Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester United – Brentford FC

3:0

koniec (1:0)

02.05.2022, 21:00 • Old Trafford, Manchester • 35. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 1.77 4.04 4.68

Manchester United dnes podal dobrý výkon a získal tri body. Presadili sa Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo a Raphaël Varane. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:50:30)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Tentoraz poslal Mathias Jensen kolmicu do šestnástky, nabiehal si na ňu Ivan Toney, no pošmykol sa. Na druhej strane pálil nepresne Bruno Fernandes.

89

Mathias Jensen sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia, kde bol úplne sám. Jeho pokus pravačkou zrazil obetavo Raphaël Varane. Bola to však výborná pozícia.

88

Cristiano Ronaldo poslal skvelú loptu za obranu, tú si prebral Edinson Cavani a akrobaticky aj zakončil. Nachádzal sa však v ofsajde.

86

Je jasné, že Manchester United dnes získa tri body. Už ostáva zistiť iba to, či to bude aj s čistým kontom, o ktoré chce Brentford brankára de Geu pripraviť.

85

Christian Eriksen si zbehol na pravú stranu šestnástky, odkiaľ poslal prudký center pred päťku, ale Ivan Toney v dobrej pozícii loptu nespracoval.

83

Rico Henry bol na konci brejku svojho tímu, zrazeným centrom získal roh. Edinson Cavani však pas od rohovej zástavky poslal do bezpečia.

82

Bruno Fernandes zrazeným zakončením získal rohový kop. Po centrovanej lopte veľmi málo chýbalo, aby hlavičkoval zblízka do bránky Phil Jones.

81

Mads Bech Sörensen ani na dvakrát nedostal zľava loptu centrom pred bránku de Geu, v oboch prípadoch zareagovali dobre jeho spoluhráči.

80

Cristiano Ronaldo sa dostal do šestnástky, kde to nemal na strelu, a tak ešte prihrával. Scott McTominay z otočky trafil priamo do Rayu.

78

Dnešné stretnutie sleduje 73 482 divákov.

77

Fanúšikovia odchádzajú pomaly zo štadióna, dnes však môžu byť spokojní, čo je aspoň malá náplasť na nevydarený ročník.

76

Striedanie v tíme Brentford FC:
z ihriska odchádza Bryan Mbeumo, prichádza Yoane Wissa.

75

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Edinson Cavani.
z ihriska odchádza Anthony Elanga, prichádza Phil Jones.

74

Rico Henry sa na krídle nedokázal presadiť, zastavil ho Diego Dalot. Hostia však budú mať k dispozícii aspoň aut.

72

72. Raphaël Varane (MAN) - 3:0

72

Manchester United dal gól!
RAPHAËL VARANE bol síce na malom vápne po centri z rohu bránený dvomi protihráčmi, ale napriek tomu sa presadil a volejom pravačkou strieľa svoj prvý súťažný zásah za "Red Devils" po príchode z Realu Madrid.

72

Cristiano Ronaldo vonkajškom centroval do šestnástky a aj keď nenašiel Matu, tak Pontus Jansson si takmer strelil nešťastný vlastný gól. Loptu však nasmeroval tesne vedľa priestoru troch žrdí.

71

Striedanie v tíme Brentford FC:
z ihriska odchádza Christian Nörgaard, prichádza Mathias Jensen.
z ihriska odchádza Vitaly Janelt, prichádza Josh Dasilva.

71

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Nemanja Matić, prichádza Fred.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Brentford s výsledkom ešte niečo urobiť, alebo sa bude tešiť Manchester United?

69

Mads Rasmussen tentoraz odvrátil center spred bránky hosťujúceho tímu, domáci Manchester United ostáva usadený na útočnej polovici ihriska.

68

Rico Henry si našiel loptu na ľavej strane šestnástky, center pred bránku nezakončil medzi tri žrde Mads Rasmussen. Hostia si nevymodlili ani penaltu za údajnú ruku.

67

Cristiano Ronaldo pomohol ubrániť rohový kop, navyše bol faulovaný. Veľmi zbytočne do neho skočil mimo lopty Mads Rasmussen.

