Menu

Futbal

Anglická Premier League

Newcastle United – Liverpool FC

0:1

koniec (0:1)

30.04.2022, 13:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • 35. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 6.48 4.33 1.56

Liverpool potvrdil výbornú formu a získal tri body proti rozbehnutému Newcastle. Hostia síce strelili iba jeden gól, ale stretnutie mali plne pod kontrolou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (15:23:34)

90+5

Koniec zápasu.

90+3

Bruno Guimarães na pravej strane šestnástky takmer dostal loptu a mohol by prejsť do dobrej šance, výborný sklz na loptu predviedol Andrew Robertson.

90+2

Domácim sa nedarí prejsť na dostrel bránky Alissona. Najskôr bol v ofsajde Miguel Almirón, následne fauloval Jonjo Shelvey.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Mohamed Salah rýchlostne predčil Targetta, dostal sa do veľkej šance pred Dúbravku, lenže v rozhodujúcom momente mu lopta ušla od nohy a nezakončil.

89

Newcastle United dostalo k dispozícii priamy kop, ale centrovanú loptu defenzíva Liverpoolu odvrátila do bezpečia.

87

Alisson po dlhej dobre so zákrokom, zakončenie spred šestnástky mu ale nenarobilo žiadne problémy.

86

Striedanie v tíme Newcastle United:
z ihriska odchádza Emil Krafth, prichádza Jacob Murphy.

85

Jednoznačný zákrok Dúbravku však rozhodcovia nevideli a slovenský gólman bude zahrávať päťku. Hráčom Newcastle sa kráti čas, aj keď ešte nejaký majú.

84

Luis Díaz vošiel do šestnástky a krásne obišiel Kraftha, čím sa dostal k päťke. Zakončenie k bližšej žrdi reflexívne vyrazil na roh Martin Dúbravka.

83

Joël Matip potiahol loptu na útočný výlet, potom chcel prihrať doprava, kde bol Thiago Alcântara. Situáciu prečítal Matt Targett.

82

Diogo Jota sa na krídle nedokázal presadiť, jeho aktivitu zastavil Emil Krafth a Martin Dúbravka bude môcť rozohrávať päťku.

81

Mohamed Salah síce na krídle mohol ťažiť zo zaváhania Burna, lenže loptu si útočník Liverpoolu dal ďaleko od nohy a ušla mu za čiaru.

80

Defenzíva Newcastle odvrátila loptu po centri z rohového kopu. Tú si síce ešte našiel Joe Gomez, z diaľky mieril poriadne nepresne.

79

Diogo Jota si z krídla potiahol loptu na os a z hranice pokutového územia vystrelil prudko pod brvno. Martin Dúbravka vytiahol ďalší výborný zákrok.

78

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza James Milner, prichádza Thiago Alcântara.

77

Chris Wood dostal loptu za obranu, išiel sám na kasu. Proti veľkej šanci skvelým zákrokom zareagoval Alisson. Navyše tam bol ofsajd útočníka Newcastle.

76

Diogo Jota si to po krídle nasmeroval dopredu, o loptu prišiel. Zobral mu ju Emil Krafth. Obaja sa tvrdo zrazili, ale sú v poriadku.

75

Strely: 3 – 20
Strely na bránku: 1 – 9

74

Andrew Robertson sa zľava dostal do šestnástky, po kontakte išiel na zem. Penalta sa nepískala, škótsky obranca o loptu prišiel.

73

73. Diogo Jota (LIV)

73

Diogo Jota sa dostal do šestnástky, spred päťky a mierneho uhlu strieľal vo veľkej šanci na bránku, výborný zákrok predviedol Martin Dúbravka.

72

Mohamed Salah mal byť adresátom zaujímavej prihrávky na zadnú žrď, kde by mal stopercentnú šancu. Výborne pred ním zasiahol Matt Targett.

71

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Newcastle so stretnutím ešte niečo urobiť alebo ho Liverpool dovedenie do úspešného konca?

70

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Fabinho.

69

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Mohamed Salah.

68

Žltá karta pre tím Liverpool FC (Sadio Mané).

