Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Liverpool FC

0:2

koniec (0:0)

16.03.2022, 21:15 • Emirates Stadium, Londýn • 27. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 3.59 3.74 2.09

Prvý polčas bol dosť opatrný z oboch strán, v druhom sa hra zmenila. Liverpool zvýšil tempo a prebral iniciatívu, čo pramenilo do dvoch gólov. V tabuľke Premier League tak na lídra Manchester City stráca už iba bod. Arsenal bude naďalej bojovať o Ligu majstrov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (23:04:56)

90+3

Koniec zápasu.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Curtis Jones.

88

88. Gabriel Martinelli (ARS)

88

Granit Xhaka vymyslel výbornú prihrávku na ľavú stranu pokutového územia, kde bol vo veľkej šanci úplne voľný Gabriel Martinelli. Technickým obstrelom o centimetre minul bránku Alissona.

87

Thiago Alcântara fauloval na vlastnej polovici ihriska. Do vápna centroval Cédric Soares, situáciu vyriešil Virgil van Dijk.

86

Gabriel Martinelli na ľavom krídle neuspel. Dnes asi smerom dopredu najaktívnejší hráč Arsenalu už tiež končí s fyzickými silami.

85

Znova po príchode aktívny Emile Smith-Rowe. Vyhol sa Fabinhovi a vymyslel peknú kolmicu, tú zastavila defenzíva Liverpoolu.

84

Emile Smith-Rowe mal byť adresátom dlhého pasu na hrot ofenzívy, vo výskoku s ním nemal žiadny problém Virgil van Dijk.

82

Thomas Partey skončil na trávniku po tom ako mu pod nohy sklzom padol Thiago Alcântara. Nepískalo sa čomu, sa domáci záložník čuduje.

81

Mohamed Salah sa chcel na krídle uvoľniť, cez dvojicu hráčov súpera to nevyšlo a práve Egypťan sa lopty dotkol ako posledný. Aut obstará Kieran Tierney.

80

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.

79

Granit Xhaka poslal nákop na ľavé krídlo, kde si loptu síce prebral Gabriel Martinelli, lenže ten sa nachádzal v ofsajde.

78

Liverpool držal loptu, na ľavom krídle o ňu Andrew Robertson prišiel. Každopádne, hostia majú situáciu plne pod kontrolou.

77

Trent Alexander-Arnold centroval z rohového kopu. Virgil van Dijk síce hlavičkoval, lenže nevyšlo mu to podľa predstáv.

75

Center sprava mohol narobiť v šestnástke Liverpoolu nebezpečenstvo, no Alisson boxoval loptu a navyše fauloval Granit Xhaka.

74

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Nicolas Pépé.

73

Aktívny Gabriel Martinelli si to zľava namieril do pokutového územia, dvojica obrancov ho vytlačila k spokojnosti Liverpoolu.

71

Roberto Firmino si počínal nedovolene na útočnej polovici ihriska, fauloval Thomasa Parteyho. Arsenal začne akciu zo zadných radov.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Arsenal s výsledkom ešte niečo urobiť alebo sa bude po záverečnom hvizde tešiť Liverpool?

69

Bukayo Saka poslal loptu do päťky, Alexandre Lacazette sa k nej nedostal, zasiahol Joël Matip. Ešte tam pribehol Emile Smith-Rowe, zrazeným pokusom získal roh.

68

Gabriel Martinelli sa síce na ľavom krídle uvoľnil, potom chcel preniesť ťažisko hry doprava, čo sa mu nepodarilo.

67

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Martin Ödegaard, prichádza Emile Smith-Rowe.

66

Liverpool je na koni, drží loptu a nepúšťa k nej hráčov Arsenalu. Hostia pomerne rýchlo po sebe strelili dva góly a dostali sa do veľmi výhodnej situácie.

65

Sadio Mané sa na ľavom krídle neprebil do šestnástky a nezískal ani rohový kop, defenzívne povinnosti si splnil Cédric Soares.

