Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

HSC Montpellier – OGC Nice

0:0

koniec (0:0)

12.03.2022, 17:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • 28. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 3.49 3.51 2.21

S konstatováním, že Nice hrálo padesát minut o deseti lidech a ubojovalo bezbrankovou remízu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:55:22)
I když Nice bylo před zápasem považováno za velkého favorita, tak po vyloučení Danteho muselo myslet především na defenzivní část hry. To se povedlo, a tak bere alespoň bod. Naopak Montpellier bude počítat ztracené body, jelikož mělo hromadu příležitostí, které neproměnilo. Navíc kapitán Téji Savanier zahodil pokutový kop, i proto se zrodila bezbranková remíza.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Další centr mířil před branku, ovšem Beni Makouana (Montpellier) trefil vysokou nohou soupeře do obličeje. Clément Turpin vytahuje z kapsičky ještě jednou žlutou kartu.

90+1

Ještě tři minuty bude mít Montpellier na to, aby rozhodlo o svém vítězství. Nyní bude rozehrávat rohový kop!

90

Téji Savanier si našel znovu prostor u postranní lajny a vyslal centr před branku. Na balon si naskočil Beni Makouana, jehož hlavička mířila kousek nad břevno.

88

Junior Sambia si napravo narazil se spoluhráčem a poté vyslal překvapivé zakončení. Balon rychle padal směrem dolů, jenomže celou situaci si pohlídal Walter Benítez.

87

Odražený balon si na levé straně velkého vápna našel Sacha Delaye, který se snažil rychle vystřelit, ale znovu mířil vysoko nad branku. Domácímu mužstvu na vstřelení branky moc času nezbývá!

86

Na pravé straně dostal hodně prostoru Junior Sambia, jehož centr byl přizvednut obráncem na roh. Centr od praporku se pak točil na první tyčku, odkud jej obrana Nice znovu odvrátila.

86

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Calvin Stengs, přichází Evann Guessand.

85

Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Beni Makouana.

84

84. Maxime Esteve zblízka trefil kolenem tyčku, následně situaci zachraňoval ještě obránce Nice

84

Neskutečné, ani tohle brankou neskončilo! Odražený míč si na první tyči našel Maxime Esteve, jehož pokus skončil na tyči a následnou dorážku zastavil v zadní části branky soupeř!

83

V posledních minutách tlak domácího celku výrazně otupěl! Hráči v tmavě modrých dresech se jen složitě dostávají před branku Nice.

82

Sacha Delaye dlouhým pasem hledal nabíhajícího spoluhráče, ale balon byl odvrácen. Jenomže Téji Savanier nenašel lépe postaveného Valèrea Germaina.

81

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází Khéphren Thuram.

80

Po levé straně postupoval dopředu Elye Wahi, do něhož ze strany vletěl Jean-Clair Todibo. Rozhodčí posoudil situaci jako čistou, a tak se bude odkopávat od branky Nice.

79

Nově příchozí Junior Sambia centroval z pravé strany, ale míč byl odvrácen na druhou stranu. Po chvíli přišlo zakončení domácího mužstva, které ale bylo znovu nepřesné.

78

Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Junior Sambia.
Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Sacha Delaye.

77

Jordan Ferri poslal nepřesnou přihrávku před branku, a tak Nice otočilo kormidlem hry. Billal Brahimi dal míč proti noze Kasperu Dolbergovi, jehož projektil zamířil vedle levé tyče!

76

První poločas byl o mnoho atraktivnější a také nabídl více příležitostí. Nice vinnou vyloučení Danteho spíše brání, a tak se očekává větší tlak ze strany Montpellier.

75

První přihrávka mířila na střídajícího Kaspera Dolberga, který se rval s přesilou, a tak nemohl uspět. Domácí celek znovu otočil hru, jenomže znovu branku nevytěžil.

73

Dlouhý centr z pravé strany mířil na zadní tyčku, kde se nacházel Florent Mollet. Francouzský záložník chtěl situaci vyřešit rychle, ale volejem branku znovu přestřelil.

72

Velmi aktivní Téji Savanier se pokusil o další centr, který na rohový kop srazil Calvin Stengs. Montpellier po chvíli roh rozehrálo, ale znovu branku argentinského gólmana neohrozilo.

71

Už to vypadalo, že se Téji Savanier na pravé straně šestnáctky uvolní. Jenomže obránce použil v souboji tělo a celou situaci úspěšně vyřešil.

70

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Andy Delort, přichází Kasper Dolberg.
Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Billal Brahimi.