66

Ivan Toney sa dostal k lopte na pravej strane šestnástky po chybe Tellesa, ale jeho zakončenie bolo zrazené na rohový kop.

65

Cristiano Ronaldo znova padá v pokutovom území, tentoraz to nebol faul a sám Portugalčan si toho bol vedomý, takže ani neprotestoval.

64

Christian Eriksen poslal loptu za obranu, ale Ivan Toney mal od neho veľmi ďaleko. Skôr tam bol brankár David de Gea.

62

62. Cristiano Ronaldo (MAN) - 2:0

62

Manchester United dal gól!
Autorom gólu z pokutového kopu je CRISTIANO RONALDO.

61

Cristiano Ronaldo sa z krídla natlačil do šestnástky, kde ho evidentne fauloval Rico Henry. Domáci získali pokutový kop!

60

60. Cristiano Ronaldo (MAN), Rico Henry (BRF)

60

Mads Rasmussen prudko ale nepresne centroval pred bránku. Lopta sa k nemu vrátila, jeho ďalší pas poslal do bezpečia Scott McTominay.

59

Ivan Toney sa nedostal k prihrávke za obranu súpera, defenzíva domácich dokázala situáciu vyriešiť k svojej spokojnosti.

57

Victor Lindelöf odvrátil center na rohový kop, následný pas poslal preč Diogo Dalot, no Ivan Toney sa dostal k strele. Jeho pokus vykopol David de Gea.

56

Mads Bech Sörensen nepustil cez seba dve lopty za obranu Brentfordu, po pravom krídle sa teda Manchester United nedostal pred bránku Rayu.

55

Brentford získal ideálnu pozíciu na strelu z priameho kopu. Christian Eriksen strieľal pravačkou veľmi prudko, David de Gea musel vyraziť loptu od svojej žrde.

54

Žltá karta pre tím Manchester United (Nemanja Matić).

53

53. Bruno Fernandes (MAN)

53

Bruno Fernandes sa ocitol za obranou súpera, dostal sa ku krížnej strele, ktorou iba tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Davida Rayu.

52

Anthony Elanga si splnil aj defenzívne povinnosti, vedľa vlastnej šestnástky zobral loptu jednému zo súperov a môže ísť dopredu.

51

Christian Nörgaard to skúsil spred šestnástky, avšak jeho pokus nepatril medzi najpresnejšie. Od vlastnej bránky bude rozohrávať David de Gea.

50

Cristiano Ronaldo výborne prestrčil loptu do pokutového územia, kde si zbehol Diogo Dalot a mal veľkú šancu. Spred Rayu zakončil na bránku, loptu skončila na brvne. Nakoniec sa pískal ofsajd.

49

Juan Mata a Alex Telles kombinovali na krídle, nedostali sa až do šestnástky, keďže tam bol prehustený priestor.

48

Brentford získal priamy kop, ktorý centrom zahral Christian Eriksen a Ivan Toney strieľal z voleja na zadnej žrdi, lenže nemieril presne.

47

Cez prestávku nestriedalo ani jedno mužstvo, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.

46

Začal sa druhý polčas.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

44

44. Cristiano Ronaldo (MAN)

44

Bruno Fernandes poslal loptu za obranu, Juan Mata ju prihrával na hranicu šestnástky a voľný Cristiano Ronaldo z prvej prestrelil Rayu, ale zásah pre ofsajd Matu nakoniec neplatí. Tak rozhodol VAR.

43

Anthony Elanga sa síce sprava prebíjal do pokutového územia, zastaviť ho dokázal obranca Mads Bech Sörensen.

42

Domáci držia loptu v strede ihriska a snažia sa kombinovať tak, aby zašli k bránke. Dostali sa však iba ku tej svojej.

41

Scott McTominay odvrátil center z priameho kopu na roh. Po pokuse o signál vyslal niečo medzi centrom a strelou Christian Eriksen, lenže neuspel.

40

Ďalší center pred bránku de Geu neuspel, ale po faule na Toneyho získali hostia dobrú pozíciu na center z priameho kopu.

