teď u kopačky José Campaña.

87

Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge De Frutos, přichází Álex Cantero.
Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Óscar Gil, přichází Lej Wu.
Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Nico Melamed.

86

Žlutou kartu dostává za protesty trenér Levante Alessio Lisci.

86

Jorge De Frutos se navíc při obranném zákroku Yangela Herrery pravděpodobně zranil, protože nyní pouze kulhá po trávníku, mezitím hraje Aleix Vidal.

85

Jorge De Frutos byl nejprve obrán o míč Yangelem Herrerou. Rychlý kontr na druhou stranu pak zakončoval z hranice velkého vápna střelou Adrián Embarba, jenž svým projektilem neminul vzdálenější tyč celku z Valencie o moc!

84

Aleix Vidal mí balon na pravé straně u krajní čáry, přihrál na Sergiho Dardera, jenž poslal centr do vápna Levante, kde však před Raúlem de Tomásem stihl zakročit gólman Dani Cárdenas.

83

Espanyol poslal z levé strany dva rychlé centry do vápna soupeře, kde se nakonec k zakončení probil Sergi Darder, jemuž však do střely padli hned dva hráči Levante.

82

Mužstvo z Barcelony vhazuje mičudu zpět do hry na levé straně hrací plochy, tam však dobře zapracoval Martín Cáceres, jenž získává balon pro domácí.

81

Celek z Valencie navíc bude tlačit dál, Enis Bardhi se prohnal středem hřiště kupředu, jenže na hranici velkého vápna nedokázal dobře přihrát spoluhráči.

80

Levante právě vstřelilo branku!
Levante srovnává na 1:1! Enric Franquesa se na levé straně uvolnil a poslal centr na vzdálenější tyč, kde chyboval náhradní brankář Espanyolu Joan García, jenž podběhl míč a nově příchozí DANI GOMÉZ pak balon hlavou uklidil z bezprostřední blízkosti do sítě! Žáby tak srovnávají krok v nejlepší možný okamžik!

79

Levante začíná se závěrečným náporem, centr na levou stranu hrací plochy dostává Enric Franquesa, jenž dostává trochu prostoru.

78

Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Marc Pubill, přichází Dani Goméz.

78

Marc Pubill se dostal na pravé straně u rohového praporku k centru. Jeho pas však odvrátila defenziva Espanyolu, Raúl de Tomás byl navíc následně faulován.

77

José Campaña se vysouvá po levé straně, přihrávkou do křídla ještě popostrčí balon víc do lajny, kde je Enric Franquesa.

77

Kupředu se tlačí po levé straně hráči mužstva z Barcelony, k zemi šli postupně Adria Giner Pedrosa i Sergi Darder, sudí ale žádný faul pískat nehodlá.

76

Pepelu zezadu postrčil Keidi Bareho, jenž se složil na zem a jen tak z ní nebude chtít vstát, Espanyol už hraje také o čas.

75

José Campaña se nyní dohaduje se sudím, snaží se otočit aut na druhou stranu, protože ho do zámezí opravdu zahrál nejspíš Raúl de Tomás. S verdiktem arbitrů však už nic neudělá.

74

Joan García je tak skutečně ve hře, brankář Espanyolu má naštěstí možnost ihned vykopnout míč od své klece, čímž by se měl trochu dostat do tempa duelu.

73

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Adrián Embarba.
Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Diego López, přichází Joan García.

72

Centr z rohového kopu šel do prostoru penalty, ke si na míč vyskočil Rúben Vezo, jehož hlavičku však krotí v rukavicích Diego López, který si ale při zákroku nejspíš ublížil, když ho snad Roger Martí trefil loktem do žeber. Rozcvičuje se náhradní brankář Espanyolu Joan García.

71

Jorge De Frutos dostal vysoký balon za obranu Espanyolu, jenže než si stihl míč pořádně zpracovat, vrhl se mu skluzem do rány Leandro Cabrera, jenž sráží jeho pokus na rohový kop.

70

Roger Martí byl nyní sražen Fernandem Calerem k zemi a sudí Escuderos píská faul. Levante má standardku z půlící čáry. Fernando Calero za svůj zákrok vidí žlutou kartu.