67

Striedanie v tíme Newcastle United:
z ihriska odchádza Joe Willock, prichádza Chris Wood.

65

Newcastle získalo priamy kop. Centrovaná lopta sa odrazila k voľnému Joelintovi, ktorý mohol mať veľkú šancu, no nachádzal sa v ofsajde.

64

Sadio Mané strelu z hranice pokutového územia nasmeroval iba do prvého súpera pred sebou, tým bol Jamaal Lascelles. Po odrazenej lopte akrobaticky nezakončil presne Luis Díaz.

63

63. Sadio Mané (LIV)

63

Joe Gomez sprava vošiel do pokutového územia, prihral na absolútne voľného Sadia Maného, ktorý v stopercentnej šanci zakončil tesne vedľa bránky Dúbravku, toto mal byť gól!

61

Striedanie v tíme Newcastle United:
z ihriska odchádza Fabian Schär, prichádza Jamaal Lascelles.

60

Fabian Schär po zdravotných problémoch v prvom polčase pokračoval, ale už to ďalej nejde a bude striedaný.

59

Diogo Jota dostal pas za obranu súpera, mohol ísť do veľkej šance, ale dobre čítal hru Martin Dúbravka a vyboxoval loptu pred ním, následne slovenský gólman chytil aj strelu Milnera.

57

Newcastle zakombinovalo na krídle, lopta smerovala nakoniec mimo ihriska, po zlej prihrávke bude nasledovať rozohrávka Alissona.

56

James Milner je v poriadku, po ošetrení zájde za čiaru a následne bude môcť pokračovať v hre.

55

Jonjo Shelvey s priamym kopom nenaložil dobre, loptu poslal iba do múru. Zostrelil Jamesa Milnera, ten to nepríjemne dostal do hlavy. Anglický futbalista potrebuje ošetrenie.

54

Tentoraz to už Joël Matip neurobil tak dobre, pretože fauloval Willocka a domáci získali priamy kop z ideálnej pozície na zakončenie.

53

Allan Saint-Maximin síce dostal loptu do šestnástky, ale ubránil ho Joël Matip a ofenzívny hráč Newcastle navyše fauloval.

51

Žltá karta pre tím Liverpool FC (Joe Gomez).

50

Virgil van Dijk hlavičkou po rohovom kope neuspel, rovnako tak po odrazenej lopte neprestrelil hráčov pred sebou Naby Keïta.

49

Liverpool sa dostal rýchlou kontrou k šestnástke súpera, sprava strieľal Luis Díaz. Obranca Matt Targett zrazil loptu na rohový kop.

48

Miguel Almirón poslal z krídla dobrý center pred bránku, kde mal dvoch spoluhráčov. Vo vzduchu ale zasiahol Joël Matip.

47

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, oba celky tak do druhého dejstva nastupujú tak ako duel odštartovali.

46

Začal sa druhý polčas.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

45

James Milner mal veľmi veľa času premyslieť si, čo urobí s loptou pred šestnástkou. Poslal ale iba veľmi zlý a nepresný center.

43

Žltá karta pre tím Newcastle United (Joelinton).

Žltá karta pre tím Liverpool FC (Diogo Jota).

42

42. Diogo Jota (LIV)

42

James Milner sa po rohovom kope dostal k odrazenej lopte, strieľal spred šestnástky iba tesne vedľa bránky Dúbravku.

41

Jordan Henderson poslal veľmi dobrý center do pokutového územia, Diogo Jota cez Burna v ťažkej pozícii hlavičkoval pod brvno, Martin Dúbravka sa blysol skvelým zákrokom.

40

Andrew Robertson na krídle získal autové vhadzovanie, loptu poslal smerom dozadu a všetko začína od van Dijka s Matipom.

39

Miguel Almirón dostal prihrávku za obranu, obišiel so šťastím aj Alissona a rozvlnil sieť. Jeho gól nakoniec pre ofsajd nemôže a ani nebude platiť.

38

Zodpovednosť z priameho kopu na seba zobral Jordan Henderson, celkom výrazne minul bránku Dúbravku.

37

Sadio Mané faulovaný pred šestnástkou domáceho tímu, získal pre svoj tím priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.