63

Žltú kartu dostáva Roberto Firmino (Liverpool FC).

62

62. Roberto Firmino (LIV) - 0:2

62

Liverpool dal gól!
Po akcii sprava Firmino prihral pod seba, Mohamed Salah ešte Gabriela neprestrelil, ale na ľavom krídle získal loptu Andrew Robertson, poslal ju po trávniku do päťky a ROBERTO FIRMINO pätičkou zvyšuje skóre LFC.

61

Trent Alexander-Arnold poslal dlhý pas na útočnú polovicu ihriska, všetko vyriešil Gabriel a odvrátil loptu do bezpečia.

60

Gabriel Martinelli sa zľava chcel znova dostať do pokutového územia, tentoraz jeho akciu zastavilo ofsajdové postavenie.

59

Liverpool získal zrazeným centrom rohový kop. Ten prepadol na hranicu šestnástky, avšak Mohamed Salah nemieril presne.

58

Zatiaľ, čo sa hráči stavali a chystali na center, využil moment prekvapenia Martin Ödegaard nečakanou prihrávkou po trávniku. Alexandre Lacazette si nespracoval loptu. Ak by to vyšlo, bol by sám pred Alissonom.

57

Granit Xhaka faulovaný na útočnej polovici ihriska, zozadu ho zrazil Joël Matip. Domáci získali k dispozícii priamy kop.

56

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Mohamed Salah.
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Luis Díaz, prichádza Roberto Firmino.

54

54. Diogo Jota (LIV) - 0:1

54

Liverpool dal gól!
Thiago Alcântara napravil svoju predošlú chybu skvelou kolmicou za obranu. Loptu si prebral DIOGO JOTA a z uhlu prudkým pokusom nachytal Aarona Ramsdalea.

53

Cédric Soares zbytočne fauloval pri rohovej zástavke na vlastnej polovici. Center z priameho kopu si stiahol Aaron Ramsdale.

52

Alisson vyboxoval center z rohového kopu a aj keď Bukayo Saka z diaľky strieľal, tak so zákrokom nemal väčší problém.

51

51. Martin Ödegaard (ARS)

51

Thiago Alcântara spravil veľkú chybu, jeho malú domov vystihol Alexandre Lacazette a bol sám pred Alissonom. Vytlačil sa, prihral pod seba a brazílsky gólman a predviedol skvelý zákrok pri šancu, ktorú mal Martin Ödegaard.

50

Jordan Henderson si na útočnej polovici ihriska pomohol faulom, lopta tak bude znova patriť domácemu tímu.

49

49. Gabriel Martinelli (ARS)

49

Gabriel Martinelli sa krásne pohral s defenzívou súpera, prešiel do šestnástky okolo troch protihráčov. Nebezpečne prihrával pred bránku, Alexandre Lacazette sa k lopte nedostal.

48

Diogo Jota sa nedostal k lopte na útočnej polovici ihriska, nepomohol mu k tomu ani faul. Ten navyše neunikol pozornosti arbitrov.

47

Jordan Henderson síce poslal kolmicu za obranu a Sadio Mané svoj únik využil zoči-voči Ramsdaleovi na presné zakončenie, ale nachádzal sa v ofsajde. Gól preto neplatí.

46

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali. Verme, že druhý polčas bude zaujímavejší ako ten prvý.

46

Začal sa druhý polčas.
Arsenal aj Liverpool vedia, že body z dnešného zápasu môžu byť v konečnej tabuľke nesmierne dôležité, preto to nechcú otvoriť. Sledujeme šláger s minimom šancí.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Sadio Mané sa dostal k dlhému nákopu za obranu. Už v páde cez Gabriela aj zakončil, mieril nad bránku Arsenalu.

43

Trent Alexander-Arnold síce po pravom krídle ďaleko neprešiel, získal aspoň aut. Aktivita Liverpoolu teda môže pokračovať.

42

Aaron Ramsdale loptu po rohovom kope stiahol a rýchlo rozohral. Jeho dlhý výkop odkopol spred svojej šestnástky Alisson.

