Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

ESTAC Troyes – FC Nantes

1:0

koniec (1:0)

12.03.2022, 21:00 • Stade de l'Aube, Troyes • 28. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Tipsport: 3.16 3.12 2.59

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (23:01:23)
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:16.
Troyes po obrátce udrželo těsné vedení a nad Nantes slavilo vítězství. Po remíze s Marseille a výhře nad Bordeaux tak načíná opravdu hodně slušnou sérii. Tyhle tři body jsou do boje o záchranu o to cennější, protože do této chvíle Kanárci měli jednu z nejlepších forem napříč celým pelotonem Ligue 1. Ale dnes selhali, dnes byli horší. V obraně zkrátka domácí působili nedobytným dojmem, takticky vše zvládli s velkou bravurou. A nutno podotknout, skalp bretaňského soka si na vlastní půdě v Grand Est zasloužili.

90+5

Konec zápasu.

90+3

90+3. další šance Kouamého

90+3

Nantes ještě udržuje šance na zisk cenného výsledku nad vodou! Kouamé se akrobaticky snažil prosadit na vzdálenější tyčce, avšak o kousek bránu minul, dokonce snad i meruna lízla brankovou konstrukci. Velká škoda pro ESTAC, opravdu už mohlo mít klid a nemuselo se strachovat o výhru.

90+2

Troyes hraje na soupeřově polovině, v blízkosti rohového praporku. Šetří cenné vteřinky. Takticky skvěle.

90

Celkem pět minut se bude hrát ve druhém poločase navíc.

90

90. nebezpečné podnikání Kouamého

90

Troyes se dobře daří zachytávat rozehrávku soupeře. A samozřejmě že vzadu začínají vznikat mezery poté, co Nantes začíná sázet vše dopředu. Nebýt nyní Lafonta, možná by podnikající Kouamé mohl definitivně zlomit odpor bretaňského výběru.

88

Kanárci se přece v posledních dvou, třech minutách usadili na soupeřově polovině. A snaží se najít skulinky v obraně Troyes. Jde to ztuha. A nic se nezměnilo ani po centru Simona.

86

Geubbels se nyní pokoušel nebezpečně operovat na bližší tyčce po pasu od Merlina, nicméně jeden z obránců Troyes dostal míč do zámezí. Další rohový kop vykazoval známky lesku ze strany Nantes, ale ani ten k vyrovnání nevedl.

84

Najde Nantes síly na zvrat v utkání? Zatím podává jeden z nejhorších výkonů za uplynulých několik týdnů. Naopak Troyes je evidentně po remíze s Marseille a výhře nad Bordeaux ve velké pohodě.

83

Larouci se loučí u tribun s diváky. Dnes odvedl opravdu moc dobrou práci, pevný dozadu, aktivní dopředu. Hlavně v první půli působil dost nebezpečně. Moderní krajní bek, jak se sluší a patří.

82

Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Yasser Larouci, přichází Oualid El Hajjam.

80

Kolo Muani musel zaútočit na Gallona, aby ho donutil sebrat míč do rukavic. Jinak by domácí gólman držel balón u své kopačky asi dlouho. Troyes nikam nepospíchá, takticky jede na výbornou.

78

78. hlavička Geubbelse

78

Střídající Geubbels alespoň umí střílet na bránu, jako v tomto případě. Obávaní Kolo Muani nebo Simon do této doby pouze strádali v této disciplíně. Tak jako tak se tahle hlavička prostě neujala a skončila v zámezí.

77

Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Ike Ugbo, přichází Tristan Dingomé.

75

Situace na hrací ploše se stále nemění. Troyes poctivě brání, Nantes marně útočí. A od 43. minuty na další změnu skóre zkrátka stále čekáme.

72

72. pokus Geubbelse

72

Tak se i Kanárci dočkali svého prvního pokusu mezi tři tyče. Že by však Gallon měl zásadnější potíže s lapením zakončení náhradníka Geubbelse, to se říci fakt nedá. Snadná práce pro domácího gólmana.

72

Čas se Nantes krátí a krátí. A vůbec to v tuhle chvíli nevypadá na to, že by si z Grand Est mělo odvézt nějaké body. Pořád se na hrací ploše hlavně hledá, trápí se.

70

70. střela Riparta

70

Po opravdu hodně dlouhé době jsme viděli alespoň střelecký pokus na bránu. Pravačkou se o něj postaral Ripart a možná trochu nepřipravený Lafont musel míč vyrážet do zámezí. Z rohového kopu ESTAC gólově následně neudeřilo.