36

Fauly: 3 – 3

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?

34

34. Sadio Mané (LIV)

34

Luis Díaz potiahol kontru Liverpoolu, prihral pred šestnástku, kde bol voľný Sadio Mané. Zakončenie smerom k žrdi pokryl Martin Dúbravka.

33

Defenzíva Newcastle odvrátila loptu po rohovom kope, kontra z toho nebola. Liverpool sa usadil na útočnej polovici ihriska.

32

Joe Gomez centroval sprava pred bránku Dúbravku, kde sa nachádzal Dan Burn a odvrátil loptu aj za cenu rohového kopu.

31

Strely: 2 – 4
Strely na bránku: 1 – 1

30

Polhodina zápasu je za nami. Liverpool je zatiaľ nebezpečnejším tímom, ale ani Newcastle nehrá zle. Sledujeme dosť vyrovnané stretnutie.

29

Naby Keïta vyriešil center pred liverpoolskú bránku, nebezpečenstvo pri Alissonovi nevzniklo žiadne.

28

James Milner fauloval vedľa svojho pokutového územia, Newcastle získalo priamy kop z výbornej pozície na center pred bránku Alissona.

27

Allan Saint-Maximin zakončil z nejakých 20 metrov, nemieril presne. Jeho pokus išiel slabúčko a navyše ďaleko od bránky Alissona.

26

Luis Díaz sa veľmi pekne okolo Targetta dostal do šestnástky, prihrával do druhej vlny. Tam sa nachádzal najlepšie postavený Jonjo Shelvey, čím zmaril šancu hostí.

25

Alisson sa tiež zapojil do kombinácie Liverpoolu. Hostia sa postupne snažia prejsť smerom dopredu na dostrel Dúbravku.

24

Ďalší faul v strede poľa, tentoraz sa previnil obranca domácich Matt Targett. Minúty po góle sú zatiaľ dosť nesúvislé.

23

Joelinton sa zo stredu ihriska ďaleko nedostal, rukami ho stiahol na zem obranca Joe Gomez.

22

Až teraz sa začalo hrať, nadstavenie by tak malo mať aspoň tri minúty, ktoré sa stratili pri ošetrovaní. Fabian Schär medzitým prišiel späť do hry.

20

Každopádne sa stále nehrá, pretože Fabian Schär sa pri tom strete zranil a potrebuje ošetrenie. Uvidíme, či bude pokračovať v hre.

19

19. Naby Keïta (LIV) - 0:1

19

Liverpool dal gól!
James Milner išiel do tvrdého sklzu so Schärom, ale vyhral ho čisto, aj keď sa hráči Newcastle veľmi hnevali. Založil tým akciu, ktorú zobral na seba NABY KEITA, prešiel okolo Dúbravku a prestrelil aj súperov stojacich na čiare.

18

Znova pas za obranu Liverpoolu, tentoraz to mal Allan Saint-Maximin v lepšej pozícii, avšak vysoko z bránky vybehol Alisson a loptu odkopol mimo ihriska.

17

Držanie lopty: 26% – 74%

16

Luis Díaz prihral doprava, odkiaľ vyslal výborný center na zadnú žrď Gomez. Sadio Mané mohol mať pred sebou iba prázdnu bránku, v poslednej chvíli odkopol loptu Emil Krafth.

15

Allan Saint-Maximin sa nedostal k vysokej lopte na hrot ofenzívy, vo vzduchu dobre zapracoval Joël Matip a vyhral súboj.

13

Liverpool bol usadený na útočnej polovici ihriska, snažil sa prejsť na dostrel, čo sa nepodarilo. Newcastle získalo aut.

12

Joe Gomez mal na pravom krídle priestor, jeho center nevyšiel, skončil nad bránku. Päťku tak bude rozohrávať Martin Dúbravka.

11

James Milner nemal ľahkú úlohu dostihnúť center na ľavé krídlo, nepodarilo sa mu loptu udržať na hracej ploche.

10

Center z rohu smeroval na biely bod, kde sa dostal k strele z voleja Virgil van Dijk. Vo výbornej pozícii nasmeroval loptu nad bránku.