41

Cédric Soares zablokoval center z krídla tak, že sa lopta odrazila na rohový kop. Ten zahrá Trent Alexander-Arnold.

40

Strely: 2 – 2
Strely na bránku: 0 – 1

39

Thomas Partey strieľal spred šestnástky súpera, pokus mu zablokovali hráči Liverpoolu. Tým pádom Alisson zasahovať nemusel.

38

Bukayo Saka znova zahrozil po pravom krídle, trochu mu dnes nestíha Andrew Robertson. Anglický krídelník ale akciu nedotiahol do úspešného konca.

37

Gabriel Martinelli sa dostal pred šestnástku, vzápätí nepresne prihrával na Saku. Lopta skončila mimo hracej plochy.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?

34

Virgil van Dijk sa dostal vedľa vápna do miernych problémov. Alexandre Lacazette svojou aktivitou získal loptu pre svoj tím, ale nebola z toho šanca.

33

Gabriel Martinelli posúval loptu do šestnástky, avšak Martin Ödegaard bol ustrážený van Dijkom. Lopta sa ešte odrazila tak, že Granit Xhaka mohol strieľať. Bránku netrafil.

31

Virgil van Dijk telom pokryl nákop za obranu tak, aby sa lopty poľahky mohol zmocniť Alisson. Tempo sa pomaly zvyšuje.

30

Gabriel Martinelli sa rozbehol po ľavom krídle do otvoreného priestoru, kde aj smerovala lopta. Veľmi dobre vyštartoval takisto Alisson.

29

Andrew Robertson posielal zľava prihrávku do pokutového územia, kam si nabiehal Luis Díaz. Dobre čítal hru aj Aaron Ramsdale.

28

Liverpool držal loptu na polovici ihriska, smerom dopredu sa v posledných sekundách hostia neponáhľali.

26

Sadio Mané centroval z pravej strany pokutového územia, dobre postavený Kieran Tierney loptu cez seba do nebezpečnej pozície nepustil.

25

Bukayo Saka sa na pravom krídle nepresadil, odstavil ho Andrew Robertson. V snahe zachrániť loptu fauloval Martin Ödegaard.

24

Gabriel Martinelli sa na ľavom krídle nepresadil, ešte však prihral, lenže ani Kieran Tierney úspešný vo svojej aktivite nebol.

22

Cédric Soares síce strieľal spred pokutového územia, slabšou ľavačkou mieril nepresne. Alisson sa za loptou iba obzrel.

21

21.

21

Videli sme po jednej šanci, či jej náznaku, na oboch stranách, no hrá sa dosť opatrne a bez výraznejšieho nasadenia.

20

Arsenal dlhom držal loptu v strede ihriska, vzápätí prišiel nákop za obranu. Zbiehal tam Bukayo Saka, skôr bol na mieste činu Alisson.

19

Sadio Mané spadol tesne pred šestnástkou Arsenalu, pýtal si priamy kop. Hlavný arbiter faul Gabriela nevidel.

18

Trent Alexander-Arnold prešiel dopredu po pravom krídle, centroval do šestnástky. Tam bol ideálne postavený Ben White a loptu odkopol.

17

Tempo stretnutia zatiaľ nie je extra vysoké ako by sa to dalo čakať pred začiatkom. Obom tímom ide o dôležité body.

16

Luis Díaz sa na krídle nepredral k lopte, tá skončila mimo ihriska a aut môže vhadzovať obranca Cédric Soares.

15

Gabriel Martinelli sa uvoľnil na krídle a nebezpečne centroval pred bránku, kde Alisson situáciu vôbec nemal pod kontrolou. Pred hráčmi Arsenalu v poslednej chvíli odkopom zasiahol Andrew Robertson.

14

Kieran Tierney sa síce vedľa svojej šestnástky dostal pod tlak Maného, nakoniec ide lopta od útočníka Liverpoolu za bránkovú čiaru.