69

Kolo Muani se začíná hodně dohadovat se sudí Frappartovou. Moc se mu nelíbí metr, jaký nastavila. Na obranu francouzské sudí – zásadních chyb se nedopouští, píská velmi slušně.

67

Traoré, který byl před chvilkou delší dobu ošetřován, nakonec nebude pokračovat ve hře. Nahradil ho Cyprien, který pokud má zastoupit Traorého, nebude hrát úplně na pozici, na jakou je zvyklý. Tohle je každopádně posílení ofenzívy ze strany Nantes.

66

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Charles Traoré, přichází Wylan Cyprien.

66

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Willem Geubbels.

65

ESTAC začíná hodně spoléhat na brejky. Jeden takový zakládal Larouci, který si sběhl zleva do středu pole, nicméně v přehuštěném prostoru nakonec neuspěl.

63

Tohle byl možná zákrok za jakési frustrace. Simon (NAT) je druhým potrestaným hráčem tohoto klání, Frappartová opět nemohla postupovat zásadně jinak a tasila žlutou kartu.

62

Překonat obrannou hradbu Troyes je prostě velký problém. Kolo Muani se nyní neprosadil ve vápně, byl perfektně zastavený domácí defenzívou. Hosté se dožadovali penalty, Frappartová ovšem do hry správně nezasáhla.

60

Traoré nakonec odešel za lajnu po ošetření po svých, nicméně jeho výraz ve tváři nevypadal nejvábněji. Měl by na každý pád pokračovat ve hře.

59

Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Lebogang Mothiba, přichází Renaud Ripart.

59

Vášně nyní vzbudilo rozhodnutí sudí Frappartové, která nyní přisoudila přímý volný kop Nantes poté, co upadl na zem Traoré. Ten je každopádně nyní na hrací ploše ošetřován, souboj s Ugbem na první pohled ovšem nevypadal úplně strašidelně.

57

Palmer-Brown nyní podstoupil souboj se Simonem a byl úspěšnější. Snaha se Kanárkům upřít nedá, zatím však nedokážou najít potřebnou efektivitu ke vstřelení branky.

56

Nantes nebezpečně operovalo v blízkosti pokutového území, až nakonec musel situaci vyřešit Gallon, který vyběhl ze své brány a odkopl balón do bezpečí.

55

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Andrei Girotto, přichází Osman Bukari.

55

Máme za sebou zhruba deset minut druhé půle. A zatím žádný zásadní moment tahle pasáž nenabídla. Troyes stále vede o jednu branku, Nantes se marně pokouší o vyrovnání.

53

Kanárci se snažili zaútočit po pravé straně, avšak bez úspěchu. Troyes zase zmobilizovalo svoje síly v zadních liniích potřebným a umným způsobem.

52

KOuamé byl nyní faulován ve středu pole, vybojoval tak míč pro Troyes. ESTAC zatím potvrzuje, že poslední remíza s Marseille a výhra nad Bordeaux se neudály jen vlivem náhodných okolností.

51

... a končí neúspěšně. Zase si obrana Troyes poradila velmi dobře, a to i při této standardní situaci soka.

50

Rohový kop pro Nantes...

49

Kolo Muani byl nyní na levé straně osamocený, těžko něco zmohl. A nakonec byl jako rojem včel obklopen a logicky o míč přišel. Nantes každopádně směrem dopředu působí v úvodu druhé půle aktivněji.

48

Nantes mělo k dispozici standardku, ale nevytěžilo z ní nic. Pořád platí, že Troyes v zadních liniích působí pevně a téměř bezchybně.

47

Zatáhl za záchrannou brzdu Conté (TRY) a už vyfasoval první žlutou kartu utkání. Sudí Frappartová nemohla zareagovat jinak.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. A nutno podotknout, že co se ofenzivního podnikání obou týmů týče, moc toho nenabídl. Každopádně přece jenom jeden důležitý okamžik nabídl, postaral se o něj ve 43. minutě Ugbo, který Troyes jakožto outsidera poslal do vedení. Nantes bude muset po obrátce hodně zabrat, aby z utkání vytěžilo bodovaný rezultát.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1. nepřesná hlavička Mothiby

45+1

A ESTAC dokonce v nastavení mohl ještě svůj náskok navýšit! Obrana Nantes nyní nepůsobí nejsilněji. Kouamé vyslal z levé strany centr do šestnáctky, v dobré pozici se ocitl neustále aktivní Mothiba, avšak bránu hlavou přestřelil. Velká škoda pro Troyes, z minima by jinak vytěžilo maximum.