9

Daniel Burn si splnil defenzívne povinnosti vedľa svojej šestnástky, zastavil akciu Liverpoolu aj za cenu rohového kopu.

7

Naby Keïta sa dostal k lopte na rohu šestnástky a poslal veľmi nebezpečnú strelu na zadnú žrď, ktorou iba tesne minul priestor Dúbravkovej bránky.

6

Allan Saint-Maximin sa prebíjal z krídla do šestnástky Liverpoolu, jeho akciu prerušilo ofsajdové postavenie.

5

Liverpool mal k dispozícii priamy kop vhodný na center. Lopta spadla v pokutovom území, Diogo Jota tak zakončoval z dobrej pozície, ale nad bránku Dúbravku.

4

Martin Dúbravka prvýkrát pri lopte, keď rozohrával päťku. Po jeho výkope dobre zasiahol James Milner a nepustil domácich na dostrel.

3

Sadio Mané dostal ťažký pas na ľavé krídlo, loptu nedokázal zachytiť na ihrisku a skončila mimo hracej plochy.

2

Prihrávka do vápna Liverpoolu bola odvrátená, následne slabo strieľal Jonjo Shelvey. Brankár Alisson s jeho pokusom nemal problém.

1

Hneď na úvod center pred bránku Alissona, kde sa k lopte dostal Miguel Almirón a takmer mal šancu. Stihol ho ubrániť Virgil van Dijk.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Newcastle United: Dúbravka – Krafth, Schär, Burn, Targett – Guimarães, Shelvey (C), Willock – Almirón, Joelinton, Saint-Maximin.
Náhradníci: Darlow – Dummett, Gayle, Manquillo, Lascelles, Ritchie, S. Longstaff, Wood, Murphy.

Liverpool FC: Alisson – Gomez, Matip, van Dijk, Robertson – Milner, J. Henderson (C), Keïta – Jota, Mané, Díaz.
Náhradníci: Kelleher – C. Jones, Fabinho, Tsimikas, Alcântara, Konaté, Alexander-Arnold, Elliott, Salah.
Newcastle United

"Straky" sa výrazne zdvihli a aktuálne ťahajú sériu štyroch ligových výhier po sebe, keď porazili Wolverhampton, Leicester, Crystal Palace a Norwich. V tabuľke poskočili už na deviate miesto, kde majú 43 bodov a šesť strácajú na ôsmu priečku. Navyše od záveru decembra prehrali iba tri z celkovo 16 ligových duelov. Najlepší strelec tímu Callum Wilson strelil šesť gólov, o jeden menej má na konte Allan Saint-Maximin. Po štyri dvojica Brazílčanov Bruno Guimarães a Joelinton.

Liverpool FC

"The Reds" počas týždňa vyhrali prvé semifinále Ligy majstrov nad Villarrealom 2:0. V lige sú na druhej priečke, ale na vedúci Manchester City strácajú jediný bod. S 85 gólmi majú najlepšiu ofenzívu. Neprehrali už štrnásť zápasov Premier League po sebe. Nedávno porazili Everton a Manchester United. Ďalšou dobrou správou je, že tréner Klopp predĺžil kontrakt do roku 2026. LFC je navyše v boji o štyri tituly, čo by bol historický úspech. Mohamed Salah je s 22 zásahmi najlepším strelcom ligy.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

Newcastle United – Liverpool FC

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 19. Keïta

Karty:   43. Joelinton (NEW) – 43. Jota (LIV), 51. Gomez (LIV), 68. Mané (LIV)

Newcastle United: Dúbravka – Krafth (86. Murphy), Schär (61. Lascelles), Burn, Targett – Guimarães, Shelvey (C), Willock (67. Wood) – Almirón, Joelinton, Saint-Maximin.
Náhradníci: Darlow – Dummett, Gayle, Manquillo, Ritchie, S. Longstaff.

Liverpool FC: Alisson – Gomez, Matip, van Dijk, Robertson – Milner (78. Alcântara), J. Henderson (C) (70. Fabinho), Keïta – Jota, Mané (69. Salah), Díaz.
Náhradníci: Kelleher – C. Jones, Tsimikas, Konaté, Alexander-Arnold, Elliott.