70

Nice rozehrávalo standardní situaci, která byla odvrácená za vápno. Morgan Schneiderlin přihrával na levou stranu, odkud Andy Delort zamířil vysoko nad branku.

69

Na pravé straně se rozeběhl Jordan Lotomba, s nímž se vracel Elye Wahi (Montpellier). Domácí útočník soupeře zatáhl za ruku, za což si vysloužil žlutou kartu.

68

Po rozehrání rohového kopu se Nice k zakončení nedostalo. Hru pak domácí sice otočili, ale po pravé straně také neuspěli.

67

Přetažený pas mířil do zadní části šestnáctky, odkud byl vrácen před branku. V náběhu se nacházel Morgan Schneiderlin, který se dožadoval pokutového kopu, ale bude se rozehrávat jenom roh.

65

Montpellier vybojovalo další rohový kop, který rozehraje Téji Savanier. Jeho centr až příliš blízko k brance, a tak jej znovu lapil Walter Benítez. Tlak domácího mužstva dál roste a úvodní branka zápasu je na spadnutí.

64

Domácí mužstvo se teď odhodlalo k dlouhému nákopu, který mířil za obranu. Jenomže pas byl až příliš dlouhý, a tak je znovu zachytil Walter Benítez.

63

Walter Benítez měl znovu práci, protože tvrdou ránu do pravého spodního rohu branky vyslal. Jeho zakončení bylo vysláno spíše ze strany, a tak to měl hostující gólman o trochu lehčí.

62

Téji Savanier vymyslel kolmou přihrávku, která mířila za obranu. Jenomže z branky vystartoval Walter Benítez, který balon urval do bezpečných míst hrací plochy.

61

Hostující celek se nacházel na útočné polovině, ale zvolil raději ústup. Přihrávka mířila až k vlastnímu brankáři, po jehož nákop byl odmávaný ofsajd.

60

Hodina hry je minulostí, a tak vstupujeme do poslední třetiny zápasu. Montpellier dále pokračuje v zahazování šancí, naopak Nice se úspěšně brání domácí přesile.

58

Jenomže ani rohový reparát nevyšel domácímu kapitánovi. Další centr od rohového praporku byl odvrácený a obrana Nice může malou chvíli odpočívat.

57

Přenesení hry mířilo na levou stranu, odkud chtěl odcentrovat Téji Savanier. Avšak jeho snažení srazil na další rohový kop Jordan Lotomba. Domácí dostanou šanci na reparát, jelikož Andy Delort byl dobře postavený na první tyči.

56

Už to vypadalo, že Florent Mollet bude sám před brankářem a vše tomu napovídalo. Jenomže na mokrý zelený pažit se položil Jean-Clair Todibo, který míč v posledním momentu přizvedl a zmařil akci Montpellier.

55

Další pas mířil před hostující branku, kam si nabíhal Elye Wahi. Jenže zpracování měl na dlouhou nohu, a tak mu balon utekl mimo hrací plochu.

53

Fanoušci domácího celku se znovu drží za hlavy, jejich tým zahodil další tutovku! Od pravé postranní lajny odcentroval Téji Savanier, který našel nabíhajícího spoluhráče před branku. Jenomže Valère Germain orazítkoval vzdálenější tyčku branky!

52

Mihailo Ristić se na levé straně nemohl zbavit soupeře, a tak centroval před branku spíše naslepo. Balon se snášel příliš blízko brankáři, jenž byl znovu dobře postavený.

51

Za hustého deště se pokračuje v utkání, v němž marně čekáme na vstřelenou branku. Především od Montpellier se vstřelený gól čeká o něco více.

50

Akci na straně zastavil Calvin Stengs, který následně vybojoval také odkop od branky. Domácí fanoušci se sice zlobí, ale v tomto případě bylo rozhodnutí opravdu správné.

49

Hostující mužstvo poslalo přihrávku před branku, kde už číhal Andy Delort. Avšak na první tyči balon zastavil Nicolas Cozza, který hru pak poslal do bezpečných míst.

48

Na pravé straně vápna si balon dobře zpracoval Florent Mollet, jehož pokus mířil do bližšího spodního rohu branky. Do správného místa se ale včas dostal také Walter Benítez.

47

Na levé straně se skvěle uvolnil Calvin Stengs, jehož centr byl o maličko vyšší, než by Nice potřebovalo. K hlavičce se sice dostal Mario Lemina, ale neusměrnil ji do prostoru branky.

