Menu

Futbal

Európska liga

Atalanta Bergamo – RB Lipsko

0:2

koniec (0:1)

14.04.2022, 18:45 • Stadio di Bergamo, Bergamo • Štvrťfinále • Tomáš Reiner cz

Christopher Nkunku zaokrouhlil počet gólů v letošní sezóně na třicet přesných zásahů, když v odvetném utkání proti Atalantě vstřelil dva góly a vystřelil Lipsku účast v semifinále UEFA Europa League. Konečný výsledek souboje. Atalanta Bergamo 0 RB Lipsko 2. (20:40:30)

90+7

Konec zápasu.

90+5

Lukas Klostermann a Kevin Kampl viděli žlutou kartu.

90+5

Mohamed Simakan byl zezadu přišlápnut u postranní čáry a viděl žlutou kartu za protesty. Naprosto zbytečná karta, kvůli které navíc přijde o první semifinále UEL.

90+2

Hans Hateboer viděl žlutou kartu, možná za předchozí faul nebo nějaké protesty. Každopádně běží nastavení.

90+2

Alexej Mirančuk se snažil prosadit na pravém křídle, kde mu nevyšlo zpracování a měl štěstí, že si alespoň vykoledoval faul. Dani Olmo ho drobně přistrčil.

90+1

Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 7 minut.

88

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Mario Pašalić.

87

87. Christopher NKUNKU - 0:2

87

Lipsko právě vstřelilo branku!
CHRISTOPHER NKUNKU napálil míč do levého horního rohu domácí brány a Juan Musso na míč nedosáhl, přestože dobře vystihl směr jeho střely z penalty! Lipsko zřejmě zpečetilo postup – 0:2!

86

86. Christopher Nkunku udělal kličku brankářovi a je to penalta!

86

Lipsko bude zahrávat po krásné kombinaci penaltu! Christopher Nkunku udělal na levé straně šestnáctky kličku brankářovi a byl faulován! Lipsko má šanci zpečetit postup!

84

Yussuf Poulsen zahrál u levé postranní čáry vlastní poloviny hřiště rukou a Atalanta rozehrála nakrátko.

83

Atalanta měla výhodu dalšího rohového kopu, tentokrát na pravé straně hřiště, následný centr byl ale uprostřed šestnáctky odvrácen do bezpečí. Blíží se konec duelu.

81

Duván Zapata si naběhl na přední levé tyči na centr Luise Muriela z rohového kopu a jeho následná hlavička minula levý horní roh brány Lipska. Hosté stále vedou.

80

Luis Muriel si naběhl na levém křídle na kolmou přihrávku, rychle k němu ale přistoupil jeden z protihráčů a míč mu unikl za postranní čáru. Vhazování.

79

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Marcel Halstenberg.

79

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Joško Gvardiol, přichází Yussuf Poulsen.

78

Několik okamžiků se nehrálo kvůli ošetření jednoho z hostujících fotbalistů a Duván Zapata to poté zkoušel na ose hřiště, kde ho dobře a čistě zastavil Dani Olmo.

75

Christopher Nkunku dobře zalepil míč u pravé postranní čáry a Teun Koopmeiners ho zastavil za cenu žluté.

74

Duván Zapata se probíjel na pravé straně šestnáctky do zajímavé střelecké pozice, obránci Lipska ho ale dokázali zastavit a poté vytlačit k rohovému praporku.

73

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Benjamin Henrichs, přichází Lukas Klostermann.

73

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Tyler Adams.

72

Christopher Nkunku zůstal sedět na hrací ploše poté, co podstoupil souboj s Josého Luisem Palominem a válel sudy. Ke kontaktu ale nedošlo a domácí obránce to dobře věděl, protože reklamoval žlutou kartu. Simulace.

70

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Merih Demiral, přichází Giorgio Scalvini.

70

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Jeremie Boga, přichází Alexej Mirančuk.

68

68. Christopher Nkunku se nádherně uvolnil a z úhlu vypálil!

68

Christopher Nkunku předvedl na levé straně šestnáctky nádhernou zasekávačku a z úhlu napřáhl k prudké střele, která trefila do pravé ruky Juana Mussa a skončila pak na boční síti!