38

Cristiano Ronaldo sa z krídla nedostal do šestnástky, Pontus Jansson odvrátil loptu na roh. Center odvrátil Mads Bech Sörensen a Diogo Dalot strieľal z diaľky vysoko nad.

37

Bryan Mbeumo bol na konci kontry svojho tímu, keď strieľal z pravej strany šestnástky okolo Fernandesa do bočnej siete.

36

Bruno Fernandes faulovaný pred šestnástkou súpera, vybojoval priamy kop. Ten zahral centrom Alex Telles, zasiahol však David Raya.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Dočkáme sa do prestávky ešte nejakého gólového momentu?

33

Cristiano Ronaldo krásne pätičkou prisunul loptu na Juana Matu, ten zvnútra šestnástky strieľal prudko tesne vedľa bránky Davida Rayu.

32

32. Juan Mata (MAN)

32

Diogo Dalot zaváhal, avšak zastúpil ho Scott McTominay a rýchlo stopol možnú kontru Brentfordu.

31

Diogo Dalot poslal sprava dve centrované lopty. Prvá bola odvrátená a druhej sa zmocnil brankár David Raya.

30

Christian Eriksen poslal loptu doľava, kde smeroval Rico Henry. Zastavil ho obranca Diogo Dalot.

29

Bruno Fernandes neuspel v krídelnom priestore, prišiel o loptu. Kontru hostí zastavil Cristiano Ronaldo v strede ihriska.

28

Anthony Elanga už niekoľkýkrát na trávniku ako faulovaný hráč, tentoraz to bolo v strede ihriska, takže to hosťom nemusí vadiť.

27

Diogo Dalot zlou malou domov zapríčinil rohový kop, avšak center odvrátil do bezpečia obranca Raphaël Varane.

26

Juan Mata a Anthony Elanga narážačkou dostali loptu do pokutového územia, kde si nabehol aj Cristiano Ronaldo. Po kontakte išiel na zem, penalta sa nebude pískať.

25

Manchester United nepoľavuje v aktivite a ďalej sa snaží útočiť. Momentálne je ďaleko od bránky Rayu.

24

Anthony Elanga faulovaný, získal pre svoj tím priamy kop vhodný na zakončenie. Loptu si pripravil Cristiano Ronaldo a prudkou ranou do stredu nechal vyniknúť Rayu.

23

Strely: 1 – 4
Strely na bránku: 1 – 1

22

Výborný center zľava od Eriksena si našiel pred päťkou Ivan Toney a cez Varaneho hlavičkoval iba tesne nad brvno bránky de Geu.

21

Ivan Toney nachytaný v ofsajde, pokračovať nemohol. Na druhej strane prišiel center, ktorý chytil pred Elangom brankár David Raya.

20

Cristiano Ronaldo spred šestnástky nestrieľal, prihral vedľa seba. Bruno Fernandes sa pokúsil o kolmicu, ktorou neuspel.

19

Bruno Fernandes síce udržal loptu na hracej ploche, pri pokuse o kľučku si ju dal ďaleko od nohy a ušla mu za bránkovú čiaru.

18

Anthony Elanga sa chcel presadiť individuálne, lenže stroskotal pred šestnástkou súpera. Dožadoval sa faulu, ten sa nepískal.

17

Bryan Mbeumo hlavičkoval po centri sprava, keď predskočil Dalota, avšak spred päťky mieril vedľa bránky de Geu.

16

Držanie lopty: 68% – 32%

15

Rico Henry centroval zľava na zadnú žrď, kde si zbiehal Ivan Toney. K zakončeniu mu chýbalo niekoľko krokov.

14

Raphaël Varane a Victor Lindelöf začínajú akciu svojho tímu, avšak Anthony Elanga sa cez Sörensena ďaleko nedostal.

13

Anthony Elanga sa od čiary dostal cez dvoch obrancov, následne prihral iba na os ihriska a domáci kombinujú aj so stopérmi.

11

Odpovedať sa samozrejme snažili aj hostia, prudko strieľal Christian Eriksen, ktorého pokus išiel do stredu bránky. David de Gea si dal pozor.