70

Roger Martí dostával lehkým obloučkem přihrávku za obranu mužstva z Barcelony, Diego López byl však opět venku z brány včas a míč chytá.

69

Po hodně divokých posledních minutách nyní hráči Žab trochu uklidňují tempo, drží balon na vlastní straně hrací plochy. Následně se po levém křídle opět vysouvá Enric Franquesa.

68

Následně se fotbalisté Levante dostali k rohu z protilehlé pravé strany, jenže odsud už obraně Espanyolu tolik zatopit nedokázali.

67

Rohový kop Levante z levé strany šel na malé vápno, kde se k hlavičce dostal Marc Pubill, jenž svůj pokus poslal do vzdálenější tyče klece celku z Barcelony!

66

Levante nyní tlačí, centr Enrica Franquesy sráží na další rohový kop Óscar Gil, jenž skluzem padl do přihrávky obránce Levante.

66

Levante se tlačí opět po levé straně kupředu, Enric Franquesa je hodně vysunutý, nyní přenesl míč doprava, kde se o centr pokoušel Enis Bardhi, jeho pas však byl zastaven obranou Espanyolu.

65

Po rohovém kopu z levé strany se k míči dostal nově příchozí José Campaña, jenž však nedokázal zakončit na klec Andulek.

64

Nyní si na zadní tyč klece Espanyolu zabíhal po centru z pravé strany Enric Franquesa, Aleix Vidal však před ním stihl míč odkopnout na roh.

63

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Aleix Vidal.

62

Celek z Barcelony jde kupředu po pravé straně, centr Sergiho Dardera do šestnáctky Levante si našel hlavou Tonnyho Vilheny, jenž svým projektilem poslal mičudu do vzdálenější tyče brány Levante! Obrovská smůle Espanyolu!

61

Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Óscar Duarte, přichází Rúben Vezo.
Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází José Campaña.
Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Son, přichází Enric Franquesa.

60

Obrovská šance Jorgeho De Frutose, jenž dostal míč za obranu Espanyolu, odstavil si beka a už šel sám na klec Barcelony, jenže se mu Diego López vrhl tygřím skokem pod nohy a balon posunul víc do strany, čímž dal svým bekům čas, aby situaci dostoupili. Následně ještě sám balon chytá a vyžádá si ošetření kolene, spěchají k němu lékaři.

59

Několik hlavičkových soubojů ve středu hrací plochy, balon po nich získali fotbalisté Levante, Son vyráží kupředu po levé straně.

58

Celek z Valencie získává další výhodu rohového kopu z pravé strany, který zahrál Jorge De Frutos na malé vápno, kde však Martín Cáceres nepřetlačil v hlavičkovém souboji Leandra Cabreru.

57

Dani Cárdenas rozehrává od své klece na levou stranu, kde hraje Son, jenž vrací mičudu stoperovi Roberu Pierovi.

56

Javi Puado vidí žlutou kartu, když ve středu hřiště lehce zatáhl za rameno Enise Bardhiho, jenž pak následně jaksi divně padal kupředu. Sudí ale ocení kartonkem jen faul hráče Barcelony.

55

Jorge De Frutos se prohnal po pravé straně a jeho prudký přízemní pas prošel šestnáctkou Espanyolu bez toho, aby jej zasáhl některý z hráčů Levante.

54

Óscar Gil vhazuje na pravé straně hrací plochy u půlící lajny. Celek z Barcelony přenesl hru z pravé strany na levou, tam je však silně přehuštěný prostor.

53

Dlouhý vysoký balon šel na pravou stranu hrací plochy, kam opět nabíhal Javi Puado, Óscar Duarte jej však stihl dostoupit a ukopl balon do zámezí.

52

Balon se dvakrát v krátkém časovém rozmezí dostal do zámezí, Andulky jej pošlou autem zpět do hry u půlící čáry.

51

Sergi Darder byl ve středu trávníku dojet skluzem, kterým si na něj troufl Pepelu, který může být rád, že za svůj zákrok nevidí kartu.