46

Do druhého poločas nastoupil s kapitánskou páskou brankář Walter Benítez. Před malou chvíli dal Clément Turpin pokyn, aby se znovu hrálo.

46

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Morgan Schneiderlin.

46

Začal druhý poločas.
První poločas patřil domácímu celku, který doplácí na neproměněné šance. Navíc pokutový kop zahodil Téji Savanier, jenž do té doby působil velice sebevědomě. Ale Montpellier bezbrankový stav nemusí příliš trápit, jelikož ve druhém poločase bude pokračovat v přesilovce, protože předčasně pod sprchy musel hostující kapitán Dante.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Za vápnem se soupeře zbavil Arnaud Souquet, který vyslal proti brance tvrdou ránu. Jenomže trefil Valèrea Germaina, který se okamžitě kácel na mokrý zelený pažit.

45+1

K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.

45

45. Florent Mollet se před brankou nacházel úplně osamocený, ale hlavou nasměřoval míč vedle pravé tyče

45

Domácí celek zahazuje další vyloženou příležitost! Centr z pravé strany mířil před branku, kde se nacházel zcela osamocený Florent Mollet, jehož hlavička zamířila těsně vedle tyče! Walter Benítez v této situaci byl jen přihlížejícím divákem, ale štěstí měl na své straně.

43

Po balonu rozhodčího mířil pas na pravou stranu pokutového území, kde se v náběhu nacházel Arnaud Souquet. Jeho zakončení z ostrého úhlu zamířilo pouze nad branku Nice.

42

Centr domácích celku byl odehrán mimo vápno, kde se balonu chopil Elye Wahi. Jeho přihrávka trefil Clément Turpin, a tak uvidíme míč rozhodčího.

41

Na pravé straně šestnáctky se uvolnil Calvin Stengs, jehož technický pokus směřoval do zadní části branky. Jenomže celou situaci přečetl jeden z obránců, který balon zastavil.

40

Montpellier sice neproměnilo pokutový kop, avšak bude celý druhý poločas hrát v přesile. Uvidíme, jak se bude domácím hráčům dařit v dalším průběhu zápasu.

39

39. Téji Savanier trestuhodně zahodil pokutový kop

39

Můžeš být za troubu, pokus použiješ dloubák Antonína Panenky a neprovedeš ho správně. Přesně tak se teď cítí Téji Savanier, na jehož nepovedený dloubák si počíhal Walter Benítez.

38

Pokutový kop se ještě nezahrává, jelikož hlavního rozhodčího si přivolal Christophe Galtier, který měl na srdci svůj pohled na věc. Neuspěl, a tak Montpellier bude rozehrávat penaltu.

36

Dantemu se z hrací plochy vůbec nechce a rozčiluje se také trenér Christophe Galtier, který shlédl opakované záběry. Brazilec musí do kabiny a navíc Montpellier bude kopat penaltu!

35

35. Danteho červená karta

35

Červenou kartu dostává Dante (OGC Nice), který si nepohlídal náběh Elyea Wahiho. Hostující kapitán podržel ruku soupeře a rozhodčí ho okamžitě posílá pod sprchy!

34

Melvin Bard zastavil další akci domácího mužstva, za což si ho volá hlavní rozhodčí a důrazně mu domlouvá!

33

Náběhem se na pravé straně uvolnil Joris Chotard, který se okamžitě pokusil o centr. Jenomže ten nemířil před branku, ale mimo hrací plochu.

32

Dalším potrestaným hráčem je Hišám Búdawí (Nice), který sáhl k nedovolenému zákroku kolem středové čáry. Nice by mělo v dalších minutách výrazně přidat.

31

Třicet minut hry je minulostí a my stále čekáme na úvodní branku zápasu. Ovšem hraje se otevřený fotbal, ale o trochu lépe působí domácí Montpellier.

30

Po dlouhých dohadech se znovu hraje a Jordan Lotomba pokračuje v utkání. Dlouhý nákop mířil na pravou stranu, kde to měl hodně složité Andy Delort, který míč zahrál alespoň na autové vhazování.

28

Hostující mužstvo se snaží trochu uklidnit tempo hry, jelikož Montpellier se nadechovalo k velkému náporu. Po chvíli Nice přešlo na útočnou polovinu a Jordan Lotomba může být rád, že se nešel předčasně sprchovat. Jeho zákrok dopadl na kotník domácího kapitána.

26

Montpellier hraje velmi dobrý zápas, v němž favorita hodně trápí! Další centr před branku mířil z pravé strany a Walter Benítez se k míči nedostal. Jenomže pomezní rozhodčí avizoval ofsajd, do něhož se dostal Elye Wahi.