10

Situáciu pri pase za obranu ešte preveroval systém VAR, pretože to bolo veľmi tesné, no Anthony Elanga sa nachádzal v niekoľko centimetrov v regulárnom postavení.

9

9. Bruno Fernandes (MAN) - 1:0

9

Manchester United dal gól!
Rýchla akcia na pravom krídle, keď Dalot poslal loptu za obranu, Anthony Elanga to stihol na čiare, poslal pred bránku a nepokrytý BRUNO FERNANDES nedal šancu Rayovi.

8

Domáci sa síce snažia kombinovať, no defenzíva Brentfordu pracuje zatiaľ veľmi zodpovedne. Raya nemusel čeliť priamej strele.

7

Bruno Fernandes poslal zľava dobrý center pred malé vápno, kde si nabiehal Anthony Elanga. Bol postrčený a skončil na trávniku, faul sa nepískal.

6

Anthony Elanga na krídle neuspel, no Cristiano Ronaldo získal loptu naspäť pre domácich. Tí sa usadili na útočnej polovici.

5

Znova v permanencii David de Gea, ktorý boxoval loptu po centri z rohu. Zakrátko fauloval Mads Rasmussen.

4

Pontus Jansson sprava poslal nebezpečný center, ktorý padal pod brvno, takže David de Gea musel vyraziť loptu na roh.

3

Diogo Dalot poslal skvelý pas za obranu do šestnástky, kde si nabehol Cristiano Ronaldo. Hruďou si loptu sklepol, lenže pri pokuse zakončiť sa pošmykol a neohrozil Rayu.

2

Brentford začína veľmi aktívne, už dvakrát hostia nakopli loptu do šestnástky a získali aj roh. Ten odvrátil Cristiano Ronaldo a Rico Henry strieľal z diaľky nepresne.

1

Domáci Manchester United nastupuje doma ako favorit v tradičnom červenom prevedení, hostia majú žlté dresy a pokúsia sa prekvapiť ďalšieho silného protivníka.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Varane, Telles – McTominay, Matić – Elanga, Fernandes (C), Mata – Ronaldo.
Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Fernández III, Garnacho, P. Jones, Rashford, Lingard, Fred, Cavani.

Brentford FC: Raya – Ajer, Rasmussen, Jansson (C), M. Sörensen, Henry – Janelt, Nörgaard, Eriksen – Mbeumo, Toney.
Náhradníci: Fernández II – F. Stevens, Jeanvier, S. Baptiste, Dasilva, Jensen, Fosu, Wissa, Young-Coombes.
Manchester United sa nachádza na šiestom mieste so ziskom 55 bodov, ale o pohárovú Európu musí ešte poriadne bojovať, keďže z posledných troch zápasov získal iba bod za remízu proti Chelsea. Podľahol Liverpoolu aj Arsenalu. Najlepší strelec Cristiano Ronaldo sa presadil 17-krát.

Brentford FC ako nováčik patrí momentálne na štrnáste miesto so ziskom 40 bodov, čo je náskok ôsmich od zóny zostupu. Naposledy remizoval s Tottenhamom, predtým porazil postupne Chelsea, West Ham aj Watford, takže je v dobrej forme. Ivan Toney ako najlepší strelec vsietil 12 presných zásahov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester United – Brentford FC

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 9. Fernandes, 62. Ronaldo (pen.), 72. Varane

Karty:   54. Matić (MAN)

Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Varane, Telles – McTominay, Matić (71. Fred) – Elanga (75. P. Jones), Fernandes (C), Mata (75. Cavani) – Ronaldo.
Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Fernández III, Garnacho, Rashford, Lingard.

Brentford FC: Raya – Ajer, Rasmussen, Jansson (C), M. Sörensen, Henry – Janelt (71. Dasilva), Nörgaard (71. Jensen), Eriksen – Mbeumo (76. Wissa), Toney.
Náhradníci: Fernández II – F. Stevens, Jeanvier, S. Baptiste, Fosu, Young-Coombes.

Diváci: 73 482