50

Espanyol právě vstřelil branku!
Espanyol ze své první pořádné akce dává gól a na startu druhé půle otevírá skóre! JAVI PUADO dostal pěknou průnikovou přihrávku od Dardera mezi obránce Levante, seběhl s míčem až do velkého vápna a tvrdou ranou na pravé straně k vzdálenější tyči překonal vyběhnuvšího Daniho Cárdenase! Celek z Barcelony vede 1:0! Asistence: Sergi Darder.

49

Leandro Cabrera je v pořádku. Levante zahrálo rohový kop z pravé strany, kde nejvýš do vzduchu vystoupal Óscar Duarte, jehož hlavičku přibližně z penalty musí Diego López chytit do náruče! Solidní zakončení i zákrok.

48

Leandro Cabrera nyní podklouzl při snaze odkopnout míč, nohy se mu rozjely do rozštěpu, přesto zvládli merunu odehrát. Po noze se mu lehce proběhl i Roger Martí, těžko tak říct, zda teď bolí stopera Epanyolu tříslo či nárt, možná obojí.

47

Levante zatím nemůže vyjet svou kombinací od vlastní klece, fotbalisté Espanyolu je vysoce presují, mičudu si tak zatím vyměňují jen Óscar Duarte q Martín Cáceres.

47

Diego López tak vykopává na pravé straně před velkým vápnem. Jeho výkop však zamířil do zámezí, u vlastní klece vrací míč autem do hry Son.

46

Žáby se hned natlačily na půli soupeře a přihrávka letí na levé křídlo, kde je však Son už v ofsajdovém postavení.

46

Hráči Levante měli úvodní výkop v druhé půli. Enis Bardhi přiťukl mičudu na kopačku Jorgeho De Frutose a můžeme pokračovat ve hře.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté obou celků se už pomalu vrací na hrací plochu, druhý poločas za chvilku začne.
2. poločas začne přibližně v 15:01.
Statistiky 1. poločasu:

Držení míče: 50 % – 50 %
Střely na bránu: 1 – 0
Střely mimo: 3 – 2
Rohové kopy: 1 – 2
Ofsajdy: 1 – 0
Fauly: 7 – 4
První půle souboje Levante s Espanyolem je za námi. Fotbalisté Valencie byli v první půli aktivnějším celkem, vytvořili si větší počet příležitostí nebo alespoň závarů před klecí protivníka. Mužstvo z Barcelony zahrozilo jen jednou, Raúl de Tomás však své tažení ke kleci soupeře nedotáhl. Na každý pád začne druhá pětačtyřicítka za stejného stavu, jako ta první.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hráči Levante ještě rozehrávají od vlastního pokutového území doprava, kde je Martín Cáceres, sudí Escuderos už ale hvizdem ukončuje první poločas.

45

Ba hrací ploše leží Pepelu, který se tam ocitl poté, co ho zezadu podkopl Yangel Herrera, ačkoliv ten sudímu ihned prstem signalizoval, že soupeř jen simuluje.

45

Enis Bardhi posílal centr na velké vápno, kde však měla převahu defenziva Levante, která zvládla poslat míč víc do středu hrací plochy.

44

Jorge De Frutos fauloval u levé krajní čáry Keidiho Bareho a celek z Barcelony tak v závěru první půle dostává šanci na solidní standardku.

43

Raúl de Tomás si na levém křídle rychle navedl balon do šestnáctky soupeře, jeho následná přihrávka však přesná nebyla.

42

Roger Martí ve středu hřiště zezadu podrazil Yangela Herreru a může být rád, že nevidí žlutou kartu, protože za tenhle zákrok by se udělit dala.

41

Nyní už se ale opět hraje, míč má u kopačky Leandro Cabrera, jenž se na půlící čáře snaží ve spolupráci s dalšími obránce Espanyolu založit další akci.

40

Gonzalo Melero nyní ve středu trávníku přišlápl nohu Sergimu Darderovi, jenž se ve skluzu snažil odehrát míč, hráč Levante vidí za svůj faul žlutou kartu.