24

24. Maxime Esteve po rohovém kopu mohl skórovat, ale jeho pokusu scházela větší razance

24

A málem jsme se dočkali branky, avšak hostující brankář zasáhl na brankové čáře! Rohový kop se snášel před branku, kde se souboje účastnili Maxime Esteve a Dante. Brazilský obránce se nechal předskočit, avšak zakončení domácího hráče postrádalo razanci, a tak skončilo v moci Waltera Beníteze!

23

Po rozehrání rohového kopu se dalším centrem prezentoval Florent Mollet, jehož pokus vyboxoval na další roh Walter Benítez. Kvůli strkanici před brankou si na jeho rozehrání si chvíli počkáme.

22

Elye Wahi si na levé straně netroufl přejít přes dvojici soupeřů, a tak přihrával za šestnáctku. Zakončením, které bylo sražené na roh se prezentoval Téji Savanier.

21

Dalším potrestaným hráčem zápasu je Jordan Lotomba (Nice), kterého si chtěl obhodit Téji Savanier a hostující hráč zastavil balon rukou.

20

Hodně přísnou žlutou kartu tentokrát vytahuje Clément Turpin! Maxime Esteve (Montpellier) v souboji přistrčil Andyho Delorta, čímž si vysloužil potrestání. Ovšem o nic brutálního se nejednalo.

19

K rozehrání standardní situace se postavil Florent Mollet, jemuž se centr vůbec nevydařil. Balon plachtil až na branku, a tak si ho v pohodě pohlídal Walter Benítez. Hostující brankář znovu dlouhým výhozem otáčí hru.

18

Bývalý hráč pražské Sparty Mihailo Ristić měl mnoho prostoru na levé straně, jenomže nenaložil s ním tak, jak by si sám představoval. Montpellier balon získalo zpátky a vybojovalo faul u postranní lajny.

17

Téji Savanier tak znovu přispěchal k rohovému praporku, od něhož vymyslel přetažený centr, který se ale kroutil mimo hrací plochu. Od branky tak bude rozehrávat Argentinec Walter Benítez.

16

Spíše zakončení než přihrávku posílal před branku Mihailo Ristić, jehož snažení bylo sražené na roh. Po něm byl míč odvrácen za vápno, odkud to vyzkoušel Jordan Ferri. Avšak i jeho pokus srazil Andy Delort na další roh.

15

Přihrávku k levé postranní lajně dostával Jordan Ferri, který už se snažil projít, jenomže skluzem ho zastavil Jordan Lotomba. Po chvíli přišlo zakončení zpoza vápna, které mířilo do levého spodního rohu. Zakončení vyrazil Walter Benítez před sebe a musel velmi spěchat, aby se k dorážce nedostal Elye Wahi.

13

Velmi dobré, ale těžké přihrávky vymýšlí Téji Savanier, který šajtlí hledal spoluhráče na hranici vápna. Jenomže zen se po balonu natahoval marně, a tak Nice otočilo hru, ale centr zprava také nevyšel.

12

Téji Savanier se drží za obličej, jelikož jej dlaní do nosu udeřil Mario Lemina. Domácí kapitán bude v pořádku a už je opět hraně. Ovšem Montpellier se příliš daleko nedostalo.

11

Po autovém vhazování posunul míč za sebe Andy Delort, který dobře věděl o nabíhajícím spoluhráči. Jenomže soupeř ho k míči nepustil, a tak z velké dálky vystřelil vedle pravé tyče Calvin Stengs.

10

Téji Savanier znovu rozehrával rohový kop, který byl odvrácený, a tak Nice otočilo kormidlem hry. Jenomže centr z levé strany mířil jen mimo hrací plochu.

9

Dvojice hostujících obránců se srazil, čehož mohl využít Elye Wahi. Jeho zakončení na mokrém trávníku skočilo, avšak mířilo jen vedle branky. Celou situaci ještě jistil Walter Benítez, jenž míč raději posunul na rohový kop.

8

Za vápnem si hledal střeleckou pozici Amine Gouiri, který míč potáhl více na střed. Už se chystal ke střele, do které mu v posledním momentu skočil skluzem obránce.

6

Utkání začalo ve velkém stylu, jelikož se neodehrály ani deset minut a už jsme viděli dvě gólové příležitosti. Navíc se hraje před parádní kulisou, a tak nás souboj osmadvacátého kola opravdu musí bavit.