67

Teun Koopmeiners se dostal na levém křídle po pěkné narážečce k centru, který byl příliš dlouhý a navíc nepřesný, takže míč skončil v zámezí. Odkop od brány.

66

Dani Olmo se snažil na hranici šestnáctky probít ke střele, proti sobě měl ale dvojnásobnou přesilu a míč mu nakonec odskočil. Atalanta připravuje další změny.

65

Po nádherných a velmi dramatických momentech se začalo na hrací ploše hodně přiostřovat. Stále stav 0:1.

64

Ke střídání na straně týmu Lipska došlo poté, co si na vzdálenější pravé tyči naběhl na centr z levého křídla Davide Zappacosta a ve skluzu minul přední roh brány.

63

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Dominik Szoboszlai.

62

Luis Muriel ustál na ose hřiště po rychlém protiútoku jeden skluz, poté ho ale sestřelil saněmi Willi Orban.

60

Na hřišti zbytečně planou emoce a žlutou kartu vzápětí viděl také domácí kapitán Remo Freuler. Žlutí se teď.

59

Merih Demiral předvedl ostrý faul, když zezadu sestřelil Andrého Silvu a ihned viděl od rozhodčího žlutou kartu.

58

Rozhodčí nejprve usoudil, že budou vhazovat domácí, jenže nakonec vhazovalo na obranné polovině Lipsko a Duván Zapata viděl za dlouhé protesty žlutou kartu.

58

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Luis Muriel.

55

55. Obrovská chyba brankáře Juana Mussa nebyl potrestána!

55

Lipsko rozjelo nádhernou kombinační akci na jeden dotek až do šestnáctky a vypadalo to, že míč bude příliš dlouhý. A také byl, jenže Juan Musso ho nedokázal vleče zachytit a málem ho za to potrestal Konrad Laimer, jehož přízemní střela těsně minula pravou tyč! Velká kuriozita.

55

Situace už je zahrána a tak to nechme být. Penalta se nepískala a Atalanta musí zabrat, pokud chce vyrovnat a poslat zápas alespoň do prodloužení. Agregát 1:2.

54

Řekněte mi, co byste dělali, kdyby jste za chránění si obličeje rukou dostali žlutou kartu a poté následoval volný přímý kop ještě jednou a Vy z něj dostali gól.

52

52. Dani Olmo a jeho ruka uvnitř pokutového území Lipska

52

Dani Olmo zahrál rukou přikrčenou u těla a penalta se po přezkoumání videa nakonec nepíská. Nechápu ovšem, proč předtím Benjamin Henrichs viděl za chránění si obličeje žlutou kartu. Byla to identická situace a vyvolala tohle.

50

Bergamo se posunulo s volným přímým kopem k hranici šestnáctky a opět napálilo zeď. Domácí znovu volali po ruce a tohle je moc. Ve hře VAR!

48

Teun Koopmeiners se postavil k rozehrání volného přímého kopu a prudkou střelou napálil zeď. Benjamin Henrichs si chránil obličej a míč ho trefil do rukou, za což viděl žlutou kartu. Tohle je úplný a velký nesmysl.

47

Teun Koopmeiners se mohl pokusit vypálit na ose hřiště zpoza šestnáctky, jenže tak neučinil a celá akce poté byla zpomalena. Poté fauloval Joško Gvardiol z Lipska.

46

Lipsko bylo během prvního poločasu lepším týmem a zaslouženě na italské půdě vede. O jediný a aktuálně postupový gól hostí se postaral Christopher Nkunku.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:46.

Hráči Lipska jsou na dobré cestě k tomu, aby poprvé vyhráli tři venkovní zápasy na evropské scéně v řadě, především ale postoupilo do semifinále UEFA Europa League. Ofenzivně laděné utkání z obou stran zatím přineslo jeden gól, o který se postaral v hostujícím dresu Christopher Nkunku. Skóre odvetného zápasu po prvním poločase. Atalanta Bergamo 0 RB Lipsko 1.