45

Dvě minuty nad rámec první půle nastavuje sudí Frappartová.

43

43. Ike UGBO - 1:0

43

Troyes právě vstřelilo branku!
Autorem branky je IKE UGBO, který se dostal k míči poté, co po sklepnutí od Palmera-Browna zachytil nepřesnou střelu Chavalerina a umístil míč snadno za záda Lafonta. Krutá rána pro Nantes v závěru půle. Asistence: Xavier Chavalerin.

41

41. hlavička Moutoussamyho

41

Simon nyní svým centrem vyhledal Moutoussamyho, u něj se snažili operovat s defenzivními činnostmi Salmier s Contém, avšak nezasáhli dobře. Naštěstí pro ně skončila hlavička mimo bránu.

38

Nantes se vydalo směrem dopředu, dva střelecké pokus vyprodukovali Blas se Simonem, obě jejich zakončení byla ovšem zablokována. Dobrá práce od domácích obránců Salmiera a Palmera-Browna.

36

Troyes se začíná směrem dopředu také přece jenom osmělovat. Po podnikání Kaborého i Larouciho mělo k dispozici dva rohové kopy, žádný z nich ale nedokázali domácí přetavit ve slušnější možnost.

34

34. pokus Larouciho

34

Vůbec poprvé musel do akce hostující brankář Lafont, který si na své konto připsal první úspěšný zákrok. Zlikvidovat musel pokus Larouciho, jehož střelu navíc vyrážel do zámezí. Asi první větší šance tohoto utkání je tak na světě.

33

Chavalerin na hrací ploše nevypadá úplně čerstvě. Jako by zkrátka nebyl fyzicky dobře připravený. Zatím ale zůstává na place.

31

Mothiba nyní vybojoval rohový kop pro Troyes. Nicméně žádné nebezpečí z něho pro fotbalisty Nantes nevzniklo, Kouamého pokus byl nepřesný.

30

Půlhodinka je za námi. Zatím jsme gól neviděli, ostatně jako v předchozích dvou zápasech Ligue 1 v rámci tohoto kola. Ani v Lille, ani v Montpellieru také žádná branka nepadla.

28

Gallon obecně musí být stále na pozoru, Les Canaris začínají navyšovat obrátky. Simon se na levé straně úspěšně zbavil Salmiera a poté vypálil. Nicméně jeho pokus skončil pouze na boční síti.

26

26. šance Appiaha

26

Appiah zase podstoupil souboj s bránícím Laroucim, celou situaci ale vyřešil domácí gólman Gallon, který se svému soupeři vrhnul včas pod nohy. Marná je zatím snaha Nantes o vstřelenou branku.

25

Nantes začíná být v útoku přece o něco nebezpečnější, teď dobře operoval Simon. Avšak i v tomto případě se Troyes dokázalo ubránit.

23

Moutoussamy posunul míč k Appiahovi, ten se nedokázal prosadit přes bránícího Larouciho. A nakonec je z toho přímý volný kop ve prospěch Troyes.

22

Domácí zvolili v podstatě jaké si rozestavení 5-4-1, především se snaží dobře bránit a Kanárci mají velký problém se proti tomuto systému prosadit. Na větší šanci zkrátka stále čekáme.

20

Slušně nyní zakombinovalo Troyes, Larouci se snažil uvolnit Mothibu, avšak Traoré, nový muž na place, náhrada za zraněného Paloise, dokázal zakročit.

19

Na konci první čtvrthodiny hry drželo Troyes míč na svých kopačkách v 52 procentech. Rozhodně Nantes nepůsobí na hrací ploše dominantním dojmem, jak mohly před zápasem napovídat papírové předpoklady. Ve finále vidíme poměrně vyrovnané dění.

17

Palmer-Brown si nyní poradil a odzbrojil včas podnikajícího útočníka Kola Muaniho, jednu z největších ofenzivních hrozeb hostů. Nantes se snaží poměrně vysoko presovat, Troyes s tímto zatím nemá potíže. Ale uvidíme, jak se situace vyvine v minutách následujících v tomto ohledu.

15

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Nicolas Pallois, přichází Charles Traoré.

14

A Palois opravdu signalizuje na lavičce, že je to jeho konečná v tomto zápase. Nantes tak hned zkraje utkání přichází o svou velkou defenzivní oporu.

12

Situace nevypadá s hostujícím obráncem vůbec dobře. Opouští hrací plochu s obvázaným kolenem. Zřejmě dojde na střídání.