5

Na druhé straně pas za obranu vymyslel Téji Savanier a Elye Wahi se dostal až ke koncovce. Jenomže byl neustále atakovaný, i proto zakončení nemířilo do prostoru branky.

4

4. Andy Delort z dobré pozice orazítkoval jen brankovou konstrukci

4

Favorit zápasu táhl další akci po levé straně, kde faulem situaci zastavil Nicolas Cozza. Nice poté rozehrálo a na pravé straně šestnáctky se nacházel Andy Delort, proti němuž vystartoval švýcarský brankář. Alžírský útočník namířil balon do vnější strany tyče!

3

Do dnešního střetnutí nastoupilo Montpellier v tmavě modrých dresech, naopak Nice se obléklo do bílé sady. A právě hostující tým vymyslel nákop za obranu, avšak situaci si pohlídal Jonas Omlin.

2

Akce domácího celku trvala dál a Téji Savanier vybojoval rohový kop, který po chvíli sám rozehrál. Jeho centr mířil do před branku, ale byl rychle odvrácen. Balon mířil na hranici velkého vápna, kde zbytečně vymýšlel Florent Mollet.

1

Za hustého deště začalo další utkání osmadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats. Jako první se balonu chopil Téji Savanier a Montpellier začíná kombinaci na vlastní polovině. Po chvíli přišla přihrávka po levé straně a Valère Germain vybojoval aut.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Montpellier HSC: Omlin – Esteve, Chotard, Cozza – Souquet, Mollet, Ferri, Ristić – Savanier (C), Germain – Wahi.
Náhradníci: Bertaud – Barès, Delaye, Gioacchini, Leroy, Makouana, Oyongo, Sambia, Thuler.
Trenér: Olivier Dall'Oglio.

OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Dante (C), Bard – Búdawí, Rosario, Lemina, Stengs – Delort, Gouiri.
Náhradníci: Bulka – Amavi, Atál, Brahimi, Daniliuc, Dolberg, Guessand, Schneiderlin, Thuram.
Trenér: Christophe Galtier

Rozhodčí: Clément Turpin – Benjamin Pages, Nicolas Danos.
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který odstartuje zhruba za dvacet minut, a tak si za pár okamžiků představíme sestavy obou soupeřů. Doufejme, že nás čeká napínavé střetnutí, které přinese i nějaké branky.
Pokud budeme v tabulce hledat Montpellier musíme se podívat na jedenácté místo. Domácí mužstvo v dosavadním průběhu posbíralo sedmatřicet bodů, ale v posledních týdnech se rozhodně nenachází v dobré formě. HSC totiž v posledních pěti zápasech zaznamenalo hned čtyři porážky a potřebuje především zlepšit hru do obrany, jelikož inkasovalo čtyřicet gólů. O mnoho lépe je na tom Nice, které do tabulky zapsalo devětačtyřicet bodů a vyhřívá se na druhé pozici. Avšak na vedoucí PSG už ztrácí propastných třináct bodů. Jenomže OGC musí koukat především pod sebe, jelikož o dva body zpátky je Marseille a o tři pak Rennes.
Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu u osmadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats, v němž se proti sobě postaví Montpellier HSC a OGC Nice. Favoritem zápasu je domácí celek, který bojuje o nejvyšší příčky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HSC Montpellier – OGC Nice

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   20. Esteve (MON), 69. Wahi (MON), 90+2. Makouana (MON) – 21. Lotomba (NIC), 32. Búdawí (NIC)   35. Dante (NIC)

Nepremenená penalta: 39. Savanier (MON), brankár Benítez zneškodnil

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 10:6. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:8.

HSC Montpellier: Omlin – Esteve, Chotard, Cozza – Souquet (78. Sambia), Mollet (78. Delaye), Ferri, Ristić – Savanier (C), Germain (85. Makouana) – Wahi.
Náhradníci: Bertaud – Barès, Delaye, Gioacchini, Leroy, Makouana, Oyongo, Sambia, Thuler.

Tréner: Olivier Dall'Oglio

OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Dante (C), Bard – Búdawí (46. Schneiderlin), Rosario, Lemina (81. Thuram), Stengs (86. Guessand) – Delort (70. Dolberg), Gouiri (70. Brahimi).
Náhradníci: Bulka – Amavi, Atál, Brahimi, Daniliuc, Dolberg, Guessand, Schneiderlin, Thuram.

Tréner: Christophe Galtier

Rozhodca: Clément Turpin – Benjamin Pages, Nicolas Danos