45

První poločas skončil.

43

Jeremie Boga využil rozehrávky rohového kopu nakrátko a na pravé straně šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která byla na přední tyči zablokována.

42

Bergamo už si v letošní sezóně Evropské ligy dokázalo s jedním německým soupeřem poradit, když vyřadilo Leverkusen a vyhrálo oba dva vzájemné zápasy.

41

Konrad Laimer využil odraženého míče, když si na něj naběhl na hranici šestnáctky a napřáhl k pohotové přízemní střele, která minula vzdálenější pravou tyč.

40

André Silva využil přetaženého centru z levého křídla, když se na vzdálenější pravé tyči vyšponoval do vzduchu jako guma a dostal se k hlavičce, kterou odvrátil na rohový kop Merih Demiral. Šance Lipska.

39

Christopher Nkunku nastřílel v letošní sezóně 29 gólů a Lipsko vede jeho zásluhou v Bergamu 1:0.

36

Těžko říci, zda lob aktivního Daniho Olma z pravé strany šestnáctky považovat za střelu, jeho oblouček byl hodně slabý a Juan Musso bez problému stáhl míč do rukavic.

35

Teun Koopmeiners krásně vypálil na hranici šestnáctky po zpětné přihrávce z pravé strany bez přípravy, jeho přízemní střela ale byla zablokována. Vzápětí už nic.

34

Teun Koopmeiners využil na ose hřiště krátké zpětné přihrávky a zpoza šestnáctky zkusil vypálit pravačkou, střela mu ale nesedla a minula pravý horní roh brány.

33

Dani Olmo vybojoval míč a na ose hřiště okamžitě vyrážel do protiútoku, který rychle zastavil Hans Hateboer. Domácímu obránci byl odpískán šlapák.

32

Bergamo mělo výhodu standardní situace a do vápna Lipska přilétl z levé strany centr, který uprostřed pokutového území odvrátil hlavou pryč André Silva.

30

Christopher Nkunku na levé straně šestnáctky zvedl hlavu a předložil míč zpětnou přihrávkou Angeliñovi, který přízemní střelou zamířil přímo doprostřed brány! Juan Musso si připsal snadný zákrok. Střela navíc neměla potřebnou razanci.

29

Atalanta vybojovala na pravé straně šestnáctky rohový kop a do šestnáctky přilétl centr, který hosté uprostřed pokutového území bez problému odhlavičkovali pryč.

28

Duván Zapata vypálil zpoza šestnáctky, přízemní střela mu ale vůbec nesedla a přál bych Vám vidět jeho zachmuřenou tvář. Domácím se zatím nedaří. Stav 0:1.

27

Christopher Nkunku se prezentoval pěknou kolmou přihrávkou, za kterou spěchal André Silva, hostující útočník německého týmu byl ale velice dobře pokryt.

26

André Silva zabojoval ve středovém kruhu, přehnal to ale s důrazem a Bergamo rychle rozehrálo. Faulovaným hráčem byl Merih Demiral a domácí o míč poté přišli.

25

Pokud bylo úvodní utkání čtvrtfinále Evropské ligy mezi těmito dvěma soupeři pohledné, tak odveta zatím v ničem nezaostává. Lipsko vede v Itálii 1:0. Postoupí?

24

Ruslan Malinovskyj mohl zkusit vypálit na ose hřiště zpoza šestnáctky, kolmou přihrávkou ovšem hledal Duvána Zapatu, který byl pokryt hned trojicí protihráčů.

23

Bergamo kombinovalo kolem šestnáctky soupeře a na levé straně pokutového území se ocital v šanci Duván Zapata, jenže mu nevyšel první dotek s míčem. Škoda.

18

18. Christopher NKUNKU - 0:1

18

Lipsko právě vstřelilo branku!
Konrad Laimer vlétl na pravé straně rychle do šestnáctky jako vítr a následně oslovil zpětnou přihrávkou CHRISTOPHERA NKUNKUA, který ze středu šestnáctky zamířil střelou bez přípravy o pravou tyč do sítě! Asistence: Konrad Laimer.