39

Žlutou kartu následně ukazuje sudí Escuderos jednomu z činovníků Espanyolu na střídačce, který měl k výroku arbitra nějaké poznámky.

38

Raúl de Tomás se už už hnal sám na klec protivníka, když ho zezadu dostoupil Óscar Duarte, který mu v poslední chvíli balon od nohy odkopl, jinak by měl útočník Espanyolu stoprocentní šanci!

38

Son se snažil probít po levém křídle kupředu, tam mu však stopku vystavil Óscar Gil, jenž posílá balon zase do středu trávníku.

37

Diego López bude rozehrávat od vlastní svatyně. Na krátko přikopl balon Leandru Cabrerovi, jenž ho vysokým odkopem posílá na středový kruh.

36

Rober Pier se snažil nacentrovat z pravé strany do šestnáctky soupeře. Trefil však prvního bránícího hráče, Sergiho Dardera.

35

Óscar Duarte nyní zezadu doběhl Raúla de Tomáse a vůbec se neštítil toho, že mu má podkopnout nohy. Obránce Levante tak učinil a po zásluze za to vidí od sudího Escuderose žlutou kartu.

35

Přetažený centr z levé strany ke vzdálenější tyči nakonec doběhl i přes pád po souboji s obráncem Marc Pubill, jenž přihrává na Rogera Martího.

34

Javi Puado měl na zádech přilepeného Óscara Duarteho, kterého se však nakonec zvládl zbavit a poslal do vápna soupeře centr, který ale v pohodě balí do koše brankář Dani Cárdenas.

33

Espanyol získává balon po několika vzdušných soubojích ve středu trávníku, následně jde kupředu po pravém křídle Javi Puado.

32

První pořádné zakončení na bránu. Roger Martí dostal míč z levé strany, vyběhl s ním na hranici velkého vápna a z otočky pálil k tyči. Ne úplně tvrdou střelu však stihl Diego López chytit, protože mu stačilo položit se na zem.

32

Enis Bardhi se prodíral zahuštěným středem hřiště kupředu, hodně ostře ho dostoupili Óscar Gil i Keidi Bare. Sudí Escuderos nakonec píská faul.

31

Celek z Barcelony přenáší hru doleva, kde startuje své nohy Javi Puado, jenž přihrál do levého křídla, centr Tonnyho Vilheny však uplatnění nenašel.

30

Andulky mají merunu na útočné polovině hrací plochy, nemají však kudy postupovat vpřed, takže hrací předmět se vrací až do šestnáctky Espanyolu, kde je Diego López.

29

Javi Puado nyní skluzem doklouzal až k brankáři Danimu Cárdenasovi, jenž zrovna odkopával balon ze svého pokutového území. Vše se obešlo bez většího střetu, oba fotbalisté se do sebe jen trochu zapletli, když se Puado snažil brzdit.

28

Zatím možná největší šance utkání. Enis Bardhi skvěle seběhl z levé strany až k brankové čáře a poslal zpětný pas na malé vápno, kde míč prošel naběhnuvšímu Marcu Pubillovi mezi nohama! Kdyby ho trefil, nejspíš by dal gól!

27

Marc Pubill táhne akci Levante po pravé straně, následně předal mičudu do křídla Jorgemu De Frutosovi, jeho centr nakonec defenziva Espanyolu zvládla zpacifikovat.

26

Diego López bude vykopávat od vlastní svatyně. Balon posílá až za půlící čáru, kde je balon prodloužen na Raúla de Tomáse, jenž to však má k míči hodně daleko.

25

Celek z Valencie poslal centr z pravé strany do šestnáctky soupeře. Míč šel na zadní tyč, kde ho snad Jorge De Frutos vracel na penaltu, kde však Gonzalo Melero promáchl balon ve výborné pozici. Velká škoda pro Levante.

25

Yangel Herrera lehce podkopl ve středu trávníku Enise Bardhiho a rozhodčí Escuderos píská faul. Standardku budou zahrávat hráči Levante.

24

Óscara Gila včas dostoupil Son, jenž mu ukopl balon do zámezí, Espanyol tak bude vhazovat na pravé straně u vápna soupeře.