12

Držanie lopty: 34% – 66%

11

Joël Matip nakopol loptu za obranu, Luis Díaz sa k nej tentoraz nedostal a Gabriel ju posunul na Aarona Ramsdalea.

10

Sadio Mané nedostal ideálnu loptu na pravé krídlo, tá skončila mimo ihriska. Aaron Ramsdale obstará päťku.

9

Bukayo Saka sprava centroval na zadnú žrď, kde voľný Gabriel Martinelli netrafil loptu volejom ideálne. Odvrátil ju Joël Matip a Granit Xhaka zakončil akciu nepodarenou strelou.

8

Aaron Ramsdale musel vybehnúť pred pokutové územie, aby vyriešil dlhý nákop za obranu, čo sa mu aj podarilo a navyše presne rozohral.

7

Alexandre Lacazette napádal rozohrávku súpera, bol osamotený, preto to Virgil van Dijk a Alisson vyriešili k vlastnej spokojnosti.

6

Trent Alexander-Arnold síce dostal prihrávku na pravé krídlo, ušla mu a skončila mimo hracej plochy.

5

Ani na druhýkrát Bukayo Saka v ofenzívnej časti ihriska nepochodil, postrážil si ho Virgil van Dijk.

4

Bukayo Saka dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, výborne to sklzom prečítal Andrew Robertson. Vzápätí ho fauloval Martin Ödegaard.

3

Po ďalšom rohu znova hlavičkoval obranca, ale Virgil van Dijk, tentoraz to bolo o dosť lepšie. Aaron Ramsdale jeho pokus k žrdi musel riešiť.

2

2. Virgil van Dijk (LIV)

2

Trent Alexander-Arnold poslal sprava dobrý center, Aaron Ramsdale loptu podbehol. Mierne sa jej ale dotkol. Hostia tak mali roh, ktorý zakončil nad Joël Matip.

1

Domáci Arsenal nastupuje v tradičnom červeno-bielom prevedení, hostia majú žlté dresy. Oba tímy dnes chcú získať tri body, poďme na to!

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli – A. Lacazette (C).
Náhradníci: Leno – Swanson, N. Tavares, Holding, Alnaní, Lokonga, Smith-Rowe, Pépé, Nketiah.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Th. Alcântara – L. Díaz, Diogo Jota, Mané.
Náhradníci: Kelleher – Konaté, Joe Gomez, Jones, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Minamino, M. Salah, Firmino..
Arsenal FC ťahá veľmi dobrú sériu šiestich zápasov po sebe bez prehry, z toho ich vyhral až päť, naposledy porazil aj Leicester a reálne bojuje o Ligu majstrov, keďže sa nachádza na štvrtom mieste so ziskom 51 bodov, čo je o jeden viac, než má piaty Man. United. "Artetovci" navyše odohrali o tri stretnutia menej. Emile Smith Rowe ako najlepší strelec vsietil deväť gólov.

Liverpool FC prehral naposledy ešte v decembri, odvtedy bodoval deväťkrát po sebe a osemkrát v rade vyhral. Po zaváhaní Manchestru City to znamená, že naň stráca z druhej priečky štyri body, pričom má jeden duel k dobru. Ak by na Emirates vyhral, bude to už iba o bod. Mohamed Salah strelil v PL už 20 gólov, nik ich nemá viac.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:15.

Arsenal FC – Liverpool FC

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 54. Diogo Jota, 62. Firmino

Karty:   63. Firmino (LIV)

Arsenal FC: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka (74. Pépé), Ödegaard (67. Smith-Rowe), Martinelli – A. Lacazette (C) (80. Nketiah).
Náhradníci: Leno – Swanson, N. Tavares, Holding, Alnaní, Lokonga, Smith-Rowe, Pépé, Nketiah.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Th. Alcântara (90. Jones) – L. Díaz (56. Firmino), Diogo Jota (56. M. Salah), Mané.
Náhradníci: Kelleher – Konaté, Joe Gomez, Jones, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Minamino, M. Salah, Firmino.