17

17. Ruslan Malinovskyj vypálil z úhlu a řádně protáhl brankáře!

17

Lipsko dvakrát chybovalo v rozehrávce a Ruslan Malinovskyj mířil technickou střelou z pravé strany šestnáctky ke vzdálenější levé tyči, Péter Gulácsi ale míč skvěle vyrazil a následná rána ze druhé vlny zamířila vysoko nad! Dobrá šance.

15

Německý tým se začíná čím dál více dostávat k vápnu soupeře a André Silva nyní zkusil vypálit na ose hřiště, jeho rána zpoza vápna ale zamířila vysoko nad bránu.

13

13. Benjamin Henrichs a jeho nebezpečná teč z velké blízkosti

13

Benjamin Henrichs si naběhl na přední tyči na pěkný centr z pravé strany a z blízkosti se snažil míč usměrnit na bránu, což se mu sice podařilo, jenže míč neměl potřebnou razanci a Juan Musso si připsal snadný zákrok! Lipsko začíná zlobit.

13

Remo Freuler se snažil prosadit na levém křídle, jenže do cesty se mu postavil Konrad Laimer a levým ramenem mu vystavil stopku. Domácí rozehráli rychle.

12

Svěřenci Domenica Tedesca rozehráli v rychlém sledu dva rohové kopy, Atalanta ale svého soupeře do žádné příležitosti nepustila a Juan Musso je zatím bez práce.

11

Konrad Laimer vypálil na ose hřiště zpoza šestnáctky s přispěním teče vysoko nad bránu a následný centr z rohového kopu byl na hranici malého vápna odvrácen.

10

Benjamin Henrichs si naběhl na pravé straně šestnáctky na zpětnou přihrávku a okamžitě vypálil, jenže trefil Meriha Demirala. Rohový kop pro hostující Lipsko.

9

Christopher Nkunku vyrazil podél levé postranní čáry směrem kupředu, rychle k němu ale přistoupil Marten de Roon a odvrátil míč na autové vhazování. Skóre 0:0.

8

Osobně jsem hodně zvědavý, jakým směrem se bude dnešní utkání ubírat. Může to být pěkná přestřelka nebo to bude z obou stran opatrné a dočkáme se remízy.

7

Lipsko mohlo na pravém křídle vyrazit do rychlého protiútoku, jenže německý tým celou situaci zpomalil a rozhodl se pro zpětnou přihrávku do středu hřiště.

5

Davide Zappacosta si naběhl na vzdálenější levé tyči na přetažený centr Ruslana Malinovského z pravé strany šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl k přízemní střele, která mířila k přední tyči, Péter Gulácsi u ní byl ale včas a připsal si dobrý zákrok!

4

Dani Olmo se snažil prosadit na pravém křídle, jenže byl okamžitě pod tlakem a zahrál rukou. Skvělou práci v domácím dresu Bergama odvedl kapitán Remo Freuler.

3

Na stadionu panuje fantastická atmosféra a domácí fanoušci ženou Bergamo za postupem. Domácí jsou zatím aktivnější a hosté se nedostali přes polovinu.

2

Duván Zapata našel zpětným centrem z levé strany Hanse Hateboera, který pohotově vypálil zpoza šestnáctky a jeho střela trefila do ruky Ruslana Malinovského. Lipsko první náznak šance přečkalo.

1

RB Lipsko právě obstaralo výkop dnešního zápasu a doufejme, že bude tak pohledné a dramatické, jako první vzájemné střetnutí na německé půdě. Agr. 1:1.

1

Utkání právě začalo.
Lipsko na evropské scéně nikdy nevyhrálo tři venkovní zápasy v řadě, dnes se mu to může podařit. Hráči obou týmů nastoupili na hrací plochu. Za okamžik výkop.