11

Palois a Girotto se srazili, když se snažili zastavit podnikajícího Mothibu. Nepříjemná srážka. Prvně jmenovaný se drží za koleno. A ve tváři trenéra Kombouarého jsou vidět vrásky.

10

Mothiba se nyní snažil proniknout do nějaké slušnější příležitosti, byl však načapán rozhodčími v ofsajdu. Po deseti minutách tak stále na nějakou větší příležitost čekáme.

7

Appiah se ujal vhazování a snažil se vyhledat svého spoluhráče Kola Muaniho, nicméně ten byl opravdu hodně dobře pokrytý bránícím Contém. Zatím vidíme na hrací ploše velmi vyrovnané dění.

6

ESTAC se snaží v úvodních minutách utkání působit kreativně. Ostatně stejně jako Tardieu, který se nyní snažil oslovit Chavalerin, avšak celou akci zastavil bránící Simon.

4

4. střela Larouciho

4

A Larouci se nyní osmělil svou levačkou, leč kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Zatím jsme neviděli žádnou povedenější akci od Nantes, které je v tomto střetnutí favoritem.

2

Chavalerin byl první, kdo vyprodukoval střelu na bránu, nicméně nebyl úspěšný, neboť mu ji zablokoval bránící Castelletto. Troyes nevstoupilo do utkání špatně.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

ESTAC Troyes: Gallon – Salmier, Palmer-Brown, Larouci – Kaboré, Kouamé, Tardieu, Conté – Mothiba, Chavalerin – Ugbo.
Náhradníci: Renot – Camara, Hamdi, Lefebvre, El Hajjam, Dingomé, Ripart, Gassama, Chambost.
Trenér: Irles

FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Castelletto, Pallois, Merlin – Moutoussamy, Girotto, Chirivella – Blas – Kolo Muani, Simon.
Náhradníci: Petrić – Ch. Traoré, Cyprien, Sylla, K. Coulibaly, Pereira De Sa, Doucet, Bukari, Geubbels.
Trenér: Kombouaré

Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Mouysset.
Ženské zastoupení bude mít rovněž tohle klání, protože píšťalky a řízení celého utkání se chopí známá francouzská rozhodčí Frappartová. Na čarách jí budou pomáhat Berchebru a Mouysset, čtvrtým rozhodčím byl pak delegovaný pan Leleu.
ESTAC si jakožto nováček soutěže počíná vlastně očekáváným způsobem, horlivě zkrátka usiluje o holé přežití. A zatím se s velkou vervou drží nad sestupovým pásmem. Do nynějšího souboje každopádně bude Troyes vstupovat povzbuzeno nejen o velmi cennou remízu s Marseille, ale především o poslední výhru na půdě Bordeaux, které pro něj představovalo přímého konkurenta v boji o záchranu.
Kanárci aktuálně vykazují jednu z nejlepších forem, a to nejen na poli francouzské nejvyšší soutěže, ale také napříč všemi top pěti soutěžemi v Evropě. V uplynulých devíti zápasech hned sedmkrát vyhráli, pouze jednou prohráli, pokud tedy do statistik započítáme i měření sil ve Francouzském poháru. Je tak nabíledni, že v Grand Est budou plnit roli favorita.
Nantes si zatím zakládá na jednu z nejúspěšnějších sezón za posledních několik let. Tým v jarní části sezóny chytl velkou fazónu, která se projevuje v pozitivním slova smyslu nejen v Ligue 1, ale také v Coupe de France, kam se nedávno probojovalo až do samotného finále. Velmi nerado by si tak kazilo svou reputaci zrovna v souboji se zachraňujícím se Troyes.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

ESTAC Troyes – FC Nantes

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 43. Ugbo (Chavalerin)

Karty:   47. Conté (TRY) – 63. Simon (NAT)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:16.

ESTAC Troyes: Gallon – Salmier, Palmer-Brown, Larouci (82. El Hajjam) – Kaboré, Kouamé, Tardieu, Conté – Mothiba (59. Ripart), Chavalerin – Ugbo (77. Dingomé).
Náhradníci: Renot – Camara, Hamdi, Lefebvre, El Hajjam, Dingomé, Ripart, Gassama, Chambost.

Tréner: Irles

FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Castelletto, Pallois (15. Ch. Traoré, 66. Cyprien), Merlin – Moutoussamy, Girotto (55. Bukari), Chirivella – Blas (66. Geubbels) – Kolo Muani, Simon.
Náhradníci: Petrić – Ch. Traoré, Cyprien, Sylla, K. Coulibaly, Pereira De Sa, Doucet, Bukari, Geubbels.

Tréner: Kombouaré

Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Mouysset