23

Diego López krotí mičudu ve vlastní šestnáctce a posílá ji svým obráncům. Následně může hrát na pravé straně Óscar Gil.

22

Dani Cárdenas rozehrává od vlastní klece na krátko se svými stopery. Následně přichází delší balon na půlící kruh, který však hráči Espanyolu zachytili a Raúl de Tomás se už žene vpřed po levé straně.

21

Barcelona se vysouvá po pravém křídle, jenže tam prostor pro kombinaci není, zpětnou přihrávku tak v tomto prostoru volí i obránce Adria Giner Pedrosa.

20

Následně zahrávali fotbalisté Levante rohový kop z levé strany. Míč šel na penaltu, kde se odrazil od jednoho z fotbalistů celku z Valencie a proběhl se po ramenou hned dvěma fotbalistům Espanyolu. Ruka se ale nebude pískat ani v jednom případě. A tím pádem ani penalta.

19

Enis Bardhi rozehrál volný přímý kop ze zatraceně dobré pozice, od spoluhráče si nechal míč zastavit, čímž nechal zeď poprvé vyskočit a následně pálil, Raúl de Tomás se však stihl odrazit od země znovu a zblokoval ránu na rohový kop.

18

Tvrdý střet před šestnáctkou Espanyolu, žlutou kartu vidí Adria Giner Pedrosa. Jorge De Frutos a Leandro Cabrera se srazili při náběhu na vysoký balon. Adria Giner Pedrosa však De Frutose před střetem zezadu postrčil a za to vidí žlutý kartonek, navíc má soupeř standardku ze zatraceně nebezpečné pozice.

17

Espanyol se po dlouhé době drží na útočné půli, dlouhý vysoký pas kupředu na Raúla de Tomáse však byl až příliš daleký a stal se kořistí gólmana Daniho Cárdenase.

17

Raúl de Tomás a Sergi Darder nyní kombinovali na levé straně před pokutovým územím Levante. Do zakončení se však nedostali.

16

Centr z levé strany do šestnáctky Barcelony byl lahůdkou pro brankáře Diega Lópeze, jenž míč okamžitě vyhodil téměř až ke středovému kruhu.

15

Leandro Cabrera a Gonzalo Melero svedli hlavičkový souboj ve středu hřiště, při němž obránce Barcelony udeřil loktem svého soka do hlavy. Sudí Escuderos píská faul.

14

Rober Pier hraje ve středu hřiště společně s Óscarem Duartem. Oba obránci Levante si vyměňují přihrávky a čekají, až se jim nabídnou spoluhráči pro pas kupředu.

14

Celek z Valencie se znovu snažil rychle projít po pravém křídle, přihrávka na Rogera Martího však byla příliš prudká a poté, co skončila za brankovou čárou u rohového praporku, může gólman Diego López vykopávat od své svatyně.

13

Marc Pubill povalil ve středovém kruhu Raúla de Tomáse, sudí však přerušovat nehodlá, Levante se postupnou kombinací tlačí ke kleci Espanyolu.

12

Marc Pubill musí na pravém křídle zařadit zpátečku a vrátit balon za sebe do středu hřiště. Následná přihrávka po levé straně z kopačky Martína Cácerese končí jen v zámezí.

11

Marc Pubill vrací míč do hry autovým vhazováním na pravé straně, Žáby poslaly do pokutového území soupeře vysoký míč, defenziva Barcelony však byla připravená.

10

Na druhé straně se šikovně na hranici velkého vápna vytočil Raúl de Tomás, jehož rána však šla jen hodně vysoko nad klec Levante.

9

Diego López rozehrává od vlastní svatyně, Raúl de Tomás však ve středu hřiště ztratil míč, který pak Marc Pubill dotlačil až do pokutového území Espanyolu, Diego López však byl venku z brány včas.

9

Jorge De Frutos šikovně podél brankové čáry pronikl ke kleci Espanyolu a ranou takřka z nulového úhlu protáhl Diega Lópeze, jenž jeho ránu nejdřív vyrazil do vzduchu a následně si nechal mičudu spadnout do náruče.