Úvodní sestavy:

Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler (C), Zappacosta – Malinovskyj, Boga – D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Muriel, Gi. Pezzella, Djimsiti, Mihăilă, Pessina, Scalvini, Cittadini, Al. Mirančuk, Pašalić.
Trenér: Gian Piero Gasperini

RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Gvardiol – Henrichs, Kampl, Laimer, Angeliño – Olmo – André Silva, Nkunku.
Náhradníci: Tschauner, Martínez – Y. Poulsen, Forsberg, T. Adams, Klostermann, Szoboszlai, Mukiele, Halstenberg, Raebiger, Novoa.
Trenér: Domenico Tedesco

Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz (ESP). Asistenti: Pau Cebrián Devís (ESP), Roberto del Palomar (ESP). Čtvrtý rozhodčí: José Luis Munuera (ESP). VAR: Juan Martínez Munuera (ESP). AVAR: Ricardo de Burgos (ESP).

RB Lipsko

Lipsko může mít po úvodním zápase rozporuplné pocity, protože si na jednu stranu vytvořilo několik šancí, na druhou stranu do nich ovšem pouštělo svého soupeře zbytečnými chybami. Lipsku se v domácí soutěži daří skvěle a nachází se na čtvrtém místě. Německý tým navíc už neprohrál ve všech soutěžích dohromady dvanáctkrát za sebou. Lipsko naposledy prohrálo 5. února letošního roku a hádejte s kým, ano s Bayernem.

Atalanta Bergamo

Atalanta sice v lize naposledy prohrála se Sassuolem a v domácí soutěži podává velmi nevyrovnané výkony, na evropské scéně se jí ale daří skvěle. Bergamo naposledy prohrálo v rámci Evropy 9. prosince, když v posledním utkání základní skupiny nestačilo na Villarreal (2:3) a v Evropské lize vyhrálo do remízy v Lipsku čtyřikrát v řadě. Domácí vyhráli proti Olympiakosu i Leverkusenu oba dva zápasy a ukázali tak, jakou kvalitou disponují.

Úvodní utkání čtvrtfinále Evropské ligy mezi Atalantou a Lipskem skončilo nerozhodným výsledkem 1:1, a tak jsou šance obou týmů na postup naprosto vyrovnané. Ústřední postavou prvního zápasu v Lipsku byl Davide Zappacosta, který po čtvrthodině hry asistoval u gólu Luise Muriela, po přestávce si ale vstřelil vlastní gól a vysvobodil Andrého Silvu, který neproměnil jen pár okamžiků předtím pokutový kop. Kdo dnes postoupí?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

Atalanta Bergamo – RB Lipsko

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 18. Nkunku (Laimer), 87. Nkunku (pen.)

Karty:   58. D. Zapata (ABC), 59. Demiral (ABC), 60. Freuler (ABC), 75. Koopmeiners (ABC), 90+2. Hateboer (ABC) – 48. Henrichs (RBL), 62. Orban (RBL), 90+5. Simakan (RBL), 90+5. Kampl (RBL), 90+5. Klostermann (RBL)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:16.

Atalanta Bergamo: Musso – de Roon, Demiral (70. Scalvini), Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler (C) (88. Pašalić), Zappacosta – Malinovskyj (58. Muriel), Boga (70. Al. Mirančuk) – D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Muriel, Gi. Pezzella, Djimsiti, Mihăilă, Pessina, Scalvini, Cittadini, Al. Mirančuk, Pašalić.

Tréner: Gian Piero Gasperini

RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Gvardiol (79. Y. Poulsen) – Henrichs (73. Klostermann), Kampl (79. Halstenberg), Laimer (73. T. Adams), Angeliño – Olmo – André Silva (63. Szoboszlai), Nkunku.
Náhradníci: Tschauner, Martínez – Y. Poulsen, Forsberg, T. Adams, Klostermann, Szoboszlai, Mukiele, Halstenberg, Raebiger, Novoa.

Tréner: Domenico Tedesco

Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (ESP). Asistenti: Pau Cebrián Devís (ESP), Roberto del Palomar (ESP). Čtvrtý rozhodčí: José Luis Munuera (ESP). VAR: Juan Martínez Munuera (ESP). AVAR: Ricardo de Burgos (ESP)

Prvý zápas: Lipsko - Bergamo 1:1