8

Enis Bardhi se zapojuje do rozehrávky Levante, které se s míčem postupně dostalo až ke středovému kruhu, vysoký centr na pravou stranu, kam nabíhal Marc Pubill, však neprošel.

7

Son přešel na levém křídle rychlou kličkou jednoho ze soupeřů, jeho prudká přihrávka po zemi do šestnáctky Espanyolu však byla pro jeho spoluhráče rychlá až moc a brankář Diego López tak pohodlně sbírá merunu ze země.

6

Žáby si přihrávají na vlastní polovině hřiště a s útokem nikam nespěchají, Rober Pier nyní poslal dlouhý balon kupředu, jenž však defenziva Barcelony projít nenechala.

5

Celek z Valencie měl standardku na středu hrací plochy, rozehrál ji na krátko. Následná přihrávka Martína Cácerese však obranou Barcelony neprošla.

4

Espanyol se drží na balonu a Andulky tak mohou postupovat kupředu, nyní ale na levé straně dobře zapracoval Pepelu, jenž jejich průnikový pas blokuje do zámezí.

3

První rohový kop úspěch nepřinesl, následoval ho druhý, který šel z pravé strany na malé vápno, kde Dani Cárdenas nepůsobil úplně jistě, když balon podskočil, ale jeho obránci se zvládli o vše důležité postarat.

3

Barcelona zahrává rohový kop z pravé strany, když její předchozí centr z levého křídla srazila defenziva Žab do bezpečí.

2

Son a Javi Puado se srazili ve středovém kruhu, sudí ale nechal hru plynout a přerušil až o chvíli později, Diego López bude vykopávat od svého pokutového území.

1

Rober Pier doběhl balon nakopnutý hráči Barcelony po levém křídle kupředu a uklidil ho do malého vápna, kde hraje brankář Dani Cárdenas.

1

Zápas je zahájen, úvodní výkop měli hráči Espanyolu, kteří se ihned tlačí po levé straně kupředu, jenže jejich akce je zastavena a Sergi Darder musí přihrávat za sebe dozadu.

1

Utkání právě začalo.
Oba kapitáni, Roger Martí i Diego López se sešli na středovém kruhu s rozhodčími a provedou zahajovací los před duelem. Následně se slavnostním výkopem dává najevo podpora ukrajinským uprchlíkům.
Oba celky právě vstupují na hrací plochu. Levante bude hrát v tradičních červeno-modrých dresech, zatímco Espanyol zvolil bílo-modrou kombinaci triček.
Krásné sobotní odpoledne přeji ještě jednou všem fotbalovým nadšencům. Za pět minut startuje duel mezi Levante a Espanyolem.

Celek z Valencie nastupuje k utkání ve formaci 3-4-3. V bráně bude Dani Cárdenas, prostor před ním bude čistit Martín Cáceres, v záloze číhá Pepelu a na vrcholu formace bude kapitán Roger Martí.

Mužstvo z Barcelony bude hrát v rozestavení 4-2-3-1. Mezi tyčemi bude Diego López, v obraně pak Leandro Cabrera. Ve středu pole bude působit Sergi Darder a v útoku je připraven již tradičně Raúl de Tomás.
Úvodní sestavy:

Levante UD: Cárdenas – Pier, Ó. Duarte, M. Cáceres – Pubill, Pepelu, Melero, Son – De Frutos, Martí (C), E. Bardhi.

Náhradníci: Aitor Fernández – Postigo, Vezo, Franquesa, Coke, Campaña, Radoja, Malsa, N. Vukčević, Soldado, Cantero, Goméz.
Trenér: Alessio Lisci.

Espanyol Barcelona: Diego López (C) – Ó. Gil, F. Calero, Cabrera, Pedrosa – Y. Herrera, Bare – Puado, Darder, Vilhena – de Tomás.

Náhradníci: J. García, Oier – Sergi Gómez, Aleix Vidal, Mérida, Melamed, Melendo, David López, Embarba, Morlanes, Wu, Loren.
Trenér: Vicente Moreno.

Rozhodčí: I. Escuderos – J. González, I. Grijalba.
Poslední vzájemný duel

Espanyol Barcelona – Levante UD 4:3

Branky a nahrávky: 6. Darder, 49. de Tomás (Y. Herrera), 60. Puado (Sergi Gómez), 76. Puado – 11. De Frutos (Martí), 26. Son (De Frutos), 57. Morales (De Frutos).

Sestava Espanyolu: Diego López – Aleix Vidal, Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa – Puado, Y. Herrera (80. Bare), Morlanes (62. Melamed), Darder – de Tomás (89. Loren), Embarba (62. Melendo).

Sestava Levante: Cárdenas – Son, Mustafi, Vezo, C. Clerc – De Frutos, Malsa (84. Coke), Campaña (74. Melero), E. Bardhi (84. Pepelu) – Martí (69. Soldado), Morales (70. Cantero).
Espanyol Barcelona

Espanyolu v současné chvíli patří 12. příčka španělské nejvyšší soutěže, když na své konto dosud zapsal dvaatřicet bodů. Celek z Barcelony tak má na sestupové pozice celkem pohodlný osmibodový polštář, přesto si ještě bude muset závěr sezóny pohlídat, aby na jejím konci nemohl být překvapen.

Andulky mají relativně průměrnou formu. Nejprve remizovali doma s Barcelonou 2:2, následně plichtili opět před vlastními tribunami také se Sevillou 1:1. Na hřišti Villarrealu poté dostali nařezáno 1:5, jenže se z porážky oklepali a před týdnem porazili na svém stadionu Getafe 2:0.
Levante UD

Levante se aktuálně choulí až na úplně poslední, 20. příčce LaLigy, když dosud zvládlo na své konto nastřádat jen 18 bodů. Na nesestupové příčky chybí Žábám sedm bodíků. Dalo by se říct, že nejde o nic hrozného, jenže celek z Valencie zatím zvládl vyhrát jen tři z dosavadních sedmadvaceti zápasů. A to není dobrá vizitka.

Aktuální Forma celku z Valencie ale nijak špatná není! Levante nejprve šokovalo výhrou 1:0 na půdě Atlética Madrid, následně remizovalo 1:1 na stadionu Celty Vigo a v domácím prostředí pak rozstřílelo Elche 3:0. Tvrdý náraz do reality přišel až v pondělí, kdy Žáby padly na hřišti Athletika Bilbaa 1:3.
Příjemné sobotní odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního španělského fotbalu! LaLiga má dnes na programu další čtyři utkání a my se v našem textovém přenosu zaměříme na souboj Levante s barcelonským Espanyolem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Levante UD – RCD Espanyol Barcelona

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 80. Goméz – 50. Puado (Darder)

Karty:   35. Ó. Duarte (LVN), 40. Melero (LVN), 86. Lisci (trenér) (LVN), 90. Pier (LVN), 90+3. Campaña (LVN) – 18. Pedrosa (ESB), 56. Puado (ESB), 70. F. Calero (ESB), 90+3. Embarba (ESB)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:10.

Levante UD: Cárdenas – Pier, Ó. Duarte (61. Vezo), M. Cáceres – Pubill (78. Goméz), Pepelu, Melero (61. Campaña), Son (61. Franquesa) – De Frutos (87. Cantero), Martí (C), E. Bardhi.
Náhradníci: Aitor Fernández – Postigo, Vezo, Franquesa, Coke, Campaña, Radoja, Malsa, N. Vukčević, Soldado, Cantero, Goméz.

Tréner: Alessio Lisci.

RCD Espanyol Barcelona: Diego López (C) (73. J. García) – Ó. Gil (87. Wu), F. Calero, Cabrera, Pedrosa – Y. Herrera, Bare – Puado (73. Embarba), Darder (87. Melamed), Vilhena (63. Aleix Vidal) – de Tomás.
Náhradníci: J. García, Oier – Sergi Gómez, Aleix Vidal, Mérida, Melamed, Melendo, David López, Embarba, Morlanes, Wu, Loren.

Tréner: Vicente Moreno.

Rozhodca: I. Escuderos – J. González, I. Grijalba.